23/1/15

Η μόνη λύση είναι να δημιουργήσουν οι πολίτες την ελπίδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε μια εποχή που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή οδηγούν σε αλλαγές ισορροπιών, ακόμα και συνόρων κρατών, σε μια εποχή που στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που πέραν των οικονομικών θα έχουν και σοβαρότατες επιπτώσεις στο καθεστώς που θα ισχύσει στο Αιγαίο τον 21ο αιώνα, σε μια εποχή που η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη -για τους παραπάνω λόγους- έχει κυρίως γεωπολιτική σημασία, η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια τροχιά πολιτικής αβεβαιότητας, που κάθε άλλο παρά συμβάλλει στον αποτελεσματικό χειρισμό όλων αυτών των θεμάτων που θα κρίνουν την τύχη του Ελληνισμού τις επόμενες δεκαετίες.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς ανευθυνότητας και αμοραλισμού, μετατρέπει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ασχέτως των περιορισμένων αρμοδιοτήτων του έχει έναν συμβολισμό εθνικής ενότητας, σε διαδικασία ευτελισμού του πολιτεύματος και της ίδιας της πολιτικής.
Η οικονομική κρίση, που είναι το επιστέγασμα μιας πολιτικής ελλειμμάτων δεκαετιών, ελλείμματα που προκαλούνταν και πάλι λόγω της ανευθυνότητας των πολιτικών, εκτός από τις αδυναμίες και τα εγκληματικά λάθη εκείνων που κυβέρνησαν τη χώρα και την έφθασαν στη σημερινή κατάσταση, ανέδειξε και τα πιο περιθωριακά στοιχεία που δρούσαν είτε μέσα σε κόμματα είτε στα όρια της συνταγματικής τάξης και τα έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.

Σε μια εποχή που έπρεπε να προαχθεί η ποιότητα του ήδη καταβαραθρωμένου πολιτικού λόγου και διαλόγου, αυτά τα περιθωριακά στοιχεία άρπαξαν την «ευκαιρία» και ανταγωνιζόμενα το ένα το άλλο σε δημαγωγία, δημοκοπία και ανευθυνότητα, άρχισαν να κλίνουν σε όλες τις κλίσεις το ένα και μοναδικό επιχείρημα που είχαν να αντιτείνουν στις πολιτικές της κυβέρνησης: το «είμαστε αντιμνημονιακοί».
Αντί να ασκήσουν δημιουργική και αποτελεσματική αντιπολίτευση σε κυβερνήσεις που στελεχώθηκαν με υπουργούς άλλοτε ανίκανους, άλλοτε βουτηγμένους στη διαφθορά και άλλοτε και τα δυο, αντί να διαμορφώσουν πειστικό πρόγραμμα για τη διαχείριση και τη λύση του προβλήματος, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, αντί να επεξεργαστούν επιχειρήματα που θα δίνουν πειστικές απαντήσεις για το πού θα βρεθούν τα λεφτά την επόμενη μέρα που θα καταργήσουν τα μνημόνια και όλους τους μνημονιακούς νόμους, ανέπτυξαν το εξής ένα επιχείρημα: Θα υποχρεωθούν να μας λύσουν οι Ευρωπαίοι το πρόβλημα, γιατί αν δεν το λύσουν, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν κι αυτοί μεγάλο τίμημα. Χωρίς να έχουν απάντηση για το τι θα κάνουν αν οι Ευρωπαίοι για κάποιο λόγο αποφασίσουν το αντίθετο από το αναμενόμενο.
Αντί να επεξεργαστούν προγράμματα για τον πολιτικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, που θα περιορίσει την εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές και τις αγορές, εκτοξεύουμε πομφόλυγες σε ένα ακροατήριο κτυπημένο από την κρίση που είναι έτοιμο να αρπαχτεί ακόμα και από τα… μαλλιά του, λέγοντας ότι «θα παίζουμε εμείς τη λύρα και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλι», τη στιγμή που οι αγορές κλυδωνίζουν και οδηγούν σε οικονομική κρίση τη Ρωσία, μια διαστημική, πυρηνική και στρατιωτική υπερδύναμη, με το μεγαλύτερο φυσικό πλούτο στον κόσμο.
Φυσικά, το χωράφι της ανευθυνότητας και του αμοραλισμού στο οποίο φύτρωσαν όλα αυτά τα «μπουμπούκια», το λίπαναν με τον καλύτερο τρόπο οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την κρίση, οι οποίες στελεχώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από ανίκανους και διεφθαρμένους πρωθυπουργούς και υπουργούς, τινές εκ των οποίων έχουν το θράσος να θέλουν να… ξανασώσουν τη χώρα.
Επειδή η ίδια η ζωή μας υποχρεώνει να αναζητούμε πάντα την ελπίδα, τη φορά αυτή η ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.
Εκτός κιαν τη δημιουργήσουμε εμείς οι πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

19 σχόλια:

  1. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη.

    Και ακομα πιστευουν πως η ηγεμονια της Αριστερας, η νοοτροπια Οθωμανο-Σοβιετ και η ψηφος δεν εχει κοστος.

    Ζητω, ο ψεκασμος, η Τσυριζαβγη και το πεντοζαλι.

    - Χρήστος Ιακώβου, Η ηλιθιότητα ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία στην πολιτική

    - Φώτης Γεωργελές, Πριν από τα πολιτικά σχέδια, η κοινωνία μας χρειάζεται μάλλον ψυχανάλυση

    - Στεφανος Κασιματης, Το άπειρο του σύμπαντος και της βλακείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εκτός κιαν τη δημιουργήσουμε εμείς οι πολίτες"

    Πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στήν Ἑλλάδα, ἡ γκάμα μεταξύ πολλῶν φιλότιμων καί ἔντιμων ἀνθρώπων ἀφ'ἑνός , καί ὁρισμένων φιλόδοξων, πλεονεκτῶν καί ἀνέντιμων ἀφ' ἐτέρου, εἶναι πολύ μεγάλη.
    Οἱ τελευταῖοι στήν ἀξία, ἀναίσχυντα θέλουν νά γίνονται πρῶτοι. Ἀδίστακτοι ἄνθρωποι. Αὐτούς διαλέγουν οι ξένοι γιά νά μᾶς κυβερνᾶνε. Μεταξύ τους, κάποιοι ἔντιμοι, σπάνιοι.
    Ἡ ὐποκρισία περισσεύει. Καί ἡ χειραγώγηση δίνει καί παίρνει. Λίγες οἱ δυνατότητες τῶν πολιτῶν, μέ τέτοια ΜΜΕ. Καί μέ πάσης φύσεως προβοκάτσιες σε βάρος τῶν πολιτῶν....., ὅταν διαμαρτύρονται.
    Οἱ ἁρμόδιοι πρέπει νά τίθενται πρό τῶν εύθυνῶν τους ἀπό τούς ἄλλους ἁρμοδίους καί τούς "'ἐπαΐοντες". Μόνον ἔτσι, ὑπάρχει κάποια ἐλπίδα ματαιώσεως σκοτεινῶν σχεδίων σέ βάρος τῆς πατρίδας μας καί τοῦ λαοῦ μας. Γιά ἐπωφελεῖς πρωτοβουλίες, δηλαδή πολιτικές, μόνο ἄν δώσῃ ὁ Θεός.... Ἀπό τήν Σάρα, τήν Μάρα καί τό κακό Συναπάντημα, μήν περιμένουμε. Καί ἀπό λαό χειραγωγούμενο, οὔτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αὐτούς διαλέγουν οι ξένοι γιά νά μᾶς κυβερνᾶνε".

      Μεγάλο ελάττωμα της φυλής μας να ρίχνομε τα λάθη μας πάντα στους ξένους, γυρεύοντας εξιλαστήρια θύματα. Ένας από τους λόγους που καταντήσαμε, όπως καταντήσαμε.

      Πώς, δηλαδή, τους διαλέγουν "οι ξένοι" (sic); Εμείς δεν τους ψηφίζουμε και μάλιστα γνωρίζοντας τι κουμάσια είναι, με βάση το ατομικό μας συμφέρον;

      Διαγραφή
  4. Η ελπίδα ζητείται εδώ και αιώνες σ' αυτόν τόπο. Και την περιμένουμε απ' έξω. Πότε Ρωμηοϋπήκοοι, πότε ραγιάδες, πότε ξενόδουλοι, πότε σαπιοκοιλαράδες/τσιφρετελάδες... κλπ... Αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ελπίδα θα το είχαμε κάνει από εκατοντάδες χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο βήμα για να βελτιωθεί κανείς και να υπάρξει ελπίδα, είναι η επίγνωση. Όσο ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να χορέψουμε τις αγορές πεντοζάλι και άλλα "ηχηρά παρόμοια" βυθιζόμαστε πιο βαθειά στο τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περίμεις από ένα λαό,που πάει να βγάλη πρωθυπουργό τον Τσίπρα.Τόσα χρόνια μυαλό δεν έβαλε με τον Αντρίκο; Η γιαγιά μου η συγχωρεμένη έλεγε "λαγός την φτέρη έσιε,κακό της κεφαλής του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητείται ερμηνεία του παρακάτω, διότι ο γράφων αδυνατεί να το ερμηνεύση.
    Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στην πόλη της Καβάλας μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
    -Εαν ερχόταν μια μέρα το κράτος και έλεγε, δεν εχω να σου δώσω μισθό, δεν έχω να σου δώσω σύνταξη,δέν έχω.......με πολυ μεγάλη περηφανεια σου λέω δεν έχω δανεισθεί , δεν εχω υποκύψει στην Ευρώπη, δεν εχω ταπεινωθέι στο ΔΝΤ,αλλά επειδή έιμαι υπερήφανος έιμαι και πάμπτωχος και δεν έχω να σου δώσω τίποτα....
    Τι θέλει να πέι ο ποιητής με τα ανωτέρω;;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    για την αποφυγή παρερμηνειών το σχετικό βίντεο απο το 26:20 εδω:
    https://www.youtube.com/watch?v=sXaMxx21JeE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως Σαββα στην σύγχρονη Ελλαδα αν ζούσε ο Σισσυφος την ιστορία του τζίτζικα και μέρμηγκα θα τη έγραφε αλλοιώς..
    Ομως τι ελπίδα να εχει κάποιος γνωστός μου που ενώ ήταν οικονομικά πλούσιος κινδυνεύει να χάσει όλη την ακίνητη περιουσία του γιατι ενώ το κράτος του χρεώνει χαράτσι η εννιά κάθε χρονο 50000 αυτος αδυνατεί να τα πληρώσει γιατι απλα ειναι ανοίκιαστα και δεν εισπράτει? Με την πάροδο κάποιων χρόνων αθροίζεται ενα τεράστιο ποσό που θα φέρει ως αποτέλεσμα την απώλεια της περιουσίας του.. Άραγε έφταιξε που τα έκανε ακίνητα? ενώ θα έπρεπε να τα στείλει έξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Only in civic oriented societies citizens can rise to the task and take over. That´s why ancient Greece has produced leaders in times of need and crisis.

    In ¨our¨ Greece the common good lies withing the connections we have with a particular party hoping we will be seating in the chair another parasite currently occupies...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκω το άρθρο σας εξαιρετικό , καθότι κραυγάζει τη φωνή της λογικής , με την οποία έχουν πάρει δυστυχώς διαζύγιο αρκετοί Έλληνες .
      Εγώ ζητάω να σκεφθούν οι συμπατριώτες μας τι θα γίνει μετά τις εκλογές ....... και ΑΝ :
      -. Θα παίρνουν τον μισθό ή την σύνταξή που λαμβάνουν σήμερα και μας φαίνεται υπερβολικά λίγη .
      -. Θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα Σχολεία - Πανεπιστήμια .
      -. Θα λειτουργεί ο Στρατός , όπως λειτουργεί για να εξασφαλίζει τα σύνορά μας .
      -. Θα ελέγχονται οι λαθρομετανάστες στο όνομα της .... ανθρωπιάς μας .
      -. Θα πληρώνουν όλοι τα δάνειά τους , την εφορία ... κλπ για ευνόητους λόγους .
      -. Θα εφαρμόζονται μοντέρνα συστήματα στις φυλακές και οι κλέφτες , οι εγκληματίες , οι έμποροι ναρκωτικών , οι αναρχικοί ... κλπ , κυκλοφορούν ελεύθεροι .
      -. Θα λειτουργεί η δημόσια υγεία .
      -. Θα γίνει κάποια τυχόν αλλαγή και όλοι αυτοί που ψηφίζουν την αλλαγή ζητούν με το έτσι θέλω αποκατάσταση , πρόσληψη για δουλειά .. κλπ . Και αν θα μπορέσουν να έλθουν σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τα χρέη , τα δάνεια ... κλπ .
      Και άλλο ένα εκατομμύριο Αν ..... .
      Αυτά νομίζω ότι θα πρέπει να ασκεφθούμε όλοι μας που θα πάμε να ψηφίσουμε και ιδιαίτερα οι Στρατιωτικοί , οι Δικαστικοί , οι Έμποροι , οι Καταστηματάρχες και σε κάθε περίπτωση Όλοι μας ..... που για τον Α η Β λόγο φοβόμαστε αυτά τα ΑΝ . ( ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΝ ) .
      Εγώ κατόπιν των παραπάνω προτείνω να μην δώσουμε την ψήφο μας ........ και πάει χαμένη
      ..... κλπ και επιτρέψουμε να μας πνίξουν τα παραπάνω ΑΝ .

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή Σάββα Καλεντερίδη είχαν λάθος οι διαχρονικοί Έλληνες όλων των εποχών, από τον Μεσαίωνα και μετά, που από την Δύση αναμέναν μόνο την καταστροφή και τον όλεθρο- η ιστορία τους επιβεβαίωσε- και έχετε δίκαιο εσείς με τις αοριστίες της γεωπολιτικής πολιτικής; Άλλο Αμερική και άλλο ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιοι πολιτες Σαββα μου ? Οι μισοι ειναι λοβοτομημενοι και οι αλλοι μισοι ανεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την Κυριακή, να μην ψηφίσετε'
    Να ξ υ π ν ή σ ε τ ε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κακά τα ψέμματα.
    Ο πόλεμος
    - και μάλιστα ο απελευθερωτικός -
    θέλει στρατό, στρατηγό και στρατηγική.
    Τα έχετε αυτά τα τρία ; Τα έχετε ;
    ΔΕΝ τα έχετε...


    Ούτε και ΠαπάΣταυρο Παπαγαθαγγέλου έχετε.


    Τρόπο
    κι εννοώ τελεσφόρο οδό δομήσεως,
    με αρχή μέση και τέλος,
    για να τα βρείτε όλα τούτα, έχετε να προτείνετε ;
    Αμφιβάλλω...

    Άσε που, τελευταία,
    φοβούμαι ότι πολλοί
    και να τα είχαν, μάλλον θα τα φοβόνταν...
    Καί τα τέσσερα:
    και τον στρατό'
    και τον στρατηγό'
    και την στρατηγική'
    και τον τρόπο...


    Σας πέρασε ποτέ η ιδέα, Έλληνες αδελφοί,
    ότι το Ασιμικόν του Νικόλα:
    "Διατηρούμε την εσώτερη μιζέρια μας
    με επαναστατική φρασεολογία"
    γράφθηκε ειδικά για μας;
    Πώς ΔΕΝ θα καταντήσουμε
    σαν τον Καραμπελιά και άλλους επαγγελματίες,
    εμπόρους και εκδότες ( χάρτινους αλλά και ψηφιακούς, εσχάτως )
    και κύμβαλα αλλαλάζοντα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας;

    Πράγματι,
    στο διαδίκτυο και αλλού
    έχω επισημάνει εκπληκτικά κείμενα ! Πολύ καλά !
    Αυτά που θα διαβάσετε όμως στους συνδέσμους που παραθέτω εδώ,

    hellenesschool.wordpress.com

    http://13toksa.wordpress.com/

    http://agrino.org/eidos/genos.htm

    http://agrino.org/eidos/hellenes-herodotos.htm

    http://agrino.org/eidos/stigma.htm

    http://agrino.org/eidos/ethnika-themata.htm

    διαφέρουν απόσταση χαώδη και ιλιγγιώδη από τα υπόλοιπα,
    με την έννοια ότι
    ΕΔΩ βρισκονται ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΕΔΩ βρίσκεται η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ,
    που ορθώς περιγράφεται πολλαχού.
    Μία διέξοδος προσωπική αλλά και συλλογική,
    πλήρης, θετική, δομητική, ηρωϊκή, Ελληνική, Ορθόδοξη.
    άλλωστε, "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά"
    και από πουθενά αλλού βγαλμένη η Λευτεριά...

    Μελετήσετε τα κείμενα, δοκιμάσετέ τα,
    κάμετέ τα ανά second ΠΡΑΞΗ ΖΩΗΣ,
    αν θέλετε διαδώσετέ τα, αναρτήσατέ τα !

    Προσεύχομαι και ελπίζω ότι θα φανεί Φώς !
    Γραμμή Αίματος και Πνεύματος...

    Και πάλιν, συγχωρήσατέ μοι.
    Φιλικά κι απελπισμένα,
    (όχι από τον Θεό΄ από τους ανθρώπους !)
    πλην αποφασισμένα,


    Ευχαριστώ,
    Αντώνιος

    Σ Χ Ο Λ Η Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν

    Σ Τ Ρ Α Τ Η Γ Ι Κ Η Μ Ο Ι Ρ Α
    hellenes.school@live.com
    hellenesschool.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρα το ζήτημα είναι τελικά πρόβλημα εθνογενέσεως, αφού λαός και έθνος ουσιαστικά και λειτουργικά δεν υπάρχουν !

    Περί ελπίδος:
    (και πού το ούς να την ακούς)
    Στα ΜΕΓΑΛΑ ερωτηματα,
    οι απαντήσεις είναι Ελληνικές΄
    οι απαντήσεις ΔΕΝ δίνονται με λόγια΄
    Δίνονται ΜΕ ΖΩΕΣ.

    Είναι - και πάντα ήταν - μια "ανύπαρκτη" μειοψηφία
    αυτοί που μπορούν να τις δώσουν...
    Χαρά σε όποιον συνάντησε κάποιον απ' αυτούς...

    Επ’ αυτού θα προσπαθήσω και να μιλήσω.
    Κι όταν συναντηθούμε,
    ελπίζω να μην έχω "κοιμηθεί" . . .
    Και να θυμάμαι τον Αριάδ-μιτό μου...

    Μέσα σ' αυτές τις απέραντες νεοταξίτικες δουλοπαροικίες,
    αυτή είναι η εικόνα !
    Δείτε την εδώ !
    Πολιτικά, ακριβώς έτσι είμαστε ! Όλοι μας!
    Από άποψη πολιτικών δικαιωμάτων και πολιτικής μεθέξεως !
    Εξ ίσου ανάπηροι, εξ ίσου εξουδενωμένοι !
    Πολιτικά ν ε κ ρ ο ί !
    Η πρώτη ερώτηση στη ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι:
    Έχετε πολιτικά δικαιώματα ;
    Μετέχετε π ο λ ι τ ε ί α ς ;

    Αλλά
    Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.
    Υπάρχουν λύσεις για όλα...

    Για τους πολλούς, οι "λίγοι" έφτιαξαν κλουβιά.
    Τρόπους, θεσμούς, πρωτόκολα, (ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ)
    και οι πολλοί, νηπτικώς και στρατηγικώς αναλφάβητοι,
    “την πάτησαν” και μπήκαν μέσα' δυστυχώς'

    Είναι ή δεν είναι θύματα ;
    Αλλά η πόρτα είναι ανοικτή...
    Γιατί ΔΕΝ βγαίνουν έξω ;

    Σε μένα έλαχε ο κλήρος να δώ
    και να θέλω να βγω...
    SIMPLE AS THAT...

    Ζω με το ελάχιστο.
    Κατά καιρούς κάνω και ολίγον computer art.
    Και φωτογραφίζω ζεύγη αετών, με φόντο την πρωϊνη σελήνη...
    Εδώ τολμώ να πώ:
    Έναντι τέτοιων ανά στιγμήν βιωμάτων,
    τί να μας πεί και ο Ελύτης...
    (Αν και τον θεωρώ μεγάλο Αιολέα, οπωσδήποτε)

    Συγχωρήσατέ μοι και ακούσατε:

    Ερωτώ τους πολλούς, που γράφουν υπέροχα κείμενα και αναλύσεις,
    πλην χωρίς βήματα, χωρίς ελπίδα,
    ωραία πλην αδιέξοδα λόγια, δηλαδή,
    και στο τέλος προσθέτουν
    “Όσοι πιστοί προσέλθετε”:
    Σε τι να προσέλθουμε ; τους ερωτώ.
    Σε ποιον ;
    Σε ποιο δρόμο ;
    Με ποια βήματα ;
    Μήπως υπάρχει κάποια δομή, κάποιος οργανισμός
    που στοχεύει στο ποθούμενο και την αγνοούμε ;
    Αν υπάρχει, τότε ΝΑΙ !
    Να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις !
    Τζι ας γίνει το γαίμαν μας αυλάτζιν !


    Στα λόγια ; Ού ού ού ! Είμαστε όλοι Λεωνίδες !
    Στην πράξη όμως...
    Ανά second "ζωής",
    Ιούδες και Εφιάλτες του Εαυτού μας και του Tρόπου μας.
    Και δευτερευόντως και του Τόπου μας.
    Αυτό είμαστε.
    Γκρίζοι και χλιαροί,


    Εστώτες και θερμαινόμενοι ( ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΙΗ΄ 17),


    τις περισσόττερες - αν όχι όλες - τις πραγματικές στιγμές
    της πραγματικής - και κακκομίζερης - "ζωής" μας.
    Εσύ, λοιπόν, τι προτείνεις ;
    Πλήν πρακτικά, τελεστικά και τελεσφόρα.
    Όχι (ευχο)λόγια αντί προτάσεων ΖΩΗΣ.
    Με άδεια (ευχο)λόγια
    και δωρεάν αυτο-προδομένους "ελληνό"ψυχους σεντιμενταλισμούς,
    με ημερίδες και βιβλιοπαρουσιάσεις,
    με 01 digits και μελάνια
    ούτε οι Τούρκοι φεύγουν από την Κύπρο και την λοιπή Ελλάδα
    ούτε οι τροϊκάνοι, ούτε και οι ποικιλόχρωμοι αργυρώνητοι εφιάλτες τους...
    Κοντά 40 χρόνια (και βάλε)
    εσωτερικής και εξωτερικής κατοχής της Κύπρου και της όλης Ελλάδος
    αυτό καταδεικνύουν οφθαλμοφανώς.

    Καλά τα Φιλολογικά Μνημόσυνα για τον Ρε Αλέξη και τον Μακρυγιάννη.
    Αλλά δεν θέλουμε Φιλολογικά Μνημόσυνα για τον Ρε Αλέξη και τον Μακρυγιάννη.
    Ρε Αλέξη θέλουμε ! Ρε Αλέξη !

    Η στρατευομένη Εκκλησία,
    η μόνη θεματοφύλαξ της εν Χριστώ νηπτικής Σωτηρίας,
    συλλαμβάνεται υπνώτουσα, τον μαθητικόν ύπνον της Γεθσημανή'
    Παρά το πάμπλουτο πνευματικό οπλοστάσιό της,
    ΔΕΝ δίνει την διέξοδο για την διάσωση της Πίστεως και του Γένους.

    Οι υπόλοιποι συγκινούμαστε
    αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ κινούμαστε.
    Αν ΔΕΝ αφυπνιστούμε,
    ν΄ αλλάξουμε ζωή,
    ΣΒΥΣΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαββα, κάποτε κάποιος πήγε στον ψυχίατρο γιατι εν μπορούσε να κοιμηθεί,γιατι χρώσταγε σε όλο το χωριό και ΣΔΟΕ μπορούσε να τους ξεχρεώσει.Μετα απο συμβουλή του να βράδυ το φώναξε και τον άκουσε όλο το χωριό και μια ήσυχος πήγε για ύπνο.Απο εκεινη τη στιγμη όλο το χωριό χάσει τον ύπνο του....

    Συμπέρασμα.....άμα χρωστάς πολλα σε υπολογίζουν και θα κάνουν οτι ειναι δυνατό να σε κρατήσουν στη ζωή ,για μια τμηματική έστω, απόσβεση των κεφαλαίων τους...
    Η ΝΔ στηρίχθηκε στην κινδυνολογία του χαους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.