29/1/15

WSJ: Η Ελλάδα ίσως θυσιαστεί για να σωθεί η Ισπανία

REUTERS/YVES HERMAN
Σύμφωνα με τη WSJ, η Μαδρίτη ξεκαθαρίζει πως η Ευρωζώνη οφείλει να ζητήσει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον όσα ζητούσε και από την προηγούμενη.
Την εκτίμηση ότι η ισπανική κυβέρνηση ίσως αποδειχθεί ο πιο αδιάλλακτος αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρωζώνη εκφράζει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Wall Street Journal, υπό την έννοια ότι μια διαπραγματευτική νίκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις Βρυξέλλες θα ενίσχυε το έτερο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα Podemos.
Σύμφωνα με τη WSJ, η Μαδρίτη ξεκαθαρίζει πως η Ευρωζώνη οφείλει να ζητήσει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον όσα ζητούσε και από την προηγούμενη, καθώς οτιδήποτε λιγότερο θα προσέδιδε δυναμική στον εσωτερικό αντίπαλο της ισπανικής κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό απειλεί τη σημερινή στρατηγική της Ευρωζώνης πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Μαδρίτη θεωρεί ότι θα ήταν προς το μεγαλύτερο συμφέρον τόσο της Ισπανίας όσο και της Ευρωζώνης να αφήσουν την Ελλάδα να κατρακυλήσει εκτός Ευρώ, παρά να επιτρέψουν την ενίσχυση της υποστήριξης προς το Podemos και να ρισκάρουν την ανάκαμψη της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα στέκεται στην αντίδραση των αγορών με βάση «το ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι «οι αποδόσεις των τριετών ομολόγων ανήλθαν ραγδαία στο 17% και οι μετοχές των κορυφαίων τραπεζών κατέρρευσαν κατά περισσότερο από 25% την Τετάρτη».
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.