11/1/15

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ CHARLIE»

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους
Συνολικά, 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και στις άλλες πόλεις της Γαλλίας κατά της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

"Μεγαλειώδης Γαλλία! Μού λένε ότι μπορεί να έχουν κατεβεί 1,3 έως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Παρίσι", δήλωσε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Λαμί, εκ των οργανωτών της πορείας.

Tο υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για μία πρωτοφανή κινητοποίηση, ο όγκος της οποίας είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Η γαλλική αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εκτίμηση για τον όγκο των διαδηλωτών. Μετά το πέρας της επίσημης διάρκειας της διαδήλωσης, τεράστια πλήθη παρέμειναν στους δρόμους.
Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους
"Μεγαλειώδης Γαλλία! Μού λένε ότι μπορεί να έχουν κατεβεί 1,3 έως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Παρίσι", δήλωσε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Λαμί, εκ των οργανωτών της πορείας. Σε όλη τη Γαλλία οι διαδηλωτές έφτασαν τα 2,5 εκατ.
Η γαλλική αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εκτίμηση για τον όγκο των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις στις πόλεις της γαλλικής επαρχίας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους

Ο πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ και οι ηγέτες 50 περίπου κρατών, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συμμετέχουν στην πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στο Παρίσι, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.



Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς περπατά σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στο κέντρο του Παρισιού, για να συμμετάσχουν στην ιστορική πορεία έπειτα από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που συγκλόνισαν τη Γαλλία με 17 νεκρούς, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μια πραγματική λαοθάλασσα πλημμύρισε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας όπου πολλοί διαδηλωτές κρατούν τη γαλλική σημαία και πανό με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Σαρλί».

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και του φόβου από 3,7 εκατ. Γάλλους

«Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων προτού μεταβούν στη δημοκρατική πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε το περιβάλλον του.
Η Πορεία Ενότητας ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή από την Place de République και θα καταλήξει στην Place de la Nation. Το Σάββατο, στις κινητοποιήσεις σε όλη την Γαλλία είχαν υψώσει φωνή κατά της τρομοκρατίας 700.000 άτομα.

Δεκάδες ηγέτες δίνουν το «παρών» στην πορεία δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ. Ανάμεσά τους οι Άνγκελα Μέρκελ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι, Αντώνης Σαμαράς, Μαριάνο Ραχόι, Σαρλ Μισέλ, Χέλεν-Τόρινγκ Σμιτ, καθώς και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στην πορεία, πρωτοφανές γεγονός στην Ιστορία, βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην πορεία μετέχει επίσης αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.

Το «παρών» δίνουν και ηγέτες αφρικανικών χωρών όπως του Μαλί, του Νίγηρα και της Γκαμπόν, όπως και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μεχντί Τζομά. Παρόντες ακόμη ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

















ΗΜΕΡΗΣΙΑ

3 σχόλια:

  1. Το θεμα ειναι οτι οταν οι βρυκολακες του ισλαμ μακελευουν, σπευδουν τα παπαγαλακια του πολυπολιτισμου, να πουν οτι οι ακραιοι ισλαμιστες δεν εχουν σχεση με το ισλαμ και τις αξιες του. Ετσι αποκοιμιζουν το πληθος μεχρι το επομενο κτυπημα των θεοτρελλων του ισλαμ. Αυτο ειναι ολεθριο. Στην ευρωπη δεν πρεπει να πατα ποδι ισλαμικο. Η θρησκεια αυτη πρεπει να κηρυχθει εκτος νομου, διοτι μετατρεπει τον ανθρωπο σε ανθρωποφαγο ζομπι. Ελπιζω η κλωτσια που εφαγε η ευρωπη απο τους μανιακους ισλαμιστες, να την ξυπνησει. Ολος ο πολιτισμενος κοσμος, απο την αμερικη μεχρι την κινα, πρεπει να κανει ενα εναιο μετωπο κατα των ζομπι. Ο πολεμος που αρχισε ειναι πολεμος μεταξυ βρυκολακων και ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλιώδης, ἀλλὰ τὸ δεύτερο κόμμα FN τῶν Λεπέν, δὲν προσκλήθηκε.
    Ἄρα ἡ γαλλικὴ κοινωνία εἶναι θρυμματισμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.