19/12/14

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ Γιατί δεν ξεκινάει και η διδασκαλία της Πομακικής;

Ένα πάγιο αίτημα των ποντιακών σωματείων ικανοποποίησε το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
Μετά από πολλαπλά αιτήματα των Ποντίων, εισάγεται η δυνατότητα ένταξης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του μαθήματος της ποντιακής διαλέκτου, το οποίο θα διδάσκεται από πιστοποιημένους δασκάλους με επαρκή γνώση.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι 34 πρώτοι διδάσκοντες που διαθέτουν επάρκεια γνώσης στη διάλεκτο και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Στην Κομοτηνή εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε η διδασκαλία της Ποντιακής με σημαντική επιτυχία.

Γιατί άραγε δεν ακολουθείται η ίδια διαδικασία για την Πομακική, τη στιγμή που έχει ήδη εκδοθεί και Αναγνωστικό από το 1998, με χρηματοδότηση του κ. Πρ. Εμφιετζόγλου;

Γιατί η αναισθησία και η υποταγή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Σαμαρά στις επιθυμίες της Τουρκίας; Πότε αυτός ο λαός και οι ηγέτες του θα αποβάλλουν την αναισθησία, την ανικανότητα και την τουρκοφοβία τους; Δεν διαθέτουν στοιχειώδη στρατηγική σκέψη;

Μάλλον ζητάμε πολλά…

Στην ίδια την Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει η διδασκαλία των Πομακικών (βλ. προηγ. Φύλλα ΖΑΓΑΛΙΣΑ)

Ας αφήσουν την Τουρκία να μετατρέψει την Ελληνική Θράκη σε χώρο επιρροής της και μετά ο κάθε ανόητος επώνυμος δημοσιογράφος θα κάνει ανόητες αναλύσεις, στην ανόητη ελληνική τηλεόραση για τους λόγους που το ΚΙΕΦ (DEP) έλαβε ποσοστά τύπου Τσαουσέσκου ή Εμβέρ Χότζα…

Δεν είναι ο γιαλός στραβός, εμείς αρμενίζουμε στραβά…

ΖΑΓΑΛΙΣΑ Τεύχος 73, Ιούνιος - Ιούλιος 2014

1 σχόλιο:

  1. Συνέχεια σε όσα ανέφερα προ καιρού για τον εκλεκτό Συνάδελφο Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό Ιδρυτή και Πρόεδρο της Εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Τ.Ε., (Κατ΄ Απονομήν, από τον παλαιό του Ψάρακα, ως τουλάχιστον…) Έφεδρο Λοχαγό Μηχανικού!!!, κύριο Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

    Ο Δημσιογράφοςκ. Γιάννης Μαρίνος,[jmarinos@tovima.gr] σε πρόσφατό του άρθρο [Το ΒΗΜΑ-Ανάπτυξη, Κυριακή 23 Ιουνίου 2019] με τίτλο:

    «Αυτοκτονική Διαχείριση και του Θρακικού»

    Μεταξύ των άλλων, γράφει:

    -Μάταια προσπάθησε το Γ΄ Σώμα Στρατού,μια ομάδα Πομάκων εκπαιδευτικών,με γενναία χρηματοδότηση του επιχειρηματία Προδρόμου Εμφιετζόγλου και τη σθεναρή στήριξη του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» να αναδείξουν την πομακική γλώσσα και ως γραπτή σε μια ανώφελη, όπως απδείχθηκε, προσπάθεια να αποτρέψουν τον εκτουρκισμό της πομακικής μειονότητας.

    Το ημέτερον υπουργείο Εξωτερικών υπό την Νατοϊκή επιρροή πολέμησε λυσσωδώς αυτήν την προσπάθεια στρέφοντας έτσι τους Πομάκους στις αγκάλες της Τουρκίας ως στρατηγικής συμμάχου του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας.


    Οφείλω να διορθώσω μια παράλειψή μου ως προς την προσφορά του κ. Ε. Εμφιετζόγλου στην Θράκη μας, που δεν ανέφερα: - ότι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ κατασκεύασε εξόδοις της μια γέφυρα που ενώνει τα σκόπιμα από το .... Ελληνικό Κράτος .... αποκλεισμένα πομακοχώρια με την λοιπή Θράκη!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.