29/6/15

Ύμνος εις την Ελευθερίαν και εις την… εθνικήν αξιοπρέπειαν

Δείτε τι γράφαμε στις 22 Φεβρουαρίου

Με τα ρούχα αιματωμένα / ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύης εις τα ξένα / άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή
δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλή.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις ημέρες αυτές ένας λαός, στην άλλη άκρη της Μεσογείου ή για την ακρίβεια στις ακτές του Ατλαντικού, ανακτά την αξιοπρέπειά του, στο βαθμό που αυτή είχε χαθεί με την υπαγωγή της χώρας του στο μνημόνιο.
Ο λαός αυτός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται εθνικά υπερήφανος, γιατί κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολίτες, ακολουθώντας τον καλύτερο δρόμο για τα συμφέροντα της χώρας τους και όχι κάνοντας πολιτικό ανταρτοπόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της πατρίδας, κατόρθωσαν να διαχειριστούν με αίσθημα υπευθυνότητας και εθνικής ευθύνης μια κρίσιμη κατάσταση, ξεπλήρωσαν τα χρέη τους στο ΔΝΤ και πλέον είναι ελεύθεροι και πραγματικά εθνικά υπερήφανοι.
Πρόκειται για τους Πορτογάλους και την Πορτογαλία, που βγήκε από το μνημόνιο το 2014, νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν και θα αποπληρώσει νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία δάνειο 25 δισ. ευρώ, που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σχεδόν τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Ιρλανδία και η Κύπρος.
Έτσι, οι Πορτογάλοι, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι, αφού ξεπέρασαν μια δύσκολη κατάσταση και τώρα η χώρα τους είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις χρηματοπιστωτικές της ανάγκες.
Παρατηρώντας την τραγική κατάσταση της Ελλάδας, διαπιστώνει ότι οι Πορτογάλοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι και εθνικά υπερήφανοι. Ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, κατόρθωσαν να τα κάνουν όλα αυτά χωρίς να διχαστεί η κοινή γνώμη και χωρίς να αναζητούν και να επιρρίπτουν ευθύνες στους άλλους, εσωτερικούς "μειοδότες" και εξωτερικούς "εχθρούς",  για τα δεινά της χώρας τους.
Στον αντίποδα της Πορτογαλίας, η Ελλάδα αδυνατεί να βγει από το μνημόνιο και να απαλλαγεί από τον έλεγχο που ασκούν οι δανειστές στα εσωτερικά της χώρας, έλεγχος που αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση της πατρίδας μας, που είναι ένα οδυνηρό αντίτιμο στα χρήματα που μας δάνεισαν για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Εμείς οι Έλληνες διακατεχόμαστε από ένα σύνδρομο, που είναι χαρακτηριστική αδυναμία του έθνους μας. Στις όποιες συμφορές μας έχουν βρει, πάντα μα πάντα αναζητούμε τους ενόχους εκτός των τειχών, πάντα μας φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι, κάτι που από τη μια δίνει έδαφος και στους κάθε είδους λαϊκιστέςοπουρτουνιστές και συνωμοσιολόγους, και από την άλλη δεν επιτρέπει να εντοπίσουμε τα κακώς κείμενα αλλά και τα λάθη που έχουμε κάνει ως λαός και ως κράτος.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ολιγαρχικό κομματοκεντρικό πολιτικό μας σύστημα έχει αποκλεισμένους τους πολίτες από όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Έχει επηρεαστεί η ευθυκρισία και η ευβουλία των πολιτών και σε κάποιο βαθμό έχει χαθεί η λεγόμενη λαϊκή σοφία.
Αυτό μπορεί κανείς να το διακρίνει στον τρόπο με τον οποίο άγονται και φέρονται οι Έλληνες πολίτες από ανεύθυνους πολιτικάντηδες πότε απο δω και πότε από κει, από την στιγμή που εμφανίστηκε η κρίση, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα μας, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, να βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο και υπό την απειλή ενός τρίτου μνημονίου, απομονωμένη από όλες τις χώρες της Ευρώπης και με έναν λαό αποπροσανατολισμένο, να αναζητεί ανάκτηση της εθνικής του υπερηφάνειας, με απλωμένο το χέρι στους δανειστές.
Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί μας ταγοί, αγνοώντας το στίχο του εθνικού μας ποιητή, που μας υπενθυμίζει ότι «δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλή», εκεί που πρέπει να δημιουργήσουν συμμαχίες, τις οποίες χρειάζεται η χώρα, με αλλοπρόσαλλες κινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, επιδεινώνουν την κατάσταση, διαγράφοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για την πατρίδα μας.
Ευχόμαστε να τους φωτίσει το πνεύμα της… Αριστεράς, μια που οι περισσότεροι δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι δεν πιστεύουν στο Θεό και να κατανοήσουν ότι η εθνική υπερηφάνεια δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται όχι με λόγια και προπαγάνδα, αλλά με έργα και κόπους!

Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

78 σχόλια:

  1. τσαμπα παιδευεσαι σαββα να εξηγησεις τα αυτονοητα στους σχιζοφρενεις θρησκοληπτους μπολσεβικιστες-μεσσιανιστες. δεν προκειται να δεχθουν τιποτα ,μονο η επιβολη της θρησκειας τους τους ενδιαφερει.
    εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζει η αριστερα και υπερπροοδος!
    χαρη στο σοβιετικο καθεστως καραμαλέα του 74 φτασαμε σαυτο το μπολσεβικικο τερατουργημα σημερα.
    υπαρχει μια διαλεκκτικη σχεση αναμεσα στην απολυτη επικρατηση της εαμοβουλγαρικης ρεβανζιστικης σχιζοφρενικης αριστερας απο τη μια και την απολυτη ανικανοτητα ξεφτιλα δειλια και αδυναμια της χαζοδεξιας και του κεντρου(που ειναι οι στυλοβατες καθε κοινωνιας καθε εθνους) απο την αλλη.
    οι αριστεροι θεωρουνται σε ολη την ευρωπη τα αποβρασματα της κοινωνιας οι αλητες οι τεμπεληδες αυτοι που δεν δουλευουν και τη βγαζουν κοροιδευοντας τους αλλους πουλωντας προοδευτικοτητες πορδοεπαναστατικοτητες τσεπαπαρισμους και μπολσεβικισμους
    και στην ελλαδα το ιδιο ισχυε μεχρι το 74 αντε μεχρο το 81.ηταν οι αλητες οι προδοτες οι ξεφτιλες οι σφαλιαρες τα σκουπιδια
    εκει τα σταλινικα αποβρασματα οι ανισοροποι παρανοικοι αριστεροι φονιαδες απογονοι των εαμοβουλγαρων γενοκτονων του ελληνικου λαου ντυθηκαν ανθρωποι προωθηθηκαν καταλληλα και τους εφτιαξαν το ιματζ απο το σοβιετικο καθεστως και την νεα αμερικανικη αριστερα της σχολης φρανκφουρτη σικαγου και πολιτισμικου μαρξισμου και ξεγελασαν τους πανηλιθιους χριστιανοδεξιουληδες-αστουληδες και φτασαμε ξαφνικα εδω σημερα στο χειλος της καρταστροφης! και δεν μιλαω για οικονομικη καταστροφη....
    θεωρω το μπολσεβικικο προβλήμα το υπαριθμον ενα προβλημα
    μετα το λαθρομεταναστευτικο(ισλαμιστες και τουρκαλμπαν ουτσεκαδες φονιαδες
    στην τριτη θεση επεσε πλεον ο θανασιμος οσμανλιδικος κινδυνος!
    μετα ολα ταλλα
    η αριστερα μαζι με τους λαθρομεταναστες της θα μας εξαφανισουν απο τον πλανητη για παντα μεσα σε μια γενια το πολυ.
    δεν αλλαζει η αριστερη νοοτροπια ειναι θρησκεια ειναι τροπος ζωης
    χρονια μεσα σε ολα σχεδον τα αριστερα σχηματα τους ξερω απεξω και ανακατωτα τη σχιζοφρενεια και τον μισελληνισμο τους(και υπαρχουν χιλιαδες δικοι μας ΜΗ αριστεροι που τους θεωρουν οτι ειναι ελληνες και αυτοι!!!!!!!!! αντε να τους εξηγησεις οτι δεν αισθανονται ελληνες και δεν εχουν εθνικη συνηδειση αλλα ταξικη διεθνιστικη προλεταριακη!
    αν δεν εχεις κανει μεσα στην αριστερα δεν εχεις ιδεα, δεν μπορεις να καταλαβεις τον τροπο σκεψης τους και νομιζεις οτι και αυτοι ειναι ανθρωποι και ελληνες και δωστου επικλησεις ενοτητας και εθνικης ομοψυχιας απο τους αστικοπατριωτες δεξιουληδες και αντε ρε παιδια ολοι μαζι οι ελληνες να ενωθουμε...... και η μακεδονια ειναι ελληνικη ρε παιδια το λεει και η αγια γραφη...... και τον παρθενωνα τον χτισαν οι ελληνες και οχι οι βουλγαροι ρε παιδια........και ο γαιδαρος δεν μπορει να πεταξει ρε παιδια ειναι αδυνατον.... και δεν ειμαι φασιστας μη με λετε ρε παιδια με πληγωνετε πειτε με π@στη παιδεραστη κοπρολαγνο,γερμανο κτηνοβατη, εμπορο ναρκωτικων κλεφτη αιμομικτη καροτοφαγο,αλλα προς θεου δεν ειμαι φασιστας ρε παιδια.......

    ποια ειναι η μεγαλυτερη χαρα που μπορει να παρει ενας δεξιουλης στη ζωη του η μεγαλυτερη ηδονη??????
    να του πει εναν καλο λογο, ενα χαμογελο, ενα βλεμμα συγκαταβασης, μια καλη κουβεντα ενας αριστερος!

    στο διαταυτα τι μελλει γενεσθαι???
    τον μποσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
    δεν θα ψοφησει μονος του
    τσακισε τον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς τελικά δε μας έχεις πει τι είσαστε, εμείς είμαστε ας πούμε "δεξιουλιδες", εσείς τι είστε ακριβώς ρε Peter? Που θα οδηγήσει δηλαδή μια εμφύλια διαμάχη neompolsebikwn νεοφασιστών-"ethnikistwn", αν ξέρετε τι σημαίνει εθνικιστής, γιατί η Zaroulia προφανώς δεν ξέρει, αποδείχτηκε στο ραδιόφωνο πριν καμια βδομάδα...που έλεγε ότι οι Ναζιστές ήταν οι γερμανοί Εθνικιστές, προφανώς όμως δεν έχει ακούσει τους Γερμανούς τους ιδιους και που ήταν στο γραφείο του Hitler, να λένε πως αποδείχτηκε με την εισβολή στην Τσεχία ότι δεν ήταν εθνικιστής, αλλα ιμπεριαλιστής...Εκεί τι έχεις να πεις...?

      Διαγραφή
  2. Πήτερ Σούσιτς
    δεν θα κρίνω το σχόλιό σου, γιατί εγώ δεν έχω αριστερή παιδεία και δεν τους ξέρω από τα μέσα, όπως εσύ.
    Θα αφήσω να κρίνουν το σχόλιό σου οι αναγνώστες μας.
    Όμως θα σταθώ στο ακροτελεύτιο "τσάκισέ τον".
    Ένας υψηλόβαθμος Κούρδος πολιτικός, της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, εκεί που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό η λογική "τσάκισέ τον", λόγω αντικειμενικών και ιστορικών συνθηκών, μου είπε το εξής περιστατικό.
    Σε ένα πολιτικό συμβούλιο, παρόντος του ηγέτη τους Τζελάλ Ταλαμπανί, ένα μέλος αναφέρθηκε σε έναν δημοσιογράφο που διέδιδε ψευδολογίες εις βάρος του κόμματος.
    Εκεί μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να είναι πράκτορας ξένης δύναμης ο δημοσιογράφος και εξ αυτού, έγινε εισήγηση να τον εκτελέσουν, καθ' ότι, όπως είπαμε οι συνθήκες...
    Τότε ο Τζελάλ Ταλαμπανί ρώτησε τον εισηγητή της εκτέλεσης:
    Τι ακριβώς κάνει ο δημοσιογράφος, με ποιο τρόπο μας ενοχλεί;
    Ο εισηγητής είπε: Με τα άρθρα του.
    Και ο Μαμ Τζελάλ του είπε: Όπως αυτός μας ενοχλεί με το μολύβι και την πένα του, έτσι θα τον αντιμετωπίσουμε. Με την πένα μας και με τις ιδέες μας.
    Ήταν μεγάλο μάθημα για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον, κύριε Καλλεντερίδη, θα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη ότι έκανες αυτό που περνούσες από το χέρι σου, κανείς δεν καλείται να απολογηθεί για αυτό που δεν περνάει από το χέρι του.

      Ή μάλλον για να είμαι ακριβέστερος, η παρουσία σου, όπως τουλάχιστον εγώ την εκλαμβάνω (και θεωρώ ότι μεταφέρω τη γνώμη των ανθρώπων που συναναστρέφομαι) προσέφερε και δια της γραφίδος (παρεκτός των υπολοίπων) πολλά περισσότερα πράγματα από όσα θα ανέμενε κανείς.

      χαίρε!

      Διαγραφή
    2. Σάββα Καλεντερίδη, θα έπρεπε να σε προβληματίσει το γεγονός ότι χολερικοί ακροδεξιοί τύπου peter susic επιχαίρουν των άρθρων σου που εξισώνουν τους εθνοπροδότες Σαμαροβενιζέλους-ποταμίσιους γερμανοδοσίλογους με τη σημερινή συγκυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας...

      Επιπλέον, θα έπρεπε να προβληματίσει και ΚΑΘΕ αναγνώστη του ιστολογίου σου ο φιλικός σου διάλογος με τέτοιους κομπλεξικούς διαταραγμένους που χρησιμοποιούν την πλέον εμετική ακροδεξιά-εμφυλιοπολεμική παρακρατική διάλεκτο εναντίον του κόσμου της Αριστεράς...

      Έτσι θέλεις Σάββα Καλεντερίδη να ενώσεις την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό;
      Παρέα με χυδαίους σχιζοφρενείς ΜΑΥδες που ξερνούν ακροδεξιό διχαστικό ξερατό;

      Όσο για τον ισχυρισμό του παράφρονα peter susic που με περισσή ευκολία υιοθετείς Σάββα Καλεντερίδη, ότι "ξέρει από τα μέσα την Αριστερά" -όπως ψευδέστατα είχε ισχυριστεί κι άλλος ένας ακροδεξιός μισαλλόδοξος προ ημερών μιλώντας για το Σύριζα- με τη βρωμερή του γλώσσα αποδεικνύεται ευκολότατα ως ένας ΨΕΥΤΗΣ, συκοφάντης και λασπολόγος... επειδή ΚΑΝΕΙΣ που πέρασε έστω και για λίγο από οποιοδήποτε αριστερό σχήμα δεν θα χρησιμοποιούσε το εξής άθλιο υβρεολόγιο: "σταλινικα αποβρασματα οι ανισοροποι παρανοικοι αριστεροι φονιαδες απογονοι των εαμοβουλγαρων γενοκτονων του ελληνικου λαου", "τσάκισε το μπολσεβικισμό" κτλ.

      Ντροπή σας θλιβεροί ακροδεξιοί γκαιμπελίσκοι, μπάσταρδα του Μανιαδάκη, λακέδες της Γκεστάπο που ψεύδεστε ότι ξέρετε "από μέσα" την Αριστερά!
      ΟΥΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΤΕ κι αυτό φαίνεται στην ακροδεξιά βρωμόγλωσσά σας και στην έλλειψη και του παραμικρού ίχνους ηθικής στα χνώτα σας που βρωμάνε γερμανοδοσιλογισμό!

      Τολμήστε τη φιλογερμανική, πραξικοπηματική εκτροπή κατά της δημοκρατικής κυβέρνησης κι αυτή τη φορά, πηγάδες θα ανοίξουν ΠΑΝΤΟΥ κι όχι μόνο στο Μελιγαλά...

      Και σε αυτές τις πηγάδες θα σας σπρώχνουν όχι μόνο αριστεροί αλλά και δεξιοί, επειδή για κακή σας τύχη η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝ.ΕΛ. έχει ΕΝΩΣΕΙ το λαό μας, δεξιούς & αριστερούς πατριώτες κι εναντίον της πλέον είναι μόνο οι γερμανοτσολιάδες ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όπως κι αν αυτοαποκαλούνται...

      ΥΓ. Μετά από κάτι τέτοια, απορείς Σάββα Καλεντερίδη που είναι κόκκινο πανί για την Αριστερά το όνομά σου...

      Διαγραφή
    3. Οἱ Ἀριστεροὶ καὶ δὲ μᾶλλον περισσότερο οἱ κομμουνιστὲς δὲν εἶναι ἄνθρωποι. Εἶναι κομμουνιστές.

      Ποτὲς μὰ ποτὲς στὰ τελευταῖα 100 χρόνια ποὺ οἱ τραπεζίτες ἐφεύραν τὸν κομμουνισμὸ ὡς σωτηρία

      τῶν ἀδικημένων καὶ τῶν κατατρεγμένων δὲν ὑπάρχει πιὸ μισητὸς ἔχθρὸς γιὰ τὸ κάθε ἔθνος-κρᾶτος

      ἀνὰ τὸν κόσμο. Δὲν εἶναι τίποτα τυχαῖο. Βγᾶλτε τὴν τσίμπλα ἀπὸ τὰ μάτια. Ἡ ἡγεσία τῶν ἀριστερῶν

      ξέρει πολὺ καλὰ τί κάνει, ὁ ἁπλὸς κοσμάκης ποὺ εἴτε γαιτὶ δὲν διαβάζει εἴτε γιατὶ τὸ διανοητικό του

      ἐπίπεδο δὲν μπορεῖ νὰ ἀντιληφθῇ τί σχέδια κάνουν γιὰ αὐτὸν οἱ ἀριστεροὶ-τραπεζίτες δὲν μπορεῖ

      νὰ καταλάβῃ τί τοῦ ἐτοιμάζουν. Δὲν μιλάω γιὰ δεξιὰ κόμματα γιατὶ δὲν ὑπάρχει δεξιά. Τὰ λεγόμενα

      δεξιὰ κόμματα εἶναι αὐτὰ ποὺ δικαιολογοῦν τὴν ὕπαρξη τῶν ἀριστερῶν. Τὸ ἴδιο καὶ τὸ αὐτὸ νόμισμα.

      Διαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ.ΕΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέπε
    για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα.
    Αυτά που λες για την Πορτογαλία δεν τα γνωρίζω.
    Γνωρίζω το αποτέλεσμα.
    Και φυσικά η Πορτογαλία δεν μπήκε από τη μια μέρα στην άλλη στον Παράδεισο.
    Ξέρουμε όμως ότι τουλάχιστον αυτή βγήκε από την Κόλαση.
    Εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να μιλάτε ως, συντηρητικοί υποθέτω, για "εθνική ενότητα" και να έχετε μέσα σας τέτοιο μίσος (εννοώ μέσα στην ευρύτερη παράταξη, και όχι σε εσάς βέβαια). Βέβαια, το μίσος είναι μάλλον παντού και στην άλλη "παράταξη", και τώρα έχουμε και άλλα δίπολα μίσους. Απογοητευτική κατάσταση, πραγματικά δυσοίωνη για το μέλλον. Και τα λέω όλα αυτά με θάρρος ή θράσσος, γιατί ίσως να το γνωρίζετε πως δεν με δεσμεύει προσωπικά η ενοχική ιστορία (πέρα από τις όποιες δάφνες) ούτε το κκε ούτε του κκε ες ούτε βέβαια της δεξιάς. Απλά είναι (είστε;) όλοι ένοχοι ιστορικών αμαρτημάτων ολκής, και ένας "απλός" 'ανθρωπος έχει την δεξιά ακροδεξιά αριστερά κλπ γραμμένη εις τα παλαιότερα των υποδημάτων. Θυμάμαι τον αγαπητό παππού μου, έναν πάμφτωχο παππά στην Μάνη που σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πεί: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν τους, κκε δεξιό αριστερό χίτη εαμίτη ταγματασφαλίτη, πρόκειται για εγκληματίες αιματορουφήχτρες. Ο παππούς μου περασε (ως "αντικείμενον" χαφιεδισμού) και από "λαϊκον δικαστηριον" (αθωώθηκε βέβαια) και από χίτικη ανάκριση, έχοντας 8 παιδιά και μην έχοντας πειράξει κανέναν. Αυτή είναι η αριστεροδεξιά ιστορία στην Ελλάδα. Μια ιστορία ντροπής και ψέμματος, από όλες τις πλευρές, και δεν θα ήθελα να αναφερθώ και στον άλλον διχασμό "Βασιλικών και Βενιζελικών". Ντροπή παντού, ξεφτίλα για όλους. Και τώρα βλέπω τον ίδιο δηλητηριασμένο δρόμο να ανοίγεται, υπό τας συνθήκας μιας κατάστασης που δεν είναι (ακόμα;) ούτε καν πολεμική. Ο δρόμος της εθνικής καταστροφής έχει ανοίξει κύριε Σάββα, αν οχι τώρα στο μέλλον σίγουρα, και αυτό τον δρόμο τον ανοίγουν όλοι, μα όλοι, πάλι, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Εσείς, με την μετριοπαθή σας στήριξη έστω στην συντηρητική παράταξη (δικαίωμά σας βέβαια), και τον ανίκανο ηγέτη της (ξέρετε ποιός είναι) ακόμα και την ανίκανη ηγεσία της, που χαιρεκακεί τώρα με την αναμενόμενη υπογταγή των συριζαίων, τι νομίζετε πως κάνετε; Πως βοηθάτε την εθνική ενότητα; Με το να στηρίζουμε πολιτικά πτώματα, γιατί έχει αρχίσει να πτωματοποιείται ο αντίπαλός τους, τι κάνουμε; Τίποτα..

      Διαγραφή
    2. Eriugena
      Δεν στηρίζω κανέναν, προσπαθώ να είμαι ισορροπημένος και δίκαιος.
      Γιατί αυτό είναι που έχουμε ανάγκη τώρα.

      Διαγραφή
    3. Δεν θεωρώ πως κάνετε μιαν αμιγώς "προσωπική" στήριξη. Σιγά μην έχετε τέτοιαν ανάγκη, σας έχω καταλάβει καλά, μην το παρεξηγείτε αυτό. Απλά έχετε με τίμιο και αξιοπρεπή τρόπο υιοθετήσει την συντηρητική Λογική που διέπει ένα ιστορικό χώρο του έθνους. Αλλά, σας καλώ και εσάς και όλον τον χώρο να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχουμε πέσει (και "εμείς" και γω, τι νόημα έχει η διάκριση;) μέσα σε μια μηχανή αλέσματος του έθνους χωρίς επιστροφή, αν δεν την σταματήσουμε τώρα. Συμφωνώ να κάνουμε μια στάση, τώρα, να σκεφτούμε, να στοχαστούμε, εις βάρος των όποιων οικείων παραδόσεων. Πρώτος ο καθένας, αλλά στο τέλος να καταλήξουμε σε ένα κοινό έδαφος, ακόμα και δια της λήθης, γιατί αλλιώς βράστε τα. Φέρατε το παράδειγμα των Κούρδων αδερφών. Μήπως και αυτοί δεν έχουν μέσα τους τα απόλυτα χάσματα; Τα έχουν, μέρα με την νύχτα, αλλά τι κάνουν τώρα; συμπολεμούν. Άλλες οι συνθήκες βέβαια. Αλλά εδώ μιλάμε για μια απαράδεκτη κατάσταση φατριασμού σε όλες τις τάσεις του έθνους, της κοινωνίας. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, αλλά έτσι είναι. Και δεν βλέπω φως, ακριβώς γιατί οι "λογικές" των χώρων, υποχώρων, τάσεων, φατριών, κομμάτων, ιδεολογικών μηχανισμών, είναι εντελώς μνησίκακες και δεν έχουν κανέναν ορίζοντα..

      Διαγραφή
    4. Eriugena
      να ξέρεις ότι αυτός ο προβληματισμός με απασχολεί καθημερινά.
      Και είναι βαθύς και έντονος...

      Διαγραφή
  5. Ἄλλο Πορτογαλία καί ἄλλο Ἑλλάδα ὅπως εἶπε ὁ Σόϊμπλε ἐδῶ καί 2 χρόνια!
    Σάββα, μοῦ φαίνεται ὅτι ἡ περίπτωση τῆς Πορτογαλίας εἶναι λίγο ἕως πολύ εἰκονική γιά νά συγκρίνεται μέ τήν δική μας.
    Πόσο μειώθηκαν ἐκεῖ οἱ μισθοί; Ποιό τό πάρτυ τῶν γερμανικῶν ἑταιρειῶν ἐκεῖ, τύπου Ζῆμενς; Ποιός Ράϊχενμπαχ πῆγε ἐκεῖ; Καί ὑπῆρχαν στά Ὑπουργεῖα τους συνέχεια, πιεστικοί ἁρμόδιοι τῆς τρόϊκας; Ἔγινε στόχος γερμανικῶν ἑταιρειῶν ὁ ἐνεργειακός πλοῦτος τῆς Πορτογαλίας;
    Ἐδῶ, ἄς ποῦμε, ὅτι βρῆκαν καί τά ἔκαναν! ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ: ὅπως διαβεβαίωνε ὁ Σόϊμπλε τόν Πορτογάλλο Υπουργό Οικονομικῶν, σέ λίγο θά τήν ἔβγαζαν τήν Πορτογαλία ἀπό τά μέτρα, ἐνῶ ἀντίθετα τήν Ἑλλάδα.... (https://www.youtube.com/watch?v=_1Rxihis_0g – δεῖτε τό βίντεο ἰδίως στήν άρχή καί ἰδιαίτατα στό τέλος, ἀπό ὅπου φαίνεται ὅτι ἔχουν λάβει στήν Γερμανία ἀποφάσεις σέ βάρος τῆς Ἑλλάδας πολύ δυσμενέστερες καί δή ἀποφάσεις πού δέν ἔχουν φανῆ ἀκόμη)
    Ὑπῆρχε ἤ ὑπάρχει τέτοια διάθεση τῶν Γερμανῶν γιά ἐμᾶς;
    Εἰκονική λοιπόν μοιάζει ἡ περίπτωση τῆς Πορτογαλίας. Ἀντίθετα, ἰδίως στήν Ἑλλάδα ὅπως καί στήν Νότια Ἰταλία, τά μέτρα πλήττουν ἄσχημα καί ἄγαρμπα τόν κοινωνικό ἰστό.
    Γιά τήν Ἱσπανία δέν ξέρω, παρά μόνο ὅτι , ὅπως εἶναι γνωστό μπῆκε σέ μέτρα χωρίς νά ἔχει οἰκονομικά χάλια, ἀλλά μόνο θέμα ρευστότητας τραπεζῶν. Διαβλέπω ὅμως, ὅτι μᾶλλον τήν κρατοῦν "κάτω" ἀνεξάρτητα ἀπό τήν κατάσταση τῆς οίκονομίας της γιά γεωπολιτικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την αρχή της κρίσης ήλπιζα ότι στην Ελλάδα ή έστω στη διασπορά, θα βρεθούν πέντε, δέκα ικανοί και αδιάφθοροι με μυαλό, χρόνο και χρήματα, οι οποίοι θα καλούσαν σε συνεργασία ικανούς Έλληνες, ώστε να πάρουν την εξουσία και να φτιάξουν τη χώρα.

    Σαν πολίτης έχω υποχρέωση να στηρίξω όποια κίνηση πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το ΕΠΑΜ, η κίνηση της Εθνοσυνέλευσης, και η σοφή κίνηση ΕΛΑΔΑ που είναι σε ετοιμότητα.
    Σαν πολίτης τι να κάνω τώρα, ποιόν να στηρίξω, με ποιούς να συμπαραταχθώ, ποιόν να προτείνω στην κοινωνία; Δεν είναι σωστό ο καθένας μας να ζει στο κλουβί του, ο καθένας πρέπει να συμμετέχει στα κοινά και να προβάλει ικανούς και αδιάφθορους. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει σαν πολίτες να δώσουμε την εξουσία στους καλύτερους, αδιάφθορους, ικανούς συμπατριώτες μας.
    Μέσα σε Σύριζα, Ανελ, ΚΚΕ, και ίσως και αλλού, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Πρέπει να ενωθούν. Τι άλλο να πω, έχω πάθει σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα σε νόμιζα για κεντροαριστερό, από την εποχή Οτσαλάν λόγω Σημίτη, Πάγκαλου, ΕΥΠ κλπ
    Τα άρθρα σου στη Δημοκρατία είναι δίκαια και πατριωτικά.
    Η γνώμη μου για το άρθρο είναι ότι μας κρατάνε ομήρους, επειδή κάποιοι μας φανατίζουν ότι μας χρωστάνε.
    Αλλιώς θα στρεφόμασταν στον πατριωτισμό και στη Δημοκρατία. Στην Πορτογαλία δεν έταξε κάποιος Πενταζάλη και ευημερία 1000 Ευρώ. Τους είπαν την αλήθεια, πάνω από 650 μισθό δεν έχουμε να σας δώσουμε, 300 χιλ. άτομα δεν θα αποκαταστήσουμε στο δημόσιο, δεν θα καταργήσουμε την αριστεία θα την επιβραβεύσουμε.Ο peter susic έχει δίκιο ο Σταλινισμός δεν φεύγει με υποσχέσεις θέλει παιδεία, μέσα από τα σχολεία. Η λύση πάντως δεν είναι ο Ναζισμός αλλά η Δημοκρατία και η γνώση.

    Γιώρργος Σιδηρούτντιος ότι περικλείει τη λέξη "Μέτωπο" όπως το ΕΠΑΜ σημαίνει ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eriugena
    με επιβεβαιωσες αμεσα....
    δεν ειναι 2 παραταξεις που τσακωνονται μεταξυ τους οι δεξιοι και οι αριστεροι και αντε ρε παιδια σταματηστε τα αυτα και ολοι μαζι να ειμαστε.τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες αυτα τα ανοητα επιπεδου νηπιαγωγειου...
    υπαρχει σχεση αιτιας αιτιατου
    πρωτα ειναι η αιτια και μετα το αποτελεσμα
    δεν εχει καμια σχεση ο εθνικος διχασμος που ηταν ενδοελληνικη ενδοοικογενειακη μας υποθεση, η οι συγκρουσεις μεταξυ γαλικου αγγλικου και ρωσικου κομματος, η οποιαδηποτε αλλη ενδοελληνικη συγκρουση ή εμφυλιος μεταξυ ελληνων με τον μπολσεβικοπολεμο, οπου ολος ο ελληνικος λαος ενωμενος υπο το βενιζελικο κεντρο τσακισε τους εαμοβουλγαρους σεπαρατιστες την κομουνιστικη ΔΙΕΘΝΗ.
    οπως σημερα υπαρχει η ισλαμικη διεθνης οπου ισλαμιστες απο ολο τον κοσμο ειναι μονο ισλαμιστες και τρεχουν για τον αλαχ τους ετσι υπαρχει και η κομουνιστικη διεθνης.
    απο τη στιγμη που γινεις ισλαμιστης παυεις να εισαι γερμανος ιταλος ολανδος ελληνας τσεχοσλοβακος και γινεσαι σκετος ισλαμιστης. ετσι απο τη στιγμη που υποστεις την πλυση εγκεφαλου και την λοβοτομη και γινεις κομμουνιστης ή αριστερος ή αναρχικος παυεις να εισαι ελληνας στη συνηδειση και αγωνιζεσαι για την επιβολη της θρησκειας σου του μπολσεβικισμου σου στρεφομενος με λυσσα εναντιον των συμπατριωτων σου τους οποιους θελεις να κανεις σαν τα μουτρα σου ή να τους εξοντωσεις.....αυτο μαλλον ειναι αδυνατον να το καταλαβουν οι αστικοπατριωτες....οποιος κατανοησει αυτο εχει κατανοησει τα παντα μετα....

    εμεις αντιδρουμε στο μισος των μπολσεβικων δεν το αρχισαμε εμεις, οι μπολσεβικοι κατεσφαξαν τον ελληνικο λαο -και ολους τους λαους που κατεκτησαν-και υπηρχε οργανωμενο σχεδιο γενοκτονιας 5-6 εκατομμυριων ελληνων το 44.
    βλεπε και γληνος που ειχε ετοιμους καταλογους πανω απο 10.000 ελληνων εκπαιδευτικων καλλιτεχνων ανθρωπων των γραμματων γενικα ΜΗ αριστερων , αντιδραστικων ή μοναρχοφασιστων οπως τους ελεγαν, οι οποιοι επρεπε να εξοντωθουν πρωτοι
    τους αστους τους επεβαλλαν την ληθη μετα το 74 το καθεστως καραμαλη
    η αλλη πλευρα ομως δεν ξεχναει ποτε, ειναι μυημενη και πανετοιμη για τον τριτο γυρο που θα ειναι περιπατος γιαυτην με τα μυαλα που βλεπω γυρω μου,και ο τελικος.

    σαββα
    εχουμε γεμισει πενες και ιδεες.αποτελεσμα μηδεν εις το πηλικιον που ειπε και ενας φωστηρας πρωθυπουργος.....
    η καροτικη αριστερα ηρθε για να μεινει για παντα μαζι με τους λαθρομεταναστες της. πρεπει να βρουμε αλλο τροπο.δεν φτανουν ουτε οι πενες πλεον ουτε οι κωλοτουμπες τυπου καρατζαφερη ουτε η μετωπικη συγκρουση εναντιον ολων της χα....πρεπει να στηψουμε το μυαλο μας να βρουμε κατι αλλο να επικρατησουμε εμεις οι ελληνες και οχι οι διεθνιστες(99% των οποιων ειναι μπολσεβικοι) με τους λαθρο τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eriugena όλα αυτά που περιγράφεις είναι απόρροια της πνευματικής κατάπτωσης του Έλληνα. Σταματήσαμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε σύμφωνα με το κοινωνικό όφελος και αναζητούμε το ατομικό. Σταματήσαμε να έχουμε εθνική συνείδηση γιατί λέει είναι οπισθοδρομικό, κοντόφθαλμο, ακροδεξιό. Το διανοείσαι που έχουμε φτάσει? Να μην μπορείς να υψώσεις την σημαία στο σπίτι σου, να μην μπορείς να μιλήσεις για έθνος και για πατρίδα μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Ποιοι? Εμείς που χύσαμε ποταμούς αίματος προασπιζόμενοι την ελευθερία από κάθε είδους επιβουλή. Εμείς που έχουμε ιστορία αποδεδειγμένη και όχι κλεμμένη χιλιάδως ετών. Εμείς που γίναμε παγκόσμιο σύμβολο του έθνους, του αγώνα για την ελευθερία και την αυτοθυσία. Είσαι, λένε, δεξιός χρησαυγίτης, σου κολλάνε κάθε είδους ταμπελάκι για να κρύψουν την προσωπική τους αποτυχία. Αυτοί που κάνανε την ιδεολογία του διχασμού επάγγελμα και δυστυχώς σήμερα ευημερούν.

    Δυστυχώς με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα. Δεν είναι θέμα μίσους. Είναι θέμα ασυμβατότητας, σαν να προσπαθείς να βάλεις σε ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο πετρέλαιο. Δεν πάει βρε παιδί, πως να το κάνουμε. Τι πρέπει να γίνει? Παιδεία είναι η απάντηση και εθνική μνήμη. Τότε θα απομονωθούν αυτοί οι επαγγελματίες διχαστές του έθνους και θα εξαφανιστούν μόνοι τους. Χωρίς εθνοκάθαρση, χωρίς εμφύλιο σπαραγμό, μόνο με διάλογο και μόρφωση. Αλλά πριν από αυτό πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα, να το ταυτοποιήσουμε, να παραδεχτούμε ότι πάσχουμε, ότι δεν είμαστε υγιής κοινωνία για να μπορέσουμε να δεχτούμε το "φάρμακο" που θα μας λυτρώσει ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπική μου γνώμη,αφήστε τις αριστεροδεξιές ψευτοιδεολογίες στην άκρη,να στηρίξουμε την κυβέρνηση αυτή που κατά την ταπεινή μου άποψη πραγματοποιεί την πρώτη αληθινή διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επίσης είναι η μοναδική φορά που υπάρχει σύμπνοια μεταξύ της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης με την κυβέρνηση,αυτό να μη το ξεχνάμε,είναι πάρα πολύ σημαντικό.

    Να είμαστε ψύχραιμοι,να μη λιποψυχήσουμε,και προφανώς να περιμένουμε να τους κρίνουμε απο τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που θα φέρουν. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Βαρουφάκης θα προτείνει και θα εφαρμόσει πολύ ενδιαφέρουσες μεταρρυθμίσεις.

    Βέβαια παρατηρώ ότι στη συγκυβέρνηση υπάρχουν βουλευτές,υπουργοί και στελέχη που αδυνατούν να αντέξουν το βάρος των ευθυνών,αλλά εκτιμώ ότι θα είναι λίγοι για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

    Μεταρρυθμίσεις,Δικαιοσύνη,Ανάπτυξη και Ομόνοια.

    Δηλώνω αισιόδοξος.

    ΥΓ
    Είναι άδικο Σάββα να μην αναγνωρίζεις ότι οι Έλληνες έχουμε κοπιάσει,όχι απλά το ίδιο,αλλά κατά πολύ περισότερο απο τον κάθε Πορτογάλο,και αν μη τι άλλο δεν μπορεί να θεωρηθεί λαικισμός να περιμένουμε να δούμε και κάποια αποτελέσματα μετά απο 5 χρόνια πολύ μεγάλων θυσιών. Δεν είναι λαικισμός να απαιτούμε και όχι να ζητιανεύουμε σεβασμό. Το να χρεοκοπήσει μια χώρα,όπως εμείς,δεν αποτελεί διεθνές έγκλημα που να δικαιολογεί μάλιστα και το διασυρμό που υποστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ινφογνώμων Σάββα είναι πολύ απλά τα πράγματα και θα τα συνοψίσουμε μέσα από υπογραμμίσεις .

    Η χώρα χρειάζεται σοκαρίστηκες μεταρρυθμίσεις που μόνο η αριστερά μπορεί να τις κάνει. Η αριστερά είναι το τελευταίο εθνικό κεφάλαιο. Θα δούμε γιατί.

    Λοιπόν όπως λέει και ο φίλος από το Reuters: «Ο Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα. Δεν υπάρχει γυρισμός»Οι μεταρρυθμίσεις είναι απλές αλλά χρειάζονται τιτάνιες δυνάμεις για να γίνουν πάμε να δούμε ενδεικτικά μερικές.

    1. φορολογική αμνηστία
    2. κατάργηση προνομίων- φορολογικών και συνταξιοδοτικών για δικαστές, στρατηγούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του δημοσίου
    3. η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται από το φόρο περιουσίας. Ούτε πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να πληρώνει συντάξεις και μισθών ιερέων. Η εκκλησία πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται»,
    4. φορολόγηση των εφοπλιστών
    5. εξορθολογισμός τραπεζικού συστήματος (κακη τραπεζα)
    6. Πάταξη Ολιγαρχιών Τσιφλικάδων
    7. Πλήρες ηλεκτρονικό ψηφιακό κράτος αυτό μπορεί να γίνει με την IBM και την Google, Apple
    8. Εξορθολογισμός Πολιτικού και Κρατικού θεσμού (κατάργηση συντεχνιών, επίτροπων και παρεπιτρόπων αυτό μπορεί να γίνει και με ψηφιοποίηση του κράτους)

    Είναι ενδεικτικές μεταρρυθμίσεις άπλες μεν αλλά για να γίνουν πρέπει να κάνεις Τιτανομαχία. Ακόμα εξορθολογισμός του Πολιτικού συστήματος μιας μείωσης και κάθαρσης των Συντεχνιών δημιουργία μιας άμεσο-δημοκρατίας ακόμα και ποιο πολλά προνομία υποχρεώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Θα έλεγα ακόμα και Προεδρικό σύστημα το οποίο είναι ποιο ευέλικτο ποιο οικονομικό στοιχίζει λιγότερα και είναι ποιο σταθερό.

    Στον επίλογο θα έλεγα ότι αν δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις ο Αλέξης Τσιπρας προχωρώντας σε πλήρη μετασχηματισμό και αναδόμηση του κράτους τότε θα οδηγηθούμε σε Οικουμενική κυβέρνηση. Αν περάσει και η Οικουμενική κυβέρνηση (Ακόμα και με οικουμενική κυβέρνηση όπως είδαμε δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις φυσικά τώρα είναι το τέλος διότι έρχονται άλλα ποια είναι αυτά τα άλλα να τα δούμε ). Μετά την οικουμενική κυβέρνηση έρχεται το δημοψήφισμα Ευρώ ή Δραχμή. Για αυτό η αριστερά είναι και το τελευταίο εθνικό κεφάλαιο. Μετά πάμε σε εμφύλιο-πολεμικές τάσεις ακραίες πολιτικές με χρυσές αυγες και ότι δίπατε άλλο επικίνδυνο. Αν λοιπόν πάμε στην Δραχμή τότε είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Ακόμα και με δραχμή θα πρέπει να γίνουν σοκαρίστηκες μεταρρυθμίσεις και πλήρης μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας. Αν η χώρα δεν καταφέρει και με την Δραχμή τον μετασχηματισμό του μέσω τον σφοδρών μεταρρυθμίσεων τότε οδηγούμαστε σε χαλαρή ομοσπονδία. Ομόσπονδη Κρήτη, ομόσπονδη Μακεδονία, ομόσπονδη Θράκη. Ακόμα και στην Ευρώπη αν δεν γίνει η ίδια η ΕΕ ομοσπονδία τότε θα διαλυθεί. Μόνο ένα Ομόσπονδο υπερκρατος Ευρωπαϊκό μπορεί να λειτουργήσει πράγμα που δεν θα γίνει είχαμε και στο παρελθών πολλές νομισματικές ενώσεις που απότυχαν παταγωδώς.

    Εν κατακλείδι υπάρχουν οι επιλογές:

    1. δομικές μεταρρυθμίσεις και ευρώ
    2. δομικές μεταρρυθμίσεις και δραχμή
    3. Ομοσπονδοποίηση και διάλυση του Ελληνικού κρατιδίου

    Ας αποφασίσει ο κάθε ένας τι θέλει. Ο λαός θα αποφασίσει για όλα δεν υπάρχουν σωστές και λάθος αποφάσεις είτε ευρώ είτε δραχμή είτε διαμελισμός (το τελευταίο είναι και το χειρότερο) θα πρέπει να υπάρξει πλήρης μεταρρύθμιση του κράτους. Υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά και στο Ευρώ και στην Δραχμή και γεωπολιτικές παράμετροι. Τέλος να σημειώσω ότι αν η χώρα φύγει ποτέ από το ΝΑΤΟ τότε Αλβανία Σκόπια Βουλγαρία μαζί με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία θα διαλύσουν την Ελλάδα (Βλέπε Λιβύη, Συρία , Ουκρανία). Η χώρα χρειάζεται να παραμείνει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ συνδυάζοντας πολυδιάστατη πολιτική με την Ρωσία και φυσικά την Κίνα όπως εμπορικές , πολιτισμικές , οικονομικές στρατιωτικές συνεργασίες με την Ευρασία (Ρωσία και Κίνα) είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνουν .Το να προσδεθεί σε αμφίρροπο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό πόλο της Ευρασίας θα έβαζε την Ελλάδα σε μπελάδες. Πρέπει να ενώσει ακριβώς αυτούς τους Πόλους και τα συμφέροντα τους η Ελλάδα (Ευρατλαντισμος – Ευρασιανισμος – Κινα ) ως χώρα κλειδί σε Δύση και Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σέβομαι τις απόψεις σας, από θέση αρχής θεωρώ πως κάθε έντονος Λόγος έχει ένα βιωματικό περιεχόμενο μέσα του που όλοι πρέπει να εξετάζουν με εδιαφέρον, και δεν σκοπεύω να λάβω θέση επί ιστορικών θεμάτων και ενδεχομενικοτήτων. Ας πούμε ότι με καλύπτει ο GeorgeTS Ptol σαν "αίσθηση", αν και θα είχαμε πολλά να πούμε. Αλλά, τα πράγματα είναι αρκετά περιπλοκότερα, θα έπρεπε να μιλάμε ώρες μέρες μήνες αδιάκοπα για να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι, πιστέψτε με. Προτιμώ να μιλάω με εικόνες. Στο χωριό μου λοιπόν, με τον πάππο που σας ανέφερα υπάρχει δίπλα στην εκκλησιά μια βάγια και ένας σωρός με πέτρες. Τι είναι αυτές οι πέτρες; Είναι το ανάθεμα προς τον Βενιζέλο! καθόλου ενδο-οικογενειακή υπόθεση θα έλεγα. Ένα χάσμα τεράστιο μεταξύ των φτωχών πιστών και ηρωϊκών μεν αγροτών με τους "μορφωμένους" αστικοποιημένους πλούσιους, που ήτο οι Βενιζελικοί τότε (εκεί τουλάχιστον). Παραδίπλα,υπάρχει ένα ερειπωμένο χωριό, τα πετρουλιάνικα όπου τα τάγματα ασφαλείας εκτέλεσαν γυναικόπαιδα εκτός από ένα, το οποίο συνέγραψε και ένα συγκλονιστικό βιβλίο ("πού'ναι η μάνα σου μωρή"). Οικογένεια Πέτρουλα, νομίζω γνωστή σε όλους. Αλλά και οι Πέτρουλες είχαν τα δικά τους αμαρτήματα, βεβηλώσεις εκκλησιών και εκτελέσεις στα "περίχωρα" του Οιτύλου, που ήταν άντρο των ταγμάτων, αλλά είχε βέβαια και αθώους ουδέτερους. Εκεί, σε ένα καφενείο βασανίστηκε και πεθανε ένας αθώος συγχωριανός γιατί οι δεξιοένοπλοι έμαθαν ότι ο υιός του ήταν αριστερός φοιτητής, αν και ο ίδιος ήταν απλά εύπορος αγρότης, απόλυτα συμπαθης σε όλους. Παυλάκος: σκότωνε ανθρώπους για πλάκα, όχι μόνον αριστερούς. Έβαζε σημάδι και καθάριζε κάποιον γιατί είχε βάλει στοίχημα. Από την άλλη, ξέρουμε τι τύχη θα είχε ο πάππος μου με την "λαϊκή εξουσία", ως "εχθρός του λαού". Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, δεν υπάρχει εύκολη τοποθέτηση, ούτε οι "αναθεωρητικές" προσπάθειες τύπου Καλύβα και Μαραντζίδη κάνουν τίποτα άλλο από το να βάζουν στην πτωματοζυγαριά κάποια κιλά πτώματα από την άλλη. Ε και; Είναι αυτό τώρα κάτι που ισορροπεί την μνήμη; Εγώ σας λέω πως αν έπαιρνε το κκε την εξουσία θα έκανε τα ίδια και χειρότερα, θα είχαμε γκουλάκ πρώτα από όλα με τους διαφωνούντες μέσα. Αλλά δεν πήρε το κκε την εξουσία, και είχαμε μακρον'ησια. Αυτά παθαίνουν οι νικητές, έτσι είναι η ζωή. Θα πάρουν και το κρίμα, περισσότερο. Κρίμα εδώ ενοχή εκεί, υστερία εδώ και δόξα από εκεί και τανάπαλιν. Προσωπικά, σαν τελικό χαλαρό συμπέρασμα: Δεν πάμε καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος, Eriugena, γιατί χάνεις την ιστορική χρονική σειρά! Πρώτα ήρθε η Εαμοκρατία, η προσπάθειά τους - σφάζοντας κόσμο - να κυριαρχήσουν ( επί Γερμανικής Κατοχής) σε όλοι την Ελλάδα και μετά όλα τα υπόλοιπα!
      Και αφού προτιμάς να μιλάς με εικόνες, ξαναγράψε αυτά που έγραψες αλλά με την χρονική σειρά που έγιναν!
      Και συνεχίζουμε την κουβέντα...

      Διαγραφή
    2. Αυτή η προσπάθεια να βρεθεί ένοχος με βάση την χρονική σειρά! ποιός ξέκινησε πρώτος;
      Να σας περιγράψω πόσοι από τον αστικό κόσμο, ακόμα και κάποιοι που έφυγαν μετά στην Αίγυπτο με υποβρύχια, πέρασαν δια εξετάσεις και επικύψεις στην Κομαντατούρ, την Ιταλική πρεσβεία;
      Θέλετε; Θέλετε να σας πω;

      Διαγραφή
    3. Τι θέλεις να σου πω που δεν γνωρίζεις. Όσοι δεν προλαβαν να φύγουν από την Κρήτη, και "ξέμειναν" στην Αθήνα πέρασαν από εξετάσεις στην Κομαντατούρ και την Ιταλική πρεσβεία, Παπανδρέου χαρακτηριστικά. Ο Πάγκαλος μου φαίνεται ηταν στο Παρίσι, αν και μάλλον και από εκεί δωσιλογούσε, και μετά συνέχισε εδώ. Μάλλον εσύ θα έπρεπε να μου πεις, ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ να δώσει διαπιστευτήρια στους κατακτητές. Πές μου έναν, και γω θα το δεχτώ. Δυστυχώς η βιβλιοθήκη μου είναι στην Λακωνία. Αν θέλεις και μου δώσεις χρόνο μέχρι να πάω κάτω, θα σου δώσω καταλόγο του αρχικού δωσιλογισμού. Μετά βέβαια όλοι πήραν ραπόρτα από τους Βρεττανούς, και φύγανε μερικοί με υποβρύχια στην Αίγυπτο. Μην το ψάχνεις. Ο αστικός κόσμος συνολικά απέτυχε να πάρει την πρωτιά, την πρώτη ανάσα στον εθνικό αγώνα. Όταν το εαμ πήρε την πρωτιά, ήταν ήδη αργά. Οι μάζες πήγαν στο εαμ, και το κκε δεν θα έκανε και τον μαλάκα, με τέτοια ευκαιρία που του δόθηκε. Τους τσάκισε όλους στην επαρχία. Στην περιοχή μου οι περισσότεροι εαμίτες ήταν πρώην εονίτες βασιλικοί εθνικόφρονες. Ακόμα και τώρα, όσοι ζούν ακόμα (αλλά και οι άλλοι με όσους πρόλαβα να μιλήσω), αυτοί οι πρώην εονίτες βασιλικοί εθνικόφρονες ήταν τόσο σταλινικοί και αφοσιωμένοι ο καθένας όσο δεν ήταν όλοι οι βασιλικοί της Μάνης μαζί. Έτσι ο κομμουνισμός κερδίζει τους ανθρώπους. Με χαλύβδινη τιμή και μέσα στην φωτιά. Και σήμερα και πάντα. Όλα τα άλλα απλά είναι στρουθοκαμηλισμοί αγαπητέ φίλε..

      Διαγραφή
    4. Και για να το λαϊκότερα: τώρα, να εδώ, αν μείνει μόνο το κκε, τι νομίζεις πως θα κάνει ο λαος; Θα εξετάσει πως έκανε εγκλήματα ο Στάλιν; Στον εθνικό αγώνα ειδικά επιβιώνει το σκληρότερο καρύδι. Και ακόμα και τώρα το σκληρότερο καρύδι είναι αυτό το κόμμα, το οποίο σε πληροφορώ δεν συμπαθώ και πολύ, ειδικά τώρα, και το οποίο δεν με συμπαθεί, σε διαβεβαιώ. Ποιός δεν του βγάζει το καπέλο όμως, τόσο σκληρό καρύδι που είναι; Ποιόν θα εμπιστευτούμε; Τον Κυριάκο Μητσοτάκη; ΧΑΧΑΧα,,είπα ένα παράδειγμα τώρα, κάνω ζαβολιά..

      Διαγραφή
    5. Παρακαλώ τον κύριο Σάββα: Να ανοίξει τον φάκελο Κατοχή. Θα γελάσουμε και θα κλάψουμε όλοι..

      Διαγραφή
    6. Διόρθωση: Δεν θυμάμαι καλά αν ήταν ο Πάγκαλος ή ο Πλαστήρας, με βρίσκετε απροετοίμαστο

      Διαγραφή
    7. Λες: κάποιοι πολιτικοί του αστικού χώρου ήταν δωσίλογοι. Ήταν. ( άλλοι γιατί πίστευαν στον εθνικοσοσιαλισμό, πίστευαν ότι ο Χίτλερ θα κερδίσει τον Πόλεμο, άλλοι για να πάρουν εξουσία, άλλοι για τα λεφτά ή για όποιον άλλο λόγο). Αυτό έχει καμία σχέση με τις σταλινικές μεθόδους και τα εγκλήματα του ΚΚΕ για την κυριαρχία του στο 80% του ελληνικού χώρου;
      Το ότι βρήκε την ευκαιρία να τσακίσει όλους τους άλλους,ΝΑΙ! Αλλά θα κριθεί για αυτό που έκανε.
      Με αυτή τι λογική και ο Χίτλερ Πήρε μία ευκαιρία που του δόθηκε, με χαλύβδινη τιμή, μέσα από την φωτιά...γιατί τον λέμε εγκληματία!!!
      Στην περιοχή μου οι εαμίτες δεν ήταν βασιλικοί εθνικόφρονες.
      Λες: ήταν τόσο σταλινικοί και αφοσιωμένοι ο καθένας! Ήταν! Γι΄ αυτό έκαναν όλα αυτά τα εγκλήματα, γι΄ αυτό παρέμειναν σταλινιστές μέχρι σήμερα, και αυτοί και οι επίγονοί τους! Για αυτό είναι κατάπτυστοι! Οι ναζιστές δεν ήταν αφοσιωμένοι χιτλερικοί; περιποιεί τιμή αυτό;
      Λες: Έτσι ο κομμουνισμός κερδίζει τους ανθρώπους. Τιμητικά το λες αυτό! Σφάζοντας ανθρώπους κερδίζεις εγκληματίες σταλινιστές όχι ανθρώπους! Και γι΄αυτό τους λέμε εγκληματίες!!!

      Διαγραφή
    8. Αν μείνει μόνο το ΚΚΕ απέναντι σε ποιους; Θα εμπιστευτούμε το ΚΚΕ για ποιο σκοπό;

      Διαγραφή
    9. Οι κομμουνιστές ήταν μπροστάρηδες σε πολλους εθνικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Στο Βιετνάμ τσάκισαν τους αμερικάνους αποικιοκράτες, στην Κίνα επίσης τους Ιάπωνες Γενοκτόνους και τους μισοπατρώτες του Κουόμιταγκ, στην Κούβα τους μαφιόζους και εκπορνευτές του Μπατίστα και της Μαφίας, και πολλά ακόμα σε πολλά μέρη του πλανήτη. Αυτά θα λέμε τώρα; Οι αφοσιωμένοι σταλινικοί της επαρχίας λόγου χάριν, που πήραν τα βουνά αντί να εκβιάζουν να δολοφονούν να μαυραγοριτίζουν όπως οι ταγματασφαλήτες ήταν εγκληματίες ,και όχι άνθρωποι; Έλεος πιά. Σε τι κόσμο πλασματικό ζείτε μερικοί; Ποιός είπε πως το κκε θα σας έκανε και τραπέζι με φρούτα και γλυκίσματα όταν αφήσατε την επαρχία στον υπόκοσμο, τους εγκληματίες τύπου Παυλάκου, στους γερμανοπροσκυνημένους και γερμανοπροδότες; Και δεν ήταν αυτοί που μπήκανε μέσα στο χαλύβδινο χέρι του κομμουνισμού κομμουνιστές, δικοί σας άνθρωποι ήταν, βασιλικοί εονίτες μεταξική νεολαία. Και αυτό το χαλύβδινο χέρι δεν είχε σχέση με το ναζιστικό, παρά τις ομοιότητες, όπως και να το κάνετε, ό,τι και να πείτε, όσες εξομοιώσεις και να κάνετε. Ρωτάτε τι εννοώ αν μείνει το κκε μόνο απέναντι σε ποιούς; Μα απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν καταπιεί την εθνική ξεφτίλα, με δεξιό και αριστερό τρόπο και ακόμα και τώρα δεν απαντούν στο απλό ερώτημα: Πότε θα ξεπληρωθεί το χρέος των 300 δις; Ποτε δεν θα ξεπληρωθεί. Αν δεν αντισταθεί ο αστικός κόσμος, δεξιός και "αριστερός" ποιός θα αντισταθεί; Αυτός που θα αντισταθεί, το πιό σκληρό καρύδι θα έχει τον λαό μαζί του, όποιος και να ήταν στο παρελθόν. Το πιο σκληρό καρύδι θα είναι αυτό που θα πάρει όλη την ιστορική τιμή και θα παραλάβει το αγαθό της εθνικής επιβεβαίωσης, όποιος και να ήταν στο παρελθόν, ό,τι και να είναι τώρα. Αν οι Γερμανοί αποφασίσουν να κάνουν κούρεμα του χρέους μόνοι τους, όταν το αποφασίσουν, τότε σωθήκατε όλοι. Αν το πάνε, όπως πιστεύω μέχρι τέλους, να τα περιμένετε όλα. Αυτό εννοώ. Τι σημασία έχει αν κάποιος ήταν "εγκληματίας" τότε; Θα έχει αντιπροσωπεύσει το έθνος και το έθνος θα τον επιβραβεύσει. Αυτό είναι πολιτική και όχι οι Ικεσίες της "αριστεράς" και της "δεξιάς''. Τόσο απλά..

      Διαγραφή
    10. ...Οι αφοσιωμένοι σταλινικοί της επαρχίας λόγου χάριν, που πήραν τα βουνά αντί να εκβιάζουν να δολοφονούν να μαυραγοριτίζουν όπως οι ταγματασφαλήτες ήταν εγκληματίες ,και όχι άνθρωποι;... Επειδή ξέρω ποιοι βγήκαν στα βουνά από το χωριό μου, και από 5-6 χωριά γύρω από το δικό μου, με τα ονοματεπώνυμά τους! Επειδή ξέρω τα εγκλήματα που κάνανε, ένα προς ένα! μη γράφεις παραμύθια! Ήταν σταλινοφασίστες εγκληματίες!!! Εναν από το χωριό μου, Γκοντίνο τον φωνάζανε, η κόρη του ζει στην Αυστραλία, τον σφάξαν μετά από λαϊκό δικαστήριο επειδή "έκλεψε" μία κουλούρα μαλλί!! Την πήρε από ένα σπίτι που καιγόταν! Το χωριό το έκαψαν οι Βούλγαροι για αντίποινα ένα μήνα πριν φύγουν οι Γερμανοί! Μπορείς να μου πεις γιατί σφάξαν έναν άνθρωπο χωρίς λόγο! Μπορείς να μου πεις γιατί επιτέθηκαν σε ένα λόχο Βουλγάρων, που έφευγαν περνώντας απλώς από την περιοχή ενώ οι Γερμανοί είχαν φύγει αρκετές εβδομάδες πριν; Γιατί το έκαναν ενώ ξέραν τα αντίποινα; ποιος ήταν ο σκοπός τους; Τον Σεπτέμβριο του 1944 όλα αυτά! Ποιος ζει σε πλασματικό κόσμο;

      Διαγραφή
    11. Αυτό που λέτε ίσως να συνέβει, ή μάλλον θα έλεγα συνέβει. Εγώ γιατί θα πρέπει να απολογηθώ τώρα; Για τα εγκλήματα του κκε, τα όποια εγκλήματα, που δεν είμαι κκε; Να βάλουμε την ζυγαριά με τα πτώματα και να μετρήσουμε ποιός ήταν ο μεγαλύτερος εγκληματίας; αυτό θέλετε τελικά όλοι σας; Στην δική μου ζυγαριά μετράει ποιός έκανε τον αγώνα, με όλα τα εγκλήματα και τις αθλιότητες, σε κεντρικό επίπεδο. Και τον αγώνα δεν τον έκανε ο αστικός χώρος. Ούτε τώρα τον κάνει, αφού και ο συριζα ανήκει σε αυτόν τον χώρο. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Α, και κάτι άλλο, τα εγκλήματα των ''εθνικοσφρόνων" στην Λακωνία δεν είναι παραμύθια. Το αίμα μιλάει σε κάθε πέτρα της Μάνης. Τι να λέμε τώρα...δεν θα μας κάνετε και διδαχές..

      Διαγραφή
    12. Ποιον αγώνα! "διευθέτηση" των πραγμάτων για την επόμενη μέρα κάνανε! Για πες μου σε πόσες περιπτώσεις, όταν οι Γερμανοί πήγαν να σφάξουν για αντίποινα, μπήκαν αυτοί ανάμεσα να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων! Να πεθάνουν, τουλάχιστον, πρώτα αυτοί και μετά οι αθώοι πολίτες!

      Διαγραφή
    13. Έχω άπειρα παραδείγματα, όπως και σεις πιθανόν για το αντίθετο. Έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση όμως; Κανένα. Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ μετράει η στρατηγική, η τακτική, και το αντικειμενικό αποτέλεσμα, και όχι οι ηθικολογίες. Ο ΛΑΟΣ έχει την δική του ζυγαριά και αυτά που του λέτε, του λέμε και του λένε, τα μετράει με ανατριχιαστική ακρίβεια. Κάποια στιγμή θα μπούν όλα σε τάξη, και σε αυτή την (ηθική) πλέον τάξη κάθε θύμα και κάθε αθώος, κάθε ένοχος και κάθε "ουδέτερος'' θα μετρηθεί χωρίς λάθος. Είδατε τι δύσκολο πράγμα είναι η "εθνική ενότητα'';

      Διαγραφή
    14. Χάνεις τα λόγια σου Eriugena, με σχιζοφρενή ακροδεξιά αποβράσματα που ανακυκλώνουν όλη την εμφυλιοπολεμική μοναρχοφασιστική προπαγάνδα την οποία έβρασαν μέσα στην εγκεφαλική κοιλότητά τους οι μαυραγορίτες δοσίλογοι παππούδες τους... δυστυχώς στο Μελιγαλά ο ΕΛΑΣ έκανε μισές δουλειές με την προδοτική φάρα τους...

      Διαγραφή
    15. Είστε απαράδεκτοι όσοι σπέρνετε τέτοιο μίσος μεταξύ των Ελλήνων.
      Ο διχασμός που εκπορεύεται από το μίσος σας, θα μας οδηγήσει σε νέο εμφύλιο.
      Είστε η χαρά του Ερντογάν που καραδοκεί.
      Ναζισμός, κεμαλισμός και σταλινισμός είναι το ίδιο τέρας με άλλο προσωπείο.
      Τόσο ο Μελιγαλάς όσο και ο βομβαρδισμός των ανταρτών του ΚΚΕ με ναπάλμ, είναι ντροπή γι' αυτούς που τα διέπραξαν και πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλους μας,
      Είναι αδιανόητο να ομνύεις στα εγκλήματα κατά αμάχων.

      Διαγραφή
    16. Κατ'αρχάς αφήστε τους χαρακτηρισμούς, και εσείς και ο κύριος Χατζησαββίδης, όταν αναφέρεστε στο πρόσωπό μου. Είχα μια έντονη συζήτηση με τον κύριο Λύτο, του δίνω τα συγχαρητήρια μου για την ψυχραιμία του. Με τον σχιζοφρενή που δήλωσε ευθέως ότι θα έκανε συμμαχία ακόμα και με τους Τούρκους για να εξοντώσει τον "υπέρτατο εχθρό" δεν μιλάω. Υπάρχουν και οι ψυχίατροι, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ο El Carnicero Rojo έκανε ένα φάουλ γιατί μίλησε όπως μίλησε στην συζήτησή μου με τον κύριο Λύτο, ο οποίος αν και εκφράζει κατ΄εμέ υπερσυντηρητικές απόψεις έχει μιαν ορθολογικότητα. Εσείς τώρα παρεμβάλεστε, όπως ο κύριος Χατζησαββίδης, για να πείτε τις κεντρώες κοινοτοπίες σας περί διχασμού. Στο μεταξύ, αν παρατηρήσατε όλοι εσείς οι "κεντρώοι" είναι πασιφανές πως ούτε κομμουνιστής είμαι, ούτε παρέβλεψα τα αίσχη και του κκε, ούτε επικρότησα τον σταλινισμό. Αλλά ο κεντρώος νυν συριζόπληκτος έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Πως όμως να μην την χάσει όταν έχει αρχίσει ήδη την προσπάθεια να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα μετά και την κυβίστηση της "ελπίδας" του; Εμ; Πως;

      Διαγραφή
  13. Παρεπιπτόντως, βλέπω με πραγματική λύπη τους υποστηρικτές ή συμπαθώντες τον Αλέξιον να μην έχουν καταλάβει τίποτα. Γειώνοντάς μας, μας λένε αφήστε τα αυτά, εδώ έχουμε δουλειά, καθήκοντα, νέες προοπτικές. Αγαπητοί φίλοι, γειωνόμενος και γω σας λέω: Έχουμε ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχουμε ΤΡΟΙΚΑ, με άλλη μορφή. Ή μάλλον, έχουμε το ίδιο πράγμα ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, με άλλη μορφή: Πριν είχαμε ΜΝΗΝΟΝΙΟ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΈΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΕΣΜΟΥΣ. Έλεος πιά! Ε-ΛΕ-ΟΣ! Το μονο που σωζει την αξιοπρέπεια της "αριστεράς" είναι να φάει χυλόπιτα από τους Γερμανούς και να κάνει ψευδοηρωϊκή έξοδο, αφού πρώτα έχουν παιχτεί δις τρις στα διεθνή κέντρα μπορντέλα χρηματιστηριακής αχρειότητας. Τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι "κολλημμένοι" στα ιστορικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eriugena, εγώ απλά υποστηρίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και κατόπιν να κρίνουμε σκληρά το αποτέλεσμα. Αυτό είχα την αίσθηση ότι ήταν αυτονόητο,αλλά μάλλον όχι.

      Είναι υπερβολικά απλό! Θεωρώ τεράστιο λάθος να χτυπάμε την κυβέρνηση την ώρα που επιχειρεί διαπραγμάτευση με τους ξένους. Προσωπικά έχω ταχθεί υπέρ της Δραχμής,αλλά βλέποντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν το επιθυμεί,το σέβομαι απόλυτα.

      Πως νομίζετε ότι θα επιτύχουμε εθνική ενότητα και ομοψυχία αν δεν συμφωνήσουμε στα βασικά,βάζοντας τις όποιες διαφωνίες μας σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς να επιβάλει όλα του τα θέλω στο σύνολο,είναι λάθος.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο. Δεν μπορούμε να πάμε στη δραχμή γιατί είμαστε χρεοκοπημένοι! Αν κόψουμε δικό μας νόμισμα δεν θα έχει συναλλαγματική αξία! Την άλλη μέρα θα πρέπει να πάμε στους δανειστές για να βρούμε συνάλλαγμα!!! Θα μιλάμε για λίγα δις ευρώ με όρους του 1897!
      Όποιος κόβει νόμισμα δεν σημαίνει ότι έχει και λεφτά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Για τον :
      Λύτο Δ.Κωνσταντίνο 23 Φεβρουαρίου 2015 - 12:18 π.μ.

      Γιατί το έκαναν ενώ ξέραν τα αντίποινα; ποιος ήταν ο σκοπός τους; Τον Σεπτέμβριο του 1944 όλα αυτά!

      Τα έκαναν και νωρίτερα για να προκαλέσουν τα Γερμανικά αντίποινα, προκειμένου ο κόσμος να βγει στο Βουνό και να καταταγεί στον ΕΛΑΣ! Για να κερδίσουν κόσμο !

      Όπως έτσι σκότωσαν τον Γερμανό Ιατρό αξιωματικό και τον οδηγό του αυτοκινήτου του, που πήγαινε στο Ασβεστοχώρι έξω από την Θεσσαλονίκη για να πάρει δείγμα από την δεξαμενή του νερού και να ελέγξει την ποιότητα του πόσιμου νερού της πόλεως.

      Αποτέλεσμα, ................ οι Γερμανοί ως αντίποινα σκότωσαν περί τους 380 κατοίκους και μερικούς τους έκαψαν μέσα στα καμίνια παραγωγής ασβέστη του Ασβεστοχωρίου.

      Ο ΕΛΑΣ εποίησε την νήσσαν!!!

      Περίπου τα ίδια έγιναν στα μαρτυρικά Καλάβρυτα της Πελοποννήσου.

      Ο Καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς τον οποίο είχαν καλέσει ως ομιλητή σε Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, κατεδίκασε τις πράξεις τόσο των Γερμανών όσο και αυτών (των Ελασιτών) οι οποίοι τις προκάλεσαν. Έγινε τότε πολύ δυσάρεστος. Έχω δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας που αναφέρονται όσα σας γράφω!

      Εντελώς τυχαία άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή την θυγατέρα του τότε τοπικού γιατρού της περιοχής που έζησε τα γεγονότα, η οποία ως αυτόπτης μάρτυς κατέθεσε πως τρείς τραυματίες Γερμανοί αιχμάλωτοι του ΕΛΑΣ, ήσαν υπό την επιτήρηση του ιατρού πατέρα της και ανέφερε ως αυτόπτης μάρτυρας όσα συνέβησαν.

      Ο ΕΛΑΣ, ίσως και έπειτα από απόφαση των Άγγλων συνδέσμων της περιοχής, εφ’ όσον η Γερμανική στρατιωτική διοίκηση δεν δέχτηκε να γίνει ανταλλαγή με Έλληνες, διέταξε να εκτελεστούν εν ψυχρώ όλοι οι Γερμανοί αιχμάλωτοι.

      Πήραν λοιπόν και τους τρεις τραυματίες Γερμανούς από τον ‘Ελληνα Καλαβρυτινό γιατρό, - παρά τις αντιρρήσεις και τις παραινέσεις του -, οδήγησαν τους αιχμαλώτους Γερμανούς στρατιώτες κοντά σε ένα γκρεμό. Εκεί επειδή υπήρχε έλλειψη φυσιγγίων τους εξετέλεσαν με μαχαίρι, δηλαδή τους έσφαξαν, και τους πέταξαν μέσα στον γκρεμό.

      Αργότερα, όταν εξέδραμαν οι Γερμανοί με μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις υπό τον Αντιστράτηγο Στρατηγό Καρλ Χανς Μαξιμίλιαν φον Λε Σουϊρ, Διοικητή της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, ο ΕΛΑΣ πάλι δεν προσπάθησε να τους καθυστερήσει ή να τους πολεμήσει.

      Τους δε Καλαβρυτινούς ο ΕΛΑΣ τους άφησε στο έλεος της μοίρας τους για να τους κάψουν ζωντανούς οι Γερμανοί στο γνωστό απάνθρωπο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

      Προς όλους τους αποδέκτες:

      Ο Ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, έχει συγγράψει αρκετά βιβλία στα οποία παραθέτει πολλά στοιχεία από τα γεγονότα της Τριπλής Κατοχής. Επίσης, έχει εκδώσει βιβλία με τα ονόματα όλων των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων κυρίως των Γερμανών.

      Στο βιβλίο του «Ιστορία της Κατοχής», Τόμος Α΄, ΛΙΒΑΝΗΣ, Αθήνα, 2013, αναδημοσιεύει το πλήρες άρθρο του αείμνηστου Στρατηγού Πλαστήρα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ της 28.34.1934 στο οποίο ο Πλαστήρας ζητά δικτατορία. Επίσης αλλού δημοσιεύει άλλο άρθρο του Πλαστήρα στο οποίο αυτός στοιχίζεται υπέρ των Ιταλών και των Γερμανών και εναντίον του αγώνα του Ελληνικού Στρατού στην Βόρειο Ήπειρο (σήμερα ανήκει στην Αλβανία).

      Διαβάστε τους δύο αυτούς τόμους ιστορίας ή και τα άλλα βιβλία του, άριστα τεκμηριωμένα, του κ. Κούκουνα για να ενημερωθήτε όσον αφορά τους δοσιλόγους και τους συνεργάτες των Γερμανών.

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  14. Αγαπητοί μπερδεύουμε την ψυχολογική έννοια της ανεξαρτησίας με την πολιτική-στρατιωτική-επιστημονική έννοια της.Η κυβέρνηση ναι μεν αναπτέρωσε ψυχολογικά τους Έλληνες αλλά πρακτικά έκανε μία τρύπα στο νερό.Αισθανόμεθα πλέον ανεξάρτητοι.Είμαστε ?
    Κάποιος μπορεί να νομίζει ότι είναι ανεξάρτητος αλλά να μην είναι...Πολύ πιο επικίνδυνο από το να μην αισθάνεται και να μην είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eriugena
    αν εισαι αριστερος κανεις αρκετα καλη προπαγανδα δημιουργιας συγχυσης και αποπροσανατολισμου μπερδευοντας τους πολιτικα και ιδεολογικα αναλφαβητους αστους αλλα δεν ειναι αρκετη....
    αν εισαι ΜΗ αριστερος αστουλης τοτε με επιβεβαιωνεις απολυτα για την αδυναμη ηττημενη και παραιτημενη φυση σας.....
    δεν εχει πλεον καμια απολυτως σημασια το μνημονιο η τροικα η πτωχευση και οτιδηποτε αλλο.
    σημασια εχει η εαμοβουλγαρικη αριστερα που μαζι με τους λαθρομεταναστες της, σημερα θα σφαξουν εκατομμυρια ελληνες παλι. ευχομαι να εισαι και συ απτους πρωτους ΜΗ αριστερους αστουληδες που θα σφαχτουν....
    τα αλλα που ταχα μου θες να μας πεις αλλα δεν μας λες περι κατοχης πες τα μας να μαθουμε και μεις(αν και ιστορικος με μαστερ και υποψηφιος διδακτωρ να κατσω νασακουσω τις βαρυγδουπες χιλιοειπωμενες αναλυσεις σου περι μπολσεβικοπολεμου για τους καλους και κακους και πως φταιμε ολοι μαζι και αλλα τετοια γλαφυρα για παιδακια νηπιαγωγειου και χαζοδεξιουληδες-αστουληδες....

    και για να σου λυσω και την απορια επειδη αναφερθηκες στην χιλιοειπωμενη καραμελα περι κακων δοσιλογων (μαρξιστικος ορος που επιβληθηκε απο την κυριαρχη μπολσεβικικη ιδεολογια το 74 στους ηττημενους πανηγυρικα αστουληδες) φυσικα και γω θα πηγαινα με προθυμια με γερμανους ιταλους τουρκαλμπαν και μπουλγκαρ κατακτητες ακομα και με τους τουρκους προκειμενου να εξοντωσω τον μεγαλυτερο και υπερτερο εχθρο της πατριδας μου και του λαου μου τους εαμοβουλγαρους κομουνιστες.
    μετα φυσικα θα κοιτουσα να καθαρισω και τους προαναφερθεντες πρωην συνεργατες μου....
    και φυσικα στα ηρωικα ταγματα ασφαλειας του πλαστηρα και παγκαλου τα κατασυκοφαντημενα απο τη μαρξιστικη προπαγανδα η οποια υιοθετηθηκε και εσωτερικευθηκε και απο τους χαζοδεξιους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    θα με πεις δοσιλογο και προδοτη και τουρκοφιλο και γερμανοφιλο? so what?δεν περναει πλεον η κοκκινη τρομοκρατια με ασκηση ιδεολογικης και ψυχολογικης βιας σε ολο και περισσοτερους ελληνες..... δεν μενδιαφρει η γνωμη του εχθρου για μενα. μενδιαφερει να τον εξοντωσω με καθε μεσον και καθε τροπο χωρις χριστιανοδεξιουλικες αναστολες που μας καταντησαν ετσι σημερα ....και οχι φυσικα με ιδεες και πενες....
    αλλα πρωτα πρεπει να μπεις στο νοημα τι εστι μπολσεβικισμος να μελετησεις την βαθυτερη φυση του και τελος να δρασεις συλλογικα μαζικα συντροφικα δυναμικα και αποφασιστικα με συνεργαια και αλληλεγγυη στην εξοντωση του....

    τον μπολσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
    δεν θα ψοφησει μονος του
    τσακισε τον!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό και μόνο που λές τα λέει όλα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, και αν μου επιτρέπεις θα ήθελα αυτό ειδικά να το διαδώσω σε όλους τους πατριώτες δεξιούς. Είναι ένα ταγματασφαλίτικο μπουμπούκι:
    ".....και για να σου λυσω και την απορια επειδη αναφερθηκες στην χιλιοειπωμενη καραμελα περι κακων δοσιλογων (μαρξιστικος ορος που επιβληθηκε απο την κυριαρχη μπολσεβικικη ιδεολογια το 74 στους ηττημενους πανηγυρικα αστουληδες) φυσικα και γω θα πηγαινα με προθυμια με γερμανους ιταλους τουρκαλμπαν και μπουλγκαρ κατακτητες ακομα και με τους τουρκους προκειμενου να εξοντωσω τον μεγαλυτερο και υπερτερο εχθρο της πατριδας μου και του λαου μου τους εαμοβουλγαρους κομουνιστες.
    μετα φυσικα θα κοιτουσα να καθαρισω και τους προαναφερθεντες πρωην συνεργατες μου...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν πάτε καλά!!! Τραβάτε ρε παιδιά να σας δεί κανένας γιατρός,που βρήκατε μέρος και στιγμή να ξεδιπλώσετε την εμφυλιοπολεμική σας διαστροφή.

    Τραβάτε ρε να πηδηχτείτε απο το παράθυρο που νομίζετε ότι θα σύρετε τον Ελληνισμό σε διχασμό και πάλι.

    Πάρτε και τις κωλοιδεολογίες σας και άντε στον αγύριστο,μόνο κακό και πόνο προσφέρετε σε αυτό τον τόπο,μόνο δυστυχία μίσος και τραγωδίες μπορείτε να υποσχεθείτε στους Έλληνες.

    Άντε βρε ανθρωπάκια που νομίζετε ότι θα ξαναεπιβάλλετε Εθνικό Διχασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία ἐρώτηση; Σοῦ ἀρέσει ποὺ τὸ θέμα τῶν Σκοπίων μᾶς ταλανίζει;

      Διαγραφή
  18. Μπράβο σου σου κύριε Χατζησαββίδη. Πήρες ίσες αποστάσεις την κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι η κεντροαριστερά σε όλες τις τις μορφές. Ένα ιδεολογικό τίποτα. Και με χαρακτηρισμούς βλέπω με στολίσατε, χωρίς να σας έχω δώσει κανένα δικαίωμα. Τι να πω...έκανε ο συριζα καλή δουλειά τελικά στα μυαλά των ανθρώπων. Σε λίγο καιρό να δούμε πως θα κοιτάτε τον καθρέφτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για εμένα όποιος δεν καταδικάζει την εμφυλιοπολεμική παράκρουση είναι εχθρός μου.Όποιος θεωρεί ότι ο εμφύλιος δεν ήταν παρά η μεγαλύτερη μαλακία των προγόνων μας,είναι φίλος και αδελφός μου. Το σχόλιο δεν απευθυνόταν σε εσένα,αλλά αν στα παραπάνω που αναφέρω βρίσκεις κάπου και εσένα τότε ναί,σε αφορά.

    Όσοι αναπολούν τον εμφύλιο μόνο για φτύσιμο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χατζησαββίδη, όποιος διχάζει το λαό του με μίσος είναι γνήσιος υπηρέτης των τραπεζιτών. Όλα τα άκρα στην πολιτική είναι επικίνδυνα και όργανα των δυναστών των λαών, του ντόπιου και ξένου ανήθικου κεφαλαίου, το οποίο στελεχώνουν βαθύτατα ανώμαλοι άνθρωποι.
      Μόνο τα φυτά βλέπουν τον εχθρό στο πρόσωπο των φτωχών συμπατριωτών τους. Για να καταλάβεις για το τι μιλάω, αντί να σφάξει η ΧΑ μερικά μεγαλολάμογια που έφαγαν δις, πήγε και έσφαξε ένα φτωχαδάκι από φωχογειτονιά. Μιλάμε για απίστευτα φυτά.
      Είδες και πως ο Μιχαλολιάκος έσκυψε στη Ντόρα; Λες και ήταν το αφεντικό του. Χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς σύγκρουση με το κατεστημένο, η ΧΑ βλέπει ακόμα τον εχθρό στην αριστερά, την πεινασμένη και εξαθλιωμένη κομμουνιστική αριστερά των φτωχών ανθρώπων. Να ενωθεί η ΧΑ με το ΚΚΕ τώρα και να πάρουν την εξουσία μαζί, ας αφήσουν τις ανωμαλίες στην άκρη.

      Διαγραφή
    2. Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
      καθενός χαμογελάει,λέγοντας,
      Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
      μην το πιάστε ,γιατί ριχνει εισέ δάκρυα θλιβερά
      Από στόμα οπού φθονάει,παλληκάρια,ας μη πωθεί,
      πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.
      Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένη έθνη αληθινά
      <>

      Απο τους πιό σημαντικούς στίχους του Εθνικού μας Ύμνου .Χρήστο Χατζησαββίδη ,συνέχισε να τους υπερασπίζεσαι.

      Διαγραφή
    3. Δεν εμφανίστηκε ο τελευταίος στίχος

      Διαγραφή
    4. Εάν μισουνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά

      Διαγραφή
    5. Μεταξύ της ανύπαρκτης αντιπαράθεσής μου με τις απόψεις των σχιζοφρενών (δεν ασχολούμαι με ψυχοπαθείς, παρά μόνον σε ένα ανθρωπιστικό επίπεδο, υπάρχουν και ψυχίατροι) και μιας έντονης αλλά λογικής αντιπαράθεσης (εμού και του κύριου Λύτου) προτιμήσατε, και σεις και ο κύριος Χατζησαββίδης, να παίξετε τον ρόλο του "κεντρώου" πατριώτη στην "μέση" μιας ανύπαρκτης αντιπαράθεσης, και μάλιστα τώρα μιλάτε με διχόνοια. Ποια διχόνοια; Είπα: ο συριζα έχει φτιάξει κατάσταση ανοησίας. Θα έρθει η στιγμή που θα ντρέπεστε να κοιτάτε τον καθρέφτη..

      Διαγραφή
  20. αρα επιβεβαιωθηκα και παλι
    εισαι αντιστοιχα ενα εαμοβουλγαρικο μπουμπουκι που το παιζει ταχα μου πατριωτης....
    τι δεν καταλαβες απο αυτο που εγραψα?
    και ναι δειξτο παντου να το μελετησουν ολοι μπας και καταλαβουν τι γινεται και να παψουν να σας φοβουνται και να σας πολεμησουμε και παλι....

    χατζησαββιδης
    τι πιο σημαντικο απο το αλυτο προβλημα του μπολσεβικισμου εχεις να κανεις δηλαδη ποια ανθρωπακια και ποιες κωλοιδεολογιες και που τον ειδες τον εθνικο διχασμο????????
    ηρεμησε αστουλι ασε τους χαρακτηρισμους δεν ξερεις καν σε ποιον πλανητη βρισκεσαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Κομμουνισμός φτιάχτηκε σαν καθαρό, αδιάφθορο κίνημα πριν τον Μαρξ, τον έκαναν διάσημο έντιμοι και καθαροί άνθρωποι, αλλά από τότε που πήρε την ηγεσία ο Μάρξ τρώγοντας τον Βάιτλιγκ πριν 170 χρόνια, άρχισε η ηθική και διανοητική φθορά του.
    Άνθρωποι είμαστε όλοι, αριστεροί και δεξιοί. αλλά μπροστά σε εσένα τον υπεράνθρωπο, είμαστε ένα τίποτα.
    Ξέρνα διχασμό του Ελληνικού λαού, κάνε τη δουλειά σου να σκοτώνεις την ενότητα των εντίμων, αριστερών και δεξιών. Χώριζε σαν ζώα τους συμπατριώτες, και άρχιζε εμφύλιους, γνήσιε υπηρέτη των τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι αρχές του Κομμουνισμού φτιάχθηκαν από τον Αδάμ Βαουσχάουπτ όταν ένωσε τις Μασωνικές Στοές και οργάνωσε την Γαλλική επανάσταση. Από εκεί και ύστερα αν ήθελες να καταλάβεις ένα κράτος του οργάνωνες Κομμουνισμό. Αν θέλεις να καταλάβεις την ανθρωπότητα περνάς το Κομμουνιστικό Μανιφέστο του ΜΑΡΞ στον
    ΟΗΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριοι θα μου επιτρέψετε να κάνω μία παρέμβαση στην συζήτησή σας και να σας θέσω ένα απλό ερώτημα:

    Δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχυσαν Ελληνικό αίμα για να καταδικαστούν ηθικά και ιστορικά απ' όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες? Έχει σημασία η ιδεολογία ή το ποιος το ξεκίνησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια επισήμανση.
    Η γεωπολιτική θέση και η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας-Κύπρου, αποτελούν αντικείμενο ζωτικού ενδιαφέροντος των μεγάλων δυνάμεων.
    Το ενδιαφέρον αυτό, μεταφράζεται σε χειραγώγηση -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- του πολιτικού και οικονομικού προσωπικού της χώρας.
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα-Κύπρος να μην γίνουν ποτέ πραγματικά ανεξάρτητες.
    Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα τους διχασμούς.
    Αλλοι από δώ, άλλοι από κεί, όμως στην ουσία κανένας με την Ελλάδα.
    Εμείς οι Έλληνες, σε Κύπρο και Ελλάδα, θα γίνουμε πραγματικά ανεξάρτητοι και θα δημιουργήσουμε συνθήκες ανεξαρτησίας για Κύπρο και Ελλάδα, όταν εκτός από εθνική, αποκτήσουμε και γεωπολιτική συνείδηση και απαλλαγούμε από ιδεολογίες ξένες προς το έθνος και την ιστορία του Ελληνισμού.
    Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι άλλο κάρβουνο ρε εμφυλιοπολεμικά παλληκάρια!

    Ψάχνουμε να βρούμε τα αιτια της κρίσης, ας κοιταχτούμε και λίγο στον καθρέφτη και ας κάνουμε την ερώτηση στον εαυτό μας καλύτερα. Είναι δυνατόν μετά από όσα έχουμε υποστεί ως άνθρωποι και ως χωρα να προσπαθούμε να λύσουμε τις διαφορες του εμφυλιου? Αντί να λέμε πως ποτε αυτό το πράγμα δεν πρέπει να επαναληφθεί υπάρχουν ακόμα κάποιοι που προσπαθούν να βρούν δικαια στην τρελα του εμφυλιου πολεμου! Αυτή είναι η αιτια της κρίσης λοιπόν δε χρειάζεται άλλη!

    Δείτε τι άνθρωποι χαμηλότατης υποστάθμης έχουμε γίνει, ας βγάλουν οι ανύπαρκτοι υπουργοί τα στοιχεια αν τολμάνε, poses ληστείες, πόσοι φόνοι, poses αυτοκτονίες την ημερα σε μια χωρα που έχει το πληθυσμιακό μέγεθος του Λονδίνου και ας συγκρίνουμε τους αριθμούς με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αντί η κρίση να μας κάνει ανθρώπους μας έκανε ακόμα χειρότερα τέρατα και δεν παραλείπουμε να το επιβεβαιώνουμε σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας δραστηριότητας ούτε ακόμα και στον διάλογο ιστολογιών όπου διψάμε για αίμα γυρνώντας στον εμφύλιο! ΝΤΡΟΠΗ. Ο εμφύλιος τελειωσε και καλά θα κάνετε να προσεύχεστε όπου θέλετε να μην επαναληφθεί. Πραγματικά λυπάμαι τους ανθρώπους που ψάχνουν να βρούν δικαίωση σε αυτή την εσωτερική γενοκτονία μεταξύ αδερφών! Λυπάμαι όμως και για το μέλλον του έθνους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τρείς λαλούν και δύο χορεύουν. Αφού δεν θέλετε την παρουσία "εμφυλιοπολεμικών" ατόμων, που χαλάνε την εθνομετριοπάθειά σας, και βρήκατε μάλιστα και την αιτία της χρεωκοπίας στον εμφύλιο, εγώ ως αυτόκλητος αντιπρόσωπος της κομμουνιστικής πτέρυγας αποχωρώ από οποιονδήποτε σχολιασμό σε αυτό εδώ το ιστολόγιο και σας αφήνω στο έλεος της χρυσαυγίτικης σχιζοφρένειας. Ίσες αποστάσεις θέλετε; Πάρτε στο εθνομετριοπαθές σας μέτωπο αγκαλιά τον ναζισμό, και βρείτε τότε εκεί τον μέσο όρο σας ή μάλλον τον εθνικό σας προορισμό μεταξύ ενός χρεόυς 300δις και διαφόρων αναλώσιμων πολιτικών και πολιτικών..
    Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς δε με ενδιαφέρει ούτε να μείνεις ούτε να φύγεις, αλλα όπως εσύ εκφράζεις τις απόψεις σου για τον εμφύλιο έτσι κι εγώ εκφράζω τις απόψεις μου εναντίον του εμφυλιου. Αν αυτό εσένα δε σου αρέσει είναι ίσως δείγμα του ανυπαρκτου δημοκρατικού πολιτικού πολιτισμού της αριστεράς στην Ελλάδα, του κόμπλεξ της υποτιθέμενης ήττας λες και κέρδισε κανεις από τον εμφύλιο.

      Φαντάζομαι καταλαβαίνεις από μονος σου ότι το σχόλιο σου αφήνει να εννοηθεί πως ο εμφύλιος καλώς έγινε, δεν ξέρω αν αυτή είναι η άποψη σου, πάντως αυτό αφήνει να εννοηθεί και καλο είναι να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και να αναλάβεις και την ευθύνη αυτών που λες. Επιπλέον για τον εμφύλιο δε συζητάς μονος σου κι εγώ αναφέρθηκα σε όλους, ωστόσο μόνον εσύ προσβλήθηκες, αλλα σου γράφω παραπάνω την αιτια. Το αν εσύ θες να λες τους διαφωνούντες με σένα Ναζιστές λίγο με ενδιαφέρει, δε θα μου πεις εσύ ποιος είμαι εγώ! Αυτά να πας τα πεις στο κόμμα σου!

      Διαγραφή
    2. Τον παππου σου μάλλον δεν τον άκουσες καλά....

      Διαγραφή
  27. Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου.
    Να επισημάνω ότι πολύ φοβάμαι πως ορισμένοι θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους με την σπορά διχαστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Eriugena
    δεν παίρνω ίσες αποστάσεις από κανέναν.
    Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να μην συμμετέχω σε συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά, ενώ θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να αφαιρεσω το λόγο από κανέναν, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
    Η αποχώρηση δεν είναι λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες Κύριε Καλεντερίδη, οι συζητήσεις για τον εμφύλιο δεν οδηγούν πουθενά? Εκεί έχουν γράψει μερικοί λέει χρυσές σελίδες, δεν είναι μαύρες όπως νομίζουμε μερικοί, χρυσές είναι, έτσι έπρεπε να γίνει, έπρεπε να σακατευτούμε μεταξύ μας, να χαθεί μια γενιά, για τα δικαια του Lenin και του Stalin, οι Ιταλοί κομμουνιστές ήταν χαζοί που δεν αιματοκύλισαν την Ιταλία, αλλα ακολούθησαν την πολιτική οδό....Εμείς όμως ήμασταν οι έξυπνοι....Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε είναι αδύνατο να κατανοήσουν μερικοί τη σημαίνει καλοπροαίρετη κριτική, έκκληση για ενότητα και λήψη του συμφέροντος του συνόλου της κοινωνίας στις πολύ σημαντικές διαπραγματεύσεις, αλλα και πως και σήμερα είναι ακόμα μια περίπτωση που πρέπει να είμαστε μια γροθιά και όχι διασπασμένοι σε φράξιες...αλλα μήπως έμαθαν ποτε καλύτερα....Εδώ είναι τόσο συγχυσμένοι που συγκρίνουν τον Κάστρο, το Che και τους Βιετναμέζους, ειδικά τους τελευταίους με τους καρεκλοκένταυρους κομματοσκυλους που αιματοkυλησαν την πατρίδα μας και μετά μιλάνε για φανταστικούς κόσμους...

      Η ουσία είναι ότι η ενότητα είναι το pan, αλλα από ο,τι φαίνεται αδυνατούμε να το καταλάβουμε, θα πρέπει να μας βομβαρδίσουν με κανονικές βόμβες για να το καταλάβουμε, γιατί δεν έχουμε τη νοημοσύνη να κατανοήσουμε πως ζούμε σε εμπόλεμη περίοδο.

      Και κάτι τελευταίο, τι νόημα έχει να αργοπορεί κανεις σε ένα μνημόσυνο? Τι ακριβώς θέλουν να δείξουν ότι πιστεύουν στον Marx? E και λοιπόν? Δεν μπορούν να ακούσουν δυο λόγια από τον papa και να σεβαστούν τους νεκρούς? Τι επαναστατικό δείγμα είναι ακριβώς αυτό, του Κάστρο η των Vietkog?

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε
      το λέω και το τεκμηριώνω.
      Οι εμφύλιοι και οι διχασμοί είναι αποτέλεσμα αυτού που γράφω στο σχόλιό μου πιο πάνω.
      Οι γεωπολιτικοί παράγοντες που θέλουν να ασκήσουν επιρροή στην Ελλάδα, για να εξυπηρετήσουν και να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα, χρησιμοποιούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και εννοώ άλλοτε εκούσια και άλλοτε ακούσια, τις ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις των Ελλήνων, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
      Τι να πω, για τους δωσίλογους, για τους συνταγματάρχες της KGB που δρούσαν στο ΕΑΜ και των ΕΛΑΣ, ή τους συνεργάτες των Άγγλων, που υπήρχαν και στον ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και στον εθνικό στρατό!
      Γι' αυτό μίλησα για γεωπολιτική συνείδηση.
      Αν την αποκτήσουμε, τότε θα μπορέσουμε ίσως να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ισως να αποκτήσουμε και την ανεξαρτησία μας.
      Άλλωστε, αυτό το στόχο πασχίζουμε να εκπληρώσουμε επτά ολόκληρα χρόνια με το Ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά.
      Όμως, όπως φαίνεται, λίγα πράγματα καταφέραμε.
      Κρίμα.
      Πάντως δεν το βάζουμε κάτω...

      Διαγραφή
    3. Σάββα ο εμφύλιος μας κατέταξε στον πολιτισμένο Δυτικό κόσμο ίσως προσχεδιασμένα ίσως όχι.
      Ευτυχώς γλύτωσαν μερικές γενιές από τα Γκουλάγκ και τα υπόλοιπα καλά αυτού του συστήματος μηδενικού λόγου και άποψης. Ο εμφύλιος μας οδήγησε στον διχασμό που υπάρχει ακόμη.Προσπάθεια για να εξαλειφθεί ο διχασμός έκανε ο Πρεσβύτερος Καραμανλής με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Ανδρέας Παπανδρέου , να φέρει τη λήθη των εθνικών αγώνων και να μας επιβάλλει πνευματικό ακρωτηριασμό με την Κομμουνιστική Ιδεολογία ως μονόδρομο.Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε σήμερα οικονομικά, δημογραφικά,εθνικά.
      Το πως θα ξεφύγουμε δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά . Προσωπικά βασίζομαι στα υπόλοιπα κράτη εκτός της Ελλάδας, προς το παρόν. Οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία σε λίγες μέρες, οι εκλογές στη Δανία , στη Βρετανία θα απαιτήσουν Δημοκρατία και ισότιμη μεταχείριση ενάντια στη Μαρξιστική πολιτική της Μέρκελ (αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας)
      και της σχολής της Φρακφούρτης

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω και συμφωνώ απολύτως και ελπίζω και να μην το βάλετε κάτω σε καμια περίπτωση, εγώ προσωπικά 2 ιστότοπους ξέρω, που προσπαθούν να κάνουν πολιτικές αναλύσεις προς το κοινό όφελος του Ελληνισμού χωρίς απολύτως καμια κομματική αγκύλωση, και το τονίζω αυτό γιατί υπάρχουν και αξιόλογοι ιστότοποι με κομματική ταυτότητα όμως, παρουσιάζοντας όλες τις απόψεις όπως οφείλει να γίνεται σε δημοκρατικά πολιτεύματα και ο ένας είναι εδώ και για αυτό έχω παραμείνει και τακτικότατος αναγνώστης.

      Διαγραφή
  29. Επιπλέον διάβασα τώρα και τα σχόλια του El carnicero rojo, για σένα φιλε απλώς σε λυπάμαι, τίποτα άλλο δεν έχω να γράψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. alexandros
    πραγματικα λυπαμαι για μια ακομα φορα για λογαριασμο σας
    ο μπολσεβικος Eriugena ευθεως και με αξιοπρεπεια λεει τα πιστευω του πιστευει στην παλη των ταξεων και στη συνεχιση του εμφυλιου(σκοπος ζωης γιαυτον) και υποστηριζει με παθος θαρρος και αυταπαρνηση αυτα που πιστευει και παλευει να διχασει τους ελληνες για να τους σφαξει πολυ πιο ανετα στον αναποφευκτο τριτο γυρω που επιδιωκει με καθε μεσον και καθε τροπο, δεν θελει την εθνικη ενοτητα σας οσο και να τον γλυφετε και σας φτυνει καταμουτρα οπως σας φτυνουν και σας ξεφτιλιζουν ολοι οι μπολσεβικοι!
    ναι σου λέει καλα καναμε και πετσοκοψαμε 250.000 αντιδραστικους μοναρχοφασιστες στον εμφυλιο συμφωνα με την μαρξιστικη του θρησκεια.(εμεις οι ελληνες φαγαμε μονο 1080 εαμοβουλγαρους σαν πραξη αντεκδικισης στην λεγομενη λευκη τρομοκρατια που επικαλουνται οι μπολσεβικοι για να μας δειξουν οτι και μεις σφαξαμε αρα ειμαστε πατσι και το δεχονται και οι ξεφτιλες δεξιουληδες....)
    το οτι καποιος μιλαει ελληνικα και εχει ελληνικη καταγωγη δεν σημαινει οτι εχει και εθνικη ελληνικη συνηδειση.
    εγω και ελαχιστοι αλλοι στην ελλαδα υποστηριζουμε επισης τα πιστευω μας ασχετως κοστους και αποδεχομαστε την απειλη του εμφυλιου την δεχομαστε ως υπαρκτη πραγματικοτητα, κοιταμε πως θα επικρατησοπυμε εμεις οι ελληνες στον αναποφευκτο εσωτερικο (ή εμφυλιο οπως τον λετε εσεις)μεταξυ ελληνων απο τη μια και μπολσεβικων με τους λαθροεποικους τους, απο την αλλη, και δεν κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας
    εσεις οι αστικοπατριωτες τουναντιον τι κανετε?????
    απαρνειστε τα πιστευω σας(τελικα δεν νομιζω οτι πιστευετε σε κατι μονο να περναμε καλα....)ξορκιζετε το κακο(εμφυλιος) κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας, παντελως ανικανοι να επιλυετε προβληματα μονο να κρυβεστε απο αυτα,κανετε γελοιες και γλοιωδεις επικλησεις εθνικης ενοτητας στους μπολσεβικους οι οποιοι δεν θελουν εθνικες ενοτητες αλλα ταξικες προλεταριακες με τον τουρκαλμπαν και πακιστανο ταξικο αδερφο τους(ποτέ δεν θα το καταλαβετε) και με αφορισμους προσπαθειτε να αποφυγετε το αναποφευκτο.
    η δουλοπρεπης γλοιωδης σταση σας εναντι των αριστερων βγαζει ματια 41 ολοκληρα χρονια τωρα....μονο αυτη τη σταση σας εμαθε να τηρειτε η καραμαλιδικη παραταξη σας και καμια αλλη(αγωνιστικη μαχητικη δυναμικη ρηξης εναντι των αριστερων ας πουμε....)
    ο ανορθολογισμος σας στην αντιμετωπιση προβληματων ο πανικος και η απογνωση που σας πιανει οταν βρεθειτε αντιμετωποι με την σκληρη πραγματικοτητα και οι σπασμωδικες κινησεις σας να την αποφυγετε σας γελοιοποιουν περισσοτερο στα ματια των μποσλεβικων δειχνουν αδυναμια και γιαυτο δεν προκειται ποτε να σας αφησουν σε ησυχια.(τα ιδια ισχυν και για τουρκους μπουλγκαροσκοπιανους και τουρκαλμπαν

    σαββα
    ειναι αυθαιρετος ο στοχος σου περι εθνικης ενοτητας με τους μπολσεβικους.δεν θελουν και ειναι φυση αδυνατον.
    και γω μπορω να λεω οτι εχω στοχο να απελευθερωσω τον ποντο αλλα μαλλον ειναι αδυνατον(προς το παρων...) ειχα βγαλει στο youtube και βιντεο με τιτλο FREE GREEK PONTOS!!!!!!! αλλα μου το ριξαν (οχι οι τουρκοι αλλα οι αναρχοκομουνιστες του ιντιμιντια.... το ανεβασε ενας κουρδος ιντερνετικος φιλος μου και υπαρχει τωρα

    dexihalf
    αυτα δεν φτανουν...μη φοβασαι να πεις την αποψη σου και να εκφρασεις γνησιο υγειες μισος προς τον εχθρο
    ετσι κιαλλιως φασιστα και ναζι θα σε πουν οι μπολσεβικοι οτι κιαν πεις οπως λενε και μενα αν και ξερουν πολυ καλα οτι ειμαι κατι πολυ χειροτερο γιαυτους///βενιζελικος εθνικιστης!!!

    και ναι υπαρχουν και πολυ χειροτερα πραγματα απο τον αναποφευκτο εμφυλιο που εχουν δρομολογησει οι μπολσεβικοι και οι λαθρομεταναστες τους///να τον χασουμε!

    αρχιστε να συνηθιζετε στη ιδεα του εμφυλιου μην σας τρομαζει και τοσο και καντε το παν να τον κερδισουμε εμεις οι ελληνες!

    τον μπολσεβικσμο βαθεια καταλαβε τπν
    δεν θα ψοφησει μονος του
    τακισε τον!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ερώτηση μου δεν μου απάντησες. είσαι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, αλλα Βενιζελικός εθνικιστής, όπως λες, πως αυτά τα δυο ταυτίζονται όταν η Zaroulia δηλώνει NAZI? Αυτό δεν το καταλαβαίνω, αν θες μπορείς να μου το εξηγήσεις.


      Φωνάζεις εναντίον των αριστερών και των Κομμουνιστών, αλλα και ο Μουσολίνι Μαρξιστής ήταν, αυτό το γνωρίζεις? Οι Θεωρητικοί του όλοι θεωρητικοί του Κομμουνισμό ήταν! Επιπλέον ο Βενιζέλος ήταν το απόλυτο στήριγμα της ξενόφερτης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνεις οι αντιφάσεις και στη δικη σου παράταξη είναι ατέλειωτες όπως είναι και στα αριστερά! Δεν υπάρχει καμια συνοχή και όχι μονο αυτό, ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει και καμια διαφορα με τα "υπαχοντα" κόμματα, ισα ισα η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να θεμελιώσει το μαγαζάκι της ως άλλο ΚΚΕ από δεξιά! Αυτό είναι το όραμα του αρχηγού....

      Το να προσπαθείς να οικειοποιηθείς κομματικά με τόση mania εκδηλώσεις όπως για τους νεκρούς των Ιμίων για παράδειγμα είναι αντίστοιχη καπηλεία με αυτήν του ΚΚΕ όταν βγάζουν τις σημαίες μπροστά από κάθε συλλαλητήριο η αντιπολεμική διαδήλωση με αποτέλεσμα να διώχνουν και τον κόσμο. Το ίδιο κάνετε κι εσείς! Οποτε ποια η διαφορα σας? Το κόμμα πάνω από όλα! Μάλιστα αν το σκεφτείς καλά το ίδιο έλεγαν και ο Hitler και ο Stalin, σε αυτό συμφωνούσαν απόλυτα, το κόμμα πάνω από όλα! Δεν είναι εντέλει περίεργο γιατί συμμάχησαν αρχικά οι δυο τους...

      Ποιον αλήθεια εξυπηρετεί περισσότερο από τη μια να διώχνεις ανθρώπους από τις ειρηνικές διαδηλώσεις και από την άλλη να διώχνεις κόσμο από τις εθνικές επετείους επειδή κάποιος δε θέλει να ταυτιστεί με κομματικά λάβαρα αν όχι την κοσμοπολίτικη η διεθνιστική κλεπτοκρατία? Η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται και αμαυρώνει με τις τακτικές της τα ιδεώδη του εθνικισμού, αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς και αυτός είναι και ο ρόλος της, που της έδωσε το τρέχον σύστημα και το οποιο υπηρετεί πιστα!

      Διαγραφή
  31. Έχω διαβάσει και διαβάζω τόσα έγκυρα βιβλία για τον εμφύλιο, που δεν φοβάμαι για την άποψή μου.
    Κάτι άλλο παραταύτα συμβαίνει στην πολιτική σκηνή που δεν ωφελεί.αυτή η άποψη.
    π.χ η ΧΑ και το ΛΑΟΣ δεν είναι καθαρά εθνικιστικό κόμματα να δώσεις ,έστω και δανεική την ψήφο σου.
    Διαβάζω σπάνια την Ακρόπολη να δω κάτι διαφορετικό και βρίσκω την άποψη του εκδότη που διαφωνώ κάθετα. Δίνω ένα παράδειγμα: Ας συσπειρωθούν οι Έλληνες της διασποράς γύρω από τον Τεκτονισμό. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό, ο Μεταξάς και ο Καποδίστριας συγκρούσθηκαν με τον Τεκτονισμό για αυτό δολοφονήθηκαν.

    Όσο για τον Μπολσεβικισμό ένα σου λέω: Αρκεί να δεις τα 4 μετάλλια από την Κορέα, το ένα από το΄ύψωμα Χάρρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. alexandros
    δεν ειμαι χα, ναζι και φασιστας με μπερδευεις με αλλον και δεν καταλαβαινω τι μου πετας τη ζαρουλια.....σε λιγο θα μου πεταξεις και καναν πανιβλαξ βασιλεα η καναν στυλιανο πατακο.....δεν εγραψα ποτε και πουθενα υπερ της χα. γερμανοτουβλα τους αποκαλω.θα τους υποστηριξω βεβαια εναντι της κοκκινης πανουκλας οπως και καθε εναν ακομα και αν ειναι χριστιανοδεξιουλης-αστουλις....
    εμεις ειμαστε η παραταξη που πρωτη αντιληφθηκε τι εστι μπολσεβικισμος τι εστι κοκκινη πανουκλα και ανοιξαμε μακρονησο αηστρατη και γυαρο για τους σχιζοφρενης μπολσεβικους φονιαδες των λαων.
    ειμαστε αυτοι που το 29 θεσπισαμε το ιδιωνυμο περι μπλσεβικισμου.
    ειμαστε αυτοι που επικεφαλις ολου του ελληνικου λαου τσακισαμε το 49 στο γραμμο βιτσι τους εαμοβουλγαρους σεπαρατιστες και σωσαμε την ελλαδα τη δημοκρατια και τον ελληνικο λαο.
    μην μπερδευεσαι με ιδεολογηματα και θεωριτικα κατασκευασματα αμφιβολου εγκυροτητας και αυτοδιδακτης εμπειρικης αντιληψης δικης σου. δεν μας αφορουν αυτα. μας αφορα να τακισουμε τον κοκκινο φασισμο την κοκκινη πανουκλα. μετα ολα ταλλα
    γραφω οτι ειμαστε πολυ χειροτεροι απο ναζι φασιστες και τετοια. γιατι ειμαστε εθνικιστες ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. αυτο τρεμουν τα σταλινικα αποβρασματα και τιποτα αλλο. και ειμαστε και του χωρου τους δηλαδη πρωην δικοι τους και τους ξερουμε απεξω και ανακατωτα απο μεσα.
    προσδιοριζω τον χωρο μου πλεον ως βενιζελικο κεντρο που καταντησε δυστυχως σημερα τσοχατζοπουλικο πασοκ.... λιγοι μειναμε στην ελλαδα.....εγω και ο σπυρος χατζαρας.....αντε και μερικοι αλοι φιλοι μου....παει ο παπαθεμελης βουνατσος μπαντουβας κηπουρος χαραλαμπιδης χαραλαμποπουλος αλευρας πεπονης γεννηματας τριτσης και αλλοι της παλιας βενιζελικης-εθνικης φρουρας, τους οποιους οι μπολσεβικοι τους λεγαν επισης φασιστες απο τοτε (τον βουνατσο τον λεγαν και ναζι!
    αρα αυτα που γραφω εδω εφοσων εχω τη δυνατοτητα, εχουν να κανουν με τον υψιστο κατεμε κινδυνο για την πατριδα μας το λαο μας και τη δημοκρατια μας τον μπολσεβικικο
    μετα ειναι ο λαθρομεταναστευτικος και οσμανλιδικος κινδυνος κατα τη δικη μου αντιληψη

    τωρα ειδα και το παραληρημα αυτου του σταλινικου απολιθωματος τις υβριες και τη λυσσα του.....χαχαχαχαχαχαα ηρεμησε πρωην συντροφε θα βγαλεις καναν καρκινο.....μπορω ανετα να ανταποδωσω στο εκατομμυριαπλασιο τις υβρεις σαν νταλικερης και μαουνιερης και σε οποιοδηποτε αλλο επιπεδο γουσταρεις αλλα δεν θα το κανω σεβομενος το χωρο του σαββα....αλλωστε δεν αξιζεις μια πρωην συντροφε και σου επιστρεφω ολους τους χαρακτηρισμους στα μουτρα σου και στα μουτρα της οικογενειας σου....τις απειλες σου για σφαγες εκατομμυριων ελληνων και νηπιων ας τις κρινουν οι χριστιανοδεξιουληδες εδω μεσα....με μας τους ελληνες θα ερθουν οχι με τους πακιστανους σας...χεχεχε

    dexihalf
    δεν σε καταλαβε ρε φιλε τι θες να πεις γινε πιο σαφης και μην φοβασαι σε ειπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστό, είχα μια λανθασμένη αίσθηση ότι υποστήριζες τη ΧΑ, συγγνώμη

      Διαγραφή
  33. Το έγραψα μπερδεμένο, πρέπει να το ξαναδιαβάζω πριν το δημοσιεύω
    Λέω ότι το ΛΑΟΣ και η ΧΑ δεν είναι καθαρά εθνικιστικά κόμματα. Στο ΛΑΟΣ είχαν μαζευτεί Μασώνοι, Ναϊτες, Δωδεκαθεϊστές. Το ίδιο και στη ΧΑ δεν το ξεκαθαρίζουν. Στην αρχή έγραφαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η Θρησκεία, δεν ανακατεύονται, τώρα δείχνουν Ορθόδοξοι.

    Η θεωρία της Θούλης παραταύτα έχει κοινά στοιχεία με την Μασωνία, με τη Θεοσοφία κλπ.
    Οπότε δεν είναι εθνικισμός είναι Σατανισμός, Θεοσοφία, η τακτική του Ρασπούτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. dexihalf
    μην ασχολεισαι με τετοια ειναι ανοησιες σε μπερδευουν και δεν οδηγουν πουθενα
    μασονιες θουλες μουλες επσιλον ανδρομεδιοι ελοχιμ και αλλα παρανοικα
    μαθε να υπερασπιζεις την παραταξη σου(δεν ενοω τη χαζονουδουλα) και συ και ο αλεξανδρος και αλλοι δεξιοι που ντρεπεστε να πειτε οτι ειστε δεξιοι, οπως εγω υποστηριζω τη δικια μου παραταξη το βενιζελικο εθνικιστικο κεντρο, οπως οι χρυσαυγιτες τον δικο τους χωρο, και οπως οι μπολσεβικοι μισελληνες φονιαδες υποστηριζουν με φανατισμο τον δικο τους βοθρο....

    παρε και ενα αποφθεγμα του μπλογκ θεοδοτος. ειναι ο καθηγητης ιστοριας μιχαλοπουλος(απο τους ελαχιστους σοβαρους δεξιους της χωρας που δεν ντρεπεται να το πει) που του εφαγε τη θεση στο παντειο ο λιακος(ρεπουσιος μπολσεβικιστης) και παροτι δικαιωθηκε απο τον αρειο παγο δεν μπορει να ξαναγυρισει στη θεση του με διαφορα νομικιστικα τερτιπια που βρηκαν οι μπολσεβικοι!!!!!!

    Η αληθινή Δεξιά φοράει Πορφύρα, κρατάει Ξίφος και χαιρετά τον Ήλιο!
    συμφωνεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν συμφωνώ ο Ήλιος δεν είναι δικός μας Θεός.Αρκεί να θυμηθείς τα 4 χιλιάδες παιδιά το 1984, που φορούσαν μασωνικές ποδιές και έψελναν τον ύμνο της Ισημερίας στο Καλλιμάρμαρο.Υπουργός πολιτισμού ποιος/ποια ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.