26/2/15

ΥΠΕΞ: Τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας η απόπειρα εμπρησμού στα Ιεροσόλυμα

ΚΑΤΑΔΙΚΗΥΠΕΞ: Τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας η απόπειρα εμπρησμού στα Ιεροσόλυμα
Για «τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που αποτελεί πλήγμα στη διατήρηση του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα των Ιεροσολύμων» κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόπειρα εμπρησμού της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, στα Ιεροσόλυμα.
Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, καταδικάζεται απερίφραστα, η εμπρηστική επίθεση κατά κτιρίου, το οποίο ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών.
Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μετέβη στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση, συνοδεύοντας τον πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ'.
Η ανακοίνωση καταλήγει με τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς ότι οι αρμόδιες ισραηλινές Αρχές θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.