30/3/15

Με εθνικό φέσι σχεδόν 1.000 δις ευρώ, θα κάνουν ρήξη με τους πιστωτές!

Σε χθεσινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε τα εξής αξιοπρόσεκτα: 
«Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ΡΗΞΗ. ..

Αν δεν έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν το Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ΑΣΑΦΕΙΑ στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως, γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη αλλιώς δεν διαπραγματευόμαστε».
Ο κ. Τσακαλώτος αποτελεί βασικό στέλεχος του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Τσίπρα. Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Τσακαλώτος, επαναλαμβάνει τη γνωστή λεκτική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί Plan B’ και ρήξη με τους πιστωτές.

Εντούτοις, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εξηγήσει στον ελληνικό λαό, αν στους πιστωτές συμπεριλαμβάνονται και οι αμερικανοί, που στα πολιτικά παρασκήνια λύνουν και δένουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.

Διαισθάνομαι πως η ρήξη που επικαλούνται οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, αν κάποτε συμβεί, μάλλον θα γίνει με αερόστατο ή το πολύ με αλεξίπτωτο. Και τούτο για τον ουσιώδη λόγο, ότι το εθνικό φέσι της Ελλάδας εκτιμάται σήμερα σε 969 δις ευρώ (€). Έχουμε και λέμε.

560 δις € το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, συν 230 δις € το εξωτερικό χρέος των τραπεζών συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας της Ελλάδας,
συν 80 δις € μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια (κόκκινα δάνεια),
συν 77 δις € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς την εφορία,
συν 18 δις € οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα κοινωνικοασφαλιστικά ταμεία,
συν 4 δις € οι ανεξόφλητες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τρίτους,
μας κάνουν ένα εθνικό φέσι 969 δις ευρώ. 

Αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπαίτιοι για το εθνικό φέσι των 969 δις €, θεωρείται το μεταπολιτευτικό δικομματικό κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, την διαχείριση των υποθέσεων της εθνικής οικονομίας και κυρίως των Δημοσίων Οικονομικών, την έχει αναλάβει πλέον το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Μάρδα, Τσακαλώτο, Βαλαβάνη, Χουλιαράκη, Κατσέλη, Καραμούζη, Μητράκο, κά. Τα άτομα αυτά γνωρίζουν πως τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί με δανεικά.

Παράλληλα, οι ελληνικές τράπεζες φυτοζωούν και η ρευστότητά τους εξαρτάται από τις ενέσεις δανειακών κεφαλαίων, που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τους υπόλοιπους μηχανισμούς του Ευρωσυστήματος.

Αν το Ευρωσύστημα έκλεινε σήμερα τις στρόφιγγες χορήγησης δανείων προς την Τράπεζα της Ελλάδας και τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν ρολά και το κράτος θα κήρυττε πτώχευση. Μαγκιές με τρύπια δημόσια ταμεία και ένα εθνικό φέσι που προσεγγίζει τα 1.000 δις €, αποτελούν παραμύθια της Χαλιμάς.

Όλοι αυτοί οι πράσινοι, οι γαλάζιοι και οι πολύχρωμοι καρεκλοκένταυροι του κομματικού συστήματος εξουσίας, κατέστρεψαν την εθνική οικονομία, φέσωσαν την πατρίδα σχεδόν με 1.000 δις €, έχουν εκατοντάδες δις € περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, λαμβάνουν μισθούς, μπόνους και άλλα οικονομικά προνόμια εκατοντάδων χιλιάδων € κάθε χρόνο, κολυμπούν στις μίζες και στις αρπαχτές, και παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τους αγγίζει, αλλά παραδόξως συνεργάζεται μαζί τους και τους προσφέρει τα καλύτερα κρατικά-τραπεζικά πόστα.

Και το εύλογο ερώτημα είναι:
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με 969 δις ευρώ εθνικό φέσι και με μια μη ανταγωνιστική και απαξιωμένη εθνική οικονομία, πώς και με ποιους θα κάνετε τη ρήξη;

kontranews

9 σχόλια:

  1. αυτον που εγραψε το αρθρο ποιος τον εμαθε μαθηματικα;; 1+0+0+0= 100 εβγαλε! ρε ουστ παπαγαλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια Κυβερνηση Ν.Δ + ΠΑΣΟΚ ειναι υπαιτια? Οι Ελλαδικοι καλοπερασακηδες και φαταουλες ειχαν αρχισει πολυ ενωριτερα το παρτυ, οπως λεει και ο Παγκαλος σε ενα απο τα πολυ ωραια του.............ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, δηλαδη, μιας και εμεις οι του εξωτερικου ειμαστε αμετοχοι αλλα και δανειστες σας , σας λεμε...........ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο καταλαβες απο το αρθρο;; το οτι προσθετει το χρεος (300 δις) με το εξωτερικο και εσωτερικο τραπεζικο (260 δις) και βγαζει 560 δις και μετα ξαπροσθετει αλλα 230 δις σαν εξωτερικο τραπεζικο χρεος και μετα βαζει αλλα 80 δις απο τα κοκκινα δανεις (που ηδη εινα μεσα στο εξωτερικο, εσωτερικο τραπεζικο) συν το χρεος τον επιχειρησεων και φυσκιων προσωπον προς το κρατος (εδω εδωσε ρεστα, το χρεος προς το κρατος εγινε χρεος του κρατους προς τριτο) συν τις ασφαλιστικες εισφορες (εδω εχει μισο δικιο μιας και το κρατος συμετεχει με την προνεια και με την συμετοχη στης συνταξης στα ελειματα των ταμειων) και εβγαλε ενα ποσο τοσο εκτος πραγματικοτητας που ειναι για γελια... η προπαγανδα καλα κρατει απο το 2010 και μετα με τα παπαγαλακια...

      Διαγραφή
    2. 0+0=14
      Καλημέρα αν σας θυμίζει κάτι....
      Εδώ δεν υπολογίζουν ότι η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε στοιχεία για το ανακάτεμα ...
      Τι να πει κανείς ... Σε λίγο με ότι βλέπουμε θα κάνουν τον Τσολάκογλου να φαίνεται Αειπάρθενος.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή, η αριθμητική σάς μάρανε, αν το χρέος είναι 500 ή 1000 δισ. € και όχι ότι μία χώρα ξεβράκωτη, που βασίζεται στην ζητιανιά και την επόμενη δόση, δεν μπορεί να πουλά αγριάδες, διότι γίνεται γελοία;

    Οι αριθμοί σάς κάνουν εντύπωση και όχι η αλήθεια ότι "Όλοι αυτοί οι πράσινοι, οι γαλάζιοι και οι πολύχρωμοι καρεκλοκένταυροι του κομματικού συστήματος εξουσίας, κατέστρεψαν την εθνική οικονομία, φέσωσαν την πατρίδα σχεδόν με 1.000 δις €, έχουν εκατοντάδες δις € περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, λαμβάνουν μισθούς, μπόνους και άλλα οικονομικά προνόμια εκατοντάδων χιλιάδων € κάθε χρόνο, κολυμπούν στις μίζες και στις αρπαχτές, και παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τους αγγίζει, αλλά παραδόξως συνεργάζεται μαζί τους και τους προσφέρει τα καλύτερα κρατικά-τραπεζικά πόστα";

    Διυλίσατε τον κώνωπα και κατάπιατε την κάμηλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναλαμβανεις το 1000 δι (μεσα απο τμημα του αρθρου) , αρα και εσενα σε ενδιαφερουν οι αριθμοι!

      Οταν ενα αρθρο μιλαει για χρεος βλεπεις και πιο ειναι το χρεος με τους αριθμους που παραθετει. οταν ενα αρθρο μιλαει να μην κανουνε τον καμποσο στους Ευρωπαιους γιατι δεν μας παιρνει εγω βλεπω τους Ευρωπαιους,.. οταν ενα αρθρο ειναι κατευθηνομενο (οπως κανουν απο την αρχη τα παπαγαλακια) για διευθαρμενη και τεμπαλικη Ελλαδα (του μαζι τα φαγαμα) που πρεπει να τιμωρηθει απο την ΕΕ εγω αυτο βλεπω, αν καπιος αλλος βλεπει κατι αλλο τοτε καποιος αλλος εχει το προβλημα και οχι εγω...εγω απο την αρχη εχω πει (απο το 2010), συμφωνια με Ρωσια και Ιραν για ενεργεια υπο πιστωση (πετραιλεο, φυσικο αεριο) και να πανε να π@δ@χτουνε η ΕΕ, το Ευρω, οι τραπεζιτες και ολοι οσοι ειναι μαζι τους (πολιτικοι και δημοσιογραφοι της πλακας)...

      Διαγραφή
    2. Εφ' όσον εσύ βλέπεις μόνον ό.τι θέλεις να δεις, κανένα πρόβλημα.

      Επίσης, αφού εσύ είχες εξασφαλισμένο ότι Ρωσία και Ιράν θα δεχόντουσαν να μάς παράσχουν ενέργεια με πίστωση, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν θα τούς πληρώσουμε ποτέ, πάλι κανένα πρόβλημα.

      Κατέβα για πρωθυπουργός να σε ψηφίσομε!

      Διαγραφή
    3. Αν το αρθρο μιλουσε για την διαφθορα του πολιτικοοικονομικου συστηματος στην ελλαδα (μαζι και τους Πασοκοφερμενους Συριζαιους +τους Συριζαιους του συνδικαλιστικου χωρου κ,λ,π ) θα συμφωνουσα μαζι του..αλλα αυτο παραθετει ψευτικα στοιχεια για να υποστιριξει οτι δεν εχουμε το ηθικο βαρος σαν ΛΑΟΣ να πουμε φτανει πια στην νταβατζηδικη πολιτικη των (Γερμανο) Ευρωπαιων γιατι τους χρωσταμε (το τι και γιατι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο), δεν βλεπω οτι θελω, αυτο ειναι το αρθρο..μεχρι και οι Γερμανοι βλεπουν την αληθεια στην πολιτικη που ακολουθουν (η παλια Τροικα) αλλα οχι τα εγχωρια παπαγαλακια..δες αυτο:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_891.html

      Τωρα για το θεμα ενεργειας επι πιστωση γιατι δεν θα τους πληρωσουμε;; πιστωση (κυλιομενη) ειπα μεχρι να μπει μια σειρα (λιγοτερο απο 2 χρονια θα μας επερνε), χρεωκοπια δεν σημαινει δεν πληρωνο τιποτα αλλα οτι πληρωνο με την σειρα των αναγκων μου (ενεργεια, σιτηση , και φαρμακευτικες δαπανες) και οσο φτανω για τα υπολοιπα...

      Διαγραφή
    4. Τι συζήτηση να κάνει κανείς με κάποιον που ή δεν καταλαβαίνει, ή δεν θέλει να καταλάβει;

      Έγραψα: "Δηλαδή, η αριθμητική σάς μάρανε, αν το χρέος είναι 500 ή 1000 δισ. € και όχι ότι μία χώρα ξεβράκωτη, που βασίζεται στην ζητιανιά και την επόμενη δόση, δεν μπορεί να πουλά αγριάδες, διότι γίνεται γελοία;"

      και απαντάς: "Επαναλαμβανεις το 1000 δι (μεσα απο τμημα του αρθρου) , αρα και εσενα σε ενδιαφερουν οι αριθμοι!"

      Έγραψα: "να μάς παράσχουν ενέργεια με πίστωση, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν θα τούς πληρώσουμε ποτέ"

      κι εσύ ρωτάς "Τωρα για το θεμα ενεργειας επι πιστωση γιατι δεν θα τους πληρωσουμε;;"

      Γράφεις: "Αν το αρθρο μιλουσε για την διαφθορα του πολιτικοοικονομικου συστηματος στην ελλαδα (μαζι και τους Πασοκοφερμενους Συριζαιους +τους Συριζαιους του συνδικαλιστικου χωρου κ,λ,π ) θα συμφωνουσα μαζι του..", ενώ στο σχόλιό μου 30 Μαρτίου 2015 - 12:15 μ.μ. παραθέτω την σχετική παράγραφο, που είναι και το ζουμί του άρθρου.

      "δεν εχουμε το ηθικο βαρος σαν ΛΑΟΣ να πουμε ..."

      Δεν είναι θέμα "ηθικού βάρους", αλλά τσέπης και η δική μας είναι άδεια και ζούμε από τα δανεικά που μάς δίνουν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.