25/2/15

Ένα δυνατό άρθρο-ανάλυση του Παντελή Σαββίδη

Τέρμα το πείραμα;
Ο κ. Τσίπρας οικοδομεί τη «Νέα Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία», έναν πολιτικό πόλο που μαζί με τη «Νέα Δημοκρατία», η οποία και αυτή, ίσως, μετονομαστεί, θα αποτελέσουν το δίπολο του νέου πολιτικού φάσματος στην Ελλάδα.
Η επιστολή που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους, και έγινε αποδεκτή, ολοκλήρωσε μια περίοδο πειραματισμών και αντοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας ως χώρας, της Ευρώπης ως πολιτικής οντότητας σε αναζήτηση κάτι διαφορετικού, και της διάθεσης των ΗΠΑ να πιέσουν το Βερολίνο πέραν αυτών που ήταν διατεθειμένη να παράσχει η ηγεσία του.
Οι «προτάσεις Βαρουφάκη», που ήταν προτάσεις της κυβέρνησης, δεν διαφέρουν επί της ουσίας σε τίποτε από την πολιτική των προκατόχων της σημερινής κυβέρνησης. Αντιδράσεις υπήρξαν σε υπουργικό επίπεδο και εκφράστηκαν από τον κ. Λαφαζάνη, όπως και εξωθεσμικά, από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ο πρωθυπουργός, τιμής ένεκεν, επισκέφθηκε στο σπίτι του για να του εξηγήσει την πολιτική του.

Περισσότερα στο Pontos news

1 σχόλιο:

  1. Ἀδύνατο σημεῖο τοῦ ἄρθρου (τό εἶδα καί στό Πόντος Νιούς):Ὑποβαθμίζει σοβαρά τήν κοινωνική και πολιτική δυναμική τῆς "ἀνθρωπιστικῆς κρίσης" ἀφοῦ αὐτή εἶναι κυρίως μόνιμη καί καταστροφική ἐθνική κρίση.
    Ἀπονοηματοδοτεῖται ἔτσι ἡ ἴδια ἡ ὕπαρξη τῆς Ἑλλάδας. Ἄν μέναμε μόνο σέ τέτοιες λογικές ἀναλύσεις, οὐδέποτε θά λέγαμε ὄχι στόν ξένο κατακτητή. Ἄν δέ, τέτοια θά εἶναι ἡ κατάληξη τοῦ Τσίπρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.