2/2/15

Επίθεση φιλίας Μέρκελ στον Τσίπρα - Συνάντηση στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής

«Καλοδεχούμενος στο Βερολίνο ο έλληνας Πρωθυπουργός», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Βιρτς - Διέψευσε τις πληροφορίες περί κατάργησης της τρόικας
Επίθεση φιλίας Μέρκελ στον Τσίπρα - Συνάντηση στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής
Επίθεση φιλίας από την Ανγκελα Μέρκελ: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Βερολίνο», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνε Βιρτς.
Μέχρι τώρα όμως δεν του έχει αποσταλεί πρόσκληση από την καγκελαρία. Η πρώτη συνάντηση της καγκελάριου με τον έλληνα πρωθυπουργό θα γίνει έτσι στις 12 Φεβρουαρίου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πιο γρήγορος στις προσκλήσεις ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ανταλλάξει ήδη φαξ με τον Γ. Βαρουφάκη με θέμα μια πιθανή συνάντησή τους στο Βερολίνο.
«Αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της εβδομάδας» είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ.

Το πρόβλημα είναι μόνο ότι η ατζέντα του κ. Σόιμπλε είναι τις επόμενες ημέρες πολύ βεβαρημένη.
Η κ. Βιρτς διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η κ. Μέρκελ συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάργηση της τρόικας.

Η γερμανική κυβέρνηση, πρόσθεσε, επιμένει στην διατήρηση του θεσμού.
«Η ύπαρξη της τρόικας είναι κατοχυρωμένη στο καταστατικό των δύο ταμείων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του EFSF και ESM» πρόσθεσε η κ. Κοτέ. Τυχόν κατάργησή της – που δεν είναι επιθυμητή από το Βερολίνο- προϋποθέτει έτσι αλλαγή των συμφωνιών και την έγκριση της αλλαγής από τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει την αναθεώρηση των συμφωνιών. «Το τι θα προκύψει από τις σχετικές διαπραγματεύσεις, θα το δούμε» είπε.

Εκείνο που επείγει πάντως πρόσθεσε η κ.Βιρτς είναι να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους ένα συνεκτικό οικονομικό πρόγραμμα. Πάνω σε αυτό μπορούν να γίνουν κατόπιν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.