19/2/15

Πολ Μέισον: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην πολιτική για να παραδοθεί

Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πολύ πιο σκληρά από τις προηγούμενες, που δεν αντιστεκόντουσαν, εξέφρασε ο γνωστός δημοσιογράφος που διέρρευσε τα έγγραφα Μοσκοβισί. Τι αποκαλύπτει για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Στην εκπομπή 360 μοίρες της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha μίλησε ο δημοσιογράφος του Channel 4 και αρθρογράφος του Guardian Πολ Μέισον  (Paul Mason), ο οποίος διέρρευσε τα επίμαχα έγγραφα Μοσκοβισί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένη Δευτέρας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για πτέρυγα στην ΕΕ που θέλει να επιβάλλει είτε την ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε αντίθεση με Γιούνκερ, Μοσκοβισί και γαλλική κυβέρνηση που θέλουν συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε μάλιστα πως η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν αντιστεκόταν, αποδεχόταν όλα όσα έλεγαν οι Ευρωπαίοι και οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν και τόσο σκληρές. "Οι τωρινές είναι από τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που έχω δει και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλους σε επίπεδο επικοινωνιακής μάχης".

Εξήγησε ότι ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν την ελληνική πραγματικότητα διότι είναι μία πρωτόγνωρη, άγνωστη εμπειρία να υπάρχει αριστερή κυβέρνηση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

"Είναι σαν να παίζει μία μικρή τοπική ομάδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης", είπε χαρακτηριστικά.

"Όσοι διοικούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική Κυβέρνηση δεν μπήκαν στην πολιτική για να καταρρεύσουν. Το λέω στους δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη, την Δούρου. Δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν". τόνισε.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο της διαρροής των εγγράφων Μοσκοβισί μετά το Eurogroup της Δευτέρας είπε: "Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλαβα μέσω διαρροής, ουσιαστικά δύο εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου που βγήκε από τη διαδικασία με τον κ. Μοσκοβισί".

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποκάλυψη καθώς αποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές πραγματικά είχαν έρθει αρκετά κοντά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε πως γνωρίζει ότι τα σκληρότερα προσχέδια προέρχονται "σχεδόν πάντα από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών" και πρόσθεσε πως "μερικές φορές είναι η Ισπανική Κυβέρνηση που πιέζει πολύ σκληρά για να ηττηθεί η Ελλάδα".

Εξέφρασε επιπλέον την ανησυχία του ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή οι μηχανισμοί της Ευρωζώνης θα αρχίσουν να λειτουργούν κατά της Ελλάδας ενώ εξήγησε ότι θα ήθελε να δει τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται σε ήσυχα μικρά διαστήματα κι όχι σε εξοντωτικά μεγάλα χρονικά διαστήματα διότι έτσι μπορείς να πέσεις πάνω σε τοίχο.

"Ελπίζω να μην φτάσουμε στη λύση της Κύπρου. Τότε όμως η πίεση ήταν πάνω στην Κύπρο τώρα είναι πάνω στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση" σημείωσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πολ Μέισον στο βίντεο που ακολουθεί.


news247

1 σχόλιο:

  1. >Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πολύ πιο σκληρά από τις προηγούμενες, που δεν αντιστεκόντουσαν<

    Αυτό είναι λάθος. Δεν διαπραγματεύονται "πολύ πιο σκληρά", απλώς διαπραγματεύονται, ή τουλάχιστον προσπαθούν, διότι οι άλλοι, όπως γράφει, ούτε που είχαν αποπειραθεί να το κάνουν κι αυτό δημιουργεί τον δικαιολογημένο, κατά την γνώμη μου, ενθουσιασμό στον κόσμο. Τώρα, πόσο θα κρατήσει αυτός ο ενθουσιασμός, θα εξαρτηθεί εκ του τελικού αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.