16/2/17

Μια απάντηση σε όσα διακινούνται "ξαναζεσταμένα" για την παράδοση Οτζαλάν









Savvas Kalenteridis13 Ιανουαρίου 2015 - 4:46 μ.μ.
Θέλουν να χτυπήσουν τον βουλευτή, γιατί εμένα δεν μπορεί να με κτυπήσει κανείς. Όλοι γνωριζόμαστε σ' αυτήν την χώρα και όποιοι επιχείρησαν να με κτυπήσουν, στο τέλος έχασαν.
  
Στο βιβλίο μου "Παράδοση Οτζαλάν  Η Ώρα της Αλήθειας", στη σελίδα 250 αναφέρω τα εξής:
Οι κατηγορίες του Άπο
Είπαμε, τα βάσανα δεν τελειώνουν ποτέ. Οι Κούρδοι, λαβωμένοι από τη μεγάλη απώλεια, προσπαθούν να βρουν τους ενόχους της προδοσίας και επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων. Ο Οτζαλάν, γνωρίζοντας το χαρακτήρα και τον πατριωτισμό του Σταυρακάκη και τον δικό μου, βλέπει πίσω από την παράδοση μια ελληνική σκευωρία, η οποία συντάχτηκε με το σχέδιο Αμερικανών-Τούρκων και Ισραηλινών, αποσκοπώντας στην δολοφονία του ίδιου από τους Τούρκους και την πρόκληση ενός γενικευμένου τουρκοκουρδικού πολέμου. Με τη λογική ότι ο πόλεμος αυτός θα απέβαινε υπέρ της Ελλάδος. Με βάση τη λογική αυτή, ο Άπο, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο πολιτικής και καλεί τους Τούρκους να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα του κουρδικού έθνους, για να βαδίσουν στη συνέχεια σε μια τουρκοκουρδική ομοσπονδία, που θα αποτελούσε τον πιο ισχυρό παράγοντα στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Άπο, επηρεασμένος και από κάποιους συμπατριώτες μας που του μεταφέρουν διάφορες ανοησίες για τον «ύποπτο» ρόλο μου, στρέφει τα βέλη του εναντίον μου. Με αποκαλεί Ιούδα, τονίζοντας ότι σε μένα πίστεψε και δέχτηκε να πάει στην Κένυα. Ίσως να είναι έτσι, αλλά εγώ δεν μετέφερα στον Άπο τις δικές μου εγγυήσεις, τις οποίες στη συνέχεια δεν τήρησα. Μετέφερα τις εγγυήσεις της Ελλάδας, της πατρίδας μου, όπως μου τις είπε ο Σταυρακάκης. Και εγώ πίστευα ότι η Ελλάδα θα τηρούσε τις εγγυήσεις που έδωσε στον Κούρδο ηγέτη. Πως μπορούσα να είμαι καχύποπτος απέναντι στην ίδια μου την πατρίδα;
Μπορεί ένας αξιωματικός να υπηρετεί την πατρίδα του και ταυτόχρονα να την υποπτεύεται;
Εγώ πίστεψα στις εντολές που μου δώσανε και νοιώθω ότι προδόθηκα. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος της παραίτησής μου από το στρατό.
Μετά άκουσα παράπονα από τους Κούρδους, γιατί δεν βοηθάω τον Άπο να βγει από τη φυλακή και δεν βγαίνω να μιλήσω για την υπόθεση στα κανάλια. Με το σκεπτικό ότι πρέπει να αναδειχτεί ο παράνομος τρόπος της απαγωγής του, έπρεπε να βγω και να καταγγείλω τις παρανομίες που έγιναν, για να διευκολυνθεί η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, κλεισμένος σε ένα κελί 23 ώρες το 24ωρο, σε μια φυλακή με έναν κρατούμενο.
Ίσως να έχει δίκαιο και ο ίδιος και οι σύντροφοί του. Όμως, ο καθένας ξέρει τον δικό του πόνο. Και μόνον εγώ και η οικογένειά μου ξέρω τι έχω τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια. Μπήκα δυο μέτρα κάτω από τη γη και προσπαθούσα να βγω, για να σταθώ στη συνέχεια όρθιος. Δεν μπορούσα να ανοίξω ξανά μέτωπα.
Τελικά, φθάσαμε στη δίκη των υπευθύνων της παράνομης εισόδου του Άπο στην Ελλάδα. Είχαν έλθει οι δικηγόροι του στην Αθήνα και αρνήθηκαν να με δουν. Μου μετέφεραν όμως με τον Κρανιδιώτη ένα μήνυμα του Άπο:
«Να βγεις και να τα πεις όλα και θα είμαστε για πάντα φίλοι».
Δηλαδή, όσο δεν μιλάω είμαι Ιούδας και αν μιλήσω γίνομαι φίλος;
Έχω αναφέρει και πιο πάνω, σε κάποιο σημείο του βιβλίου, ότι αντιδρώ περίπου αυτοκαταστροφικά, όταν μου θέτουν διλήμματα που έχουν μέσα τους έστω και ίχνος εκφοβισμού. Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος με την ιστορία και τους αγώνες του Άπο είναι αιχμάλωτος στη φυλακή και μαλακώνω. Σκέφτομαι ότι επί εφτά χρόνια δεν έχει σβήσει ούτε μια στιγμή το φως του δωματίου του, τον γράφουν οι κάμερες 24 ώρες το 24ωρο, σε όλες του τις στιγμές, στο μπάνιο, στην τουαλέτα, παντού. Κανονικό βασανιστήριο.
Τέλος πάντων, βγήκα στο δικαστήριο και είπα ότι μπορούσα να πω και τώρα (με την έκδοση του βιβλίου) ήρθε η σειρά και η ώρα της κάθαρσης.

52 σχόλια:

  1. Τα πράγματα είναι απλά, στην Τουρκία υπάρχει ένα βαθύ κράτος που έχει γεωγραφική διασπορά και υπηρετεί το κράτος, ανεξάρτητα πως, καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα το βαθύ κράτος έχει και συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση- ενδεικτικά ας προσέξει κανείς τα επίθετα των προξένων- και αποσκοπεί μόνο στο να παρέχει υπηρεσίες στους ξένους κερδίζοντας οι ίδιοι ξεκούραστα ως διαμεσολαβητές και αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν. Το βαθύ κράτος που χθες σκότωνε τους Κομμουνιστές για να έχει χρήμα και βοήθεια από την Αμερική αύριο θα κατηγορεί την Αριστερά ως Αμερικανόδουλη επειδή τώρα το χρήμα έρχεται από την Γερμανία. Αυτό που αποκαλείται πατρίδα στην Ελλάδα στην ουσία είναι μια συνταγματικά κατοχυρωμένη μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ορθή λογική λέει τα εξής:
    1--Τον Οτσαλάν παρέδωσαν ο Σημίτης και ο Πάγκαλος, άτομα που τότε ενεργούσαν εν ονόματι της Ελλάδας, λόγω πνευματικού και ηθικού εκφυλισμού του πληθυσμού της. Και την εξευτέλισαν.
    2--Ο αξιωματικός υποχρεούται να υπακούει τυφλά στις διαταγές των ανωτέρων του- εφ' όσον δεν βρίσκονται σε αντίθεση προς τον συνταγματικό χάρτη, που αποτελεί την υπέρτατη, αυθεντική επιταγή της Πατρίδος- και σ' αυτές θυσιάζει τα προσωπικά του αισθήματα. Εάν βρίσκεται στο θέατρο της αποστολής του, δικαιούται να διαδηλώσει την διαφωνία του παραιτούμενος, μετά την εκτέλεση της εντολής.
    3--Μετά επτά χρόνια στην απομόνωση, υπό την συνεχή επιτήρηση και "επεξεργασία" από τα Φυντάν-ια της τουρκικής ΜΙΤ, θα ήταν υπερ-αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι ο σημερινός Οτσαλάν παραμένει ο ΄Απο. Ο νέος
    στρατηγικός στόχος του,για "μια τουρκο-κουρδική ομοσπονδία, που θα αποτελούσε τον πιο ισχυρό παράγοντα στην περιοχή", αποδεικνύει ότι, όντας σύμβολο, αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη απειλή για τον ηρωικό αγώνα της απελευθέρωσης του κουρδικού λαού.
    Είναι, επιπλέον επικίνδυνος και για τα ελληνικά συμφέροντα -πεδίο όπου δεν χωρούν συναισθηματισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἄλλο οἱ σχέσεις τῶν ἀνθρώπων καὶ ἄλλο τῶν κρατῶν, οἱ τελευταῖες ἐπίσης προσδιορίζουν ἐν μέρει καὶ τὶς σχέσεις τῶν ἀνθρώπων.
    κ. Καλεντερίδη, μπλέχτηκες (δουλεία σου ἦταν) καὶ στὴν φέρανε κανονικῶς, τὰ κράτη ὑπερισχύουν τῶν ἀτόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Μετέφερα τις εγγυήσεις της Ελλάδας, της πατρίδας μου, όπως μου τις είπε ο Σταυρακάκης. Και εγώ πίστευα ότι η Ελλάδα θα τηρούσε τις εγγυήσεις που έδωσε στον Κούρδο ηγέτη"

    Η Ελλάδα δεν μπορούσε να εγγυηθεί απολύτως τίποτα στην Αφρική για την ασφάλεια του Οτζαλάν. Σας στείλανε όλους στην Αφρική και είστε όλοι πάρα πολύ τυχεροί που είστε όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς αυτό είχε αποφασίσει ο Σαμ. Να ζήσουν όλοι και να μην ξεφύγει η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι τον παραδώσαμε για να μην "θυμώσουν" οι Τούρκοι και αυτοί που τον θέλανε ζωντανό(Αμερικανοί) .

    Τον Οτζαλάν έπρεπε να τον επιστρέψουμε άμεσα με το που πάτησε Ελληνικό έδαφος (ακόμα και με τη βία) πίσω στη χώρα που μας ήρθε. Να μην εγγυηθούμε τίποτα διότι δεν μπορούσαμε. Θα ήταν έντιμη στάση και ωφέλιμη και για την πατρίδα μας και για τον ίδιο. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τον πιάσουν.
    Μακριά από Αφρική.

    Οι Αμερικανοί θέλανε τον Οτζαλάν ζωντανό. Η μπάλα (Οτζαλάν) έπρεπε να είναι στην Ελλάδα και όλοι οι άλλοι δρόμοι κλειστοί για να αναγκαστεί να πάει Νότια. Με τη συνοδεία του. Κένυα ή Ναμίμπια.Αφού τον θέλανε ζωντανό και δεν επιθυμούσαν να πεθάνει κανένας θα πάει Κένυα
    Η CIA και το ΟΝΙ από εκεί και πέρα ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.

    Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τις συνομιλίες σας εντός και εκτός κατοικίας και εντός πρεσβείας με τους Κούρδους και με τον πρέσβη μας στη Κένυα τις ακούγανε λέξη προς λέξη σε "ζωντανή μετάδοση".

    Όπως μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πριν επιβιβαστείτε στα Κενυάτικα αυτοκίνητα (την ώρα που ο άξιος πρέσβης μας έδινε τον τελευταίο αγώνα Εθνικής αξιοπρέπειας "για την τιμή των όπλων") ανάμεσα στους μαύρους Κενυάτες δεν υπήρχαν και μαύροι "αόρατοι άγγελοι" του ΟΝΙ που φυσικά δεν ήταν Κενυάτες.

    Άλλοι έχουν την φήμη(CIA) αλλά στην Αφρική άλλοι έχουν την(πραγματική) χάρη(ONI). Χωρίς τη συνεργασία του τίποτα δεν μπορεί να πετύχει εκεί. Κάνουν και βόλτες στην Σομαλία ότι ώρα θέλουν απαρατήρητοι."Όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν". Στις Αφρικανικές χώρες πότε τους βλέπεις "οδηγούς", πότε ως "προσωπικό σεκιούριτι" σε σπίτι λευκού ή μαύρου "επιχειρηματία επενδυτή"κ.α. Θέλουν πάντα να περνάνε απαρατήρητοι και το καταφέρνουν πολύ καλύτερα από τους άλλους που απλώς έχουν την φήμη.

    Και πήγαμε εμείς να εγγυηθούμε τι στην Αφρική?! Να ρισκάρουμε τη ζωή ενός δικού μας(του ταγματάρχη) και την Εθνική μας αξιοπρέπεια και να γελάνε ακόμα οι άλλοι μαζί μας με τις κωδικές ονομασίες μας και τα καρτοτηλέφωνα μας.

    Στείλαμε έναν αξιωματικό με έναν χαρτοφύλακα (και το πολύ ένα πιστόλι μέσα) στην Κένυα.

    Αν μελλοντικά έχουν κανέναν άλλο Οτζαλάν να παραδώσουν, τον επόμενο πράκτορα μας να τον στείλουν στη Ναμίμπια αλλά να του δώσουν και διπλωμένο σάκο πτώματος μαζί με τον χαρτοφύλακα. Στη Κένυα πηγαίνεις και γυρνάς όρθιος, προδομένος αλλά τουλάχιστον ζωντανός. Στη Ναμίμπια παθαίνεις "ατύχημα".

    Να τα ξέρουν αυτά για να μην πουν δεν ξέραμε.

    Κράτος τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ολο το θαρρος αδελφε το κρατος ειμαστε εμεις. Ο Λαος. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι το αρθρο 120 αναφερεται στον λαο ( που κοιμαται υπνο βαθυ ) οταν παραβιαζεται το Συνταγμα. Εξ ου και το ρητο των Αρχαιων : Κατα τον λαο και οι αρχοντες αυτου.

      Διαγραφή
  6. Θα συνιστούσα στους σχολιαστές να αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια και τις "συμβουλές", ιδιαιτέρως σε εκείνους που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου.
    Αντιθέτως, θα ήθελα σχόλια και σκληρές ερωτήσεις επί όσων αναφέρω στο βιβλίο μου.
    Όποιος έχει να πει κάτι, να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα ειμαι ανεργος και δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω το βιβλιο σας. Αρα δεν μπορω εξ αντικειμενου να το διαβασω. Απο την αλλη μερια ο Νικος Χειλαδακης ειναι αποδεδειγμενα πατριωτης οπως εσεις. Ποιον να πιστεψω ? Νοιωθω οτι ειναι κριμα και αδικο, να κατακρινω συνανθρωπο χωρις αποδειξεις. Σε αυτη την περιπτωση τι να κανω ? Ευχαριστω !

      Διαγραφή
    2. Nα μου στείλεις τη διεύθυνσή σου να σου στείλω το βιβλίο.

      Διαγραφή
    3. Savvas Kalenteridis 13 Ιανουαρίου 2015 - 3:30 μ.μ.,

      Διάβασα τὰ γραφθέντα ὑπὸ τοῦ Ν. Χειλαδάκη ἀπὸ τὸ σχόλιο τοῦ km58, δὲν τὸ ἤξερα. Ὁ Ὀτσαλὰν κάνει ἕνα λάθος, ἐπιτίθεται σὲ πρόσωπα. Ὄχι αὐτὸ ποὺ ἔπαθε δὲν σχετίζεται μὲ ἄτομα ἀλλὰ μὲ κράτη, ἔτσι κι ἀλλιῶς ὅταν κι αὐτὸς πάψει νὰ εἶναι ὁ Ἄπο, ἔξω θὰ βγῇ. Ὅποιος καὶ νἄτανε ἐντολὲς ἀνωτέρων θὰ ἐκτελοῦσε καὶ κυρίως οἱ ἀνώτεροί του μᾶλλον οὔτε κι αὐτοῦ δὲν θὰ τοῦ ἀποκάλυπταν τὸ πραγματικὸ σχέδιο γιὰ λόγους ἀσφαλείας.

      Τὸ βιβλίο σου δὲν τὸ ἔχω διαβάσει διότι δὲν μπορῶ νὰ διαβάσω τὰ πάντα λόγῳ χρόνου καὶ φυσικῶς δὲν ἀμφισβητῶ τὶς προθέσεις σου, ἔτσι κι ἀλλιῶς φαίνεται καὶ μέσῳ τῶν ἔργων σου ἡ στάσις σου σχετικῶς μὲ τοὺς κούρδους.

      Αὐτὰ τὰ γράφω γιὰ νὰ μὴν πιστεύουμε αὐτὰ τὰ ὁποῖα μᾶς πουλᾶνε κάποιοι πολιτικοὶ φιλίες μὲ ἡγέτες ἄλλων κρατῶν, ἐμπορικὲς σχέσεις, πράσινες βίζες καὶ ὅλα τὰ παρόμοια. Ὅταν εἶσαι μέρος τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ μόνο συμφέροντα ὑπάρχουν καὶ γιὰ τὴν ἐξυπηρέτησί των ὁ σκοπὸς ἁγιάζει τὰ μέσα.

      Διαγραφή
  7. Εγώ αυτό που έχω να πώ Σάββα είναι ότι και οι ίδιοι οι Κούρδοι πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν για τα όσα έπραξαν και μας(σε) έβαλαν σε αδικαιολόγητες περιπέτειες. Αναφέρομαι κυρίως στο ότι ΔΕΝ σεβάστηκαν την επιθυμία της Ελλάδας να χειριστεί την υπόθεση με μυστικότητα,πυροβολώντας τα ίδια τους τα πόδια στην ουσία. Αντιθέτως,μάλλον ήθελαν να εντοπιστούν για να υπάρξει άλλος χειρισμός,και ήταν βλακώδης απόφαση. Δεν φταίει για όλα η Ελλάδα,φταίνε και οι ίδιοι,σε πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο
    κάνεις λάθος. Ο Άπο σεβάστηκε την Ελλάδα μέχρι το τέλος. Ο ίδιος διάταξε τα στελέχη του να κρατήσουν μυστική την όλη υπόθεση, για να μην κάνει κακό στην Ελλάδα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση και έκανε αυτά που έκανε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια των Τούρκων.
    Όμως, παρακαλώ και πάλι, ο σχολιασμός να γίνεται επί αυτών που αναφέρω στο βιβλίο, γιατί είναι κουραστικό να απαντώ σε πράγματα που είναι λυμένα στο βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή είναι αναληθές ότι χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους;

      Διαγραφή
    2. Χρήστο, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, που το διέδωσαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ του Σημίτη, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
      Ποτέ κανείς δεν μίλησε με κινητό.
      Όμως αυτά τα διαλύω όλα στο βιβλίο μου. Και με κουράζει πραγματικά να απαντώ σε όσα έχω ξεκαθαρίσει με το βιβλίο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  9. Αν καταλαβα καλά το ξαναφερε στην επικαιρότητα ο τουρκολόγος Χειλαδακης και το αναμασησε ο Χιος... Ε καλά. Δεν νομιζω οτι πρέπει να σε ανησυχουν αυτα τα δημοσιευματα φίλτατε Σαββα γιατι όλοι γνωρίζουν πλέον τι έγινε και ποιοι ευθυνονται . Η προδοσία της συμμορίας Σιμιτη Πάγκαλου και ΣΙΑ φερει ακεραια την ευθυνη για την παραδοση του Οτσαλαν στους Τούρκους και καθε άλλη κουβεντα ότι δηθεν οι συνθηκες παραδοσης παραμενουν μεχρι σημερα αδιευκρινιστες ειναι "λογια της πλώρης" .. Αν κατι πρέπει να σε προβληματίζει ειναι γιατι ξαναζεσταινουν ενα θεμα που πλέον ειναι ξεκάθαρο για το ποιοι ειναι προδότες και ένοχοι. Τι νοημα εχει η φωτο που στολίζει το θεμα τους? Ποιον θελουν να "χτυπήσουν"? Τον βουλευτη η τον επιχειρηματία ? ...
    Χίλλος Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλουν να χτυπήσουν τον βουλευτή, γιατί εμένα δεν μπορεί να με κτυπήσει κανείς. Όλοι γνωριζόμαστε σ' αυτήν την χώρα και όποιοι επιχείρησαν να με κτυπήσουν, στο τέλος έχασαν.
    Προφανώς κάποιος έδωσε κανά πεντακοσάρικο και έφεραν στη δημοσιότητα ως είδηση αυτό που ανέφερα εγώ ο ίδιος στο βιβλίο μου, από το 2007.
    Ανθρωπάκια του πεντακοσάρικου.
    Όμως τι να κάνεις, αυτή είναι η πολιτική.
    Κλέφτες και διεφθαρμένοι πολιτικοί, είναι ικανοί για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μεγάλο λάθος έγινε απ οταν κάποιοι πηραν την πρωτοβουλία ( άραγε απο ποιον?)να περάσουν τον Απο στην χώρα μας. Οταν άλλες μεγάλες και ισχυρές χώρες βγάζανε την ουρά τους επ έξω... Μεταξυ των οποίων και η Ρωσία. Σε μια εποχη που οχι μονο για την Τουρκία αλλα και η ίδια η Αμερική είχε τον στοχοποιήσει σε υπ αριθμό Νό 1 ...

    Το χειρότερο πράγμα για ενα πατριώτη ειναι να. Βρεθεί ανάμεσα σε δυο αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα και απο πάνω του να εχει μια σειρα πολιτικούς τιποτένιους υπεύθυνο- ανεύθυνους ( Ορα στρατηγός λιμπερης - ιμια)
    Εκείνοι που ποτε δε μίληςαν ομως ειναι ο στρατηγός με τον αλλο αν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την είσοδο στη χώρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δειτε τι βρηκα σημερα. αληθευει ξερει κανεις? σαββα το εχεις υποψιν??????
    θα το διασταυρωσω προσεχως

    Όπως έγραψε όλος ο τουρκικός τύπος στις 4 Ιανουαρίου 2015, στην παραλία της Σμύρνης έγινε για πρώτη φορά μια τελετή για να τιμηθεί η μνήμη διακοσίων περίπου ελλήνων κομμουνιστών φαντάρων, που μετείχαν στο στρατό κατοχής του βιλαετίου της Σμύρνης, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ελληνικές αρχές κατοχής την ίδια μέρα το 1921 με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι στρατιώτες αυτοί, ενώ βρίσκονταν ακόμα μέσα στο αποβατικό πλοίο, που τους μετέφερε από τον Πειραιά στη Σμύρνη, είχαν συντάξει προκήρυξη με τίτλο «Ζήτω η επανάστασις», στην οποία δήλωναν, ότι «η εισβολή στην Ανατολία είναι παιχνίδι του αγγλικού ιμπεριαλισμού» και ότι αρνούνταν να στρέψουν τα όπλα τους κατά των «αδερφών τους των λαών της Ανατολίας».

    Στην τελετή αυτή ρίχτηκαν κόκκινα γαρίφαλα στη θάλασσα της Μπάλτσοβα, όπου σύμφωνα με την αφήγηση έγινε η εκτέλεση, από μια γέφυρα, που φέρει το όνομα του Μπαρίς Μαντσό, ενός από τους σημαντικότερους τούρκους τραγουδοποιούς το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ενώ διαβάστηκαν και ποιήματα του Τουγρούλ Κεσκίν από μια συλλογή, που έβγαλε πρόσφατα, με τίτλο την ίδια φράση, που αποτελούσε τον τίτλο της προκήρυξης, γραμμένη με λατινικά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν ειχε καμια σχεση ο καλεντεριδης με τηγν παραδοση του οτσαλαν εκανε καλη δουλεια στη σμυρνη μια τριετια μεταφεροντας πληροφοριες στο εληνικο πενταγωνο ,, και εχοντα ς επαφε ς με κουρδους,,, προσφατα ενα δικτυο στη τουρκια εξουδετερωθηκε αλα η]δη βρικσονται σε ελληνικα χερια εκατονταδες φακελοι με στοιχεια στρατιωτικης φυσεως απορρητα ,που προκαλεσαν μεγαλη ανησυχια,,,στην τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η καλύτερη απάντηση σου Σάββα θα είναι να ευοδωθούν οι προσπάθειες που κάνεις εσύ και οι συνεργάτες σου χρόνια τώρα να ενημερώνεις τον κόσμο όλο για τα δίκαια των Κούρδων, το δικαίωμα τους στην αυτονομία και στην δημιουργία ανεξάρτητου κράτους Κουρδιστάν καθώς και για τους απέναντι χριστιανικούς/ελληνογενείς πληθυσμούς.

    Έμμεσα βέβαια με την ανακήρυξη του Κουρδιστάν θα αρχίσει και η οριστική αλυσιδωτή διάλυση της Τουρκίας και η απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας πατρίδων.

    Άστους να λένε λοιπόν και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαββα εγω θελω να ρωτησω γι 'αυτον που διεθεσε το αεροπλανο και που φαινεται να μην ειναι εν ζωη σημερα.Εσυ ποσο καλα τον γνωριζες;Ειχε σχεση με την υπηρεσια;Ποιος τον εβαλε στο παιχνιδι;Ειχε ξαναασχοληθει με το κουρδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εξήγηση είναι ποιο απλή! Έπρεπε να γίνει σαν αφορμή δικαιολογίας του σταυροκοπήματος του ήθους μιας πολιτικής από στρατηγική αμυντική συμφωνία Ελλάδας Κύπρου Συρίας, σε στρατηγική προδοσίας λόγω κονόμας με το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα. Για να έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη, για το γεγονός της παράδοσης του Οτσαλάν, πρέπει να εξασφαλίσει δύο "συνθήκες" στην προσέγγιση του. Πρώτον, οφείλει να "μεταφερθεί" και να μελετήσει τα γεωστρατηγικά και πολιτικά δεδομένα, που ίσχυαν την εποχή εκείνη παγκοσμίως, ιδιαιτέρως δε, αυτά που ίσχυαν στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, και δεύτερον, οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι όταν είσαι Αξιωματικός, έχεις πολλά δικαιώματα και πολλές, απαράβατες υποχρεώσεις. Είσαι υποχρεωμένος να ΥΠΑΚΟΥΣ στις διαταγές των ανωτέων σου, είτε συμφωνείς είτε, κυρίως , όταν διαφωνείς με αυτές. Οφείλεις να εκφράσεις την άποψη σου, την διαφωνία σου, αν υπάρχει, είτε γραπτώς, αν υπάρχει η χρονική πολυτέλεια, είτε προφορικώς, όταν τα γεγονότα τρέχουν. Εφόσον συμβεί αυττό, και η διαταγή παραμένει εν ισχύ, τότε απλά την εκτελείς. Φυσικά οφείλουμε, να εξετάσουμε την πορεία αυτών οι οποίοι βρισκόταν στην εξουσία τότε, την πολιτική τους πορεία και πριν και μετά του γεγονότος αυτού, όπως φυσικά έχουμε υποχρέωση να εξετάσουμε, όσο είναι εφικτό αυτό, την πορεία και την σταδιοδρομία του κ. Καλεντερίδη, την εξέλιξη και την κατάληξη της, τον κίνδυνο, στον οποίο εξετέθει και συνεχίζει να εκτίθεται, η ηθική και φυσική του υπόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή, άμεσα, να βρουν φόρμες συνεννόησης οι Τούρκοι με τους Κούρδους, κράτος εν κράτει,συνομοσπονδία, ζώνες κ.τ.λ., σε μια τέτοια περίπτωση η θέση της ούτως ή άλλως τελειωμένης Ελλάδας θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Ευτυχώς να λέει κανείς που υπάρχει και η Αμερική, όσο και αν δεν είναι συμπαθητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με την πιθανοτητα που αναφερεις,και δεν μου κανει καθολου εντυπωση η καταληξη που ειχε η αποστολη αυτη,λαμβανοντας υποψην.Την δυνατοτητα προσβασης που εχουν οι μυστικες υπηρεσιες αλλων χωρων στην διατρητη δομη του κατεστημενου που μας εξουσιαζει,με ανθρωπους μαριονετες,αναξιους και ιδεοληπτικους μπορω να πω τωρα τελευταια.Η ιστορια επαναλαμβανετε!

      Διαγραφή
  19. Θα ξαναδιαβάσω το βιβλίο!

    Θυμάμαι ακόμη πως ο τότε Πρέσβυς της Ελλάδος, ο οποίος είχε γεννηθή στο Εξωτερικό, φεύγοντας και αντικρύζοντας την Ελληνική Σημαία του Προξενικού Γραφείου, δάκρυζε!!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1) Προς διευκρίνιση και αποφυγή παρεξήγησης των όσων είπα: «Και πήγαμε εμείς να εγγυηθούμε τι στην Αφρική?! Να ρισκάρουμε τη ζωή ενός δικού μας(του ταγματάρχη) και την Εθνική μας αξιοπρέπεια και να γελάνε ακόμα οι άλλοι μαζί μας με τις κωδικές ονομασίες μας και τα καρτοτηλέφωνα μας»

    α) Για τις κωμικές κωδικές ονομασίες και τις καταπληκτικές οδηγίες από Αθήνα(πχ στην 191) δεν νομίζω να έχει διαφωνία κανένας.

    β) Για τα καρτοτηλέφωνα πάλι προς αποφυγή παρεξήγησης, εννοούσα το συμβάν της 168 που φανερώνει πως έβλεπαν το θέμα της ασφάλειας επικοινωνιών ορισμένα άτομα.

    γ) Επίσης δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφωνία για το ότι δεν έπρεπε( 90,111) να μπλεχτούμε στην υπόθεση. ούτε για το ότι γενικά στην Κένυα ήμασταν για γέλια και για κλάματα.


    2) Τα μεγάλα λόγια ήταν των Ιταλών (σελ 80) και είναι πάντα και των εκάστοτε αρχηγών(περιλαμβάνει και βουλευτές στη συγκεκριμένη υπόθεση) της φυλής των Βαλκάνιων Ταλιμπάν. Οι ίδιοι που μετά τα μεγάλα λόγια σηκώνουν το τηλέφωνο, παρακαλάνε τον «Θεό» για να μεσολαβήσει διότι είναι ανίκανοι μόνοι τους και είναι η πικρή αλήθεια. Ορισμένες φορές τον ευχαριστούν και δημοσίως για να μην το ξεχνάμε.

    3) Όσον αφορά τα υπόλοιπα τα είπα…σκέτο. Και κακώς τα είπα. Ούτε μεγάλα λόγια ούτε συμβουλές σε κανέναν.Και κλείνει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είχα αφήσει πέρυσι ένα δηκτικό σχόλιο κάτω από το "άρθρο" του Χειλαδάκη, αλλά δεν μπήκα τότε στον κόπο να περιμένω πότε θα δημοσιευτεί...., σήμερα που ξαναμπήκα, ω τι έκπληξη δεν το δημοσίευσε ποτέ.

    Σάββα κάνε υπομονή έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ... ΑΥΤΟΣ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΙΟΥΔΕΣ...

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ...Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΝΟΩ...

    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ... ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟ "ΑΓΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ" ΚΑΙ ΜΙΑ "ΣΥΚΙΑ"..( Συκιές ξέρετε ποιούς λέμε...) ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ...

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ..

    ΟΜΗΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...ΑΝΑΛΥΤΕΣ...ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ...ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΔΙΟΥ,
    ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ή ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ
    ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ...

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΑΛΛΟΙ"...ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΜΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ...ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ...ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

    Ο ΝΟΩΝ...ΝΟΕΙΤΩ..

    ΟΜΗΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σάββα αυτή η πατρίδα τα έκανε και τα κάνει όλα μεγάλα.

    Στο παρελθόν έκανε μεγάλες ανακαλύψεις, μεγάλες κατασκευές, μεγάλες ιδέες, μεγάλους ανθρώπους.

    Σήμερα με την παρακμή που μας δέρνει κάνει ανάλογα επιτεύγματα. Βγάζει μεγάλους τραγουδιστές, μεγάλους ρουφιάνους, μεγάλους προδότες, μεγάλα ρεμάλια, μεγάλες κομπίνες.

    Μην πικραίνεσαι που τα "μεγάλα" του σήμερα κοιτάνε να σε λερώσουν. Μόνο αυτό ξέρουν και μόνο αυτό μπορούν.

    Ξέρουν μόνο από λαμογιά και την έννοια πατρίδα δεν την γνωρίζουν. Τους είναι παντελώς άγνωστη.

    Να θυμάσαι δε πάντα πως εμείς, λαός, είμαστε μαζί σου. Και ιστορικά θα δικαιωθείς.

    Όσο δε για τους συκοφάντες μην τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. r+w
      τους άφησα τρεις μέρες να αποκαλυφθούν και να εκτεθούν.
      Τώρα έρχεται η ώρα τις τιμωρίας.
      Η ρομφαία της Δικαιοσύνης.
      Και θα είναι αμείλικτη, προς όλους.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύεις ότι στο τελειωμένο προτεκτοράτο,των παραδικαστικών και παραθρησκευτικών κυκλωμάτων θα αποδοθεί δικαιοσύνη και μάλιστα με ρομφαία;

      Διαγραφή
    3. Κίμωνα,
      τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, που ναι, το πιστεύω.

      Διαγραφή
  25. Θα μαζευτούμε όλοι στο δικαστήριο να ρωτήσουμε ο καθένας μας τους συκοφάντες να μας πουν ποιος τους δίνει εντολές, ποιον υπακούν και γιατί λένε οσα λένε. Η επίθεση στον Σάββα Καλεντερίδη είναι επίθεση κατά του πυρήνα της Ελλάδος. Χτυπώντας τον Σάββα χτυπάνε ή νομίζουν ότι χτυπάνε την Ελλάδα. Η ώρα θα έρθει και οι αμαρτήσαντες θα πληρώσουν ότι πει η δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε μαζί σου γιατί είμαστε με την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν παραχαράσσεται παρά τις υποταγμένες προσπάθειες κάποιων γιουσουφακιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Καλεντερίδη

    Καλή Δύναμη

    Από θεωρητικούς του καναπέ, ημιμαθείς και τουρκολόγους του γλυκού νερού, άλλο τίποτα αυτή η Χώρα!

    Με εκτίμηση, Μαρία Ευθυμίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάποιους ενοχλειτε Κύριε Καλεντεριδη δεν πειράζει παράσημα είναι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τό θέμα εἶναι , ἀγαπητέ Σάββα, γιατί τώρα (πάλι); Τυχαῖο; Δέν νομίζω.
    Κάτι ἑτοιμάζεται, πού σχετίζεται μέ τήν δική σου δημόσια καί "δημοσιογραφική" ἀποδυνἀμωση.
    [Ἴσως, φαίνεται, ἐκνευρίσθηκαν ὅσοι θέλουν τήν ἄμεση καί ἄνευ νομίμων προϋποθέσεων ἔκδοση τῶν 8...., στήν ὁποία ὁ λόγος στό Ινφογνώμωνπόλιτικς ἔφερε βάσιμες καί οὐσιαστικές ἀντιρρήσεις - Ἤ εἶναι (καί) κἀτι ἄλλο; Ἐσύ θά γνωρίζεις καλλίτερα.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωκράτη
      θα βγουν όλα στην επιφάνεια.
      Στο δικαστήριο.
      Δεν θα αργήσει ούτε το ποινικό, ούτε το αστικό, οι αγωγές.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. <>
    Δὲν γνωρίζω ἐὰν πρόκειται jὰ οἰκονομία τῆς διατυπώσεως, ἀλλὰ τὸ βασικό μου ἐρώτημα ἀφορᾷ, τὸ ὅτι στὶς σελίδες 130-136 τοῦ βιβλίου σου περιγράφεις ὅτι μετὰ τὴν ἄμεσο ἀπόῤῥιψι τοῦ πάραυθα "διεθνῶς διακοινωθέντος σχεδίου" σου "Ποσειδῶν" (ὑπὸ τῶν ἀμέσων ἢ ἐπανωτέρων προϊσταμένων σου ;;;) διὰ παντίῳ τρόπῳ μετάβασι -ἔστω διὰ προσαράξεως ἐξοκελόντων- στὴν Ἰταλία, μετεφέρθη στὸν Ἄπο, ὑπὸ τοῦ Ἀριστείδου, "ψυθιριστά σταὐτί", ἡ χώρα κατευθύνσεως καὶ ἐνδιαμέσου φιλοξενίας (μὲ ἀπώτερο στόχο τὴν Νότιο Ἀφρική), την ὁποίαν δὲν σοῦ εἶπε οὔτε ἐσένα καὶ τὴν ὁποία συνεφώνησε (ὁ Ἀριστείδου μὲ τὸν Ἄπο) νὰ μὴν τὴν ἀποκαλύψῃ οὔτε σὲ ἐσένα, κατ'ἐντολὴν τοῦ Σταυρακάκη, ἐσὺ δέ, ἔλαβες ἐντολὴ ἀπὸ τὸν Σταυρακάκη νὰ παράσχῃς ταὶς ἐκ μέρους τῆς Ἑλλάδος ἐγγυήσεις, ἔχων ἄγνοια -ἀκόμη καὶ μετὰ τὴν ἀπογείωσίν σας πρὸς τὸν ἄγνωστο προορισμό- τῆς χώρας προορισμοῦ (τῆς Κενύας), τὴν ὁποίαν ἐν τέλει σοὶ ἀπεκάλυψε ὁ Ὀđαλᾶν κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ ταξιδιοῦ, μετὰ τὸ πρῶτο περίπου μισάωρο.
    Τὸ ἐρώτημά μου ἁπλοῦν : Ὅταν στὴν σημερινή σου διατύπωσι λέγεις ὅτι ὁ Ὀđαλᾶν λέγει δι'ἐσὲ ὅτι "σὲ πίστεψε jὰ νά πάῃ στὴν Κένυα" κἀσὺ σχολιάζεις "ἴσως νᾆναι κjἔτςι" σημαίνει ὅτι γνώριζες ἐν τέλει ὅτι ὁ προορισμὸς εἶναι ἡ Κένυα, ἢ πρόκειται jὰ οἰκονομία ἐκ συνόψεως καὶ συντμήσεως τῆς διατυπώσεως ; Ἀναφέρεσαι δηλαδὴ ἀποκλειστικῶς στὶς ἀπὸ Σταυρακάκεως διαβεβαιώσεις ἐγγυήσεις "Ἑλλάδος" ποὺ τοῦ διεβίβασες ἢ τὸν στήριξες (τὸν Ὀđαλᾶν) καὶ εἰδικῶς στὴν νοητικοσυναισθηματικὴ "ἀποδοχὴ" τῆς Κενύας συγκεκριμένως ὡς ἐνδιαμέσου ἀσφαλοῦς προορισμοῦ ; Ἤξερες jὰ τὴν Κένυα ναί ἢ οὔ ; Αὐτὸ θέλω νὰ κατανοήσω ἀπὸ τὴν τωρινή σου διατύπωσι ἀντιπαραβαλλομένη πρὸς τὴν τοῦ βιβλίου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίσως και νάναι έτσι, αναφέρεται στο ότι πείστηκε να πάει στον προορισμό που του είχε πει ο Αριστείδου, όταν του έδωσα εγώ τις εγγυήσεις, χωρίς να ξέρω το μέρος, το οποίο το έμαθα πάνω στο αερροπλάνο.
      Και παρακάτω λέω ότι ακριβώς επειδή με χρησιμοποιήσε το κράτος να τον πείσω και στη συνέχεια δεν τήρησε τις εγγυήσεις που του μεταβίβασα εγώ, παραιτήθηκα από το στρατό.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
  31. Τέτοιες στιγμές που μετράει κανείς τους φίλους του, κε. Σάββα Καλεντερίδη δηλώνω την παρουσία μου ("παρών, είμαι εδώ και εγώ")και πολύ απλά την πρόθεσή μου για ενεργό συμπαράστασή μου στα μέτρα των δυνάμεών μου.
    Για πολλούς από μάς η εμπιστοσύνη κάποτε μπορεί να δίνει απάντηση ακόμα και σε "ευλογοφανείς απορίες".
    Είμαστε εδώ. Παρόντες.
    Καλές συνέχειες σε όλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν γνωριζω κ πολλα ,αλλα θεοφιλος Γεωργιαδης κ Καλεντεριδης τους σεβομαι κ τους τιμω.Γιατι με το εργο τους και τισ ικανοτητες τους εχουν κανει πολλα για την πατριδα τους.Τωρα για τα ΔΕΝ ΞΕΡΩ ενας απλος φυλακας ειμαι κ μεχρι προτινως ανεργος,ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ πατριώτη Savvas Kalenteridis, η θέσει του στρατιώτη, ειναι συγκεκριμένη, δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα άλλο, από τη στιγμή που έπαιζαν βρόμικο παιχνίδι οι καθόλα υπεύθυνοι,αν και με τους Κούρδους είχα παράπονα, δεν θα συμφωνήσω ποτέ με την προδοσία ενός ηγέτη! Θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις το βιβλίο σου να το διαβάσω, για να έχω μια καλύτερη εικόνα! Δεν δίναμε να το αγοράσω, ευχαριστώ! έχω την ιστοσελίδα ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ το εμαιλ μου ειναι kostas@arxaiaithomi,gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Our politicians do only thing right and that is betray and sell Greece. Despite their incompetence in everything else, they seem masters in treason.

    In the future, if one of us gets to be in Savva'a position, forget the vertical hierarchy and look at the man next to you to make decisions because the top you have know and trust is not the top you know.

    Dear Savva, be careful. Sanders hasn't started a revolution but you have...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σάββα, σου εύχομαι καλή υγεία και ήρεμη σκέψη, Γιώργος Ζουλούμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες ο κ. Σημίτης, κατόπιν συμφωνίας με ΗΠΑ επι υποθέσεως Οτσαλάν, παρέδωσε Ελληνικό έδαφος σε Τουρκικές δυνάμεις οι οποίες βασάνισαν Έλληνες πολίτες προκειμένου να προχωρήσει η παράδοση. Ούτε ο Καλεντερίδης ούτε κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μίλησαν ποτέ για την παράδοση Ελληνικού εδάφους και τους βασανισμούς Ελλαδιτών πολιτών. Ντροπή και αίσχος. Πείτε τα όλα, ο κόσμος δεν γνωρίζει. Ο Σημίτης κατέστρεψε τη χώρα πολλαπλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.