31/1/15

Ο δημοσιογράφος Γ. Ρουμπάτης νέος διοικητής της ΕΥΠ


EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διοικητής της ΕΥΠ τοποθετείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γιάννης Ρουμπάτης είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσιγκτον. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα και σπούδασε στις ΗΠΑ. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
Από το 1994 ως το 1999, διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.
Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στη διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις, όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για τη διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Για να διοικεί πράκτορες τον διόρισαν ή για να γράφει άρθρα; Θα γελάνε μαζί μας όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλη η Ελλάδα στηρίζεται στους φιλότιμους και "σιωπηλούς" Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια είναι η άποψη σας για τον νέο διοικητή κύριε Καλεντερίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικα τον θεωρω σοβαρο ανθρωπο και ας ειναι δημοσιογραφος. Γενικα θεωρειται πρόσωπο με βαθιά γνώση των διεθνών σχέσεων και των θεμάτων εθνικής ασφαλείας. Και οσοι βιαζεστε να κρινετε μεσω της ανωνυμιας, καλυτερα να σιωπατε. Οι καροι ειναι δυσκολοι. Η μεγαλη αλλαγη στην Ευρωπη που πρωτος ονειρευτηκε ο Τσιπρας οδευει προς υλοποιηση. Σημερα στην Ισπανια οσοι δεν φορουν παρωπιδες ειδαν τι εγινε. Το μυνημα ερχεται. Οι Ευρωπαιοι πρεπει να λαβουμε τις τυχες στα χερια μας. Πρεπει να γινει η πολτικη ενωση εστω και τωρα και ετσι να συμπαραστεκονται στον αδυνατο σαν φιλοι και οχι σαν τοκογλυφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζουμε να σταματήσει επιτέλους η παρακολούθηση των επικοινωνιών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.