22/2/15

Ο Μ. Γλέζος τινάζει στον αέρα τον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητώ συγγνώμη από το λαό, βαφτίσαμε το κρέας ψάρι

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαοπολύει ο Μανόλης Γλέζος ο οποίος αντιδρά έντονα στη συμφωνία της Παρασκευής. Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι, λέει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με ένα σκληρό κείμενο που θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο κόμμα.
"Ζητάω Συγγνώμη" γράφει με κεφαλαία γράμματα π Μανώλης Γλέζος γιατί όπως αναφέρει "συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση", στην κατάργηση της τρόικας δηλαδή. "Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης".
Όλο το κείμενο του Μανώλη Γλέζου
Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.
Ημερησία

21 σχόλια:

  1. Ο κατά τα άλλα συμπαθής κ Γλέζος ξεχνά δύο τουλάχιστον πράγματα.

    Πρώτον, πως στο εσωτερικό κάποιου χαιρέκακα λένε ότι "ευτυχώς που υπέγραψε" υπερβάλλοντας βέβαια ή καλύτερα παραβλέποντας ότι δεν πρόκειται για μάχη ή πόλεμο αλλά για αψιμαχία. Ο «πόλεμος» μαζί και πολλές μάχες έπονται κα μάλιστα με κάποιους κράχτες τοκογλύφων εδώ να επικροτούν χαιρέκακα πως «καλά υπέγραψε το μνημόνιο» (που δεν είναι ακριβώς έτσι). Επίσης ο κ Γλέζος ξέχασε ότι υπήρξε μια νέα διακυβέρνηση αλλά άλλοι κυβερνούν, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι η νέα κυβέρνηση ανέλαβε λίγες μέρες πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση. Όχι μόνο δεν θα μπορούσε να καταφέρει εάν είναι αμφίβολο εάν η νέα κυβέρνηση μπορεί να θέσει σε λειτουργία τους κρατικούς λειτουργούς και τις τράπεζες και να δρομολογήσει όλους προς μια καλά οργανωμένη κρατική διαπραγμάτευση.

    Δεύτερον, το τελευταίο πρέπει να γίνει τους επόμενους τέσσερις μήνες και γι' αυτό είναι άτοπο να εκτοξεύονται μύδροι. Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν ότι μια ανάσα έχουμε και πως πολλά έπονται. Η κατάσταση είναι αντικειμενική. Μια ανάσα πήραμε και δημιουργήθηκε μια νέα αφετηρία διαπραγματεύσεων. Σε αυτή την διαπραγμάτευση ήδη αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, η νέα διακυβέρνηση πρέπει να δώσει σκληρή μάχη τους επόμενους μήνες και αυτή η μάχη δεν είναι του Τσίπρα αλλά των Ελλήνων στο σύνολό τους.

    Τέλος, για να μπορούσε να επιτύχει κάτι περισσότερο η νέα διακυβέρνηση τις τελευταίες μέρες σημαίνει ότι θα έπρεπε να τρυπήσει την φούσκα πάνω στην οποία κάθεται η γεμάτο αντιφάσεις και αντιθέσεις διαδικασία ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτό σημαίνει πολλά απρόβλεπτα πράγματα και κανείς λογικός και ορθολογιστικός δεν θα έλεγε ότι θα έπρεπε η νέα κυβέρνηση να σπάσει αυτή την φούσκα μην και σπάσει στα μούτρα μας. Για όσους πάντως θέλουν «κούγκι» –και σε αυτό παραπέμπει εάν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να έσπαγε την φούσκα προχθές– να φυλάξουν τις δυνάμεις τους. Ενώ το «κούγκι» που πολλοί έσπευσαν να στηλιτεύσουν ίσως να ήταν πολύ χρήσιμο ως μπλόφα σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης με το να δημιουργήσει παραστάσεις κόστους, όσοι έχουν όρεξη για σκληρές μάχες πολλά έπονται και τα ρίσκα θα είναι μεγάλα για όλους. Συμφωνούμε με τον κ Γλέζο πως «μόνο λευτεριά» δεχόμαστε αλλά εάν θα σπάσουμε την φούσκα δεν θα είναι με κούγκι αλλά με σωστές και μετρημένες κινήσεις και μάλιστα προς όφελος όλων των εθνών της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ 100% με τον κύριο Γλέζο ! Αν η ιδία συμφωνία είχε επιτευχθεί με Σαμαρά-Βενιζέλο-Ποτάμι οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν φάει σίδερα.Δυστυχώς κορόιδεψαν το λαό.Τους εξουσιοδωτήσαμε να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα και όχι να συρθούν στα 4 ! Που πήγε η ρητορική του πολλά βαρέως κυρίου Καμμένου περί διαγραφής ? Όλα φάνηκαν από τη στιγμή που ο εκλεκτός του Σόρος κύριος Βαρουφάκης ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών.Η δραχμή είναι μονόδρομος για την εθνική αξιοπρέπεια.Επίσης η γεωπολιτική στροφή της χώρας είναι μονόδρομος.Ας διαβάσει κάποιος στην Καθημερινή τη συνεντευξη του μεγαλυτέρου πολιτικού αναλυτού του Ισραήλ για να καταλάβει τι ετοιμάζει η Δύση για την Ελλάδα και γιατί τελικώς θα την δορυφοροποιήσει σε μία Τουρκία χωρίς Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""Όλα φάνηκαν από τη στιγμή που ο εκλεκτός του Σόρος κύριος Βαρουφάκης ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών.""

      Σκεψου να αναλαμβανε υπουργος οικονομικων!

      Διαγραφή
  3. "Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση."

    Ωραία. Τότε γιατί δεν παραιτείται απο το κόμμα του και όλα τα αξιώματα που απορρέουν απο την κομματική του ιδιότητα; Αν δε το κάνει αυτό, τότε μας εμπαίζει όπως το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ φίλε duke περιμένω από τον Μανόλη Γλέζο να κάνει και πράξη όσα λέει στη δήλωσή του. Και φυσικά να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής

      Διαγραφή
    2. duke
      ευτυχώς είδες ιδίοις όμμασι τι εστί Έλλην ΑΝΔΡΑΣ με κοχόνες , όπερ και αναμένω ΣΕΒΑΣΜΟ respect που λένε και στο χωριό σου.!!!!

      Διαγραφή
    3. @έλλην φορολογούμενος: Αν με το "κοχόνες" εννοείς το κατέβασμα της γερμανικής πατσαβούρας απο την Ακρόπολη, τοτε ο Γλέζος έχει όλο το respect μου, όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, γνωστοί και άγνωστοι, που τότε αντιστάθηκαν στις ορδές του κατακτητή.

      Το ερώτημα είναι αν ο Γλέζος εγνώριζε προ των εκλογών οτι το κόμμα του δεν επρόκειτο να τιμήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες η όχι. Πιστεύω οτι το εγνώριζε, οπότε τι νόημα έχει να ζητά τώρα συγγνώμη;

      Διαγραφή
  4. Κ Ηφαιστε μια παρατήρηση. Προσέξτε πόσο λιτή και σαφής είναι η δήλωση του Γλέζου σε αντίθεση με τη δική σας. Πόσο δύσκολο αλήθεια είναι να κανεις το μαύρο άσπρο !

    ΥΓ Σας διαβεβαιώ ότι ο Μανόλης Γλέζος δεν χρειάζεται τη συμπάθειά σας. Έχει το σεβασμό και την αγάπη του Ελληνικού λαού (εκτος ελαχίστων ....) καθώς είναι σύμβολο των αγώνων και της αξιοπρέπειας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμβολα είναι οι χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες που ανώνυμα άφησαν τα κόκαλά τους στο μέτωπο. Σύμβολα είναι οι χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες που έπαθαν κρυοπαγήματα, έμειναν ανάπηροι ή τραυματίστηκαν, γύρισαν στα σπίτια τους και παρέμειναν ανώνυμοι ζώντας το υπόλοιπο της ζωής τους στην αφάνεια. Σύμβολα είναι.... πολλά άλλα πλην μερικών που εξαιτίας μία πράξης, που και αυτή είναι αμφισβητήσιμη, ζούνε παρασιτικά από το κουφάρι της Ελλάδος. Έκαναν μία πράξη επάγγελμα και ζουν από αυτό. Ζουν για να μας θυμίζουν τι έκαναν τότε και που πρέπει η πατρίδα να τους πληρώνει γι' αυτό υποχρεωτικά και πάντα τιμητικά.... Ντροπή μόνο που το αναφέρουμε.

      Οι ήρωες ποτέ δεν ζητούν αναγνώριση, ποτέ δεν ζητούν επιβεβαίωση και πάνω απ' όλα διακρίσεις και πληρωμές. Ζούν την ζωή τους στην αφάνεια με ταπείνωση και μονάχα με την ικανοποίηση ότι έκαναν καλό στην πατρίδα τους και στους συνανθρώπους τους...

      Διαγραφή
  5. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζομαι την άδεια δικής σας ή κάποιου άλλου για να συμπαθώ ή να ασκώ κριτική κατά οποιουδήποτε, ιδιαίτερα όταν επεκτείνομαι και τεκμηριώνω. Τις ειρωνείες ευγενικά σας λέω κρατήστε τες για τον ανώνυμο εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουδέποτε πίστεψα ότι θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη στο θέμα του χρέους και της εξυπηρέτσής του. Αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο μετεκλογικά, είναι να καθαρίσει αυτούς που έστησαν τη χώρα στα 6 μέτρα. Δηλαδή, όλη την οικογενειοκρατική και επιχειρηματική σαβούρα που μας έκατσε στο σβέρκο και έπνιξε κάθε μεταρρυθμιστική κίνηση και κάθε παραγωγική προσπάθεια που δεν συμβάδιζε με την σαράφικη λογική των παλαιών και νέων τζακιών. Το αυτό ισχύει και για το δολοφονικό συνδικαλισταριό. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δοθεί το βάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Μανώλη Γλέζο:

    Η σιωπή σου θα ήταν πιο βροντερή από τις ατυχέστατες δηλώσεις σου. Λυπάμαι γιατί κεφαλαιοποίησες τη ζωή σου επάνω σε μια υπέρτατη πράξη έκφρασης ελευθερίας εκείνη τη νύχτα στην Ακρόπολη. Ίσως αν έμοιαζες σε λόγο και σε έργα στον συγχωρεμένο Κώστα Σάντα ο οποίος επέλεξε άλλη στάση ζωής να ήσουν διαφορετικά... Και εσύ περισσότερο σεβάσμιος. Στην πολιτική μόνο "τέρατα" υπάρχουν. Τίποτα το "ιερό". Έπρεπε να το είχες μάθει στα τόσα χρόνια σου, πριν ασχοληθείς με αυτή. Μου φαίνεται σε άλλαξε. δεν κατάφερες να την αλλάξεις... Έτσι είναι... Οι πραγματικές επαναστάσεις είναι εκείνες που δεν γίνονται ποτέ...

    Προς λοιπούς σχολιαστές υπέρ Μανώλη Γλέζου:

    Χιλιάδες σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, αργότερα εξορίστηκαν. Δεν έκαναν έτσι.... Όσοι βγήκαν ζωντανοί, έζησαν ήσυχα. Μακριά από όλα αυτά. Και έφυγαν ακόμα πιο ήσυχα... Σύμβολα δεν ένιωσαν ποτέ. Ούτε και θα το ήθελαν. Εμείς τους κάναμε για να εξυπηρετηθούμε...πολλαπλά... Ψέματα είναι; Τι πιο βολικό ε; Φτιάχνω ένα "σύμβολο", ένα "τοτέμ", μια "ιερή αγελάδα" και όλη μου η ζωή, όλη μου η ύπαρξη αναλώνεται στο να μην αφήσω κανέναν και τίποτα να το αποκαθηλώσει. Γιατί; Γιατί έτσι! Γιατί βάζοντας το "σύμβολο" μπροστά, μπορώ και κρύβομαι από πίσω.... Και κάνω ότι θέλω!!! Και όσο το "σύμβολο" είναι μπροστά, εγώ από πίσω, τρώγω-πίνω-πλουτίζω και το "σύμβολο" λιβανίζω!!! Αμ πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πέρα για πέρα άδικος. Επειδή έτυχε να γνωρίσω προσωπικά τον Μανώλη Γλέζο, οταν παρουσίασα το βιβλίο του ,σε πληροφορώ ότι είναι πέραν του δέοντος σεμνός και απεχθάνεται να τον αποκαλούν "σύμβολο", ή "τοτεμ", όπως συ αναφέρεις, γιατί δεν θέλει να κρύβετε κανένας πίσω του. Παρά την ηλικία του, διαθέτει μια ζηλευτή οξυδέρκεια πνεύματος κι αυτό που πρέπει να πει δεν το κρύβει. Μπορεί να μη συμφωνείς μαζί του, όπως και γω άλλωστε, για τις πολιτικές του επιλογές, δεν εχεις όμως το δικαίωμα να τον πυροβολείς με τον δικό σου τρόπο. Ο Γλέζος είναι ΑΪΤΟΣ και ξέρεις γιατί τον αϊτό τον πυροβολούν στον αέρα; Απλά επειδή δεν μπορούν να τον φτάσουν.

      Διαγραφή
    2. Τα συμβολα ειναι οι δουρρειοι ιπποι με τους οποιους καρεκλοτραπεζωνονται οι επιτηδιοι σε βαρος των αφελων. Προσφατο και οδυνηρο παραδειγμα το πολυτεχνειο,μεσω του οποιου συμμοριες λεηλατησαν επι 30 χρονια τη χωρα. Η προσφορα προς την πατριδα πρεπει να ειναι αντανακλαστικη και αυτονοητη, χωρις κεφαλαιοποιησεις.

      Διαγραφή
  8. κανείς δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι η διαπραγμάτευση στο Deutsch-group θα είχε μια παρόμοια κατάληξη -εκτός αν ο Βαρουφάκης άλλαζε τα ευρώ του στις Βρυξέλλες με νέες δραχμές για να επιστρέψει. Πράγμα που θα έκανε ευτυχείς μια μεγάλη μερίδα του γερμανικού λαού κάποια λαμόγια στην Ντόιτσεμπανκ ,άλλους απανταχού κερδοσκόπους και τον Σαμαρά , τον Άδωνη και τον Καραγκούνη.
    Η αλήθεια είναι ότι έγινε εμφανές ότι έχουμε μια ρηγμάτωση σ΄αυτο που μέχρι την Παρασκευή λέγαμε Ευρωπαϊκή Ένωση , ΟΛΟΙ καταλάβαν ότι αυτό το ομοσπονδιακό μόρφωμα είναι ένα χτικίο που μεταφέρει λεφτά από τους φτωχούς στους πλούσιους από την παραγωγή στις τράπεζες , από τους παραγωγούς στους ραντιέριδες.
    Έχει δρόμο η κυβέρνηση και να ξέρεις ότι η υπομονή είναι η καλύτερη αρετή και στο φινάλε έφαγες πεντέμισι χρόνια με τον βλακοΓΑΠ , τον συνκάτοικό του στο πούτσεστερ και τον γαμπρό του Μπακατσέλου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ελεος,έλληνες ,με τις προσωπικές κριτικές, είναι απερισκεψία να κάνετε τέτοιες σκληρες δηλώσεις στις πρώτες μέρες της κυβερνήσεις ,και μήπως ντραπήτε σε ένα χρόνο, αφού η νέα κυβερνηση αφήνοντας χρόνο για την ωρίμανση του φρούτου απολαβή το αποτέλεσμα του έργου της ,αφήνοντας χρόνο στους λαούς να καταλάβουν να αυξηθούν και να σταθούν στο πλευρό της νέας κυβέρνησης,και τους ανήθικους κατακτητές. Χρόνο να συνηδητοποιήσουν να φοβηθούν,γιατί αυτός που δεν γνωρίζει τον κίνδυνο αυτός δεν φοβάται ,(δώσε γνώση του κινδύνου στους εχθρούς σου, και μετά πολέμησε τους). Τους τρόπους και τακτικές μιας καινούργιας κυβερνήσεις, θα ήταν φρόνιμο να αρχίσει προσεκτικά κριτική ο λαός στο πέρασμα τουλάχιστον ενός χρόνου.Οσα γνωρίζει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο φιλοξενουμενος,και οποιος παιζει με ανοιχτα χαρτια χανε,γιαυτό εύλογων είναι να περιμενουμε λίγο καιρώ.
    Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι παν κόμμα είναι εχθρός του λαού.επισης πιστεύω ότι υπαρχη απάτη στην δεξιά και αριστερά ιδεολογία.Υπαρχη μόνον εθνική ιδεολογία ,όπου εργάτης επιχειρησει και κράτος είναι ένα.Εκαναν τους πολίτες αριστερούς και δεξιούς για να μαλώνουν και δια της διαιρεσεις , τα κόμματα κλέβουν την εξουσία του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Γλεζο, αν καταλαβα καλα, η κυβερνηση καταφερε να παρει στα χερια της την δημιουργια προγραμματος για την αποπληρωμη του χρεους. Οι δοσιλογες κυβερνησεις των σαμαροβενιζελων και των κωλοπαπανδρεου, ακολουθουσαν ενα προγραμμα που το επεβαλαν οι απατεωνες του σοιμπλε. Σωστα? Αρα, αν λαβομε υπ'οψη οτι αυτο εγινε 25 ημερες μετα τις εκλογες, τοτε πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι κατορθωμα. Το ελαχιστο που οφειλουμε λοιπον σε αυτην την κυβερνηση, ειναι να δωσουμε πιστωση χρονου, στηριζοντας καθε προσπαθεια που γινεται προς την κατευθυνση της ανακτησης της εθνικης κυριαρχιας. Εσεις πρεπει να ειστε ο πρωτος που θα δωσει ενα τετοιο παραδειγμα. Αυτο που κανετε την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, μονο σαν υπονομευση μπορει να εκληφθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Αν δεν είναι καλά πληροφορημένος, πράγμα απαράδεκτο, φροντίστε να τον ενημερώσετε ή καλύτερα έπρεπε να τον είχατε ενημερώσει. Όπως και να έχει πάντως ο Γλέζος «απόλυτος» απέναντι στις προεκλογικές δεσμεύσεις καλά κάνει και λέει ότι λέει, ΟΜΩΣ στην πολιτική (σε αντίθεση με τον πόλεμο) πιστεύω με τις φτωχές μου γνώσεις, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είσαι απόλυτος. Το απόλυτος σε αυτή την περίπτωση σημαίνει “έξοδο από το ευρώ” έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα με την μέχρι σήμερα διαπραγμάτευση (υπάρχει και η Δευτέρα μη ξεχνιόμαστε). Και ρωτώ λιπών τον ειλικρινά αγαπητό μου Γλέζο: εκτός από όσα πολύ σωστά αναφέρει ότι ήταν τα κριτήρια ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ένα ακόμα που δεν ανέφερε «ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ»… άρα ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και μάλιστα σε μια πρωτόγνωρη για όλους διαπραγμάτευση η οποία εκτός των άλλων συνεχίζεται και αφορά τέσσερις μόνο μήνες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
    Οι περισσότεροι έλληνες δεν θέλουν καμία συγγνώμη, το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουν να κοντράρουν ακόμα περισσότερο και ακόμα αποτελεσματικότερα. Είναι πολύ νωρίς να κρίνει κάποιος και ειδικά όταν τα σημάδια είναι καλά και δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτά που είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τον ίδιο μας τον εχθρό. Αφού ο εχθρός μας ζορίζεται σημαίνει ότι οι δικοί μας κάνουν δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις : "το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουν να κοντράρουν ακόμα περισσότερο και ακόμα αποτελεσματικότερα"
      'Eχεις διαβάσει τη συμφωνία στο Eurogroup, ή βασίζεσαι στις δηλώσεις Μαξίμου;
      Η δε σου κανει εντύπωση που Βενιζελος και Θοδωράκης επικροτουν τη συμφωνία;
      Που ο Σόιμπλε σαδιστικά δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα απο το Σαμαροβενιζέλο στην εφαρμογή της λιτότητας;
      Που κατηγορεί τον Γλέζο ούτε λίγο ούτε πολύ για ανοια; Δεν έχει λέει καλή πληροφόρηση. Ποιά καλύτερη πληροφόρηση χρειάζεται από το χαρτί που υπογραψανε; Σε λίγο θα πρέπει να δωσουν και ένα χαρτί με τα μέτρα που θα πάρουν. Φαντάζομαι ότι θα κάνουν κάποιο λεονταρισμό να παρουσιάσουν κάτι που να μην τους ξεφτιλίζει τελείως, αλλα φυσικά αυτό το χαρτί θα έρθει διορθωμένο από τους Γερμανους και φυσικά θα κάνουν ότι τους λένε αφου φυσικά πανυγυρίσουν τη "νίκη" τους.
      Επίσης αποκτά νόημα στα μάτια μου -δεν ειμαι και σίγουρος- γιατί συναντήθηκε με τις κυβερνητικές "τσοντες" Βενιζέλο κλπ πριν το Eurogroup. Ήθελε να πάρει στήριξη σε περίπτωση που έχανε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

      Διαγραφή
  12. Ε, εντάξει, ήταν αναμενόμενο για μένα να ειπωθεί από τον κύριο και απροσδόκητο για τους ευκολόπιστους. Τα κροκοδείλια δάκρυα ας τα κρατήσει μέσα του για την ψυχή του να παλεύει μόνος του διότι δεν πείθουν κανέναν πλέον. Άλλη μια απόδειξη ότι τα κόμματα απέδειξαν την ανικανότητά τους στο να ανταπεξέλθουν στην εκπροσώπηση μιας Χώρας απέναντι στους δυνάστες. Καλή συνέχεια λοιπόν, στο φρέκο μνημόνιο που μας φέρνουν οι επαναστάτες και το κεφάλι ψηλά γιατί έρχονται χρόνια χειρότερα απ'όσο τα φανταζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.