23/2/15

Δεν είναι Σόιμπλε όλοι οι Γερμανοί...

ZDF: Ο Γκρέγκορ Γκίζι για την Ελλάδα και την κρίση.
Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβ 2015
Απόσπασμα της συζήτησης στις 29/01/2015 στο Δεύτερο Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι της δημοσιογράφου Μάιμπριτ Ίλλνερ (Maybrit Illner) με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς "Die Linke" Γκρέγκορ Γκίζι (Gregor Gysi) πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. (Πηγή: ZDF, Maybrit Illner, Sendung vom 29. Januar 2015).
Μετάφραση απ' τα Γερμανικά εξ' ακοής και υποτιτλισμός:   Χάρης Αργυρόπουλος (argylos.ch@gmail.com)

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, που δείχνει μεταξύ άλλων και την οριοθέτηση της γερμανικής Αριστεράς σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και στα λόγια του Γκίζι είναι εμφανής μια σχετική υπεροψία του "πολιτισμένου" Ευρωπαίου σε σχέση με τους κακομοίρηδες του Νότου που θα πρέπει να τους βοηθήσουμε ν' αναπτυχθούν για να μην επιβαρύνονται οι "δικοί μας" φορολογούμενοι. Κατά τα άλλα πολύ ενημερωτικός για τον μέσο Γερμανό, που αυτό που στοχευμένα και επιλεκτικά συνήθως ακούει είναι πως οι Έλληνες είναι ένας ηλίθιος λαός που ψηφίζει ανεύθυνους πολιτικούς.



https://www.youtube.com/watch?v=_Wtz4Q5tWRI#t=14

5 σχόλια:

  1. Καλα τα λεει ο Γκιζι,αλλα οταν εισαι στην αντιπολιτευση τα λες ευκολα,Ζαππειο,ΣΥΡΙΖΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκίζι δεν μιλάει έτσι επειδή είναι στην αντιπολίτευση, αλλά επειδή έτσι πιστεύει ότι είναι τα πράγματα. Ανέκαθεν έτσι τα έλεγε αυτά στην Μέρκελ. Και στον Σύρριζα νομίζω ότι είχε πεί ότι πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη της Ελλάδας. Τώρα τον άκουσα στο βίντεο να λέει ότι το θέμα είναι πώς θα πάρουν και οι Γερμανοί τα λεφτά τους, με την παύση της ηλίθιας λιτότητας. Φαίνεται ρεαλιστής και δεν είναι αμοραλιστής. Αν μέρος του χρέους δεν το χρωστάμε πράγματι θα δεχόταν τίμια την μείωση.
    Όλα αυτά γιατί ξεκινά από την κοινωνία καί από την φύση των πραγμάτων στίς όποιες λοιπές αντιλήψεις του. Και όχι από τον ατομοκεντρισμό και την συνακόλουθή του βουλησιαρχία της τυρανίας του ισχυροτέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον γνωριζω προσωπικα τον Γκιζι,αν ειναι τοσο ειλικρινης οσο λες,μπραβο του.


      ΠΑντως τ οτι ειχε πει στον ΣΥΡΙΖΑ να πληρωσει τα χρεη στην Γερμανια,δεν αποδυκνυει την ειλικρινια του,αλλα οτι μιλαει σαν Γερμανος πολιτικος.Οσο για το οτι θα δεχοταν μειωση του χρεους,δεν το ξερω.Βεβαια οταν λες στον Τσιπρα να πληρωσεις τα χρεη σου και οτι οι Γερμανοι πρεπει να παρουν τα λεφτα τους πισω(ξεχνοντας βεβαια οτι εχουν δωσει εγγυησεις),δεν βγαινει οτι δεχεται μειωση του Ελληνικου χρεους.

      Τελος αυτα που λες περι τυρρανιας του ισχυροτερου,σε παραπεμπω στην αρχη του σχολιου μου,δεν τον γνωριζω προσωπικα

      Διαγραφή
  3. The surname "Gysi" is of Swiss-German origin.[2] Both of his parents were of part Jewish ancestry; his paternal grandmother was Jewish, as was one of his maternal great-grandfathers.[2][3] One of his maternal great-grandmothers was Russian.

    Εμείς και οι εβραίοι . ξανά παλι στον ιστατο πόλεμο ενάντια στο ισλαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χατσουριά άλλες είναι οι καταβολές του Γκίζι, ότι έχει απομείνει ως Αριστερά σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική προέρχεται από τους Εβραίους, για αυτό και όλοι αυτοί μας είναι και οικεία πρόσωπα φυσιογνωμικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.