25/3/15

Ξεχάστηκαν τα χαμόγελα… Βερολίνο: Δεν βλέπουμε λόγο επιστροφής του 1,2 δισ.

Ξεχάστηκαν τα χαμόγελα… Βερολίνο: Δεν βλέπουμε λόγο επιστροφής του 1,2 δισ.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ αναφερόμενος στο ποσό του 1,2 δισεκ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΧΣ από τον EFSF, δήλωσε ότι “δεν βλέπουμε καμία βάση για μία τέτοια αποδέσμευση”.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογραφων, ο κ. Γιέγκερ δήλωσε τα εξής:

“Ο EFSF διέθεσε στην Ελλάδα πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα στρες τεστ των τραπεζών, τα οποία ήταν θετικά. Δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση αυτών των πόρων. Στην απόφασή του το Eurogroup 20.2.15 αποφάσισε ομόφωνα αυτοί οι πόροι να επιστραφούν στον EFSF. Εκεί βρίσκονται τώρα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρηματολογία πώς θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα για τα οποία γίνεται τώρα συζήτηση να δικαιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Εάν θέλει κανείς να συζητήσει για αυτό, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Eurogroup και να πάρει μια ομόφωνη απόφαση προκειμένου να ελευθερωθούν αυτοί οι πόροι».
Πρόσθεσε ότι «οι πόροι που βρίσκονται πάλι στον EFSF στο Λουξεμβούργο είναι κατά την άποψή μας δεσμευμένοι για συγκεκριμένο σκοπό, διότι είχαν προβλεφθεί για την περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα βοήθειας, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε τα εξής:

“Εγώ βλέπω τα πράγματα χωρίς συναισθηματισμούς και βλέπω μόνο τα γεγονότα. Δεν καταθέσαμε στην Μπούντεσταγκ ένα νέο ή τροποποιημένο πρόγραμμα προς ψήφιση, αλλά η Βουλή επιμήκυνε το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου και του Μνημονίου το οποίο αποτελεί τη βάση του (προγράμματος). Περί αυτού πρόκειται. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup διαβεβαίωσαν την ελληνική πλευρά ότι υπάρχει, στο πλαίσιο του ισχύοντος Μνημονίου, περιθώριο ευελιξίας. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η ελληνική πλευρά υποβάλει προτάσεις ώστε να αντικαταστήσει ισχύοντα στοιχεία του Μνημονίου με άλλα, αυτό είναι ελεύθερη να το κάνει. Στο τέλος όμως, όταν η ελληνική πλευρά υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση, χρειαζόμαστε παραταύτα ένα συνολικό πακέτο όπου στο τέλος θα “βγαίνουν” και οι αριθμοί».

mignatiou.com    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Προσοχή:
    ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ, μόνο πού τώρα εἶναι ἀπό τήν «δυτική πλευρά» τοῦ πρώην «παραπετάσματος». Παιδικές της ἀναμνήσεις, γάρ.
    Ὁ νοῶν νοείτω. - Καί οἱ μερικῶς ἀνιστόρητοι, καιρός νά ὁλοκληρώσουν τίς ἐγκύκλιες γνώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.