31/1/15

Το βίντεο από την πτήση Καμμένου στα Ίμια που προκάλεσε ένταση

Image
Η ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο προκάλεσε προς στιγμήν ένταση στην περιοχή. Οι Τούρκοι προκλητικά έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη τους κοντά στις βραχονησίδες και σε μία περίπτωση πέταξαν πάνω απ΄ αυτές. Δείγμα της εμμονής τους να διατηρούν ανοιχτό το θέμα των γκρίζων ζωνών.

Το βίντεο είναι τραβηγμενο από το ελικόπτερο την στιγμή που ο Καμμένος ρίχνει το στεφάνι στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ το 1996.



Στην συνέχεια πήγε στην Κρήτη για το μνημόσυνο του καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη.

OnAlert

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προτρέπει την Τουρκία να αποφεύγει τις παρενοχλήσεις σε μαχητικά και πλοία


Ο νέος εθνικιστής υπουργός Άμυνας  στην Ελλάδα, ζήτησε την Παρασκευή,  από τον αιώνιο αντίπαλο της Ελλάδας, την Τουρκία, να αποφεύγει τις παραβιάσεις, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πετώντας πάνω από ακατοίκητες νησίδες κοντά στις τουρκικές ακτές , όπου είχε προκληθεί, σχεδόν, πόλεμος το 1996, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίσθηκαν από τα ελληνικά μαχητικά, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς με  στρατιωτικούς αρχηγούς πέταγε με ελικόπτερο στο νησάκι Ίμια, για να ρίξει στεφάνια στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν, στη συντριβή ελικοπτέρου πριν από 19 χρόνια, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνει η εφημερίδα 'Bugün '.

 Τα Ίμια- συνεχίζει το δημοσίευμα- γνωστά στα τουρκικά ως ‘Καρντάκ’,  βρίσκονται μόλις επτά χιλιόμετρα (τέσσερα μίλια) από την τουρκική ακτή. Η Ελλάδα και η Τουρκία- δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ- έχουν αμφισβητήσει επί μακρό την κυριαρχία τους (η Τουρκία αμφισβητεί ότι ανήκουν στην ελληνική επικράτεια) και το 1996, έφθασαν στα πρόθυρα του πολέμου για τις νησίδες.
«Ο λόγος που ο υπουργός Άμυνας πήγε στα Ίμια ήταν για να δείξει τον πατριωτισμό του και να τιμήσει εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκεί», είπε η εκπρόσωπος του κόμματος των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’, Μαρίνα Χρυσοβελόνη και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έχει κάνει ποτέ αυτό τα τελευταία 19 χρόνια».
 
Η Άγκυρα δεν επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
 
«Όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις ελήφθησαν από την πλευρά μας, αλλά, καθώς ο εναέριος χώρος μας δεν έχει παραβιασθεί, δεν υπάρχει ανάγκη για μια αντίδραση», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.
--

3 σχόλια:

  1. "Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν".

    Πλάτων: Κρίτων, 51β.

    "Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Καμμένο! Και παρακαλώ όχι εθνικιστής, αλλά πατριώτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο γιωργακης παπανδρεου πατριωτης δηλωνει.......
      ο Καμμενος με αυτη του την παρξη αναγνωριζει γκριζες ζωνες ...........γιατι δεν κατεβηκε στην νησιδα να αφησει το στεφανι?????

      και στην υποθεση Οτσαλαν (ξερει ο Σαββας) στην αρχη πριν την συλληψη του , μαγκιτσες εκανε ο Καμμενος αλλα μετα την συλληψη του μουγκα ο Πανουλης

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.