23/2/15

Η επιχείρηση αποδόμησης του Μανώλη Γλέζου, έχει κοινά χαρακτηριστικά με το "άδειασμα" του Βελουχιώτη

Ο Μανώλης Γλέζος καταθέτει στεφάνι στο άγαλμα του Βελουχιώτη στη Λαμία
του Σάββα Καλεντερίδη
Το τελευταίο 24ωρο επιχειρείται η αποδόμηση του Μανώλη Γλέζου από όλους εκείνους που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κερδίσουν πολιτικά από την εθνική και αγωνιστική παρακαταθήκη του γηραιού πολιτικού.
Οι επιθέσεις που δέχεται, για τη δήλωση που έκανε, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για παραπλάνηση των ψηφοφόρων και της ελληνικής κοινής γνώμης(βλέπε δήλωση ΕΔΩ)  γίνονται από κυβερνητικά στελέχη, από ανθρώπους της τέχνης και του... πολιτισμού, από έμμισθους προπαγανδιστές που δρουν στα ΜΜΕ με το μανδύα του δημοσιογράφου και από διαφόρους τύπους που δρουν στο διαδίκτυο, άλλοτε εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία και άλλοτε εκτελώντας εν... ψυχρώ όποιον τους ενοχλεί, για δικούς τους ψυχολογικούς λόγους.
Η όλη επιχείρηση αποδόμησης του Γλέζου, που ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρούν να τον βγάλουν ανενημέρωτο ή ακόμα και τρελό, όπως έβγαζαν τρελούς όλους εκείνους που εντόπιζαν αδυναμίες στο σοβιετικό καθεστώς και τους έστελναν για παραθερισμό και ανάπτυξη της οικολογικής τους συνείδησης στη Σιβηρία, έχει πολλές ομοιότητες με την επιχείρηση στοχοποίησης του Άρη Βελουχιώτη από μηχανισμούς του ΚΚΕ, όταν άρχισε κι εκείνος να λέει αλήθειες που ενοχλούσαν εκείνους που μεθόδευσαν τη Βάρκιζα.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τρελούς προσπαθούν να βγάλουν και όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν παρουσιάζουν ως νίκη τη συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogrοup, εξαπολύοντας μια γιγαντιαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από άτομα που πληρώνονται χρόνια για να κάνουν αυτήν τη δουλειά.
Τελικά, είχε δίκιο ο Σταύρος Λυγερός όταν έλεγε ότι "η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος"!

26 σχόλια:

  1. ''Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τρελούς προσπαθούν να βγάλουν και όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν παρουσιάζουν ως νίκη τη συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogrοup, εξαπολύοντας μια γιγαντιαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από άτομα που πληρώνονται χρόνια για να κάνουν αυτήν τη δουλειά''.
    Η συμφωνία της παρασκευής σε καμία περίπτωση δεν ήταν νίκη γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ήταν ήτα το σταμάτημα του κατήφορου(μειώσεις συντάξεων, εφ΄άπαξ κλπ με το mail Χαρδούβελη εάν έβγαιναν πάλι τα παληκάρια του Σαμαρο-Βενιζέλου);
    Όσο για τους έμμισθους προπαγανδιστές που δρουν στα ΜΜΕ με το μανδύα του δημοσιογράφου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τους γνώρισε πολύ καλά ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και έχουν ονοματεπώνυμο που ελπίζω εγώ και η πλειοψηφία των μη ''λαδομένων'' πολιτων να τους δούμε επιτέλους στα ''μανταλάκια'' εάν ανοίξουν αυτές οι λίστες των πολλών δις που είχαν ''σκυλιάσει'' οι προηγούμενοι να τις κρατήσουν κλειστές και αλλοιωμένες.
    Πάντως πολλοί Ελληνες και ξένοι οικονομολόγοι συμφωνούν με την άποψη του Αμερικανού νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν , ότι η Ελλάδα κέρδισε καλούς όρους για την τρέχουσα χρονιά καθώς και ανάσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια μεγαλύτερη μάχη που έχει μπροστά της.
    Επίσης ο υπόψη οικονομολόγος αναφέρει ότι, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει αποφύγει να αποκοπεί πιστωτικά και ακόμη χειρότερα μία κίνηση της ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα από τις τράπεζές της και το έπραξε μάλιστα πετυχαίνοντας να εξαιρεθεί πρακτικά ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επομένως σύμφωνα με το άρθρο, να αναμένουμε τον Τσίπρα να καταδίδει στους Γερμανοτσολιάδες που είναι το κρησφύγετο του Γλέζου, για να γίνει η τελική επίθεση και ο αποκεφαλισμός του αντάρτη.

    Για το παλούκωμα του κεφαλιού υποθέτω ότι θα επιλεχθεί κάποια πλατεία του Βερολίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι επιθέσεις δέχτηκε;

    Επίσης και εγώ πιστεύω ότι σαν πρώτο βήμα ήταν καλή συμφωνία,μέχρι την τελική διαπραγμάτευση,κάνω προπαγάνδα; Πληρώνομαι;

    Έχετε την εντύπωση ότι όσοι ψήφισαν ή στηρίζουν την κυβέρνηση είναι αριστεροί ή συριζαίοι; Πότε έγινε ιερό τοτέμ ο Γλέζος και θεωρείται αδιανόητο να διαφωνίσει κανείς μαζί του;

    Δεν είναι δυνατόν να τα περιμένει όλα εδώ και τώρα. Και ο Συριζα προφανώς έλεγε πολλές ανοησίες προεκλογικά,που προφανώς δεν θα μπορούσε να κάνει ''την πρώτη μέρα'' όπως έλεγε.

    Αλλά ας μην περιμένει κανένας απο τις πρώτες μέρες ''θαύματα'',έτσι είναι οι διαπραγματεύσεις. Ο Τσίπρας μπορεί να πήρε εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση αλλά δίχως το δικαίωμα να έρθει σε ρήξη,αυτό είναι ξεκάθαρο. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να την αποκλείσουμε αλλά ο λαός σε ότι αφορά το ευρώ είναι σαφής,μέσα στο ευρώ. Αλλά και ο Τσίπρας δεν υπαινίχθηκε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

    Ο Μίκης το πάει ακόμα παραπέρα,ακριβώς σε αυτό που ανέφερα. Δεν λαμβάνει υπόψιν ότι η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί απαραίτητη συνθήκη την παραμονή στο ευρώ.

    Το δημοψήφισμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι μακρυά,και προσωπικά το προτιμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευρώ έχει απομυθοποιηθεί στα μάτια του κόσμου εδώ και λίγο καιρό. Οι κυριότεροι πιστοί του ευρώ είναι αυτοί που έχουν κάποια ευρουλάκια στην τράπεζα και τρέμουν τη μετατροπή. Όχι ότι τους κατηγορώ γι αυτό. Επομένως δεν συμφωνώ μαζί σου ότι "η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί απαραίτητη συνθήκη την παραμονή στο ευρώ" Πλειοψηφία μάλλον είναι, αλλά παρατηρώ ότι αρκετοί γνωστοί μου έχουν αλλάξει γνώμη επί του θέματος.
      Τώρα όσον αφορά το δημοψήφισμα σίγουρα πρέπει να γίνει ( στην πραγματικότητα ΕΠΡΕΠΕ ήδη να έχει γίνει) Ωστόσο αν κρίνω από την κωλοτούμπα ολυμπιακού επιπέδου στο eurogroup η οποία μάλιστα παρουσιάζεται ως νίκη, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα τολμήσουν.

      Διαγραφή
    2. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ μεγάλη μερίδα υπέρ του ευρώ,και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό,εκτός και αν αλλάξει γνώμη ο κόσμος.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Χρήστο, ναι είναι μάλλον γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι υπέρ του Ευρώ. Όπως είναι επίσης γεγονός ότι οι Έλληνες είναι εναντίον του Μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές ισχυριζόμενος ότι θα μας βγάλει από το Μνημόνιο κράτώντας μας παράλληλα στην ευροζώνη. Ηταν γνωστό σε πολλούς, αλλά τα γεγονότα το έδειξαν πιο ξεκάθαρα, ότι αυτά τα δυο δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ποιά ήταν ; Για μένα η χειρότερη δυνατή. Υπέγραψε μια συνθήκη εξανδραποδισμού της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν νίκη.
      Αρα λοιπόν αν δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε με βάση την εντολή του λαου (παραμονη στο ευρώ) γιατί παραβίασε τόσο κατάφορα όλες τις άλλες εντολές; Χωρίς να ρωτήσει ποια εντολή προτιμούν να τηρήσει;

      Διαγραφή
  4. Τι είναι αυτά που γράφετε; Ότι σας δίνει η κάθε περίπτωση το εκμετταλεύεστε, τι ανακατεύετε την Σιβηρία; Eδώ είχαμε ξερονήσια, φυλακίσεις, εκτελέσεις, βιασμούς, Νικηφορίδηδες, Χαλκίδηδες, όχι γκουλάγκ, χάσατε για τα καλά το μέτρο, ανοησίες γράφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρὸς εἶναι οἱ σύντροφοί του νὰ ποῦνε καὶ τὴν ἄλλη ἀλήθεια ποὺ ἐπίσης γνωρίζουν

    ἀλλὰ ἐπιμελῶς κρύβουν τόσα χρόνια γιατὶ ἦταν στὴν μέση ἡ ψηφοθηρία καὶ τὸ παραδάκι.

    Τὸ παραμύθι τῆς σημαίας ποὺ κατέβασε δῆθεν ὁ Γλέζος καὶ ὅλη ἡ προπαγάνδα ποὺ συντηροῦταν

    τόσα χρόνια καὶ αὐτὴ ἡ ρημάδα ἡ σημαία δὲν βράθηκε ποτὲ κάτω ἀπὸ τὰ βράχια τῆς Ἀκρόπολης

    καὶ οὔτε ὁ Γλέζος κράτησε ἕνα κομμάτι γιὰ νὰ τὸ δείχνει στὰ ἐγγόνια του.

    Δὲν εἶναι γελοῖο τόσα χρόνια νὰ συντηροῦμε χιλιᾶδες πολιτικάντηδες καὶ δῆθεν ἀντιστασιακοὺς ποὺ δὲν ἔχουν

    ἐργασθῇ οὔτε μία μέρα στὴν ζωή τους. Μὰ νὰ μοῦ πεῖτε γιὰ αὐτὸ ὑπάρχουν ραγιᾶδες Ἕλληνες καὶ φυσικὰ καὶ γιὰ

    αὐτὸ ὑπάρχει ὁ Κολοκοτώνης, ὁ Καραϊσκάκης, ὁ Νικηταρᾶς καὶ χιλιᾶδες ἄλλοι. Τὸ καλὸ μὲ τοὺς ἀριστεροὺς καὶ

    τοὺς δεξιοὺς εἶναι ὅτι ὅταν τρώγονται μεταξύ τους μαθαίνει καὶ τὸ πόπολο κάτι ἀπὸ τὴν ἀλήθεια.

    Ἔχει ἀκόμα πᾶτο ἡ ὑπόθεση ποὺ λέγεται ἐξαφάνιση τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους. Τὸ σχέδιο περνάει ἀπὸ στάδια

    σιγὰ-σιγὰ τώρα τὸ σενάριο λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, μετὰ κάτι θὰ σκαρφιστοῦν ὀ σκηνοθέτης καὶ φυσικὰ οἱ παραγωγοὶ

    ποὺ δίνουν καὶ τὸ ρευστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Γλέζος ίσως δεν κατέβασε σημαία αλλά είναι σύμβολο της αριστεράς.
    Ο Ζουγανέλης που του απάντησε τι συμβολίζει; Μέσα στην κρίση τον βλέπω να παίζει στην τηλεόραση, με ποιο ταλέντο. Απλά η αριστερά κατέλαβε την Τέχνη από την μεταπολίτευση και έπειτα. Δίχως να είσαι αριστερός ή να έχεις περάσει από το Ρήγα τηλεόραση δεν έβλεπες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΓΚΥΛΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ (τελικά μαθεύθηκε ὄτι ήσαν ο ΓΛΕΖΟΣ και ο ΣΙΑΝΤΟΣ που, αν δεν κάνω λάθος, στη συνέχεια επικηρύχθηκαν από τους Γερμανούς) ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΓΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.
    Ο πατέρας μου που τότε ζούσε στο Παγκράτι (από όπου κατέβαιναν στο κέντρο των Αθηνών περνώντας κοντά στo Παναθηναϊκό Στάδιο, από την γέφυρα, εκεί πού τώρα στρίβει τό τρόλεϋ, και από το οποίο Παγκράτι κατεβαίνοντας, φαινόταν η Ακρόπολη και η σημαία) το θυμόταν και μου το έλεγε ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.
    Τόση πιά κομματική εμπάθεια, να διαστρέφεται η ιστορική αλήθεια ακόμη και όταν επί δεκαετίες ήταν και είναι κοινός τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά, είχε δίκιο ο Σταύρος Λυγερός όταν έλεγε ότι "η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος"!

    Μάλιστα!

    Δηλαδή κ. Καλεντερίδη - για να είμαι σίγουρος πως διαβάζω σωστά και δεν με γελούν τα μάτια μου - την κατηφόρα και τον πάτο, τα είδατε τώρα;

    Στο προηγούμενο διάστημα, με τις εκατοντάδες (ή χιλιάδες;) αυτοκτονίες, τους ανασφάλιστους συμπολιτες μας, τους υπουργούς που δήλωναν πως "δεν θα εξαιρεθούν οι άνεργοι από το ειστηριο των 25 ευρώ επειδή μειώνεται η οικονομική αποδοτικότητα του μέτρου", αυτούς που ψάχνουν το βράδυ στα σκουπίδια για φαγητό ... σε αυτό το διάστημα, δεν είδατε ουτε κατηφρόα, ούτε πάτο;

    Στο "ουδείς αναμάρτητος", τι είδατε; Ειλικρινή αυτοκριτική μήπως;

    Νομίζω πως η μονομέρεια σας τον τελευταίο καιρό δεν τιμά ουτε εσάς, ούτε τον κόπο που έχετε κάνει να στησετε εναν καταπληκτικό ιστότοπο, ούτε και εμάς που τον επιλέγουμε για να ενημερωθούμε.

    Δεν είμαι - προφανώς - καθόλου ικανοποιημένος από την τροπό που έχουν παρει τα πράγματα. Δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξεπλάγην θετικά από τις προσπάθειες του τις πρώτες ημέρες και μπορώ να σας γράψω πολλά επ' αυτού.

    Έλεος όμως. Λυπηθείτε μας! Λυπηθείτε τη νοημοσύνη μας! Επί αρκετά χρόνια βιάζεται η νοημοσύνη μας και κάθε έννοια αξιοπρέπειας από τις κυβερνήσεις που λειτούργησαν στο "ευρωπαϊκό" (ο Θεός να το κάνει ...) μνημονιακό πλαίσιο. Με αποκορύφωμα την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζελου, που σε μερικά σημεία έκανε τη χουντα να μοιαζει ανέκδοτο (μην γελάσετε ... πριν το κάνετε, θυμηθείτε τη ρηματική διακοίνωση του Βενιζελου προς την Κυπριακή Δημοκρατία, και ποιός είχε κάνει την προηγούμενη ....)

    Και ένα τέτοιο ενυπόγραφο σχόλιο, με αυτη τη δριμύτητα και την απαξία, δεν είδα από εσάς. Λυπηθείτε τη νοημοσύνη μας. Ειλικρινά ....

    ΥΓ. Για να μην γράψω για τον πόνο που σας έπιασε για τον ¨Αρη Βελουχιώτη "όταν άρχισε κι εκείνος να λέει αλήθειες που ενοχλούσαν εκείνους που μεθόδευσαν τη Βάρκιζα". Μην μας κάνετε να τρελαθούμε πιά .... Δεν ήταν η Βάρκιζα που ενοχλούσε τον Βελουχιώτη όσο η μοιρα που ήξερε πως τον περιμένει μετά από οποιαδήποτε συνθηκολόγηση ... Η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν θλιβερή και χυδαία, αλλά και ο Βελουχιώτης απέχει πολύ από την εικόνα που του έχουν φιλοτεχν΄ήσει. Και αν έχετε αντίρρηση, διαβάστε τα όσα γράφει στος "Αναμνησεις" του ο Γιάννης Ιωαννίδης. Δεν θα μάθουμε ιστορία τωρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορούμε να συζητάμε για πολλή ώρα για το αν ο Γλέζος είναι μεγάλος άνδρας ή δεν είναι (λέω ότι ειναι) και το ίδιο για τον Βελουχιώτη κλπ, Αλλά ας μή ξεχνιόμαστε. Την Παρασκευή 20/2/2015 η "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά. και τα οποία της "χάρισαν" την εξουσία. Κι αυτό δεν χωνεύεται ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο Γλέζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άς μήν αυταπατώμεθα. Το μνημόνιο δεν γινόταν να μην υπογραφή, έστω κι άν βαφτίζαμε το κρέας ψάρι. Ο Γλέζος κι ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να ξέρη πού πατάει. Εάν ο Γλέζος ήταν στις διαπραγματεύσεις μνημόνιο θα υπέγραφε και μέ τά δυό του χέρια, όπως το υπέγραψε η κυβέρνησις.
    Εξ αρχής περίμενα την κωλοτούμπα, ήταν σιγουρότατη. Απλώς η κυβέρνησις όπως πάντα στην Ελλάδα περίμενε την τελευταία στιγμή. Πιστεύω ο Μ. Γλέζος τα θέλει καί τα τραβάει, διότι ώφειλε να ξέρη, άγνοια τιμωρείται.
    κ. Καλεντερίδη την αριστερά την ξέρουμε, ποτέ δέν άλλαξε, εάν είχαν μυαλό δεν θα δημιουργούσαν Βάρκιζες, θα αντιλαμβάνοντο τους συσχετισμούς δυνάμεων και ως χώρα θα ήμασταν πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Σάββα και αγαπητοί συναναγνώστες του ιστολογίου,
    Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι εξυπηρετεί απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα στη φάση αυτή να φαίνεται ότι έχει ισχυρές εσωκομματικές διαφωνίες - τον βοηθά να αποσπάσει το καλύτερο στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται. Οσο για τον Γλέζο και τον Μίκη, έχουν ακούσει τόσες και τόσες μικρότητες στη ζωή τους και όμως θα είναι πάντα στην πρώτη θέση της καρδιάς μας... Οι τόνοι πρέπει να πέσουν αλλά δεν πλήττονται έτσι εύκολα αυτοί οι μεγάλοι Ελληνες. Οσο ο Γλέζος δεν αποχωρεί από το κόμμα - όπου σύντομα θα ξεκινήσει το όνειρο της ζωής του δηλ. η επίσημη απαίτηση των κατοχικών αοποζημιώσεων από τη Γερμανία - δεν υπάρχει θέμα διάσπασης για το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, νομίζω ότι τόσο ο Γλέζος και ο Μίκης όσο και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι είμαστε στη πρώτη μάχη ενός πολέμου στον οποίο έχουμε πολλούς συμμάχους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οσο οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν τόσο η θέση μας θα γίνεται καλύτερη. Η Γερμανία απομονώθηκε στις 22 Ιανουαρίου στην ΕΚΤ (το 1.1 τρις ευρώ που θα μοιράσει ο Ντράγκι σύντομα - και το ελληνικό μερτικό είναι περίπου 20-25 τρις - δεν είναι ούτε γερμανικά ούτε άλλα δάνεια)... Απομονώθηκε επίσης και στο G20 της Πόλης.. Σε λίγους μήνες θα υπάρχουν πολλές νέες αντιγερμανικές κυβερνήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και τότε η θέση μας θα είναι πολύ καλύτερη και θα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον τελικό στόχο - δηλαδή το κούρεμα - με χρονική επέκταση, ομόλογα ή άλλους πολλούς τρόπους.
    Θα σταματήσω εδώ λέγοντας ότι ο Οδυσσέας είχε πολλούς εξίσου έξυπνους συμπολεμιστές στην πορεία προς την Τροία αλλά και στην Ιθάκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://pnemorem1.blogspot.gr/
    Αγαπητοί Σύντροφοι: Μανώλη, Σοφία, Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Τζήμα, οι συν αυτώ και οι περί αυτόν Συμφωνούντες, Αριστερή Πλατφόρμα, ιδεολογικοί ανατροφοδότες της «αριστερής καθαρότητας» και λοιπή «Αντιπολίτευση»… γνωρίζοντας τη Ρόδο, δείξτε μας το πήδημα…





    Και τώρα τα Ερωτήματα που περιμένουν Απάντηση:



    1. Εδώ και 4 χρόνια, πότε διαλάλησαν τις ιδεολογικές διαφωνίες σας τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε που εδώ και δύο ημέρες τις έχουν κάνει σημαία και τα «εθνικοαπελευθερωτικά γκρουπούσκολα»;


    2. Εδώ και 4 χρόνια πότε προτείνατε ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από τη κρίση, χωρίς τις «επαναστατικές γενικολογίες», τις αδρανείς «ανατροπές», την ακινησία και κομματική γυμναστική, τύπου Περισσού;


    3. Εδώ και 4 χρόνια πως λειτουργήσατε μέσα σε αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, των αστικών αντιλήψεων και της συστημικής προσαρμογής του;


    4. Εδώ και 4 χρόνια πια ήταν η κινηματική σας αποτελεσματικότητα στο λαϊκό κίνημα (εξαιρουμένων των πλατειών), για να στηριχτεί μια θεμελιώδης πράγματι ανατρεπτική αριστερή πρόταση;


    5. Εδώ και 4 χρόνια αφού καίγεστε, όπως όλοι μας άλλωστε, για Εθνική Ανεξαρτησία, γιατί δεν βάλατε θέμα Κυρίαρχου Εθνικού νομίσματος, ανοιχτά στην κοινωνία, ώστε να μπορούμε να μη πληρώσουμε;


    6. Εδώ και 4 χρόνια μέσα στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, τι προτείνατε στα περί της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, ώστε να περάσουμε σε άλλη μορφή κοινωνίας ;




    Είναι αναγκαία η ιδεολογική αντιπαράθεση μέσα στην αριστερά, αν νομίζεται τέτοια το ΣΥΡΙΖΑ, βελτιώνει τις διεκδικητικές θέσεις του κινήματος, το δυναμώνει. Πρέπει όμως να του προτείνει ιδέες για να κριθούν στη πράξη και όχι στην αντιπολιτευτική άρνηση της αμαρτωλής και πεπαλαιωμένης αριστεράς της Γιάλτας, της Βάρκιζας και του ασφαλούς 5-8%. Γνωρίζουμε και εμείς, η κοινωνία, το ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά, την ιστορία της που τη ζήσαμε και εν τέλει τη Ρόδο… το πήδημα τόσα χρόνια ψάχνουμε… δείξτε Το…



    Αυτά προς το παρόν και καλά Κούλουμα.


    Αλέξανδρος Νικαεύς, ( ή ήμουνα νιός και γέρασα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από όσα έταξαν, μόνο την άδεια διαμονής σε λαθρομετανάστες θα τηρήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ισχυει οτι ο Μανωλης ηταν στην ΕΟΝ;;;
    Ισχυει οτι ηταν κολλητος του Ενβερ Χοτζα;
    Η σημαια δεν υποστελεται με τη δυση του ηλιου;; Ο γλεζος νυχτα δε λεγεται οτι την κατεβασε;;; Πως;;;

    Δ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσείς κύριε καλεντερίδη στην ΚΥΠ μάθατε για την Βάρκιζα και σας πήρε και ο πόνος για τον ... Βελουχιώτη ; Η απλώς κάθε κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ "βολή" ειναι πρός ανάδειξη, ακόμη και αυτές που προέρχονται απο απομυθοποιημένους "ηρωες"... Οπως λέγει και ο παραπάνω σχολιαστής, γνωρίζομε τον ΣΚ για την σημαία. Σε ολους τους στρατούς του κόσμου και σίγουρα η Γερμανική μεθοδικότης και πειθαρχία δεν θα "ξέχναγε" την σημαία ανηρτημένη ... για να την βρεί ο υπερήλιξ "επαναστάτης". Ας πάει να τα πεί με τον επίσης ξεμωραμένο και απύλωτο "Μίκη", τον μπουζουκοσυνθέτη που εγινε φίρμα απο το ΚΚΕ που εφτυσε, που εγλειψε την Δεξιά, που ξανασήκωσε ... παντιέρα ρόσσα το 2009... Φθάνει πιά !
    Και που είσθε, μήν κλαίτε τόσο για την Βάρκιζα και τον Αρη ! Στην Σχολή Πληροφοριών σας τα είπαν ως "αντιπληροφορία", μήν τα παίρνετε τόσο σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το είδαμε κι αυτό τελικά!!!
    Ο Σάββας Καλεντερίδης που χθες έριχνε νερό στο μύλο χολερικών ακροδεξιών αντικομμουνιστών σχολιαστών του Ινφογνώμονα -για να αναφέρω το πιο πρόσφατο παράδειγμα- να εμφανίζεται εξ αριστερών αμύντορας του Άρη Βελουχιώτη και του Μανώλη Γλέζου!
    Πάντως, σε όλους τους μνημονιακούς καλοθελητές έχω να συστήσω υπομονή και αυτοσυγκράτηση:
    μην πολυπαρεμβείτε στα εσωτερικά της Αριστεράς για να προκαλείτε διχασμούς γιατί θα απογοητευθείτε...
    επειδή όταν σας έχουμε απέναντί μας, ξεχνάμε τις διαφορές μας κι ενωνόμαστε...

    ΥΓ. Τελικά πώς φαίνεται ότι δεν έχετε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με την Αριστερά!
    Με τους εσωτερικούς διαλόγους της, τις διαδικασίες της, ακόμη και τις διαφωνίες της!
    Άδικα περιμένετε νέες Βάρκιζες, νέα Μπούλκες και νέους θυματοποιημένους ήρωες της Αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω εισαι παλι εσυ ρε σχιζοφρενη μπολσεβικε δολοφονε νηπιων?????
      ισα στα ψυχιατρεια της σιβηριας σου και στη βορειο κορεα σου πρωην συντροφε.....
      ο ελληνικος λαος θα σας τσακισει και παλι οπως το 49 στο γραμμο βιτσι προδοτες και την αριστερα σας και την θρησκοληψια σας

      Διαγραφή
    2. Προκαλείς άφθονο γέλιο σχιζοφρενή ακροδεξιέ ταγματ-ασφ-αλήτη γερμανοδοσίλογε...
      Τόσο με την υστερική, παρακρατική, κουτσαβάκικη διάλεκτό σου κοπής '50 όσο και με τις παραπομπές σου στον τροτσκιστή βλάκα Άγι Στίνα, το φυγόμαχο υβριστή της Εθνικής Αντίστασης...
      Αναμενόμενο βέβαια να "τη βρεις" με τα εμέσματά του: φασίστες, γερμανοδοσίλογοι και τροτσκιστές πάντα όλοι οι εθνοπροδότες είστε μαζί στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...
      Καλά και μπόλικα Lexotanil καθυστερημένε γερμανοτσολιά...

      Διαγραφή
  17. Τα μέλη του ΚΚΕ, δέχονται τη γερμανική κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους. Πίστευαν ότι μία από τις πρώτες πράξεις των αρχών κατοχής έπρεπε να ήταν η απελευθέρωση των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων που η δικτατορία του Μεταξά κρατούσε στα στρατόπεδα, στις φυλακές και στα νησιά.
    Αυτή η πίστη τους ήταν και ο κύριος λόγος που εμπόδισαν μια ομαδική απόδραση από την Ακροναυπλία, όταν αυτή ήταν δυνατή στις ώρες του βομβαρδισμού. Βέβαιοι για τη νίκη των Γερμανών, περίμεναν να αφεθούν επίσημα ελεύθεροι. Η απελευθέρωση τον Μάη, λίγες μέρες δηλαδή μετά την κατοχή, με υπόδειξη της βουλγαρικής μυστικής υπηρεσίας, των σλαυομακεδόνων κομμουνιστών, τους έκανε να είναι εντελώς πλέον βέβαιοι για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων κομμουνιστών και για τη σταθερότητα και ισχύ του συμφώνου φιλίας Χίτλερ - Στάλιν.
    Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα Κ.Κ. του κόσμου είχε πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχε πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητα του και δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας. Τα από χρόνια ρομποτοποιημένα μέλη του, που πάντα δίχως αντίρρηση δέχονταν όλες τις αλλαγές της πολιτικής του ΚΚΕ, αυτή τη φορά η συμμαχία με το φασισμό, τους φάνηκε κάπως παράξενη και δυσκολοχώνευτη. Αλλά μόνο για λίγο. Πολΰ γρήγορα όχι μόνο πείστηκαν για την ορθότητα της πολιτικής του Στάλιν, αλλά έγιναν, λυσσαλέοι αντίπαλοι των Άγγλων και Γάλλων και ενθουσιώδεις υπερασπιστές των αδικημένων από τη μοιρασιά της λείας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο Ιταλίας και Γερμανίας. Έβρισκαν κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα. Π.χ. και αυτό ήταν εργατικό και σοσιαλιστικό. Μιλούσαν για μια συγκυριαρχία του κόσμου από τους δυο μεγάλους άνδρες, τους πιο μεγάλους της ιστορίας, του Στάλιν και του Χίτλερ. Μιλούσαν για μια επικείμενη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Αγγλίας προς την Ανατολή, κ.λπ. Όσο τερατώδη και απίστευτα κι αν φαίνονται αυτά, εμείς τα ακούσαμε και τα ζήσαμε στις φυλακές και στα στρατόπεδα. Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας και θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες

    ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΟΠΛΑ
    Α. ΣΤΙΝΑΣ, 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καμαρώνω το πόσο γνήσιοι Έλληνες είμαστε. Εν μέσω "κρίσεως" (=> ολέθρου), ενώ η Πατρίδα μας πεθαίνει (=> πέθανε, μάλλον), εμείς καταφέραμε να ανοίξομε τρίτο γύρο του Εμφυλίου!!! Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνικότητά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αααααχαχαχαχαχαχααααααααα κομμουνιστικο παραληρημα!!!!!!!!!!!!
    ξεφτιλιστηκες παλι ψυχοπαθη θρησκοληπτε μπολσεβικιστη μεσιανιστη με τις παρανοικες σοβιετικες σου παρλαπιπες που γελανε ακομα και οι χριστιανοδεξιουληδες μαζι σας με την αρωστημενη θρησκεια σας,τους γελοιους ηρωες σας τους ξεφτιλισμενους της μακρονησου σας την κομμενη κεφαλα της εαμοβουλγαρας σαδομαζοχιστριας προδοτρας αρουλας βελουχιωταινας ή καπεταν σουλτανας ή κλαριτας και τον ξεφτιλα μπελογιανη σας τον πρακτορα και κατασκοπο της μοσχας που χεστηκε πανω του την ωρα της εκτελεσης του απο του ελληνες...χαχαχαχαχαααααααααααααααα
    ετσι θρασυδειλοι ειστε παντου και παντα ολοι οι μπολσεβικοι ολων των χωρων....αλλα οι λαοι θα σας τσακισουν ανελεητα και αυτη τη φορα ολος ο ελληνικος λαος ενωμενος και παλι οπως το 49 στο γραμμο βιτσι δεν θα σας στειλει αυτη τη φορα διακοπουλες στη μακρονησο πρωην συντροφε...
    ο ελληνας εργατης αγροτης φοιτητης θα τσακισει το κομουνιστικο ρεπουσιο κατοχικο καθεστως σας του 74,τη σοβιετικη νομενκλατουρα σας,τους εαμοβουλγαρους νταβαντζηδες καπιταλιστες και αμερικανοκομουνιστες του οβρεου CIPRAH του δισεκατομυριουχου της νεας αμερικανικης αριστερας της σχολης φρανκφουρτης-σικαγου και τη συμμορια του!!!!!!!!
    αντε ισα στη βορειο κορεα σου τωρα σαχλομαγκα σχιζοφρενη καροτακια....χαχαχαααααααααααααα

    δοξα και τιμη στα ηρωικα βενιζελικα ταγματα ασφαλειας του πλαστηρα που τσακισαν του εαμοβουλγαρους κομουνιστες κατακτητες και εσωσαν την ελλαδα και τη δημοκρατια μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σεβομαι τον λόγο των ανθρώπων που είναι ανιδιοτελείς και δεν έχουν δεσμεύσεις οιουδήποτε τύπου για να αρθρώσουν λόγο αλήθειας. Λυπάμαι, αλλά ουτε Γλέζος ουτε ο πολιτικός Μικης μπορουν να μιλάνε στην σημερινή συγκυρία. Και οι 2 φροντίζουν για την μετά θάνατο διαιώνιση της δόξας τους και την υστεροφημία τους. Ιδίως ο Μικης ακόμη λίγώτερο αφου χρημάτισε και υπουργός επί Μητσοτάκη σε κυβέρνηση ΝΔ. Και είναι και μέρος του συστήματος αξιών που μας έφτασαν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.