29/1/15

Η πόλη Κομπάνι θα μετατραπεί σε μουσείο

Eρντογάν: Η Τουρκία δεν θέλει κουρδική αυτόνομη περιοχή στη Συρία

Σανλιούρφα. Η ερειπωμένη πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, που απελευθερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές, μετά από μήνες συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’, θα διατηρηθεί ως έχει, για να γίνει μουσείο, που θα δείχνει την καταστροφή  και τη βία του πολέμου, ενώ μια νέα πόλη θα χτισθεί σε έναν κοντινό λόφο.

Μετά από 134 ημέρες αποτυχημένης  πολιορκίας από τους τζιχαντιστές, η πόλη έχει μετατραπεί σε μπάζα. Για τους Κούρδους θεωρείται η πιο  σημαντική και ιστορική νίκη τους.

Οι κουρδικές αρχές του Καντονίου της Κομπάνι, οι οποίες έχουν στη δικαιοδοσία τους την πόλη,  σχεδιάζουν τη νέα πόλη, 3 χιλιόμετρα,  νότια της καταστρεμμένης που θα αποτελέσει το σπίτι των 200 χιλιάδων προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται στις νότιες περιοχές της  Τουρκίας.

Το Κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας, προγραμματίζει  την επιστροφή των προσφύγων, την άνοιξη του 2015, όπου σχεδιάζεται ένα νέο ξεκίνημα για τους Κούρδους της περιοχής, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Eρντογάν: Η Τουρκία δεν θέλει κουρδική αυτόνομη περιοχή στη Συρία
 

Η Τουρκία δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί στη Συρία, Κουρδική Αυτόνομη Περιοχή, όπως στο Ιράκ.

 Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία από του Κούρδους που πολέμησαν με σφοδρότητα τους τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’.
Όπως σημειώνει το AFP,  ο Ερντογάν είπε: 
« Δεν επιθυμούμε μια επανάληψη της κατάστασης στο Ιράκ, Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό που συνέβη στο βόρειο Ιράκ», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «η δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο τμήμα της Συρίας θα οδηγούσε σε αστάθεια στην περιοχή». 
-- 

2 σχόλια:

  1. Η τουρκια επιθυμει .
    Ο ερντογαν εχει καποια επιθυμια.
    αυτο ομως δεν σημαινει απολυτως τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ακούσατε καλά κουτόφραγγοι και συ Ομπάμα; Ο καλύτερος σύμμαχος των τζιχαντιστών είναι η Τουρκία, όχι μόνο για λόγους θρησκευτικούς αλλά γι αυτό που είπε καθαρά ο Ερντογκάν. " Η δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο τμήμα της Συρίας θα οδηγούσε σε αστάθεια την περιοχή (σε δική της αστάθεια) ". Εμ για το λόγο αυτό εξόπλιζαν τους τζιχαντιστές. Κουτόφραγγοι και συ Ομπάμα δεν το πήρατε χαμπάρι; Σας το λέει καθαρά ο εκλεκτός σας. : "Θα βοηθώ τους τιχαντιστές για να πολεμήσω τους Κούρδους". Άντε και καλά ξημερώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.