1/2/15

Τρία τηλεφωνήματα σε «επίπεδο κορυφής», για την αποκλιμάκωση της έντασης

Ντράγκι, Σούλτς και Ντάισελμπλουμ μίλησαν με τον Αλέξη Τσίπρα
Τρία τηλεφωνήματα «κορυφής» για την αποκλιμάκωση της έντασης
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (Δ) με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem (Α) στη κοινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 14943222.jpg )
Τρία τηλεφωνήματα σε «επίπεδο κορυφής» έγιναν το Σάββατο για την αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη με τονΓερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο έγινε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τονΜάριο Ντράγκι, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το δεύτερο έγινε από τον πρόεδρο του Eurogroup προς τον Τσίπρα. Ο Ντεϊσελμπλούμ διευκρίνισε ότι το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου οφείλεται σε «παρεξήγηση».

Το τρίτο τηλεφώνημα έγινε από τον Μάρτιν Σουλτς προς τον έλληνα Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πληροφόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις συνομιλίες που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο δείπνο της Παρασκευής στο Στρασβούργο και τόνισε ότι το κλίμα κάθε άλλο παρά εχθρικό ήταν προς την Ελλάδα.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.