2/12/14

Συνέδριο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη σκιά της έκρηξης Κικίλια στην Πάτρα

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Τι συνέβη και ποια τα σχόλια για τη συμπεριφορά του υπουργού
Στιγμιότυπο από τη δημόσια «έκρηξη» του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια απέναντι σε ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI)
Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σήμερα, Τρίτη, όπου θα παραστεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας, θεωρείται πιθανόν να τεθεί το «μείζον» εσωτερικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. με τις δημόσιες επικρίσεις του πολιτικού προϊστάμενου της Κατεχάκη προς υψηλόβαθμους αξιωματικούς στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάτρα προ τριών ημερών.

Ο κ. Κικίλιας απεκάλεσε «τσίρκο» τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει οι αξιωματικοί της Αχαΐας κατά την επίσκεψή του, ενώ τους επέκρινε επειδή σε μία συνάντηση που είχε δεν είχαν προσκαλέσει και «απλούς αστυνομικούς» του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός φέρεται να είχε ζητήσει -όπως συμβαίνει πολλές φορές σε επισκέψεις του σε αστυνομικές υπηρεσίες- να μην υπάρχει μόνο παρουσία βαθμοφόρων αλλά και κατωτέρων αστυνομικών. Επιπλέον φέρεται λίγη ώρα πριν από την άφιξή του στην Πάτρα να είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από συνεργάτες του στην αχαϊκή πρωτεύουσα ότι «παρουσιάζεται κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω των μέτρων της Τροχαίας εν όψει της άφιξής του». Παράλληλα από το περιβάλλον του κ. Κικίλια αναφερόταν ότι «ο υπουργός έγινε δέκτης ευμενών σχολίων για τις αναφορές του στους αξιωματικούς της Πάτρας».

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστές μιλούν ωστόσο από την πλευρά τους για «νέο ατόπημα του υπουργού, ο οποίος για δεύτερη φορά μιλά με ανοίκειο τρόπο σε ανώτερους αξιωματικούς του Σώματος, μετά και την εκδίωξη στρατηγού της Αστυνομίας από σύσκεψη στη Χαλκιδική τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πράγματι μπορεί να υπήρχε κάποια σχετική υπερβολή στα μέτρα ασφαλείας, όμως αν υπήρχε κάποιο απρόοπτο -λόγω και των ιδιορρυθμιών που έχει η Πάτρα σε ζητήματα ασφαλείας- η συζήτηση θα ήταν ακριβώς αντίστροφη. Επιπλέον θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κληθούν… εκατοντάδες απλοί αστυνομικοί σε μία συνάντηση με τον υπουργό. Και σε κάθε περίπτωση αυτά τα υποτιμητικά σχόλια για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα έπρεπε να εκφρασθούν δημοσίως, μπροστά στις κάμερες και με το στυλ "πάμε έξω τώρα να σας κάνω σχετικές δηλώσεις", μιλώντας προς τα τηλεοπτικά συνεργεία. Και άλλες φορές πολιτικά στελέχη του υπουργείου έχουν παράπονα από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όχι για λόγους επικοινωνιακούς -όπως συνέβη στην Πάτρα-, αλλά με πολύ σοβαρότερες αιτίες. Όμως για λόγους αρχής και προστασίας του Σώματος οι σχετικές συζητήσεις γίνονται ενδοϋπηρεσιακά, ενώ παρέχεται η δυνατότητα να διαταχθεί σχετική έρευνα. Ο κ. Κικίλιας μέσα σε λίγες εβδομάδες επανέλαβε δύο φορές το ίδιο λάθος στη συμπεριφορά του, το οποίο απέφυγαν όλοι οι προκάτοχοί του αλλά και η πολιτική ηγεσία στρατιωτικών υπηρεσιών…»

Μέχρι στιγμής, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στο αστυνομικό σώμα για το περιστατικό, δεν εκδόθηκε ανακοίνωση του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΠΟΑΞΙΑ. Και αυτό φέρεται, σύμφωνα με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., να έχει γίνει«λόγω του επικείμενου συνεδρίου όπου θα παρουσιασθεί ο υπουργός και αναμένεται να τεθεί το θέμα της Πάτρας».
ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ , Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ;. ΕΝΑΣ ΑΚΜΗ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ...ΤΥΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 'ΕΠΙΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ..ΚΑΚΑΛΑ΄΄ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανε η μύγα κ.. και έχεσε το κόσμο όλο. Όλα τα τσουτσέκια και τα βύσματα το ίδιο απύθμενο θράσος έχουν.Φανταστείτε αυτόν τον άνθρωπο να συνομιλεί με Ισραηλινούς των υπηρεσιών ασφαλείας ή Αμερικανούς της CIA και μετά αναλογιστείτε γιατί δεν μας παίρνουν οι ξένοι στα σοβαρά. ..Η επιτομή του αμόρφωτου κομματόσκυλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικη συμπεριφορά, ενος τραγικού υπουργού, μιας τραγικης κυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεκαετίες ολόκληρες τέτοιου τύπου ανθυπομετριότητες επιλέγονται για κυβερνητικές θέσεις. Στόχος, να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι ο τόπος έχοντας άξιους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ηθος ενός ανθρώπου, και την αξία του, μπορεί κάποιος να τα καταλάβει παρατηρόντας την συμπεριφορά του προς τους κατωτέρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπουρλότο στα θεμέλια της πειθαρχίας, αλλά δεν βαριέσαι, αρκεί να πείσουμε τη "μάζα" ότι πονάμε γι`αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως πρόκειται για τη χειρότερη αστυνομική διεύθυνση της χώρας;

    Μήπως έσκασε πέρυσι ένα ελλειμματάκι της τάξης των 543.000 €;

    Μήπως επί 6 χρόνια κανείς από τους Διοικητής και Επόπτες της Διαχείρισης, δεν έκαναν ποτέ κανέναν έλεγχο; Να του πουν ρε παιδί άνοιξε το χρηματοκιβώτιο να μετρήσουμε τα χρήματα; (σ.σ. το 2ο κλειδί υποτίθεται το έχει ο επόπτης, για αυτό λέγεται δικλείδα ασφαλείας)

    Μήπως ο Νο1 υπαίτιος για το έλλειμμα αξιωματικός δηλώνει παντού "θεωρώ τον εαυτό μου επιτυχημένο";

    Μήπως ο Νο2 υπαίτιος για το έλλειμμα αξιωματικός, αντί να πάει σπίτι του, επιβραβεύτηκε;

    Μήπως μέχρι σήμερα ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει γίνει αστικός καταλογισμός σε κανέναν; Ούτε στο διαχειριστή ούτε στους διοικητές και επόπτες (άπαντες εξίσου υπεύθυνοι;)

    Λέω μήπως τα φάγανε όλοι μαζί; στην υγειά μας;

    Υ.Σ. Κύριε Σάββα συγγνώμη για την ανωνυμία, για ευνόητους λόγους. Τα στοιχεία είναι λίγο πολύ δημοσιευμένα στον τοπικό τύπο, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.