30/12/14

New Europe: Η Μαρίν Λεπέν χαιρετίζει τη νίκη του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

New Europe: Η Μαρίν Λεπέν χαιρετίζει τη νίκη του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όταν ακούς διθυραμβικές δηλώσεις του στυλ «ένας φρέσκος άνεμος δημοκρατίας φυσάει στην Ελλάδα» ή «ήταν μια νίκη του λαού ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης», ακόμη και «ήταν μια σφαλιάρα στον υποψήφιο πρόεδρο των δανειστών», τότε περιμένεις να έχουν βγει από το στόμα κάποιου που κείται στο αριστερό φάσμα της πολιτικής. Κι όμως, οι δηλώσεις ανήκουν στην επικεφαλής του γαλλικού Front National, Μαρίν Λεπέν.

Τι μπορεί να ενώνει την άκρα δεξιά με την αριστερά; Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος που μπορεί να φέρνει κοντά δύο αντίθετους πόλους; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντάει το New Europe, υποσημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίες οι εξτρεμιστικές δηλώσεις της Λεπέν που αγγίζουν τα όρια του... ανίερου, καθώς απευθύνονται προς τον ιδεολογικό αντίπαλό της – τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν υπάρχει μια εξήγηση, αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί προς Κρεμλίνο μεριά, τουτέστιν στο ρωσικό παράγοντα και την προσπάθειά του να διεμβολήσει την Ευρώπη με πλάγιο τρόπο. Γράφει το New Europe: «Πολλοί επικριτές σημειώνουν πως το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί το Front National, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Γαλλίας, όπως και άλλα κόμματα που αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως όχημα για να δημιουργήσει ένα λόμπι δικών του συμφερόντων στην Ευρώπη. Η Λεπέν που θριάμβευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν έχει κρύψει τη συμπάθεια που τρέφει στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν από τις πρώτες που τάχθηκαν ενεργά εναντίον της απόφασης των Ευρωπαίων να επιβάλλουν εμπάργκο στη Ρωσία, ως αντίποινα για τις επεκτατικές κινήσεις στην Ουκρανία, ενώ αντιθέτως υποστήριξε δημόσια τους ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας».

Είναι γνωστή η ρητορική της Λεπέν κατά της ΕΕ που την κατηγορεί ότι δημιουργεί τεχνηέντως συνθήκες «Ψυχρού Πολέμου», ενώ οι σχέσεις του κόμματός της με το ρωσικό κεφάλαιο επεκτάθηκαν όταν τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε πως έλαβε δάνειο 11 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσική τράπεζα. Η ειρωνεία είναι ότι τη στιγμή που η ΛεΠεν έδειχνε περιχαρής για το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στην Ελλάδα, ο αριστερός Μελανσόν έγραφε (με παραπλήσια φρασεολογία) ένα αντίστοιχο κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ίσως επιβεβαιωθεί εκ των υστέρων η extreme ατάκα του Νικολά Σαρκοζί προ δύο μηνών ότι «η Λεπέν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά, αλλά στην άκρα Αριστερά».

Η Ρωσία, σημειώνει το άρθρο, επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτό διάλογο με κόμματα όπως το UKIP του Νάιτζελ Φάραντζ, την ιταλική Λίγκα του Βορρά και γενικώς με κόμματα που δυνητικά μπορούν να αποδυναμώσουν τις Βρυξέλλες και να την χτυπήσουν εκ των έσω.

8 σχόλια:

  1. Που ειδατε να γραφει για συριζα στην ανακοινωση?
    http://www.frontnational.com/2014/12/un-heureux-vent-de-democratie-en-grece/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην υπάρχει παρεξήση καλά είναι να διαβαστεί ολόκληρος ο τίτλος, το άρθρο δεν είναι ούτε δικό μας ούτε της iefimerida, αν αυτό εννοείς με το "Που είδατε"

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση παρα μονο κεκτημενη ταχυτητα και και ενα γραμμα λαθος.
      Εγραψα "ειδατε" αντι για "ειδανε" ή πιο σωστα "ειδε" ο αρθρογραφος του New Europe.
      http://www.neurope.eu/article/france%E2%80%99s-front-national-hails-greek-syriza
      Θεωρω οτι ειναι αυθαιρετο, αν διαβασουμε την ανακοινωση στο site του NF, και αναπαραγεται κατα κορον στα ελληνικα ιστολογια με παραπομπη στην iefimerida.
      Κατα τα αλλα, ολα καλα.
      Υγεια,και κουραγια για το Νεο Ετος.

      Διαγραφή
    3. Με συγχωρείς φίλτατε ΗΚ αλλά ίσως να μην έχεις καταλάβει το πνεύμα πληροφόρησης του Ινφογνώμονα.

      Καταρχήν επέλεξα τυχαία την iefimerida, όλες οι mainstream ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύουν το ίδιο άρθρο με διαφορετικούς τίτλους.

      Είναι προφανές ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση μεγάλης κλίμακας (ευρωπαϊκής) και κάνει εντύπωση τη ταχύτητα με την οποία εμφανίζεται. Φαντάζομαι ότι πολλά να δουν τα μάτια μας το επόμενο 25-ήμερο.
      Το μήνυμα σαφές, Σύριζα, Εθν. Μετ., όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί είναι πράκτορες, όχι της Ρωσίας, αλλά του Πούτιν…

      Σχετικά με την προσπάθεια που κάνουμε για σφαιρική πληροφόρηση, αναρτούμε άρθρα από όλες τις πηγές, δεν νομίζω να έχεις άλλη γνώμη.
      Για την Μαρίν Λεπέν, νομίζω ότι είμαστε εξάλλου οι μοναδικοί στην Ελλάδα που δημοσιεύσαμε το πρόγραμμα της εξωτερικής πολιτικής της (σχετικά πρόσφατα) που μέχρι σήμερα τουλάχιστον τηρεί κατά γράμμα.

      Συνεπώς, μια και κατείχες όλα τα δεδομένα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα περίμενα ένα σχόλιο αγανάκτησης η κριτικής όλου του κυκλώματος των ΜΜΕ και όχι επιδοκιμασίας κατά του Ινφογνώμονα που δεν είναι δυνατόν να μη το αναπαραγάγει στα πλαίσια της σφαιρικής πληροφόρησης.

      Καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή
    4. Επειδη εχεις παρεξηγησει εσυ εμενα και οχι εγω τη σφαιρικοτητα και αντικειμενικοτητα της πληροφορησης που παρεχει ο Ινφογνωμονας...
      Επισκεπτομαι την ιστοσελιδα αρκετες φορες την ημερα για να ενημερωθω για θεματα που θεωρω εξαιρετικα σημαντικα. Θεωρω πως ειναι ενα απο τα καλυτερα ελληνικα σαιτ, ενημερωμενο, αντικειμενικο, καταρτισμενο και οτι αλλο θα ηθελα σε μια ιστοσελιδα ειδικου ενδιαφεροντος. Δεν ερχομαι να διαβασω ή να σχολιασω για να φτιαχτω, αρπαχτω ή να κατακρινω κανεναν.
      Το αρχικο σχολιο μου δεν ειχε σκοπο να κακισει κανεναν συντακτη του ιστοχωρου. Απλα ρωτησα με απορια εσας εδω τι στην ευχη λενε τα μεσα μαζικης αποβλακωσης. Οπως ειπα εκανα λαθος στη διατυπωση. Αυτο.
      Συμφωνω οσα παραπανω εγραψες περι παραπληροφορησης κλπ. Αγανακτω καθημερινα, πιστεψε με, αλλα δεν μου φταιει ο Ινφογνωμονας για να ξεσπασω εδω και ειδικα χωρις κανενα λογο.

      Χρονια Καλα με Υγεια σε συντακτες και αναγνωστες.

      Διαγραφή
  2. Τι μπορει να ενωνει την ακρα δεξια με την ακρα αριστερα??????
    Το ερωτημα δειχνει την άπατη παραπληροφορηση του κόσμου.
    Με τον όρο ακρα δεξια, εννούμε τον εθνικο σοσιαλισμο, και με τον όρο άκρα αριστερα εννουμε τον παγκοσμιο σοσιαλισμο ή καλύτερα τον κομμουνισμο.
    Ο σοσιαλισμος σαν εννοια, ειναι η κοινωνικοποιηση της δημοσιας περιουσιας, και ειδικα με τον κομμουνισμο, η κοινωνικοποιηση και των μεσων παραγωγης. Οσον αφορα τον εθνικοσοσιαλισμο, αυτος ειναι ταυτοσημος με την εννοια του πατριωτισμου. Ειναι δηλαδη η πολιτικη πλευρα της εννοιας πατριδα . Με τον εθνικοσοσιαλισμο, η δημοσια περιουσια ανηκει σε ολοκληρο τον νομιμο πληθυσμο μιας χωρας με ισονομια και ισοπολιτεια .
    Ο ναζισμος ομως τι ακριβως ειναι?
    Ο ναζισμος ειναι το αποτελεσμα μιας απεχθους προβοκατσιας κατα του εθνικοσοσιαλισμου!
    Συγκεκριμενα, ο χιτλερ, εμφανιστηκε μεν σαν εθνικοσοσιαλιστης, αλλα στη συνεχεια λειτουργησε σαν τζιχαντίστικος ιμπεριαλισμος στην πιο βαρβαρη μορφη του. Το αποτελεσμα ήταν να χρεωθει στην ιδεα του εθνικοσοσιαλισμου η βαρβαροτητα του ναζισμου, και ετσι με την συνεχη προπαγανδιση αυτης της ταυτοτητας, να αποκοπεί η δυνατότητα επιστροφής των λαών στην ιδέα της πατρίδας. με το τελος του Β παγκοσμιου πολεμου, στην πραγματικοτητα ο μεγαλος χαμενος ήταν η ιδεα της πατριδας, ή αλλιως του εθνικοσοσιαλισμού. Ετσι ανοιξαν οι πορτες της κολασης! Συγκεκριμένα μετα τον πολεμο, ο κοσμος παραδοθηκε στους επιβητορες της ανθρωποτητας (δικος τους ο χιτλερ και ο πολεμος), με την νεα ιδεα της παγκοσμιοποιησης!!! . H δυνατοτητα επιστροφης στην ιδεα της πατριδας ειχε καταστραφει, και καθε αναφορα στην ιδεα αυτη προκαλουσε συνδρομα φασιστικα, ρατσιστικα, ναζιστικα κλπ κλπ. Το αποτελεσμα είναι αυτο που ζουμε εμεις, αλλα και η ανθρωποτητα. Ετσι οι επιβητορες του ανθρωπου, εβαλαν χερι στα υλικα και πνευματικα του πραγματα. Με την παγκοσμιοποιηση, δεν υπηρχε πλεον το αισθημα της εθνικης ιδιοκτησιας!! Ο καθε σόρος μπορουσε να παρει λιμανια, αεροδρομια, σπιτια, χωραφια και να μην ανοιγει μυτη!!!
    Ο κομμουνισμος ηταν η πρωτη προσπαθεια των επιβητορων, να προκαλεσουν την παγκοσμιοποιηση, κατι που δεν προχωρησε διοτι υπηρχε εντονο το πατριωτικο (εθνικοσοσιαλιστικο) στοιχειο. Με τον χιτλερ, σκοτωσανε την ιδεα του εθνικοσοσιαλισμου, δηλαδή της πατριδας...
    Αυτα, για να μαθαινει ο κοσμος..
    Καλη χρονιά και εθνικοσοσιαλιστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα άρθρο που αναδημοσιεύεται εδώ μέσα και έχει ΑΚΡΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ με σκοπό να κάνουμε κλικ μπας και πάρουν καμιά διαφημισούλα κάποιοι.

    Εννοείται δεν φταίει στο ελάχιστο ο ινφογνώμονας αφού απλά αναδημοσίευση έκανε.
    Αν μάλιστα έγινε αυτό για να ξεγυμνωθεί μπρος στα μάτια μας το "δημοσιογραφικό μεγαλείο" του http://www.iefimerida.gr ευχαριστούμε αν και από μόνοι μας ξέρουμε να περιφρονούμε τέτοιες πρακτικές.

    Ήδη πολύ μεγάλος αριθμός ιντερνετικών αναγνωστών όταν βλέπει τίτλους παραπλανητικούς δεν μπαίνει καν στα σαιτ αυτά πλέον.

    Προφανώς δεν θα χάρηκε η Μαρί Λε Πεν που η Χρυσή Αυγή έριξε σαμαρά/βενιζέλο.
    Και προφανώς οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής με τους συνεργάτες τους στο Ευρωκοινοβούλιο δεν μιλιούνται ούτε ανταλάσσουν ΚΑΛΗΜΕΡΑ ή BONJOUR με τους αντίστοιχους του Εθνικού Μετώπου...

    Εντάξει...Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.