28/12/14

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΓΆΔΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑΣ, ΕΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ

(σχόλια σε συζήτηση στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο Ινφογνώμων)

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας επιχείρησης κατατρομοκράτησής μας. Παρακολουθήστε τι λεγόταν τα τελευταία κοντά πέντε χρόνια: Ψηφίστε μας γιατί εάν δεν γίνουμε είλωτες και υπογράφουμε μέρα νύχτα ότι μας διατάξουν κάποιοι εντολοδόχοι τεχνοκράτες θα έχουμε σεισμό, κατακλυσμό και καταποντισμό.

Τώρα που χάνουμε τα πάντα, εξουθενωθήκαμε παντελώς, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάκαμψης, δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις παρά λέμε σε όλα ναι, δεν έχουμε παρά να δούμε μια μαζική εκποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και άλλες ταπεινώσεις από τους νεοΟθωμανούς ψευτοσουλτάνους, οι δράστες μας λένε ψηφίστε μας ξανά γιατί είμαστε οι σωτήρες. Έχασαν κάθε μέτρο. Αυτοί που ενσαρκώνουν την απόλυτη αποτυχία προσβάλλουν τουλάχιστον τα 2/3 τρίτα των Ελλήνων που αποκλείεται (πλέον) να φοβηθούν και να τους ψηφίσουν ξανά. Προσβάλλουν όλο το έθνος εάν μας λένε ότι όσοι δεν συμφωνούν με τον κατήφορο που δρομολόγησαν είναι περίπου καταστροφείς και ότι δεν υπάρχουν άλλοι να κυβερνήσουν την χώρα. Εάν οι Έλληνες δειλιάσουμε και διαιωνίσουμε στην εξουσία τους ανήμπορους καταστροφείς μας θα πάθουμε ότι μας αξίζει. Το αίτημα για αλλαγή διακυβέρνησης θα πρέπει να είναι καθολικό. Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο.
Η τρομοκράτηση των Ελλήνων είναι κατάπτυστη, προσβλητική για την πλειοψηφία και παράνομη. Ίσως κάποιος θα πρέπει να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να απαγορευτεί η πολιτική τρομοκρατία.
Είτε δειλιάσουν οι Έλληνες και δεχθούν τις απειλές της εναντίον τους πολιτικής τρομοκρατίας είτε απαντήσουν με ένα βροντερό ΟΧΙ ισχύει το εξής:
Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον
Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου•
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.
Καβάφης (για την αντιγραφή ΠΗ)
ΑπάντησηΔιαγραφή
1.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 1:26 π.μ.
"Έλληνας": Αυτό θα το κρίνουμε εμείς οι πολίτες ελεύθερα και όχι με το να μας τρομοκρατούν. Η πολιτική τρομοκρατία απαγορεύεται και πρέπει βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. Όπως ήδη έγραψα τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο. Σε τελευταία ανάλυση άμα φύγει η λαίλαπα της υποτέλειας το πιθανότερο αφού διαλυθούν κάποιες ψεύτικα συγκολλημένες παρατάξεις θα έχουμε συλλογική διακυβέρνηση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων συν ενδεχομένως υγιών πολιτικών δυνάμεων που είναι τώρα εγκλωβισμένες στα δύο πρώην ναυαγισμένα κόμματα ή και μεταβατική διακυβέρνηση αξίων που μπορούν να κάνουν διαπραγματεύσεις. Ντροπή μας εάν δεχτούμε αυτή την κατάπτυστη τρομοκράτησή μας η οποία είναι προσβλητική για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
ΑπάντησηΔιαγραφή
2.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 1:34 π.μ.
Όποτε και να έχουμε εκλογές απαιτείται η ψήφος να είναι Πολιτική. Α) Να οδηγεί στην εκδίωξη από την εξουσία τω δραστών της συμφοράς. Β) Να οδηγεί σε νέα ομάδα που θα διαπραγματευτεί αντί μόνο να υπογράφει ναι σε όλα. Γ) Να προκαλέσει ζυμώσεις για ριζική πολιτική ανασύνταξη και Δ) να οδηγεί μέσα από μια ειρηνική μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό
ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Απόσπασμα από βιβλίο του 2009
Διαβαθμίσεις που μπορεί κανείς να κάνει σε πολλά άλλα επίπεδα της δημόσιας και ατομικής σφαίρας ενός μεταμοντέρνα κυλιόμενου κράτους:
α) Ο πολυπράγμων και ευρυμαθής αστικοφιλελεύθερος πολιτικός στοχαστής αντικαθίσταται από τον ημιμαθή ή παντελώς αγράμματο, αλλά στολισμένο με τίτλους, ακαδημαϊκό.
β) Ο προσεκτικός και βαθύτατα καταρτισμένος ιστοριογράφος-κατασκευαστής του αστικού και αστικοφιλελεύθερου εθνικισμού που πληρωνόταν από το κράτος αντικαθίσταται από τον ιδεολογικά μανιασμένο ειδικό της ιστοριογραφικής ανεκδοτολογίας που πληρώνουν διεθνικοί κερδοσκόποι όπως ο George Soros.
γ) Ο πολιτικός ηγέτης συρρικνώθηκε σε σπιθαμιαίου αναστήματος διαχειριστή του υλιστικού κράτους που άγεται και φέρεται από επιστημονικά μεταμφιεσμένους διεθνικούς ανεκδοτολόγους, από ειδικούς στη φτηνή προπαγάνδα, από εθνικά διαμεσολαβούντα συμφέροντα και από διεθνικά κινούμενους κερδοσκόπους.
δ) Ο νοικοκύρης επιχειρηματίας που στήριζε τα προνόμιά του στην ευρωστία της οικονομίας και του αστικού του έθνους, για την οποία και αυτός συνεισέφερε, και ο οποίος νοιαζόταν για την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του, αντικαταστάθηκε από τον κερδοσκόπο ή τον αεριτζή ειδικό της χρηματοοικονομικής φούσκας.
ε) Οι ασκητικοί ακαδημαϊκοί του 18ου ή 19ου αι. αντικαθίστανται από ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένους γυρολόγους δουλειά των οποίων είναι η συσκότιση της αλήθειας, η ωραιοποίηση του μακάβριου, η συγκάλυψη της αμάθειας ή ημιμάθειας και το σερβίρισμα με τον πιο εξεζητημένο και εκλεπτυσμένο τρόπο της ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας που εκμισθωμένα εκ πεποιθήσεως ή ανεπίγνωστα υπηρετούν.
[…]
Η μεταμοντέρνα διολίσθηση προς τα ανθρωπολογικά Σόδομα και Γόμορρα είναι κάτι το οποίο ο καθένας βιώνει ή βλέπει στην αστικοποιημένη ζωή του, στον ολοένα και πιο αποσυντιθέμενο οικογενειακό θεσμό, στην ολοένα και πιο έκλυτη και αντιαισθητική σεξουαλική συμπεριφορά, στην ολοένα και μεγαλύτερη υπερίσχυση εξωπολιτικών και εξωκοινωνικών διαμεσολαβούντων ιδιοτελών συμφερόντων, στη γελοιοποίηση των πολιτικών θεσμών, στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των καιροσκόπων ή νεφελοβατούντων κοσμοπολιτών, στην ολοένα και μεγαλύτερη έχθρα των διανοητικών ελίτ στα επιτεύγματα των εθνικών κοσμοθεωριών, στην ολοένα και πιο έντονη διολίσθηση της νεολαίας σε μία άσκοπη ζωή, στην ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του ρόλου των εντολέων στα πολιτικά δρώμενα, στην ολοένα και μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος και στην ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 10:58 π.μ.
Ακολουθούν πέντε κομμάτια
Α
Παρά το ότι τάσσομαι υπέρ των επώνυμων διαδικτυακών συζητήσεων το θέμα είναι πολύ σοβαρό και λέω «δύο» ακόμη λόγια, μαζί με παράκληση όποιος με σχολιάζει να διαβάζει προσεκτικά τι γράφω και να μη μου ζητά να εισέρχομαι σε άγονους διαλόγους μέσα στις εκβιαστικές Συμπληγάδες με τις οποίες οι κατεξουσιάζοντες επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν και εξωθήσουν σε ακόμη ένα εκλογικό παραλογισμό.
Πρώτον, δεν μίλησα για κάποιο Σύριζα αλλά για τους δράστες της συμφοράς οι οποίοι την στιγμή που μας κατέστησαν ως άτομα και ως κοινωνία είλωτες των κερδοσκόπων [για να μη αναφέρουμε τους αεριτζήδες φίλους του δικομματισμού που κάποιοι λένε αυτά που έβγαλαν στο εξωτερικό μπορεί να είναι και 100 δισεκατομμύρια] συνεχίζουν τα ίδια, και για να εκπληρώσουν αυτό το μακάβριο έργο εξουθένωσης και εκμηδένισης των νεοελλήνων, άρχισαν τις τρομοκρατίες λέγοντας ότι είναι οι μόνοι Σωτήρες. Αυτές οι θέσεις, βέβαια, δεν αφορούν τους τρομοκρατημένους από τα «δελτία των 8» ψηφοφόρους των φαύλων κομμάτων αλλά τα ελίτ της κομματικής εξουσίας που εναλλάξ επί δεκαετίες και τώρα αδιάντροπα συνασπισμένοι απομυζούσαν τον μόχθο και τον κόπο των Ελλήνων. Τώρα το μόνο που υπόσχονται είναι να εκποιήσουν ότι απέμενε προς όφελος ξένων και κερδοσκόπων. Ντροπή στους Έλληνες εάν συνεχίσουν να τους θεωρούν «σωτήρες» και εάν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι δεν έχουν ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΖΥΜΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ ΚΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά χαθήκαμε και κάποιοι καλόπιστοι ή μπερδεμένοι τρομοκρατημένοι δικαιολογούνται να παραμιλούν για το ένα ή άλλο επικίνδυνο Σύριζα. Θα πάθουμε ότι μας αξίζει και οι αμφιταλαντευόμενοι θα χορεύουν την πεντοζάλη της μοιραίας πλέον αυτοκαταστροφής μας. Όσο δε για το «καραγκιόζηδες», δεν ξέρω ποιος είστε αλλά θεωρώ αναπίτρεπτο να χαρακτηρίζονται έτσι άλλοι Έλληνες. Εάν εννοείται την ηγεσία τους ακόμη αυτοί δεν έκαναν τίποτε κακό ενώ οι άλλοι έκαναν όλα τα κακά. Δεν εννοούσα όμως να κυβερνήσει το Σύριζα αλλά με ανεξάρτητη και πολιτική ψήφο να οδηγηθούμε σε αυτό που είπα πριν. Να χαρακτηρίζονται Έλληνες του ενός ή άλλους κόμματος ως «καραγκιόζηδες», όμως, το θεωρώ απαράδεκτο. Εάν καραγκιόζηδες υπάρχουν είναι οι αποδεδειγμένα κλεπταποδόχοι, αεριτζήδες, ερασιτέχνες και νυν συνασπισμένοι υπάλληλοι της τρόικας. Ή μήπως όχι; Ούτε οι ίδιοι δεν θα το αρνηθούν πλην με ποικίλες τρομοκρατικές ανοησίες
(συνεχίζεται)
ΑπάντησηΔιαγραφή
3.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 10:58 π.μ.
(Συνέχεια)
Β
θα επιμείνουν ότι αυτοί μόνο μπορούν να υπογράφουν ξένα διατάγματα κα όχι ο ένας ή ό άλλος σύριζα (η μονοκομματική άνοδος στην εξουσία του οποίου δεν είναι νομοτέλεια και εξαρτάται από την ψήφο μας).
Δεύτερον, το Στρατηγικό βάθος που μεταφράστηκε από τον Ν. Ραπτόπουλο και επιμελήθηκε ο Νεοκλής Σαρρής υλοποιείται καθημερινά εις βάρος της Ελλάδας όχι επί Σύριζα αλλά επί δικομματισμού των τελευταίων δεκαετιών. Συνασπισμό ατάκτων όντως έχουμε: Δεν είναι των Εξαρχείων αλλά ναυαγισμένων πολιτικάντηδων που αφού οργίασαν επί δεκαετίες έβγαλαν το προσωπείο και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΈΝΟΙ το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν και να εκποιούν την Ελλάδα. Εξάλλου, τι άλλο δηλαδή θα κάνουν οι Τούρκοι. Αυτό που έμεινε είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος και για να τον αποτρέψουμε ή παλέψουμε για να νικήσουμε εάν μας επιτεθούν ο αποφασιστικός παράγων είναι όχι οι νυν γονυπετείς κατευναστές
αλλά οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις που απαιτείται να έχουν ικανή πολιτική ηγεσία για να μην επαναληφθούν τα Ίμια. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Τίποτα δεν είναι εύκολο εκεί που καταντήσαμε. Τίποτε δεν είναι εύκολο σε κάθε περίπτωση και ο εγκλωβισμός μας σε εκβιαστικές συμπληγάδες χειροτερεύει την θέση μας και ενθαρρύνει τους τούρκους.
Τρίτο, δεν κατανοώ τι εννοείται με μητέρα Ρωσία κτλ, αυτά είναι εξωπραγματικά και νομίζω δεν υπάρχει κάποιος που να λέει ή σκέφτεται τέτοια πράγματα. Για τις δικές μου θέσεις μπορώ να μιλήσω http://www.ifestosedu.gr/130regionalconflictsbigpowers.htm
Τέλος αλλά όχι το τελευταίο για τις διαπραγματεύσεις, τις δραχμές και τα ευρώ. Νομίζω και πάλι ότι η συζήτηση είναι εκτός πραγματικότητας και εγκλωβισμένοι σε ανορθολογικά εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι ανίκανοι καρεκλοκένταυροι και φορείς μιας αντίληψης υποτελούς συμμετοχής στους διεθνείς θεσμούς. Η δική μου και πάλι θέση έχει γραφτεί από καιρό και είναι εκτενώς αιτιολογημένη: Βλ. Διαπραγματευτική στρατηγική http://www.ifestosedu.gr/111EUNegotiation.htm αλλά και άλλα αναρτημένα κείμενα πχ για την «Ελληνική προεδρία της ΕΕ – Γελοιοποιημένος Καβαλάρης» όπου δεν γράφονται σοφίες αλλά γνωστά και αντικειμενικά πράγματα επί στοιχειωδών και ουσιωδών πραγμάτων που αποτελούν Α, Β Γ για κάθε ορθολογιστή και λογικό πολίτη. Αν κάτι μπορώ να πω περισσότερο είναι τα εξής.
Α) Το ζήτημα ήταν να μην είχαμε μπει στο ευρώ (τρείς έγκαιρες προειδοποιήσεις http://www.ifestosedu.gr/111ONEGreeceWarning.htm). Διαβάστε αν θέλετε προσεκτικά αυτά τα κείμενα που γράφτηκαν πριν την ένταξη στην ΟΝΕ: Τα επιστημονικά και πολιτικά ανίκανα στουρνάρια που μας έμπηξαν εκεί συνεχίζουν να κυβερνούν. Είναι αυτό λογικό και
(συνεχίζεται)
ΑπάντησηΔιαγραφή
4.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 10:59 π.μ.
(Συνέχεια)
Γ
ορθολογιστικό; Φταίει και για αυτό ο … Σύριζα. Τώρα, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το Ευρώ εκτός και εάν δεν είμαστε άνθρωποι αλλά άμορφη και άβουλη μάζα. Είναι κατάπτυστο ακόμη και να το λένε. Δηλαδή δεχόμαστε άβουλα και αμέριμνα κάποιες συνομωσίες και εκβιασμούς-φούσκες τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Ντροπή εάν είναι έτσι και σημαίνει κάτι ακόμη: Η ανικανότητα των καρεκλοκένταυρων του συνασπισμένου παλαιοκομματισμού ακυρώνει ΟΛΑ τα πλεονεκτήματα της ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ. Εάν θα φύγουμε από το ευρώ εμείς ή άλλοι δεν θα φύγουμε εκδιωγμένοι γιατί αυτό θα βλάψει τους πάντες και τα πάντα. Εξ αντικειμένου. Πρόβατα για σφαγή είμαστε και θα δεχθούμε ότι μας λένε οι θηριώδεις τεχνοκράτες; Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Μπορούμε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία πλην αποδεδειγμένα κάποιοι «σωτήρες» είναι διαπραγματευτικά στουρνάρια και πολιτικά ανίκανοι. Τρομοκρατία και πάλι ασκούν ντόπιοι και ξένοι κράχτες. Επαναλαμβάνω: Δεν είμαστε άμορφη μάζα κρέατος αλλά ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ και όλων των διεθνών θεσμών. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΜΟΝΟ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ (όχι εμείς οι ψηφοφόροι αλλά οι ανίκανοι συνασπισμένοι παλαιοκομματικοί «ηγέτες»)
Β) Ακριβώς, η αδιέξοδη τροχιά που καταστρέφει εμάς και μερικά άλλα κράτη εκτελείται λόγω μιας από καιρό αρπαγής της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης από σπιθαμιαίου αναστήματος τεχνοκράτες που συνεργάζονται με θηριώδη κερδοσκόπους και υπόγειες υπηρεσίες ηγεμονικών κρατών για να εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Αυτό το τερατώδες και θηριώδες σύστημα που κατέστειλε και εξάλειψε κάθε έννοια οικονομικού ορθολογισμού, πολιτικού ορθολογισμού και δημοκρατίας λέμε με νόημα: Για να συνέλθει χρειάζεται να χορέψει πεντοζάλη. ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΆΜΥΝΑ, ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ, θα υπερισχύσουμε διαπραγματευτικά μόνο εάν τους κάνουμε να χορέψουν διαπραγματευτική πεντοζάλη [μην συγχέεται το «πεντοζάλη» με την γνωστή πολιτική δήλωση, κατά τα άλλα πολύ επιτυχή εάν η οποιαδήποτε μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ΕΕ και τι δικαιώματα και δυνατότητες διαθέτεις]. Και είναι τόσο διαιρεμένοι και συγχυσμένοι που ακόμη και ένα παιδάκι στοιχειωδώς μορφωμένο και στοιχειωδώς πατριωτικά σκεπτόμενο μπορεί να το επιτύχει. Μόνο οι νυν γονυπετείς ανήμποροι και ανίκανοι κυβερνώντες δεν μπορούν καθότι μόνο κατευνασμό και υπογραφή ξένων διαταγμάτων μπορούν να κάνουν. Δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τα ισχύοντα στην ΕΕ στα πεδία των θεσμών, της πολιτικής, της οικονομίας και της στρατηγικής. Στο
(συνεχίζεται)
ΑπάντησηΔιαγραφή
5.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 10:59 π.μ.
(Συνέχεια)
Δ
ίδιο πλαίσιο, τέλος, θα ήταν μεγάλη ανωμαλία εάν ενόψει του τόσο ανώμαλου
εκτροχιασμού της διακυβέρνησης στην ΕΕ δεν υπάρχουν σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στρώματα, υπερεθνικά, ενδοκρατικά και διακρατικά. Ποιος έχει συμφέρον να κινηθεί σοβαρά, δραστικά, συντεταγμένα και στρατηγικά; Εμείς μήπως; Και τι έχουμε να χάσουμε ακόμη εάν το κάνουμε; Θα μας δολοφονήσουν; Είμαστε κατάπτυστοι και ανάξιοι να είμαστε ανεξάρτητοι εάν πούμε ή δεχθούμε ένα τέτοιο εκβιασμό και εάν αφού έχουμε τόσα μέσα ως ισότιμο κράτος-μέλος δεν αντιδρούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Γ) Η τρομοκράτηση των Ελλήνων παρακάμπτει και κάτι πολύ πιο
ουσιώδες. Ότι για να διαπραγματευτούμε με ασφάλεια και πιθανότητες επιτυχίας δύο πράγματα είναι απαραίτητα:
α) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ» (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ) και
β) μια μεταβατική πολιτική διακυβέρνηση δύο ή περισσότερων πολιτικών ρευμάτων (που μπορεί να συμπεριλαμβάνει και προσωπικότητες των δύο μεγάλων χώρων που αναπόδραστα θα στείλουν τις αποτυχημένες ηγεσίες σπίτι τους οδηγώντας σε ζυμώσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) θα ζητήσει από τους Έλληνες όσο χρειαστεί ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Σίγουρα δεν σημαίνει χρεοκοπία ή πείνα παρά μόνο αλλά εξορθολογισμό, αποφυγή εκποίησης του πλούτου μας, αναθέρμανση της οικονομίας μας με ότι έχουμε (και έχουμε πολλά), ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης και όργωμα της Ευρώπης, συγκρότηση προτάσεων εξόδου από την κρίση όχι μόνο της Ελλάδας, και οτιδήποτε άλλο συνεπάγονται αυτά.
Βλέπεται τους καρεκλοκένταυρους κατέχοντες την εξουσία να κάνουν κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο; ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΞΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΤΕΥΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΟΝΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΩΣ ΚΑΚΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ (ΘΗΡΙΩΔΕΣ) ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ!!.
Υστερόγραφο. Ενώ έγραψα τα πιο πάνω αναρτήθηκε και το κείμενο του κ Λαζαρίδη. Νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παρά μόνο
(συνεχίζεται)
ΑπάντησηΔιαγραφή
6.
Panayiotis Ifestos28 Δεκεμβρίου 2014 - 10:59 π.μ.
(Συνέχεια)
Ε
πως ότι ακούμε και ότι γράφεται, πλέον καταμαρτυρεί ότι οδηγούμαστε σε εκβιαστικές Συμπληγάδες: Από την μια οι εντολοδόχοι των οικονομικών/πολιτικών/στρατηγικών δολοφόνων μας που υπακούνε τυφλά στα ξένα συμφέροντα και από την άλλη, μας λένε οι «πατριώτες της φακής», οι ανεύθυνοι και απάτριδες του Σύριζα. Το απαντητικό επιχείρημα συνοψίζεται επαναλαμβάνοντας μερικά από τα πιο πάνω:
Α) ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΟ ΣΑΠΙΟ, ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΈΝΟ, ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΩΝ ΆΣΠΟΝΔΩΝ ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΎ ΔΙΔΎΜΟΥ
Β) ΜΟΝΟ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΈΞΟΔΟ και ΕΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ.
[Ο καθείς ας σκεφτεί «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» (ο νοών νοείτω) για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό και τι σημαίνει αυτό που γράφτηκε πιο πάνω «ΑΣΦΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ, ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που θα μπορεί κάνει τους θηριώδεις τεχνοκράτες να χορέψουν πεντοζάλη (καμιά σχέση, επαναλαμβάνω, με την γνωστή δήλωση περί «πεντοζάλης» πολιτική δήλωση και με την επιθυμία ενός συγκεκριμένου κόμματος να κυβερνήσει μόνο του. Αναφέρεται στην ΣΟΦΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΨΉΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΕΙ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΤΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΆ). Μπορούμε ή δεν μπορούμε να ψηφίσουμε Σοφά, χωρίς παρωπίδες και Πολιτικά με Π κεφαλαίο. Εάν όχι τι άλλο να πούμε;].
  • Αρέσει στο χρήστη Vas Christogiannis.
  • Vas Christogiannis Απλά μετά την απόλυτη καταστροφή που θα έρθει με το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των εκλογών , θα μπορέσει ν' αναδυθεί το καινούριο;
  • Panayiotis Ifestos Εδώ βέβαια υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά που προσπάθησα στα σχόλια να εξηγήσω. Πρώτον, παρά το ότι όπως καταντήσαμε σχοινοβατούμε δεν είναι μοιραία η καταστροφή και το πιο σίγουρο είναι ότι εάν συνεχίσει το παρόν σχήμα η καταστροφή θα είναι σίγουρη (δεν θα έλθουν καν βαρβάροι, για να παραφράσω τον Καβάφη). Δεύτερον, σοφή πολιτική και ανεξάρτητη Πολιτική ψήφος στερημένοι ιδεολογικών παρωπίδων και συνδρόμων φόβου λόγω εκβιαστικών διλημμάτων οδηγεί σε μετάβαση, δυνατότητα επιτέλους διαπραγματεύσεων και ζυμώσεις για πολιτική ανασύνταξη. Οι επιλογές δεν είναι εύκολες η σωστή όμως είναι μονόδρομος

2 σχόλια:

  1. Ειναι τοσο δυσκολο να μας πειτε ανοικτα τι ακριβως εννοειτε ΣΟΦΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΨΉΦΟ ? Υποννοειτε κατι που δεν ξερουμε ? Γιατι τοσος γριφος πια οταν χανομαστε χωρις ελπιδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρίφος δεν είναι κυρίως εάν κανείς το δει σε συνάρτηση με τις αναφορές για την Άμυνα και την Διπλωματία συν βέβαια την ανάγκη η νέα διακυβέρνηση που αναπόδραστα θα οδηγήσει σε ζυμώσεις ανασύνταξης απαραίτητα θα πρέπει να μην είναι κομματικού χαρακτήρα αλλά να συσπειρώνει πολλές δυνάμεις. Δυνάμεις οι οποίες αφενός θα πρέπει να αναζητηθούν υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων αναφορών και αφετέρου μετεκλογικά θα προέλθουν από την διασπορά του συγκολλημένου παλαιοκομματικού συνασπισμού. Συγκόλληση εντός και μεταξύ των συνιστωσών που τον καθιστούν πολιτικά τερατώδη και που ενδεχομένως εξηγεί και την απάθεια των τελευταίων ετών. Τίποτα δεν κάνουν. Μόνο υπογράφουν διατάγματα εξουθένωσης και εκμηδένισής μας και τώρα μας απειλούν πως εάν τους καταψηφίσουμε θα καταστραφούν οι Έλληνες. Τώρα, θα ήταν παράδοξο μιας και υιοθετώ μια μη κομματική αντίληψη της ψήφου να υποδείξω κάποια παράταξη. Ας αποφασίσει ο καθείς σύμφωνα με την κρίση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.