28/2/15

Για πρώτη φορά στο ΥΠΕΘΑ ο πρεσβευτής της Κούβας!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, είχε σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Osvaldo Cobacho Martinez. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πρέσβη της Κούβας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο ΑΝΥΕΘΑ και ο ΥΦΕΘΑ ενημέρωσαν τον Πρέσβη της Κούβας για την πρόσφατη συμφωνία – «γέφυρα» της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και του μετέφεραν την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.
Συγκεκριμένα εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κούβας, με έμφαση στον τομέα της υγειονομικής υποδομής που διαθέτουν οι δύο χώρες αλλά και στον ευρύτερο τομέα της Ιατρικής. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες ανταλλαγής σπουδαστών στις ιατρικές σχολές των δύο χωρών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσκάλεσε τον Πρέσβη της Κούβας να επισκεφθούν από κοινού, το επόμενο διάστημα, τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού εργοστασίου παρασκευής φαρμάκων, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της πολύτιμης εμπειρίας που κατέχει η Κούβα στον τομέα, τόσο της παρασκευής φαρμάκων όσο και ειδών πρώτων βοηθειών.

DEFENCE-POINT

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.