3/2/15

Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία για το 2015

Διακόπτει για έναν χρόνο όλες τις επίσημες επαφές με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) η Ρωσία. Οπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, Αλεξέι Πουσκόφ στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24», οι επαφές θα συνεχιστούν μόνο με μεμονωμένους βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων.
Ο Πουσκόφ ανακοίνωσε πως οι επίσημες επαφές της Ρωσίας με την ΚΣΣΕ διακόπτονται μέχρι το τέλος του 2015, ενώ επεσήμανε πως αυτό σημαίνει επίσης πως η ειδική αποστολή του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν θα είναι σε θέση να έρθει στη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πουσκόφ, η Ρωσία συνεχίζει τις εργασίες της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζει την εξουσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο έδαφός της, ενώ το ζήτημα της οριστικής εξόδου από το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συζητηθεί μόνο κατά το τέλος του 2015.

Οι Ρώσοι παρατηρητές αναγνωρίζουν ότι οι σχέσεις της Μόσχας με την ΚΣΣΕ βρίσκονται σε αδιέξοδο, ωστόσο, κατά τη γνώμη τους, η απόσυρση της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.