9/2/15

20/3/13 - Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Γερμανοί

Δε μπορούν να το χωνέψουν οι Γερμανοί ότι μία μικρή νησιωτική χώρα, όπως η Κύπρος όρθωσε ανάστημα και βροντοφώναξε «Όχι» στο εκβιαστικό κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.
Άκρως ενδεικτικά τα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων, ορισμένα από τα οποία μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Η εφημερίδα Handelsblatt για την Κύπρο
Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δίνει ρεσιτάλ με τη χιουμοριστική φωτογραφία ενός… σκύλου (ωραία εντύπωση έχουν) και τον τίτλο: Πώς η ουρά κουνάει το σκυλί;

Ακολουθεί ένα σχόλιο πως «Η Κύπρος δείχνει πώς μία νησιωτική χώρα, της οποίας η οικονομία ισοδυναμεί με τη μισή Βρέμη, εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.» Στα δεξιά αναφέρεται σε υπέρτιτλο ότι η Κύπρος απέρριψε το σχέδιο διάσωσης και ότι βρίσκεται στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας.

Το περιοδικό STERN για την Κύπρο
Το περιοδικό STERN ρωτάει «Και τώρα τι, Κύπρος;» και προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον:
«Η Κύπρος οδεύει προς την Άβυσσο. Το κοινοβούλιο καταψήφισε το υποχρεωτικό κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει από πού θα έρθουν τα λεφτά για τη διάσωση. Τον Μάιο η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία.»

Το περιοδικό FOCUS για την Κύπρο
Το FOCUS – θυμάστε, εκείνο το περιοδικό με την προκλητική χειρονομία της Αφροδίτης – μας πληροφορεί ότι «Ο Σόιμπλε λυπάται για την αποτυχία του σχεδίου διάσωσης», δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από ένα πλακάτ στη διαδήλωση της Λευκωσίας, όπου η Καγκελάριος Μέρκελ εμφανίζεται με χιτλερικό μουστάκι και το μήνυμα γράφει «Έξω από τη χώρα μας».

Το γερμανικό δίκτυο n-tv για την Κύπρο
Το ίδιο πλακάτ διάλεξε για κεντρική φωτογραφία το γερμανικό δίκτυο n-tv στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αγαλλίαση έξω από το κοινοβούλιο στη Λευκωσία. Η Κύπρος ψάχνει το «Σχέδιο Β» στη Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.