20/12/14

«Οι Εβραίοι έχουν ιστορικό δικαίωμα στην Κριμαία»

Οι εξελληνισμένοι Εβραίοι από την προϊστορική εποχή ήταν στη Μαύρη Θάλασσα...
Οι Εβραίοι έχουν ιστορικό δικαίωμα στον αποικισμό της Κριμαίας, γράφει το δημοσίευμα της ρωσο- εβραϊκής ιστοσελίδας
 Οι Ρώσοι Εβραίοι έχουν ιστορικό δικαίωμα εγκατάστασης στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο γνωστός Ρώσος εμπειρογνώμονας στον τομέα της εβραϊκής ιστορίας, Δρ Σάιμον Ντούμπνοφ.

Σχετικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων των Εβραίων να αποικίσουν στην Κριμαία, θα πρέπει να μην λησμονούμε (σημειώνει το δημοσίευμα) ότι οι Εβραίοι είναι αυτόχθονες σε όλη τη βόρεια ακτή του Εύξεινου Πόντου. 
Ακόμη πριν από την χριστιανική εποχή, από την εποχή της αρχαίας αυτοκρατορίας του Βοσπόρου, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, άκμασαν οι εξελληνισμένοι Εβραίοι.
 Ελληνική επιγραφή που βρέθηκε από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μαρτυρά την ύπαρξη την περιοχή οργανωμένων εβραϊκών οικισμών.

Στη θέση αυτών των εξελληνισμένων Εβραίων ήρθαν κατόπιν οι Βυζαντινοί Εβραίοι, υπήρχαν, ήδη, από τον πέμπτο αιώνα της χριστιανικής εποχής.

Στην αυτοκρατορία των Χαζάρων, η άρχουσα τάξη προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό  και υπήρχαν στην περιοχή μεταξύ του όγδοου και του ενδέκατου αιώνα.

Στη συνέχεια, μεταξύ του 13ου και του 18ου αιώνα στην περιοχή υπήρξαν οικισμοί Εβραίων και Καραϊτών. Τέλος, καθαρές εβραϊκές αποκίες εμφανίσθηκαν εδώ από τον 19ο αιώνα.

Έτσι- συνεχίζει το εβραϊκο δημοσίευμα στη ρωσική γλώσσα- το ιστορικό δικαίωμα των Εβραίων να εποικίσουν την Κριμαία και την ακτή της Μαύρης Θάλασσας από την Οδησσό μέχρι τον Καύκασο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Έζησαν σε αυτήν τη γη επί δύο χιλιάδες χρόνια κατά τη διάρκεια των αιώνων των Ελλήνων και των Σκυθών.
--
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

2 σχόλια:

  1. >Έζησαν σε αυτήν τη γη επί δύο χιλιάδες χρόνια κατά τη διάρκεια των αιώνων των Ελλήνων και των Σκυθών<

    Μα αν έζησαν εκεί "κατά τη διάρκεια των αιώνων των Ελλήνων", τότε μάλλον οι τελευταίοι δικαιούνται να προβάλουν τίτλους ιδιοκτησίας της Κριμαίας και, όπως έχω ξαναγράψει, κακώς δεν τους προέβαλαν όταν έπρεπε (με την διάλυση της ΕΣΣΔ). Το αθηναϊκό ΥπΕξ ποτέ δεν έκανε την δουλειά του :(

    Αν η Κριμαία είχε τότε προσαρτηθεί στην Ελλάδα, ως όφειλε, σήμερα τα πράγματα θα ήσαν τακτοποιημένα και ο Πούτιν δεν θα είχε προβλήματα.

    Μερικά κριμαϊκά ονόματα πόλεων, μαρτυρούν του λόγου το αληθές: Συμφερόπολη, Σεβαστούπολη, Ευπατόρια, Θεοδοσία κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: "Μερικά κριμαϊκά ονόματα πόλεων". Το ορθόν Μερικά ονόματα κριμαϊκών πόλεων...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.