29/6/15

Ελλάδα, η χώρα του "βλέποντας και κάνοντας" του "ράβε ξήλωνε" και του "σχεδιάζουμε στο πόδι"

Πώς κερδίζονται οι αγώνες
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν συμμετείχαμε στην ομάδα μεγάλων αποστάσεων των Ειδικών Δυνάμεων, τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με κορυφαίο αγώνα των υπερμαραθώνιο των 100 χλμ, στο Μπιέλ Μπεν της Ελβετίας, ο προπονητής μας, ο παλιός βαλκανιονίκης Γιώργος Ηλιόπουλος, ο «δάσκαλός» μας, έδινε μεγάλη σημασία στην προετοιμασία. Χωρίς αναβολικά, χωρίς συμπληρώματα τροφής, με μόνα εφόδια την καλή προετοιμασία, την καλή ψυχολογία και την καλή φυσική κατάσταση.
Όταν τον ρωτούσαμε για τη διατροφή που έπρεπε να κάνουμε, μας έλεγε ότι πρέπει να τρώμε ό,τι μαγείρευε η μάνα μας, με εξαίρεση τις τελευταίες δυο εβδομάδες, που έπρεπε να δοθεί βαρύτητα στις αμυλώδεις τροφές, ζυμαρικά κλπ.
Τότε, λοιπόν, οι αθλητές είχαμε προμηθευτεί το βιβλίο «Αθλητιατρική», για να αποκτήσουμε βασικές γνώσεις γύρω από το θέμα. Σ’ εκείνο το βιβλίο υπήρχε αναφορά στον μεγάλο αθλητή ή μάλλον υπεραθλητή, Καρλ Λιούις, ο οποίος έλεγε ότι «Τους αγώνες τους κερδίζω προτού καν τρέξω. Αφού έχω κάνει σωστή προετοιμασία, αφού έχω φροντίσει να είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, την προηγούμενη νύχτα τρέχω τον αγώνα πολλές φορές διανοητικά, μελετώ όλες τις κινήσεις μου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα ξανά και ξανά, μέχρι να είμαι σίγουρος από την προηγούμενη πώς ακριβώς θα τρέξω και πόσο χρόνο θα φέρω. Τον αγώνα τον κερδίζω πάντα προτού μπω καν στο κουλουάρ».
Όταν διάβασα εκείνες τις γραμμές, είχα διαπιστώσει ότι ακολουθούσα κι εγώ ακριβώς την ίδια διαδικασία, σε όλες τις δοκιμασίες και τα αθλήματα, ιδιαίτερα στο Μαραθώνιο και τον Υπερμαραθώνιο. Και εκείνο το δόγμα φρόντισα να το προσαρμόζω και σε άλλες περιπτώσεις, εκτός αθλητισμού.
Αργότερα, όταν άρχισα να παρατηρώ τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, διαπίστωσα ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις, όταν αναλάμβαναν τα ηνία της χώρας, δεν είχαν καν πρόγραμμα ούτε σχέδιο ούτε δόγμα για το πώς θα κυβερνήσουν την πατρίδα μας.
Στην καλύτερη περίπτωση σχεδίαζαν στο… πόδι, η στελέχωση των κυβερνήσεων και του κράτους γινόταν την τελευταία στιγμή, με τις λεγόμενες καραμπόλες να προκαλούν χάος και πανικό στη σύνθεση της κυβέρνησης και τα υπουργεία να αλλάζουν ονόματα, να συγχωνεύονται με άλλα, να διαχωρίζονται, άλλα να καταργούνται, να επανιδρύονται μετά από λίγο κ.ο.κ.
Ένα αλαλούμ, ένα αέναο ράβε-ξήλωνε που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Και όταν τελειώνουν όλα αυτά, αρχίζει το άλλο αλαλούμ. Ο κάθε υπουργός παιδείας καταργεί βασικούς νόμους που επηρεάζουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους, τους οποίους είχε θεσπίσει ο προηγούμενος, ο κάθε υπουργός οικονομικών φέρνει ένα νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο καταργεί εκείνο του προκατόχου του, ο κάθε υπουργός άμυνας μειώνει τη θητεία, μέχρι που φθάσαμε στο σημείο οι στρατιώτες να μην προλάβουν να… στρώσουν τα άρβυλά τους και έρχεται η άδεια απολύσεως και πόσα άλλα τραγελαφικά.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φθάσαμε στο σημείο να νοιώθουμε ότι ζούμε στη χώρα του «βλέποντας και κάνοντας», κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και η νεοσύστατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν θα μιλήσουμε για τις συνενώσεις και τις μετονομασίες υπουργείων, που ο κάθε κηπουρός ή επαναστάτης του μπάχαλου και των μολότωφ... οραματίζεται μέσα από αλλαγές τίτλων τη δική του επανάσταση, ούτε για τους βαρύγδουπους τίτλους όπως «υπερυπουργείο» κλπ. Θα περιμένουμε να κριθούν από το αποτέλεσμα.
Θα αναφερθούμε, όμως, στο χειρισμό του ανακοινωθέντος με το οποίο η Ε.Ε. καταδίκαζε τη Ρωσία για την ανάμειξή της στην Ουκρανία, και στο οποίο η Ελλάδα εξέφρασε την αντίρρησή της.
Δεν θα υπεισέλθουμε ούτε θα αναλύσουμε την ουσία του θέματος. Απλώς θα προσπαθήσουμε να προσμετρήσουμε τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης ενέργειας, την οποία, μάλιστα, είναι αμφίβολο αν θα έχουμε το σθένος να τη στηρίξουμε στις επόμενες φάσεις, γιατί το «έργο» στην Ουκρανία έχει συνέχεια και πολλά επεισόδια
Επίπτωση πρώτη, η δημιουργία δυσμενούς κλίματος και αρνητικού δυναμικού στην Ε.Ε. με το καλημέρα, ανεξαρτήτως του αν έχουμε δίκιο ή όχι. Στην πολιτική αυτό είναι δευτερεύον. Πρωτεύον είναι η κάθε κίνηση που κάνεις να μπορείς να την υποστηρίξεις και αυτή να εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου.
Επίπτωση δεύτερη η ενδεχόμενη σκλήρυνση της στάσης της Ουκρανίας απέναντι στους Έλληνες που κατοικούν εκεί και ανέρχονται στις 250-300 χιλ. λόγω της φιλορωσικής στάσης της Αθήνας. Το έχουμε ξαναγράψει ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατά πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ουκρανία και Ρωσία, αν μη τι άλλο, για να προστατέψει τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που είναι περίπου ισάριθμος και στην ουσία ο τελευταίος που έχει μείνει εκτός συνόρων του ελλαδικού κράτους, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη συρρίκνωση του Ελληνισμού! Όχι άλλα λάθη!!!
Επίπτωση τρίτη, η δημιουργία αρνητικού κλίματος στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον. Οι επιθέσεις εναντίον του Κοτζιά και του Καμένου από συγκεκριμένα κέντρα, είναι οι πρώτες ενδείξεις του τι μπορεί να επακολουθήσει. Αν έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, καλώς, αν όμως όχι, (δεν θέλω ούτε να σκεφθώ τις επιπτώσεις. Ας ρωτήσουν τον Κώστα Καραμανλή).
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εκεί που ούτως ή άλλως είχαμε ανάγκη της στήριξης άλλων μεγάλων δυνάμεων, αφού επιλέγουμε σκληρή στάση με Ε.Ε. και ΗΠΑ, ήλθε και η δήλωση Δρίτσα για τον ΟΛΠ, που δημιούργησε ήδη πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Κίνα. Όσο για τις ανακυβιστήσεις που ακολούθησαν, απλά αποτελούν απόδειξη του "βλέποντας και κάνοντας", του "ράβε ξήλωνε" και του "σχεδιάζουμε στο πόδι".

Υπάρχουν φυσικά και οι γεωπολιτικές πτυχές του όλου θέματος, που δεν είναι της παρούσης. 
Εμείς απλά να ευχηθούμε να πρόκειται για αστοχίες των πρώτων ημερών και ότι η κυβέρνηση θα βρει το βηματισμό της. Όμως, τα πρώτα σημάδια είναι αυτά που προαναφέραμε. 
Δηλαδή, ξανά μανά στο "βλέποντας και κάνοντας"  στο"ράβε ξήλωνε" και του "σχεδιάζουμε στο πόδι".

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

45 σχόλια:

  1. Νομίζω πως πιάστηκαν και απροετοίμαστοι, αν και πλέον είναι ξεκάθαρο πως περιμένουν και μια λέξη οι Ευρωπαίοι για να τους επιτεθούν! Ωστόσο υπήρχε και εμφανής προχειρότητα στην όλη υπόθεση ενώ θα πρέπει μερικοί υπουργοί να κρατάνε το στοματάκι τους κλειστό για θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας τους και να αφήνουν αυτόν που πρέπει να μιλάει...Άλλο η κυβέρνηση και άλλο οι διαδηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δεν πιάστηκαν απροετοίμαστοι πιάστηκαν μάλλον ανεύθυνοι – Στα παράθυρα τόσο καιρό είχαν όλες τις απαντήσεις με περισσή αλαζονεία. Γιατί δεν μαζευόντουσαν λίγο να πάνε να κάνουν μια στρατηγική για τις πρώτες μέρες στην κυβέρνησης εν μέσω κρίσης? Αφού ήξεραν ότι θα έπαιρνα την πολυπόθητη για αυτούς εξουσία? Η δική μου αίσθηση ήταν και είναι ότι και οι ίδιοι πιστεύουν στις ατάκες που έδιναν στα παράθυρα. Αλλά η βίαιη κυβερνητική ωρίμανση έρχεται ολοταχώς.

      Διαγραφή
  2. " Όσο για τις ανακυβιστήσεις που ακολούθησαν, απλά αποτελούν απόδειξη του "βλέποντας και κάνοντας", του "ράβε ξήλωνε" και του "σχεδιάζουμε στο πόδι".

    Πάντα αυτή ήταν η ελληνική πολιτική, εσωτερική και εξωτερική. Το θέατρο του παραλόγου, το "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε" του Πιραντέλλο.

    Η Ελλάδα στερείται συνολικού σχεδιασμού πολιτικής σε βάθος χρόνου, το οποίο θα καταρτίζεται από υπερκομματικούς ειδήμονες και στην εφαρμογή του οποίου θα δεσμεύονται όλες οι κυβερνήσεις. Αυτό πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον για τους βασικούς τομείς της εξωτερικής, αμυντικής και οικονομικής πολιτικής, καθώς και για την παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist – άλλα έλεγες … χθές ΠΧ : «Μα οι αποφάσεις της ΕΕ δεν είναι δημοκρατικά ειλημμένες, γι αυτό τώρα την βάζει η Ελλάδα στην θέση της.» αλλά scripta manent
      Πάντως χαίρομε που άλλαξες γνώμη

      Διαγραφή
    2. Πού ακριβώς εντοπίζεις την αντίφαση; Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα καλώς έπραξε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει σχέδιο πολιτικής σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως μάλιστα, τώρα φαίνεται ότι δεν ακολουθεί συγκεκριμένο σχέδιο.

      Οι αποφάσεις της ΕΕ σαφώς δεν είναι δημοκρατικά ειλημμένες, άλλως θα είχαν ρωτήσει την Ελλάδα, ώστε να μην εκτεθούν τώρα.

      Οι γνώσιν έχοντες ξέρουν τι σόι φασισταριό είναι αυτό των Βρυξελλών.

      Λοιπόν, πού ακριβώς βλέπεις την αντίφαση;

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή δεν την καταλαβαίνεις την αντίφαση? Να σου εξηγήσω
      1. Χθές έγραφες «Μα οι αποφάσεις της ΕΕ δεν είναι δημοκρατικά ειλημμένες, γι αυτό τώρα την βάζει η Ελλάδα στην θέση της.»
      2. Αλλά σήμερα εδώ συμφωνείς με το ακόλουθο για την στάση της Ελλάδας «είναι αμφίβολο αν θα έχουμε το σθένος να τη στηρίξουμε στις επόμενες φάσεις, γιατί το «έργο» στην Ουκρανία έχει συνέχεια και πολλά επεισόδια…»

      Διαγραφή
    4. Από πού βγαίνει το (2); Δεν βλέπω να γράφω κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά συμφωνείς με το παρών άρθρο που το λέει…

      Διαγραφή
    6. Λέω πουθενά ότι συμφωνώ με το άρθρο; Τότε τι νόημα έχει η συγκεκριμένη παραπομπή που βάζω; Διάβασες το σχόλιό μου; Το κατάλαβες; Μιλώ εγώ για τούτη την κυβέρνηση, όπως ο Σάββας, ή λέω, αντιθέτως, ότι έτσι ήταν πάντα;

      Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;

      Διαγραφή
  3. Ρε Σαββα μας δουλευεις κανονικα????.Ποιος Καραμανλης???..Ας ειναι καλα ο Μολυβιατης!!!!
    Εσυ κατα τα αλλα δεν μας λες την αποψη σου, τι πιστευεις οτι θα επρεπε να συνεχισουμε να ειμαστε υποδουλοι των Γερμανων και γραικυλοι??????? ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ Μονο με τρελα και τολμη μπορουμε να τα βγαλουμε περα οποιος ειναι δειλος και γκιαουρης δεν ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έψιλον
    κάνε υπομονή να διαβάσεις το άρθρο μου της Κυριακής.
    Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ βιαστικό να κριτικάρεις την κυβέρνηση 5 μόλις ημερών, σε βρίσκω Σάββα...
    Κι ειδικά από τη σαμαρική ρυποφυλλάδα με το σεσημασμένο παρελθόν και σφετερισμένο όνομα...
    Δεν σε θυμάμαι εξίσου επικριτικό, πόσο μάλλον βιαστικό απέναντι στους Σαμαροβενιζέλους...
    Δεν πειράζει... ομοίως βιαστικούς βρίσκω τους δεξιούς κάθε απόχρωσης στην κριτική απέναντι στη νέα κυβέρνηση σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και social media... άραγε πως μόλις ξεκινήσουν ερευνητικές επιτροπές της Βουλής για τα κυβερνητικά εγκλήματα γαλάζιων και πράσινων, θα σκούζουν περισσότερο ή θα βγάλουν έντρομοι το σκασμό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρόχο
    Σε βρίσκω λάθος και βιαστικό.
    Η δημοκρατία δεν είναι σαμαροφυλλάδα και ... βοήθησε αρκετά το Συριζα ν α πάρει την εξουσία.
    Επίσης γνωρίζω τον εκδότη ο οποίος είναι ένα έντιμο παιδί. Χωρις παιχνίδια.
    Όσο για το ποιος βιάζεται περίμενε το άρθρο της Κυρριακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα: Συμφωνώ μαζί σου - Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
    Ευτυχώς που η τρέλα σε άτομα είναι σχετικά σπάνια.
    Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι προφανές πως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν που ακριβώς πάνε, αυτό είναι εξάλλου ο συριζα, αλλά δεν είναι ακόμα δούλοι όπως ήταν η νδ-πασοκ-δημαρ-λαός και είναι ακόμα μαζί με το ποτάμι. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει πίσω και αυτό το πίσω είναι όλοι οι προηγούμενοι + το απολίθωμα κκε. Αν υπάρχει άλλη, σοβαρότερη τακτική-στρατηγική γιατί δεν μας την λέτε να μάθουμε; Δεν έχει μαλιάσει η γλώσσα μερικών για ανεξάρτητη πολιτική και αποκατάσταση των σχέσεων με Ρωσσία (χωρίς φρούδες ελπίδες); έγινε ένα μικρό και δειλό βήμα, και βέβαια αποσπασματικό και έπεσαν όλοι (+ κκε) και επιχαίροντας την έπεσαν στον Κοτζιά, που παρεπιπτόντως ούτε εμένα μου γεμίζει το μάτι, αλλά αυτός ήταν το ένζυμο για την μετατροπή της κοινής απόφασης επι το μετριοπαθέστερον από αυτο που ετοίμαζαν τα γεράκια. Θέλουμε βέτο; εγω είμαι μέσα κύριε Καλλεντερίδη. Εσείς; Με προετοιμασία; εντάξει, με προετοιμασία, Αλλά ποιά προετοιμασία όταν η πολιτική μέχρι τώρα ήταν απλά δουλοπρεπής; Η απόλυτη σοβαρότητα, η απόλυτη προετοιμασία μήπως είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις". Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια, και μάλιστα αυτά τα ίδια τα λέει ακομα και ο συριζα και το κκε, Πότε λοιπόν θα ξεκινήσει η εθνική αυτονόμηση; Όταν θα είμαστε δυνατοί; Μα αν ήμασταν δυνατοί δεν θα χρειάζονταν να μιλάμε για εθνική αυτονόμηση. Δεν μιλάς για προετοιμασία ενδυνάμωσης όταν είσαι αδύναμος λόγω μιας αλυσίδας, ενός βραχνά. Πρώτα αρχίζεις να σπάς την αλυσίδα και μετά προετοιμάζεσαι. Γίνεται προπόνηση με κορσέ; γίνεται προετοιμασία μέσα στον ζουρλομανδύα; Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε λίγο το πράγμα; Οι διαχωριστικές γραμμές δημιουργούνται τώρα πέραν δεξιάς και αριστεράς, και τώρα είναι ακόμα καιρός να περάσει κανείς πάνω από το ποτάμι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εριγένα
      Υπάρχει αρθρογραφία δική μου που λέει ποιος είμαι.
      Άλλωστε, πρόσφατα ήμουν ομιλητής στο Ελληνορωσικό Συνέδριο ενώ έχουμε εκδώσει και βιλίο για τις ελληνιρωσικές σχέσεις πρόσφατα.
      Όμως, όλα αυτά θέλουν τρόπο.
      Δεν μπορεί τη μια να λες ότι έχεις μια συγκεκριμένη θέση για τη Ρωσια και την άλλη να κάνεις κωλοτούμπα και να λεει κιόλας σε όλους τους Ερωπαίους ο Κοτζιάς : «Δεν είμαι μαριονέτα των Ρώσων. Είμαστε καλά παιδιά».
      Αυτό είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της χώρας.
      Πίστεψέ με, αυτό το έργο το γνωρίζω καλά.
      Κάνουν τραγικό λάθος.
      Η τακτική που ακολουθούν είναι λάθος, λάθος, λάθος...
      Και περίμενε κι εσύ το άρθρο της Κυριακής...

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορείς να έχεις επιτυχημένη διακυβέρνηση με αντιφάσεις:

    Αντίφαση 1) Θέλουμε διαγραφή χρέους 150δις αλλά δεν θέλουμε πρόγραμμα.

    Αντίφαση 2) Θα έχουμε Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με φοροελαφρύνσεις και προσλήψεις. Εντάξει θα φορολογήσει του πλούσιους ολιγαρχίες – ΜΑΚΑΡΙ. Αλλά δεν ξέρουν και οι ίδιοι πότε πόσα και πώς. Και ας υποθέσουμε και μακάρι να πάρει άλλα 5δις από φοροφυγάδες. Φτάνουν?

    Αντίφαση 3) Μας λένε οι του Σύριζα ότι εμείς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας γιατί το ψήφησε ο Ελληνικός λαός. Το πρόγραμμα σας λέει διαγραφή χρέους. Δηλαδή θα γίνει διαγραφή επειδή την ψήφισε ο Ελληνικός λαός?

    Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και θα μάθουμε στην πράξη ότι όσο χάλια και να είμαστε τα πράγματα πάντα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι αλλά, στην ιστοσελίδα σας, επικροτήσατε αρχικά τη νέα στάση της Ελλάδος εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας, από την Ευρωπαική Ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φάνη
    Τα έχουμε πει αυτά. Δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις.
    Οι δικές μου απόψεις είναι στα ενυπόγραφα άρθρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σαββα
    εμενα ολα αυτα τα καμωματα της νεας μπολσεβικικής κυβερνησης μου θυμιζουν το 20 λιγο πριν την καταστροφη και την αρχη του τελους των παντων.
    οι συμμαχοι ειχαν δηλωσει ρητα και κατηγορηματικα στην πανηλιθια βασιλικη κυβερνηση οτι επανοδος του κρεττινου βασιλια κων/νου(ή ντουβαρ πασα οπως τον εεγε ο στρατος μας) σημαινε αυτοματως εγκαταληψη της ελλαδας και απεμπλοκη απο τις συμμαχικες υποχρεωσεις τους προς εμας(η γαλια και ιταλια εψαχναν βεβαια εναγωνιωδως μια τετοια ευκαιρια και πριν αλλα χαρη στην ασυλληπτη ικανοτητα του βενιζελου δεν μπορουσαν)
    και ποια η απαντηση των πανηλιθιων βασιλοδεξιων????
    ετσι θελαμε και τον φεραμε!!!!!
    παρτε τα τοτε πανηλιθιοι!εκατομμυρια ελληνες σφαγμενοι και τελος ολα!
    αλλα δεν φταινε αυτοι φταιει ο βενιζελος που αποδεχτηκε τα αποτελεσματα των εκλογων και παρεδωσε την εξουσια στην πιο ηλιθια κυβερνηση για να διαχειριστει το πιο μεγαλο ζητημα των τελευταιων 5-6000 χρονων ελληνικης ιστοριας που ή θα καθιστουσε την ελλαδα παγκοσμια δυναμη ή θα την καταστρεφε, ενω επρεπε να τους εκτελεσει προληπτικα ολους, και οχι κατοπιν καταστρφης τους 6 κρεττινους στο γουδι( ουτε καν τον πριγκιψ και τον γελοιο στεργιαδη δεν φαγαμε....

    ετσι και η σημερινη εαμοβουλγαρικη χαβιαροαριστερα των μπολσεβικων μισελληνων πλουτοκρατων του κολονακιου ριχνει ασφαιρες κλανιες στον αερα και ή θα υποχωρησει ατακτα με κολοτουμπες χιλιες φορες χειροτερες απο καρατζαφερη και σαμαρα μαζι,ή θα καταστραφουμε παλι γενομενοι βενεζουελα η τουρκαλμπανια του χοτζα.
    να κερδισει(οχι οτι δεν το ευχομαι) τους φραγκους το αποκλειω....


    και ενα αλλο επι τη ευκαιρια , ολιγον ασχετο με το θεμα
    πληροφορουμαι οτι το μπολσεβικικο καθεστως εχει σκοπο να δωσει δικαιωμα ψηφου σε εκατομμυρια λαθροεποικους. αν γινει αυτο δεν θα πεσει ουτε σε 50 χρονια οπως καταλαβαινετε και η ελπιδα πολλων για μια αριστερη παρενθεση λιγων μηνων ή ετων γινεται συντριμμια.....αυτο πιστευω ειναι πιο σημαντικο απολλα τα αλλα μαζι, γιατι σημαινει αυτοματως το τελος για παντα του ιερου γενους των ελληνων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα χρυσόστομε! κι όχι μόνο το 20, αλλά και το 74. τα ίδια...

      Διαγραφή
  14. Το ζήτημα είναι ότι σε ένα διαρκώς μεταλασσόμενο και εντελώς αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, εμείς λειτουργούμε ως καράβι δίχως πυξίδα.
    Στο τιμόνι του "καραβιού "Ελλάδα", βρίσκονται άνθρωποι που έχουν ως μοναδική τους προϋπηρεσία είτε την ενασχόλησή τους με την κομματική και συνδικαλιστική καμαρίλα, είτε την θεωρητική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόσμου μέσα από τις πανεπιστημιακές έδρες. Με άλλα λόγια άνθρωποι που είναι μακρυά από τον πραγματικό κόσμο.
    Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θεωρώ σωστούς τους προηγούμενους τιμονιέρηδες, αλλά αυτοί εδώ μου φαίνονται πολύ ερασιτέχνες.
    Δύο ενδεχόμενα βλέπω:
    η θα ρίξουν το καράβι στα βράχια εξυπηρετώντας ταυτόχρονα κάποια γεράκια των αγορών, όπως έκανε ο ΓΑΠ. Είναι αλήθεια ότι ο Βαρουφάκης είχε περάσει από τα ιδρύματα του Σόρος;
    ή θα φοβηθούν την φουρτούνα και θα γυρίσουν πίσω στο λιμάνι που είμαστε και πριν, μόνο που τώρα θα μας αναγκάσουν να υποθηκεύσουμε ακόμη περισσότερο το καράβι από ότι πριν, για να πληρώσουμε τα τέλη ελλιμενισμού.
    Να διασχίσουυ αυτοί την φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν τους βλέπω ικανούς. Μακάρι να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί όλα πρέπει να είναι θέμα δεξιάς και αριστεράς, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ? Γιατί όποιος δεν είναι με το ένα κόμμα αυτόματα πρέπει να είναι με το αντίπαλο? Δεν σας περνάει από το μυαλό ότι υπάρχουν και υγιείς πολίτες χωρίς κομματικές αγκυλώσεις που μπορούν να επικρίνουν τις λάθος αποφάσεις και να χαιρετίζουν τις σωστές ανεξαρτήτως κόμματος?

    Η ρίζα του προβλήματος στην παρούσα φάση δεν είναι η κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και αν αυτή στράφηκε προς την Ρωσία, τις ΗΠΑ ή αν έμεινε στα στενά όρια της ΕΕ. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που έγινε η αλλαγή της κατεύθυνσης καθώς και ο χρόνος σε συνδυασμό με την διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Ο Κώστας Καραμανλής το 2008 τόλμησε να κοιτάξει προς τη Ρωσία και θυμάστε όλοι τι έγινε στην Ελλάδα αλλά και παρ' ολίγον στον ίδιο. Και αν τότε ακολουθούμενης μίας ήπιας φιλορωσικής πολιτικής πάθαμε αυτά που πάθαμε σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει σήμερα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο στάδιο, πλήρως αποδιοργανωμένη σε όλα τα επίπεδα κρατικής εξουσίας, με τα σώματα ασφαλείας στο χειρότερο ίσως σημείο από το πέρας του Β' ΠΠ και με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρο να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην χώρα, χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι ποιος τους έστειλε και τι σκοπό έχουν....

    Sun Tzu
    "If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle."

    ...και έχω την εντύπωση ότι ανήκουμε στην τελευταία περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
    Αγαπητέ Σάββα,
    Επειδή είχα και εγώ τον ίδιο ‘’δάσκαλο’’ στην Σχολή Φυσικής Αγωγής των Ενόπλων Δυνάμεων το 1985 – ‘86 για λίγες εβδομάδες και ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η χαρακτηριστική του προσφώνηση, ‘’καλώς τους γίγαντες’’, επειδή επίσης αντιμάχομαι έμπρακτα και με αποτέλεσμα τους φαρμακολόγους’’ των σταδίων και των κολυμβητηρίων, επειδή είμαι των ιδίων απόψεων με σένα στην τακτική, θα συνιστούσα περισσότερο θετική εισήγηση προς την νέα κυβέρνηση. Ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τέρατα ισχύος θεωρώ ότι οι εμπειρία σου και η πρακτική σου σκέψη, όντας εντελεχής γνώστης των γεωπολιτικών, είναι πολύτιμη διότι κινείται εκτός κομμάτων πάντα με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον. Κάτωθι ένα παλαιότερο σχόλιό μου πρίν έξι μήνες σχετικό με το σημερινό άρθρο, που πιστεύω ότι βοηθάει στην σκέψη όλων μας.
    KOSTAS TOURNAVITIS2 Ιουλίου 2014 - 12:41 μ.μ.
    Μπορεί η Ελλάς να συμβάλει στην διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης

    Η Ελλάς εάν ξαναγίνει κυρίαρχο εθνικά κράτος αποτελεί την μοναδική δύναμη εγγύησης των ισορροπιών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, νοτιοανατολική Ευρώπη και Εύξεινο πόντο. Διότι λόγω των πολιτιστικών, ή των οικονομικών, ή των στρατιωτικών δεσμών μας παραδοσιακά με όλους τους σημερινούς πόλους δύναμης στον πλανήτη, συνδυαστικά ή και κατά περίπτωση, μπορεί να είναι η χώρα μας η δύναμη εξισορρόπησης ανάμεσα στους ισχυρούς.

    Με ισχυρή και εθνικά ανεξάρτητη διπλωματία και εθνική στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ, μπορεί η Ελλάς να συμβάλει στην διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης με πολλά επιχειρήματα, ξεχωριστά για τον καθένα, πρός όλους τους σημερινούς πόλους εξουσίας. Οι Έλληνες είναι αποδεκτοί συνομιλητές λόγω μακραίωνων δεσμών με το Ισλάμ, με την ορθόδοξη Ρωσία, με την Ευρώπη, με την Κίνα, με την Ινδία και φυσικά με τις ΗΠΑ ως σύμμαχοι σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Μην μας διαφεύγει επίσης η οικονομική ‘’διπλωματία’’ των μεγάλων εφοπλιστών μας στο παρελθόν.

    Βεβαίως προϋπόθεση είναι η επαναφορά στην συνταγματική νομιμότητα και μάλιστα μέσα από ένα μακρύ κοινωνικό διάλογο για εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας Ελλήνων πολιτών, ύστερα από συντακτική εθνοσυνέλευση, σε αντικατάσταση της οχλοκρατίας της άμορφης κοινωνικής μάζας υπηκόων και της πανσπερμίας πολυπολιτισμών που έχει καταντήσει σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Σαββα.
    Αν και ειναι νωρίς σκομη για κριςεις η επικριςεις,αλλα και ως ΕΛΛΗΝες πρεπει αυτη τη στιγμη να σιωπήσουμε,οπως η νηνεμία πριν την κατεγιδα,με μονο στοχο το εθνικό μας συμφέρον, να πω μονο οτι παρακολουθώ,τις ραγδαίες εξελιξεις που ανοίγονται σε όλα σχεδον τα μέτωπα.Δε ξερω ποια θα ειναι η τυχη της ορμής αυτής ομως οπως σωστά εννοείς το πιο σημαντικο ειναι η σωστή στόχευση αφ ενος αλλα και η καλή διαχείρηση των δυνάμεων σου ,ώστε να μην ξεμείνεις απο καύσιμα.και το κάθε μέτωπο θελει πολλα ....
    Βεβαια οπως γνωρίζεις και εχεις διδαχθεί οταν ξεκινάς να πας σε έναν καυγά η σε μια αψιμαχία,με υπέρμετρους η ισχυρότερους αντιπάλους,, θα πρεπει η πρωτη σου γροθιά να ειναι στον αντίπαλο που ηγείται κα μαλιστα με όλη σου τη δύναμη,ώστε οι υπόλοιποι να δειλιασουν η να τα χάσουν..
    Και στην περίπτωση αυτη είμαστε στις πρώτες αψιμαχίες...που ο ψυχολογικός παράγων ( μαζι με τον αστάθμητο) παίζουν τεράστιο ρόλο..
    Στο κατω κατω εδω που φτάσαμε ας αναφωνήσουμε ..Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ,για να μη πω το χαίρε καισαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν..με την έννοια οτι αυτο που οι σύμμαχοι μας επιβάλαμε δεν ειναι ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν δεδομένα... Τα δεδομένα δεν τα μάχεσαι, τα χρησιμοποιείς για το σκοπό σου.

    Όταν σε παρασέρνει το ρέμα δεν κολυμπάς κόντρα, σφίγγεσαι, γίνεσαι ατσαλόβεργα και χρησιμοποιείς την ορμή του να βγεις στη στεριά.

    Πριν μιλήσεις σκέφτεσαι. Σχεδιάζεις λογικό διάγραμμα με το τί μπορεί να συμβεί σε κάθε απόφασή σου και πώς θα αντιδράσεις, τα γνωστά ΕΑΝ-ΤΟΤΕ (IF-THEN).

    Πάνω απ'ολα έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ και όταν ξεκινήσεις ΕΜΜΟΝΗ στον στόχο σου.

    Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις εναλλακτικά σχέδια δράσης ανά πάσα ώρα και στιγμή.

    Όλοι όσοι είναι γύρω σου πρέπει να πιστεύουν σε 'σενα και συ σ' αυτούς.
    Δίχως μισαλλοδοξία, υπεροπτισμό και ανάγκη να μιλήσουν και να φανούν.

    Με ΣΕΒΑΣΜΟ στον/στους αντίπαλο/αντιπάλους. Με γνώση το τί μέσα διαθέτει και πώς δρα.

    Όταν πλέον είσαι έτοιμος ΟΡΜΑΣ!

    ...και τότε διάλεξε τί θα αναφωνήσεις: Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ, Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ, 'Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ κοκ

    ...αλλά η ψευτομαγκιά του έλληνα (ναι, με -ε- μικρό) είναι φαινόμενο διαχρονικά εμφανιζόμενο...
    ...όταν έχεις χάσει το ΚΟΙΝΟ [Πατρίδα (όχι χώρα), Θρησκεία και σε λίγο Οικογένεια] γίνεσαι έρμαιο των ορέξεων του καθενός...

    ...Δυστυχώς "το κατάστημα κλείνει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Ελλάδα είναι έτσι η αλλιώς προγραμματισμένη να εξαφανιστεί. Ας το πάρουμε από απόφαση ότι σε πρώτη φάση θα μείνουμε οι μισοί, και σε έδαφος και σε πληθυσμό, και ας κάνουμε ότι μπορούμε για το μεθαύριο. Το προβλημα είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα θα μας αφήσουν στα κρύα του λουτρού. Ένωση με τους Καθολικούς σήμερα, αύριο θα είναι αργά, είναι μεγάλο αυτό το χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χωρίς ισχυρούς συμμάχους όμως, κανείς σοφός δεν πάει στον πόλεμο. Ας ενωθούμε με Ισπανία και Ιταλία, ένωση με Καθολικούς και με νοτιοευρωπαίκές πολιτικές και πολιτιστικές κινήσεις. Με τους Γερμανούς και το Ισλάμ δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. βρηκα αυτο σημερα που γραφει ο θεοδοτος. το βαζω εδω για ενημερωση και αξιολογηση. αν δεν το θελετε σβηστε το

    3. Για τον Καλεντερίδη προσωπικά έχω θετική γνώμη, πιστεύω πως είναι ένας καλός και γνήσιος πατριώτης. Γνωρίζει τα τουρκικά θέματα άριστα και πιστεύω ότι όντως έκανε το καλύτερο δυνατό τότε με τον Οτσαλάν. Αλλά από πολιτική αντίληψη έχει μηδενική, είναι ο αφελής κεντροδεξιός πατριώτης, που πιστεύει πως " όλοι Έλληνες είμαστε και αριστεροί και δεξιοί" και δεν κατανοεί πως ο εχθρός των Ελλήνων δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί, ούτε δεν ξέρω ποιοί άλλοι αλλόφυλοι αλλά η αριστερά που ουδέποτε ξέχασε πως έχασε τον εμφύλιο και θέλει τη ρεβάνς και που ποτέ δεν θα πει "όλοι Έλληνες είμαστε" παρά μόνο για να σε κοροιδέψει και πετύχει το σκοπό της, δηλαδή να σε καταστρέψει εκ των έσω. ¨Οπως άλλωστε κάνουν όλοι οι "πατριώτες αριστεροί" που μπαίνουν σε πατριωτικά κινήματα χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό. Έχω να μπω χρόνια στη σελίδα του, καθώς τα θέματα που αναπτύσσει (στενά γεωπολιτικά ζητήματα της Ελλάδος) δεν με απασχολούν, ούτε και τους αρθρογράφους του Θεόδοτου. Αλλά παλαιότερα θυμάμαι πως όλοι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του ήταν αριστεροί 'πατριώτες' (...) οι οποίοι ανέβαζαν άρθρα για τον φασίστα Μεταξά που κατέστειλε βίαια μια διαδήλωση στη συμπρωτεύουσα (η διαδήλωση ασφαλώς ήταν οργανωμένη από το κομματικό παράρτημα της ΕΣΣΔ και επιζητούσε με αγωνία νεκρούς και βία για να δημιουργήσει αναταραχή και αστάθεια), καθώς και από ότι θυμάμαι εκεί γράφανε κάτι σχολιαστές που μιλούσαν για τον μέγα πατριώτη και εθνικό αγωνιστή Βελουχιώτη και τα σχόλια τους εγκρίνονταν χωρίς πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ.Καλεντερίδης δεν ειναι ο αφελής πατριώτης ,αλλά ο υγειής τω πνευματι πατριώτης .Το βασικό μας ελάττωμα ως λαός ειναι η διχόνοια .Το ξέρουν όλοι καλά αυτό, για αυτόν τον λόγο το διαίρει και βασίλευε εφαρμόζεται με μεγάλη ευκολία στην πατρίδα μας.Αν δεν ειχε γίνει ο εμφύλιος ,θα θυμόντουσαν κάποιοι τον Πελοποννησιακό πόλεμο για να μας κρατάνε διχασμένους .Αν όλοι σκεπτόμασταν με τα κριτήρια του κ.Καλεντερίδη ,θα ειχαμε γλυτώσει απο πολλά δεινά .

      Διαγραφή
    2. Peter - Πάντως ο ‘Κριστιαν’ κάνει ότι μπορεί για να σε επιβεβαιώσει … http://infognomonpolitics.blogspot.com/2015/01/blog-post_146.html#more

      Διαγραφή
    3. Παν. Καρρά, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσεις να με διαβάλεις μέσα στο χώρο μου. Αυτό λέγεται τρολλάρισμα, είναι τελείως αντιδεοντολογικό και φυσικά τιμωρείται δια αποκεφαλισμού.

      Διαγραφή
    4. Σωστός δικό σου το μπλοκ δικιά σου και η λογοκρισία

      Διαγραφή
  22. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι θέμα "κλίματος" αλλά απτών χειροπιαστών συμφερόντων. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον από την επεκτατική πολιτική των ΕΕ/ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας με πρόσχημα την Ουκρανία. Όσο για τους κινδύνους για τους Έλληνες, η ακροδεξιά κυβέρνηση με τους νεοναζί σε καθοριστικό ρόλο αποτελεί απειλή για όλες τις μειονότητες εναντίον των οποίων έχει λάβει μέτρα από την πρώτη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κ. Σάββα,
    Δεν σας κρύβω ότι ενοχλήθηκα από το άρθρο σας.
    Καταλαβαίνω την ανησυχία σας για τις όποιες αλλαγές που θα γίνουν και την προσπάθειά σας να προλάβετε ενδεχόμενα λάθη, αλλά δώστε λίγο χρόνο στην καινούρια Κυβέρνηση.
    Όσο για τις ε[ιφυλλάξεις των σχολιαστών σχετικά με τις ενδεχόμενες αρνητικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων συμμάχων μας επιτρέψτε μου να θυμίσω το πόσο έχει η Ελλάδα μας υποφέρει από δαύτους, χρόνια τώρα.
    Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ΜΟΝΟ την Ελλάδα στο μυαλό μας. Να φύγει το εγώ από όλους και να αντικατασταθεί από το εμείς. Αρκετά υποφέραμε από τους κακούς μέχρι προδοσίας ηγέτες μας τόσα χρόνια.
    Ας γίνει, εύχομαι, ο κ. Τσίπρας ένας σημερινός Ι. Καποδίστριας, να βάλει τα γυαλιά στους συμμάχους και εταίρους μας.
    Οχι μιζέρια και κακομοιριά. Αισιοδοξία!


    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ πάντως κύριε peter.
    Προτιμώ,οποιαδήποτε κυβέρνηση,εκτός αυτήν των προδοτών,μελλοντικά,άμεσα υπόδικων,με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας,και όχι μόνο,και μην ξεχνάμε προπαντός, Εθνικοφρόνων κυβερνητών και Σωτήρων μας!!!.
    Προσωπικά,θεωρώ ότι,αν εμείς οι πολίτες, δεν ελέγχουμε καθημερινά,και ανελλιπώς,διοικούντες, ΑΝ δεν τους στηρίζουμε όπου και όταν πρέπει.
    Ώστε να αντιληφθούν οι κυβερνήτες, όποιοι και αν είναι,[δεν έχει σημασία,το κόμμα η το χρώμα].
    Ότι δεν ήμαστε χαϊβάνια,και τους παρακολουθούμε,και θα αντιδρούμε,τότε η χώρα θα πάει μπροστά.
    Αλλιώς,οι απατεώνες πάντα θα καραδοκούν,πάντα θα αρπάζουν,πάντα θα προδίδουν.
    Συμπέρασμα, ΑΝ επιτέλους, τα δίποδα,ζώα-πολίτες,που συνειδητά στηρίζουν την προδοσία,δεν αντιληφθούν ότι έτσι πελεκάνε τα ποδάρια τους,αλλά και όλων μας. τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
    Πρόταση,καμία,παρατηρήσεις πολλές,παραδείγματα Βλακείας και ανοησίας, ακόμα περισσότερα.
    Τέλος, αν αυτή η κυβέρνηση,δεν πετύχει,αν δεν στηριχτεί, στα εθνικά θέματα,αποζημιώσεις πολεμικές επανορθώσεις,από τους εγκληματίες Γερμαναράδες.
    Αντιλαμβάνεστε, ότι τότε θα μιλήσουν τα όπλα, η πείνα, ο φόβος,ο φθόνος, η μωρότητα,η ηλιθιότητα των μαζών,θα μετατραπεί, σε εργαλείο απόλυτης υποδούλωσης όσων ζήσουν,
    Ο ρόλος των προδοτών δεν τελείωσε,θα τελειώσει μόνον τότε,όταν ήδη,οι σκεπτόμενοι,θα εξαλειφθούν,και μείνουν τα κοινώς δίποδα άννοα ζώα.
    Και θα έχουμε νέο κύκλο ζωής,με το ανώτερο είδος πολιτικών,επιστημόνων απατεώνων.
    Να κυβερνούν και να ελέγχουν,αυτά ακριβώς τα δίποδα, που θα μείνουν.
    Και η ζωή συνεχίζεται, από μας εξαρτάται τι θα προκύψει στο μέλλον. πρόοδος, η διάλυση,αίμα-προδοσία.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Μιλάτε περί προδοτών με πολύ μεγάλη ευκολία το να είσαι ανίκανος/κλέφτης δεν σημαίνει ότι είσαι και προδότης απαραίτητα. Εν πάση περιπτώσει οι προδότες είναι μάλλον καλλίτεροι από τρελούς μια που οι τρελοί έχουν το ακαταλόγιστο.
      2. Από την άλλη προτείνετε υποστήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα, όταν οι τρελοί του Τσίπρα δεν ψήφισαν ούτε ένα νομοσχέδιο στην Ελληνική βουλή τα τελευταία 5 χρόνια, εκτός φυσκικά από ένα που αφορούσε την διευκόλυνσή του τρομοκράτη Ρωμανού.
      3. Απειλείτε διχαστικά ότι αν αποτύχει ο Τσίπρας «Αντιλαμβάνεστε, ότι τότε θα μιλήσουν τα όπλα, η πείνα, ο φόβος,ο φθόνος, η μωρότητα,η ηλιθιότητα των μαζών,θα μετατραπεί, σε εργαλείο απόλυτης υποδούλωσης όσων ζήσουν». Δεν θα έπρεπε να μας απειλείτε μια που ο Τσίπρας θα αποτύχει 100% γιατί χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.
      4. Οι προδότες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας παρέδωσαν μία χώρα χρεωμένη αλλά στο Ευρώ/ΕΕ και με κάποιους συμμάχους εσείς τι θα παραδώσετε αν αποτύχει ο Τσίπρας? Μας το λέτε εσείς καθαρά «θα μιλήσουν τα όπλα».
      5. Μας λέτε ότι να «τους στηρίζουμε όπου και όταν πρέπει». Μα αυτοί είχαν όλα τα αλαζονικά χαμόγελα και εγγυόντουσαν λογούς με πετραχήλια στα παράθυρα σε εμάς τους ευκολόπιστους ιθαγενείς. Τώρα χρειάζονται στήριξη οι θαυματοποιοί? Όχι φίλε τώρα πλέον ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Σιδηρούντιος31 Ιανουαρίου 2015 - 2:11 π.μ.
      Χωρίς ισχυρούς συμμάχους όμως, κανείς σοφός δεν πάει στον πόλεμο. Ας ενωθούμε με Ισπανία και Ιταλία, ένωση με Καθολικούς και με νοτιοευρωπαίκές πολιτικές και πολιτιστικές κινήσεις. Με τους Γερμανούς και το Ισλάμ δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα



      Σταχυολογώ αυτη την απάντηση γιατι αποτελει κυρία σκέψη η επιχείρημα πολλών,που στην ολοκλήρωση της σημαινει οτι άμα δεν εχεις ισχυρούς συμμάχους ,καλυτερα κάτσε στα αυγά σου.Φανταζομαι οτι κατι τέτοια θα άκουγε και ο Κολοκοτρωνης με τους άλλους που τους έτρωγε ο πισινός τους για λευτεριά και φρόντισε να βρει πριν ξεκινήσει την επανάσταση τέτοιους και γιαυτο είχαμε αίσια έκβαση. Ετσι και εμεις στις πρώτες αψιμαχίες που ακομη δεν αφορούν το ψαχνό της υπόθεσης,αρχίσαμε τον εξάψαλμο...Μήπως φαντάζεται κανεις οτι οι δανειστές μας και ειδικα οι Γερμανοί θα υποχωρήσουν τόσο εύκολα η απλα θα νεροςουν το κραςι τους επειδή βγήκε ο τσιπρας με τους τρελούς του??
      Κύριοι απο τη στιγμη που καλώς η κακώς αυτη τη στιγμη σηκώσαμε το γάντι της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, το κύριο βάρος θα το σηκώσουμε εμεις και οι οποίοι σύμμαχοι θα έρθουν αργότερα και μονο άμα είμαστε μονιασμένοι και συνειδητοποιημένοι οτι άμα ζητάς το καλύτερο θα πρεπει εκ των προτέρων να είσαι έτοιμος για το χειρότερο..
      Και τα συμφέροντα ειναι πολλα που θα το πολεμήσουν οχι μονο τα έξω αλλα- και εδω ειναι το χειρότερο- και εντός, δεδομένου οτι η βρώμα της ασυδοσίας,κλεψιάς,και λαμογιάςεινσι περισσότερη απο τον ελληνικό πληθυσμό της χώρας μας.Τολμω να πω οτι οταν αρχίσουν να βγαινουν( που θα βγαίνουν), θα εκπλαγούμε απο τα ποσά και τις μεθοδεύσεις.
      Τπ ...ακομη είμαστε στα ψιλά που αφορούν τον ψυχολογικό τομέα και την τακτική, τα χοντρά έπονται και ακομη δεν άνοιξαν καν ....και πέρα απο τις κάποιες λαθος ΚΑΤ εμε πρώτες κινήσεις που εχουν γίνει που αφορούν τις παροχές που ανακοινώθηκαν πρώτες όλων αυτές στέλνοντας λαθος σήματα ας παραμείνουμε δεμένοι στις επάλξεις της προσπάθειας αυτής ετοιμαζοντας τον εαυτό μας οπως ο αρθρογράφος ανάφερε οτι προετοιμάζονταν αλλα και οι πρόγονοι μας πριν απο τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας

      Διαγραφή
    3. >Φανταζομαι οτι κατι τέτοια θα άκουγε και ο Κολοκοτρωνης με τους άλλους που τους έτρωγε ο πισινός τους για λευτεριά και φρόντισε να βρει πριν ξεκινήσει την επανάσταση τέτοιους και γιαυτο είχαμε αίσια έκβαση<

      Το δεύτερο έτος της Επαναστάσεως ξέσπασε εμφύλιος. Από πάνω, ήλθε και ο Ιμπραήμ, ο οποίος σαφώς θα την κατέπνιγε στο αίμα, ακριβώς επειδή δεν είχαμε κανέναν να μάς υποστηρίξει, αν δεν λάμβανε χώρα η Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Το γιατί και πώς έγινε η ναυμαχία αυτή, είναι άλλη ιστορία.

      Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι είχαν αισία έκβαση (και) για την Ελλάδα, επειδή επελέγησαν οι κατάλληλοι σύμμαχοι στον κατάλληλο χρόνο. Αντιθέτως, η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν από την αρχή καταδικασμένη, διότι βασίστηκε στην βοήθεια ανυπάρκτων πια συμμάχων.

      Τα σχετικώς με την τελευταία γραφόμενα από τον peter susic, 30 Ιανουαρίου 2015 - 8:05 μ.μ., δεν απηχούν παρά την mainstream (επικρατούσα, συμβατική) και αφελή αντίληψη της Ιστορίας, όπως την διδαχτήκαμε στο σχολείο.



      Διαγραφή
  25. Σάββα,
    Γιατί τόση σπουδή; Μόλις πέντε ημέρες από τις εκλογές είχαν περάσει, όταν έγραψες το άρθρο, ... κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση!

    Αυτό που με εκπλήσσει, όμως, είναι ότι κατακρίνεις και την στάση τους στο θέμα των νέων κυρώσεων στην Ρωσία από την ΕΕ, η οποία, συνηθισμένη στους μέχρι σήμερα yesmen, δεν έκανε καν τον κόπο να μάς ρωτήσει. Σωστά έπραξε ο Τσίπρας και διαμαρτυρήθηκε, κάτι που ποτέ δεν έκανε κανείς, μηδέ του δισέγγονου της Π. Δέλτα εξαιρουμένου. Θα τον πάρομε από τα μούτρα (και) γι αυτό; Το αυτονόητο έπραξε, που δεν έπρατταν οι άλλοι και τους κατακρίναμε. Έλεος, δηλαδή!

    Ευρώπη και Ρωσία

    Νομίζω ότι έχει δίκιο στο παραπάνω άρθρο ο πρέσβυς ε.τ. Περικλής Νεάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νατιβίστ
    αν δεν χτυπήσουμε καμπανάκια, τα λάθη θα τα πληρώσουμε και πάλι όλοι μας.
    Μείνε στο πρώτο μέρος του άρθρου, που είναι διδκακτικό.
    Στο δεύτερο αναφέρθηκα ενδεικτικά στο χειρισμό του θέματος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που ήταν και πολιτικά και διπλωματικά λάθος, λάθος. λάθος.
    Όσον αφορά την άποψή μου για τις ελληνορωσικές σχέσεις, υπάρχει μέσα στο βιβλίο του Ερμή Σούλη, που παρουσιάζουμε στις 20 του μηνός στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας.
    Υπέρμαχος είμαι της ανάπτυξης των Ε-Ρ σχέσεων, όμως αυτό θέλει τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πούμε ότι είναι έτσι όπως τα λες. Τι θέλεις να κάνομε τώρα; Να τους ανατρέψομε; Διότι μόνον αυτό μπορούμε να κάνομε. Για ποιον χτυπάς το καμπανάκι; Για τον "κυριάρχο" (τρομάρα του) λαό, που τούς ψήφισε; Τα καμπανάκια έχουν νόημα πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.