26/1/15

Έπεσε στην παγίδα του Σόιμπλε ο Αλέξης

Το σχέδιο των Γερμανών για να τσακίσουν τους «αντιμνημονιακούς»...
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν μπορεί να έχουν αφήσει στην τύχη τους όλο το οικοδόμημα που έφτιαξαν για χάρη ενός… Τσίπρα. Οι Γερμανοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι να ρισκάρουν το «σπιτάκι» τους επειδή υπάρχει ο Αλέξης, ο Podemos, ο Γκρίλο και ο Φάραντζ.
Έπρεπε να βρουν ένα κόλπο για να παγιδέψουν όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» που σε άλλες χώρες εμφανίζονται και ως «ευρωσκεπτικιστές». Οι αντιδραστικές φωνές στην Ευρώπη απειλούσαν την «γερμανική ΕΕ» που έστησε η Μέρκελ και η παρέα της. Πρέπει λοιπόν να σπάσουν το αυγό πριν ξεμυτίσει το πουλάκι. Έτσι λοιπόν η οργή των Ελλήνων που εκφράζεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το κατάλληλο υλικό για να στήσουν την παγίδα τους και να πέσει μέσα ο Τσίπρας. Και κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι ευρωσκεπτικιστές προτού η σπίθα γίνει πυρκαγιά.
Έτσι εξηγούνται και όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Από την καθολική στήριξη του Σαμαρά από τη Μέρκελ και τους υπολοίπους στο ξεκάθαρο «άδειασμα». Και ύστερα απορούσαμε γιατί ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από το μνημόνιο και χρειαζόταν μια και μόνο ανάσα, η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι δεν μας την έδωσαν.
Μα αν μας την έδιναν, αν ο Σαμαράς ολοκλήρωνε το έργο του και η χώρα έμπαινε σε ένα δρόμο, τότε τα «κινήματα» που γιγαντώθηκαν χάρη στην ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν εδώ και θα διεκδικούσαν την εξουσία. Ο λαϊκισμός άλλωστε είναι εύκολος και ανέξοδος. Θα έβγαινε ο Τσίπρας και θα έλεγε ότι η χώρα καταστράφηκε. Θα έβγαιναν οι Podemos και θα ζητούσαν μερίδιο κι αυτοί στην ισπανική εξουσία. Το ίδιο και ο Μπέμπε Γκρίλο, ο Φάραντζ και η «φίλη» του Τσίπρα η Μαρίν Λεπέν. Με χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης οι δυνάμεις της αντίδρασης θα γίνονταν πιο ισχυρές και η Ευρώπη θα έπαιρνε φωτιά.
Το σχέδιο των Γερμανών ήταν απλό. Εγκαταλείπουμε τον Σαμαρά και τη ΝΔ, διακριτικά λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει και αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει τις παπάρες του. Κι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει το ξεφουρνίζουμε το παραμύθι: «Θες Αλέξης να είσαι πρωθυπουργός σε μια χώρα εντός ευρώ; Αν θες θα υπογράψεις νέο μνημόνιο, όπως κι αν λέγεται αυτό. Δε θες και συνεχίζεις να παίζεις τα νταούλια; Ιδού η πόρτα, άνοιξέ την και μετά πήδα στον γκρεμό».
Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει στην εξουσία, πόσο πιο απλά μπορούν να του το πουν, απ’ όσο το είπε χθες ο Ντράγκι. «Θέλετε κύριοι Έλληνες να έχετε βοήθεια; Να έχετε εξασφαλισμένες τράπεζες; Να μη σας ρημάξουμε τις καταθέσεις; Να σας αγοράσουμε κρατικό χρέος; Αν θέλετε η επόμενη κυβέρνηση έχει λίγο περιθώριο να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».
Κι έτσι, ο Τσίπρας της επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας, ο Ούγκο Τσάβες της Νότιας Ευρώπης, ο.. φλογερός πολιτικός θα γίνει γατούλα του καναπέως και θα βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφούλα του σε όσα του ζητήσουν.
Για σκεφτείτε. Πρώτη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: Παράταση του τρέχοντος προγράμματος και κατάθεση προτάσεων στους δανειστές. Το πρόγραμμα που το λένε μνημόνιο και το οποίο θα έσκιζαν. Το ίδιο που θα καταργούσαν με ένα άρθρο, κι ένα νόμο. Το ίδιο μνημόνιο είναι με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και μόλις λήξει η παράταση, μόλις πρέπει να πληρώσουμε ένα σωρό ομόλογα για να μπούμε στο πρόγραμμα του Ντράγκι, τότε θα έρθει και η άλλη «παραμύθα». Θα πει ο Τσίπρας με διάγγελμα: «Σύντροφοι Έλληνες, έτσι έχουν τα πράγματα. Ή παίρνουμε σκληρά μέτρα ή μας πετάνε από το ευρώ. Αποφασίστε εσείς με… δημοψήφισμα».
Κι όπως καταλαβαίνει κανείς, δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος ή όχι από το ευρώ, σημαίνει κατάρρευση της «αριστερής κυβέρνησης» ή όχι. Κάτι σαν ψήφο εμπιστοσύνης. Όλα αυτά θα έχουν γίνει μέχρι το φθινόπωρο, εδώ θα είμαστε όλοι.
Ο δε Σόιμπλε θα χαμογελά μ’ εκείνο το ύφος του απόγονου ναζί που χαιρέκακα λέει «σας τσάκισα». Γιατί, για σκεφτείτε. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη να ηττάται με τόσο ηχηρό τρόπο. Να βλέπει ο Φάραντζ, ο Podemos, ο Γκρίλο τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνια. Την άλλη ώρα θα «τελειώσουν» κι αυτά. Τα ψέματα θα έχουν πέσει και θα έχουν κάνει και τρομακτικό θόρυβο.
Ο εγκλωβισμός του Τσίπρα είναι το σχέδιο του Σόιμπλε. Ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει και κάνουν πέτρα την καρδιά: «Είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνήσουμε», λέει ο συνεργάτης του Τσίπρα, κ. Παρασκευόπουλος.
«Θα έχουμε ένα πρόγραμμα αλλά δε θα είναι μνημόνιο», λέει ο Παππάς. Ο δε Βαρουφάκης είναι έτοιμος να επιδοθεί σε πιρουέτες που θα του δώσουν μια θέση στην εθνική του ανσάμπλ.
Κι όταν γίνουν όλα αυτά, πολύ σύντομα μάλιστα, οι συνιστώσες της δραχμής και οι επιχειρηματίες που πόνταραν στον Τσίπρα θα τον χτυπήσουν σα χταπόδι.
Μεγάλα γλέντια θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Οι Απόκριες είναι κοντά και τα καρναβάλια θα βγουν ταχύτερα φέτος.

Antinews

20 σχόλια:

  1. ο Αλέξης, ο Podemos, ο Γκρίλο και ο Φάραντζ.... Ακούστε λαϊκιστές και πατριώτες της πλάκας, από όλες αυτές τις χώρες μόνο η Ελλάδα έχει μπει σε πορεία θανάτου, ούτε η Αγγλία που έτσι και αλλιώς δεν είναι στο ευρώ, ούτε και η Ισπανία με την Ιταλία παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΓΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάς έχει ενα πολύ απλό επιχείρημα στις εξαγγελίες Ντραγκυ. Εάν κοψει η ΕΚΤ χρήμα για να το διανέμει, πρεπει να το κανει ισότιμα. Διότι το χρήμα δεν το βρίσκει απο τους εξωγήινους, το τυπώνει και υποβαθμίζει την ισοτιμία του ΕΥΡΩ άρα και όλους τους Ελληνες που κατέχουν ΕΥΡΩ. Ετσι οφέιλει να το διανέμει ισότιμα σύμφωνα με τα Ευρω που κατέχουν Έλληνες. Αλλιώς πρεπει να βαλουμε ΒΕΤΟ στην ΕΚΤ διότι θα επιβαρυνθούμε την υποτίμηση χωρίς να δούμε ευρώ στα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος. Η διανομή γίνεται ανάλογα με την οικονομική συνεισφορά κάθε κράτους-μέλους.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αιδώς έμμισθα Σαμαρικά παπαγαλάκια του Antinews!
    Ξεπεράσατε και το Γεωργαλά της χούντας σε γκαιμπελισμό!
    Αλλά... πλέον... ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουσιαστικα διαλεξαμε χρωμα μαχαιριου που θα μας σφαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εl Carnicero Rojo o Γεωργαλάς αν και συνεργάστηκε με την χούντα είναι ένας ωραίος και ευφυέστατος Έλληνας που στα νιάτα του για την κομμουνιστική ιδέα ρίσκαρε και την ζωή του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους επαγγελματίες έλληνες σαν τον Καλεντερίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά, είμαστε ένας ανώριμος λαός.
    Είδα το άρθρο στο Αντινιούζ και το θεώρησα ενδιαφέρον, κυρίως γιατί ο συντάκτης του είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
    Και το βρήκα ενδιαφέρον γιατί ο Χρύσανθος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και εκ των πραγμάτων έχει εσωτερική πληροφόρηση.
    Άρα, όσα γράφει, αν είναι αυτός ο συντάκτης, έχουν εξαιρετική σημασία για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και ανεξαρτήτως αν συμπαθούμε ή όχι τον Χρύσανθο.
    Αντί λοιπόν να διαβάσουμε για να ξεστραβωθούμε, πέφτουμε στην παγίδα τις άσκοπης και άστοχης αντιπαράθεσης.
    Τράτζικ, που έλεγε και η Τασούλα...
    https://www.youtube.com/watch?v=t13WAont2vU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον Παπαδογιάννη μόνο Συριζαίο δεν τον λες
    http://www.gazzetta.gr/plus/article/694412/telos-tis-ntropis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία ακόμη πορδολογία από τον κεντρικό βόθρο του διαδικτύου που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.

    Βέβαια όσο ζούσε ο Ζήσης διαβάζαμε τις σταλινικές δοξολογίες για τον Αντωνάκη, αλλά υπήρχε και ένα επίπεδο.

    Τώρα διαβάζουμε κάτι μεταξύ έκθεσης του Δημοτικού και αποσπάσματος από Νόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤ αρχας ο σαμαράς έκανε πολλα και χοντρά λάθη και να ειναι ευχαριστημένος με το ποσοστό του...Θεωρω οτι μονο του αυτοπαγιδεύτηκε στις πρόωρες εκλογές που δεν ειχε κανένα λόγο να προκαλέσει,δεδομένου οτι τα γεγονότα που ακολούθησαν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ του ( Χαλάρωση ΕΚΤ,αγορά ομολόγων κλπ). Μαλιστα θα έδινε το Μάρτη ενα ισχυρό άλλοθι τους βουλευτές που τόσο καιρό έψηνε ( με όλα τα μέσα), να ψηφίσουν πρόεδρο....και μετα να χει άφθονο χρονο μπροςτα τουΟυτε στο θεμα της επιλογής του προσώπου λειτούργησε συσπειρωτικά,αλλα στείρα κομματικά.Επιπλεον ακολούθησε την πιο τραγική προεκλογική εμφάνιση Έβερ......
    Ως προς την γερμανια τωρα.! Και κατα ποσό ειναι σε θέση να στείλει παγίδες η οχι
    Η γερμανια αν αυτη ηταν η επιλογή της θεωρω οτι έκανε ενα τραγικό λαθος.Κατ αρχας εχει τη φωλιά της σε σχεςη με την ελλαδα οχι απλα λερωμένη αλλα κυριολεκτικά χεσμενη,με σωρεία σκανδάλων.Τολμω να Ω οτι σχεδόν όλες οι γερμανικές εταιρείες που δραςτηριοπουνται στη χωρα μας χουν σοβαρά θεματα .Ηδη η αμαρτωλή σημενς εχει τρομερές ανησυχίες διότι κινδυνεύει να ξανανοίξει το βρώμικο παρελθόν της που τόσο εσπευσμένα και ατελώς,έκλεισαν οι Βενιζέλος,σαμαράς και μαλιστα υπαιτιότητα της,δεδομένο οτι δεν έκανε προς τη χωρα μας τα συμφωνηθέντα.Η μερσεντές εχει θεματα υποτιμολόγησης προς τη χωρα μας ,για πανω απο μια δεκαετία ...τι να πρωτο αναφέρω ομως....και δεν αναφέρω τα κατοχικά θεματα,που εκει κανει τζιιιιιζζζζζζ...
    Εαν λοιπόν τα πραγματα φτάσουν σε σύγκρουση και μια τολμηρή κυβέρνηση της σηκωςει το γάντι,και ανοίξει τα θεματα διαφθοράς προς τη χωρα μας εκ μέρους της και ανοίξει έναν έναν τους φάκελος αυτους,θα βρεθεί σε παρα πολυ δύσκολη θέση χάνοντας και το ηθικό πλεονέκτημα να μας κουνάει το δάκτυλο,μαζι μα κάποια δις...
    Σαν Έλληνας στο σημειο που φτάσαμε πλέον θεωρω οτι πρεπει να είμαστε μονιασμένοι σε μια υπερκομματική βαςη με στόχευση σωστή και οχι μικροκομματική. Στο κάτω κατω αν δεν μαζέψουμε ,εςτω τμήμα των κλοπιμαίων,δεν εχουμε καμία τύχη.Ειμαι απόλυτα δε πεπεισμένος οτι αν κάποιος μπορει να ξεκολλήσει το καρό δεν ειναι ολοι αυτοι οι προηγούμενοι σωτήρες μας,που τους θοθηκε αρκετός χρόνος .
    Το πιο πιθανό λοιπόν ειναι να βάλει άλλες χώρες δορυφόρους της <> και αυτη να σκάβει απο πίσω ώστε να ρίξει αυτήν τη κυβέρνηση που τις ανοίγει πολλα θεματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις τώρα διάβασα,το παρόν κείμενο.
    Και το εκλαμβάνω,σας προεκλογικό κουδουνάκι,μάλλον,αφύπνισης.
    Εγώ κύριε Καλεντερίδη,ψήφισα ΑΝ ΕΛ,το έχω δηλώσει τουλάχιστον από εικοσαημέρου.
    Κατάλαβα πολύ καλά,ότι, χειρότερη κυβέρνηση δεν πέρασε ποτέ στο παρελθόν.
    Τι κυβέρνηση,δηλαδή,το ορθό είναι κυβέρνηση Αμερικανογερμανοτσολιάδων,αυτό ακριβώς είναι.
    Νομίζω,ότι επιβάλλεται άμεσα,ολοταχώς,αλλαγή πλεύσης.
    Απομάκρυνση,λύση της συνεργασίας με την Δύση των Μαφιόζων,προαναφερομένων.
    Ξεκίνημα νέων σχέσεων,με την Ρωσία,και όχι μόνο.-
    Το μόνο που κατάλαβα,από αυτήν τη εκλογική αναμέτρηση.
    Είναι ευχάριστο.!, ο λαός έγραψε τους τρομοκράτες-κυβερνήτες μας,εκεί ακριβώς που έπρεπε.
    Τώρα περιμένω,δίκες καταδίκες,για εσχάτη προδοσία.
    Αλλιώς δεν πρόκειται,αυτός ο έρμος τόπος να δει ηλιάτσι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      το έχω ξαναδηλώσει.
      Αν όντως οδηγηθούν στα δικαστήρια, ειδικά ή όχι, δεν έχει σημασία, όλοι όσοι ευθύνονται για εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας, θα το επικροτήσω δημόσια.
      Περιμένω κι εγώ.

      Διαγραφή
  13. Το να βλέπω πρώην κυβερνητικούς να ελπίζουν με τόση κακία και μίσος να αποτύχει η κυβέρνηση,μου προκαλεί αηδία,τέτοια σιχάματα ήταν τελικά.

    Τόση στεναχώρια που δεν έσπευσαν οι Έλληνες στα ATM πια; Εγώ εδώ μέσα ήμουν ο πρώτος που ευχήθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά.

    Πόσο αξιοθρήνητα ανθρωπάκια είστε πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα να μην εχεις καμια αμφιβολία,οτι εδω που φτασανε τα πραγματα και με την συνεχιζόμενη μεχρι σημερα ανόητη συμπεριφορά της ΝΔ ( λέγε με Σαμάρα..) δικαστήρια θα στηθούν. Μακάρι να στηθούν τα πιο χρήσιμα για τον τόπο και οχι τα πιο φαντεζί...γιατι όλα ειναι αδύνατον,μια και ...οποια πέτρα καιν σηκώσεις....
    Βόθρος σκέτος....
    Και κατι πρεπει να γίνει με τα κλεμμένα....ειναι πολλα τα λεφτά .....εχουν γίνει ζάμπλουτοι ακομη και οι θυρωροί...μη πω οι γκόμενες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποτέ τίποτα δεν χαρίστηκε από κανέναν σε κανέναν. Θα μας στύψουν σαν λεμονόκουπα και θα μας πετάξουν. Συνεπώς το "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ σκλαβιά και φυλακή..." θα εφαρμοστεί. Όχι από "γενναιότητα" αλλά εξ'ανάγκης. Για τα παιδιά μας... Άλλωστε όλες οι μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία, δεν συνέβησαν ποτέ από την "γενναιότητα" κάποιου λαού, αλλά επειδή οι καταστάσεις οδηγήσαν εκεί λόγω ανάγκης-αδιεξόδου. πχ Α' και Β' Παγκόσμιος, Γαλλικός Διαφωτισμός, εξέγερση κατά του Τσάρου στην Ρωσία και άλλα πολλά. Υπάρχει όμως και μια άλλη διέξοδος. Λεφτά να αποπληρώσουμε δεν έχουμε. Όμως έχουμε τη δικαστική οδό (όπως και το 1938 ενάντια στα χρέη που είχαμε στο Βέλγιο), που υπάρχει διεθνές δεδικασμένο που μας προσφέρει ισχυρή στήριξη στις θέσεις μας. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως τα δάνεια μας τα δίνουν για να πληρώσουμε τα χρέη μας και όχι μισθούς και συντάξεις... Επίσης, έχουμε τις Γερμανικές διεκδικήσεις. Και έχουμε και την αντιπρόταση της κάθαρσης, ώστε να φορολογηθούν και οι πλούσιοι (επιτέλους) στην Ελλάδα, να παταχθεί η λαθρεμπορία του καυσίμου κ.ά. που θα αποδώσουν χρήμα. Αυτό το τελευταίο μπορεί να το καλοβλέπουν μάλιστα οι Γερμανοί, που έχουν βαρεθεί να βλέπουν ζάμπλουτους Έλληνες να τους κουνάνε μαντήλι καλαματιανό και να γελάνε μέχρι τώρα, ενώ οι ξένοι χρηματοδοτούν... Με την ΝΔ το τελευταίο όλοι έχουν καταλάβει πως δεν έπαιζε να βρει λύση. (Βλέπε πχ μη έλεγχος λίστας Λαγκάρντ). Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει... Και έχουν δείξει οι άλλοι ευρωπαίοι ότι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν σε αυτό, προσφέροντάς μας διάφορες λίστες με τα ονόματα των "ευγενών" της Ελλάδας. Αν οι Γερμανοί είναι πραγματιστές, θα ξέρουν ότι λεφτά δεν μπορούν να πάρουν, μπορούν όμως να πάρουν σαν αντάλλαγμα μια νοικοκυρεμένη Ελλάδα που δεν θα παράγει άλλα ελλείματα από εδώ και πέρα. Και να μην ξεχνάμε και τον ορυκτό μας πλούτο... Η έκτασή μας είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τον πληθυσμό μας και αυτή αντιστοιχεί σε κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που είναι διαπιστωμένο ότι έχουμε. Αφήστε του ότι "το οικόπεδο" έχει ήλιο 300 μέρες τον χρόνο και ενώνει και τρεις ηπείρους. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, είναι να εκμεταλλευτούμε (επιτέλους) τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να σχεδιάσουμε το εθνικό παραγωγικό μας μοντέλο! Οι Γερμανοί ας κάνουν ότι θέλουν. Αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, τα χρόνια της πείνας θα περάσουν γρήγορα και μια άλλη Ελλάδα θα γεννηθεί. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να περάσουμε και δύσκολες στιγμές, (για κανένα εξάμηνο πιστεύω), εντός ευρώ αλλά χωρίς χρήματα.... Μέχρι το πρόβλημα για την ΕΕ να γίνει ανυπέρβλητο με την εκλογή των Podemos στην Ισπανία και την οριστική συνθηκολόγηση των Γερμανών για μια οριστική λύση του Ευρωπαϊκού (πλέον) προβλήματος. Προσωπικά προτιμώ να πεινάσω για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μου, παρά να είμαι μέσα στην φτώχεια και την ανέχεια για 40 χρόνια. Οι δύσκολες και αδιέξοδες καταστάσεις, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις, που στο βάθος όμως θα οδηγούν κάπου (κι όχι πουθενά, όπως με την πολιτική Σαμαρά μέχρι σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Ευρωπαίοι δούλεψαν για χρόνια για να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του Grexit σε αυτούς. Αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμφωνούν ότι ο αντίκτυπος του Grexit στην Ευρώπη θα είναι μηδαμινός. Μόνο η Ελλάδα καταστρέφεται με Grexit, όχι η Ευρώπη. Εκβιασμός της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους με την απειλή της αλληλοκαταστροφής μέσω Grexit δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.