29/1/15

Ενοχλημένη η Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

tuskΕνοχλημένη η Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μην λάβει υπόψη τις θέσεις της σε δήλωση για την Ρωσία
Την βούληση της κυβέρνησης να μην ανεχθεί την περιθωριοποίηση της χώρας, εκφράζουν καλά ενημερωμένες πηγές με αφορμή την σημερινή «αντιθεσμική» ενέργεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και της Επιτρόπου για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκας Μογκερίνι να μην λάβει υπόψη τις θέσεις της Αθήνας για την σύνταξη της δήλωσης σχετικά με την Ρωσία.

Με την δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, μεταξύ άλλων, προειδοποιούν τη Μόσχα με νέες κυρώσεις εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

Στην επικοινωνία που είχε το Μέγαρο Μαξίμου με το επιτελείο του κ. Τουσκ και ο κ. Τσίπρας με την κ. Μογκερίνι, διατυπώθηκαν ενστάσεις ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης και ζητήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις. Οι προτάσεις της Αθήνας αγνοήθηκαν και η δήλωση εκδόθηκε ως είχε πρωτοδιατυπωθεί. Με την δήλωση αυτή είχαν διατυπώσει διαφωνίες και άλλες χώρες που θεωρούν λανθασμένη την πολιτική της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενώ έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις και στην πολιτική κυρώσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Αθήνα θα θέσει το θέμα αυτό στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών την προσεχή Πέμπτη που έχει ως βασικό θέμα συζήτηση τις ευρωρωσικές σχέσεις.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει αφενός το θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της ΕΕ, αφετέρου δε εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι τόσο η έκδοση της δήλωσης, όσο και η συνεδρίαση του Eurogroup την επομένη των εκλογών αποτελούν ένα τεστ για τη νέα κυβέρνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Όταν ο νεος πρωθυπουργος θετει ως κυριο νέο στοχο της χωρας την αναγκη η Ελλαδα να επιστρεψει στην αναπτυξη και την κοινωνικη συνοχη και καποιοι «δηθεν» ( πολλοι δυστυχως ) , το κριτικαρουν ή το παραβλεπουν τελειως, και αρχιζουν τα ΑΝ και τα ΔΗΘΕΝ πεφτω από τα συννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σου είναι εντελώς άσχετο με την ανάρτηση, η οποία αφορά πολύ συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έληξε.

      Το αν θα έλθει η ανάπτυξη με κρατικοποιήσεις, επαναπροσλήψεις, εγγύηση κατωτάτων μισθών σε επίπεδα 2008, θα το δούμε. Αλλά αυτό δεν αφορά την παρούσα ανάρτηση.

      Διαγραφή
  2. Πολύ κακώς δεν έλαβαν υπόψη την ελληνική άποψη και ορθότατα η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε για αυτό το ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειτε στη φωτογραφια βλεμμα ανθρωπου και βγαλτε συμπερασμα.Απλα του φορας το λευκο κουστουμακι (ξερετε,το αναποδο)και τον στελνεις στο ψυχιατρειο για περεταιρω διερευνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο τὸ βλέμμα;

    Προσέξτε τὸ στόμα του.

    Ὁλόκληρος χρειάζεται θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.