9/3/15

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι ανεγκέφαλοι που συνασπίστηκαν να διώξουν το Σαμαρά, δεν θα έπαιρναν ούτε 15% μετά από τόσα μέτρα

Μόνο ένας τρελός θα ζήλευε σήμερα τον Τσίπρα – Οι δύο επιλογές του…
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Είμαστε, λοιπόν, σε ένα αδιέξοδο. Πνιγμένοι στα χρέη -350 τόσα δισ. ευρώ στην πλάτη των πολιτών-, ούτε μέλλον έχουμε, ούτε διέξοδος υπάρχει. Γιατί να μην παραδεχόμαστε την αλήθεια; Υπάρχει έστω και μία εξέλιξη που δικαιολογεί την παραμικρή αισιοδοξία; Καμία. Η κατάσταση είναι δραματική και αναμένω ότι οι δήθεν “εταίροι” και “σύμμαχοι” μας δεν θα υποχωρήσουν, αντιθέτως θα επιχειρήσουν να ταπεινώσουν περαιτέρω το λαό.
Το θέμα, το μέγα ερώτημα, είναι τι ακριβώς θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, διότι, ό,τι και να γίνει, πιστεύω ότι δεν θα αργήσει. Υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούν οι δανειστές τις θέσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει εντολή από τη λαϊκή ψήφο να τερματίσει τον αναχρονισμό του Μνημονίου;

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω και για να είμαι ειλικρινής, μιλώντας με έναν αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, πληροφορήθηκα ότι «ακόμα και να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο (ο κ. Τσίπρας), θα νομίζετε πως πρόκειται για… όνειρο». Ανησυχεί σφόδρα, και δικαιολογημένα, τον καθένα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο Β’. Και δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση των εχθρών της. Τα λένε οι ίδιοι, και δυστυχώς, κάνουν τις ανακοινώσεις με υπερηφάνεια…

Ο υπουργός Οικονομικών το βροντοφωνάζει σε κάθε ευκαιρία, ασχέτως εάν ο ίδιος ήδη έχει αλλάξει τις υποσχέσεις και τις αρχές του ο ΣΥΡΙΖΑ, που αφελώς πιστεύαμε πως είναι αδιαπραγμάτευτες. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε διαπραγμάτευση και να μην έχεις οργανώσει και την επίθεση, αλλά και την άμυνά σου; Γίνονται συνομιλίες χωρίς σχέδιο σύντροφοι; Μόνο αν είσαι υπερδύναμη, αλλά και εκεί -όπως απέδειξε η προεδρία Ομπάμα- έχουν και σχέδιο Γ’.

Ο κ. Βαρουφάκης, ένας πολύ αλαζονικός και αυθάδης τύπος, μου δίνει την εντύπωση ότι νομίζει πως επειδή έχει λυμένο το οικονομικό του πρόβλημα, το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες. Ε, δεν έχουν έτσι τα πράγματα, διότι όταν του ζητήσει ο πρωθυπουργός να του αδειάσει τη γωνιά, κέρδος θα έχει ο υπουργός των Οικονομικών, αφού και το νέο του βιβλίο θα γράψει με πιπεράτες λεπτομέρειες του τετ-α-τετ με τον εχθρό Σόιμπλε, και σε ένα από τα μεγάλα πανεπιστήμια θα προσληφθεί. Στο μεταξύ, πίσω του θα έχει αφήσει κατακαμένη γη…

Για να σπάσει το αδιέξοδο, δύο πράγματα θα συμβούν: ή ο κ. Τσίπρας θα ακολουθήσει τον δρόμο των προηγούμενων, που είναι και το πιο πιθανό, ή θα σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και όπου τον βγάλει… Ομολογώ, πως στη θέση που βρίσκεται, μόνο ένας τρελός θα τον ζήλευε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν ασχολούμαι ποτέ με τα κομματικά δρώμενα. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω τους αστούς ανεγκέφαλους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ, που συνασπίστηκαν για να διώξουν τον Αντώνη Σαμαρά. Οπως και να δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα, άθλος είναι το 26% για έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που έχει επιβάλει στον λαό τα πιο σκληρά μέτρα τα τελευταία 100 χρόνια. Κανονικά η Ν.Δ. έπρεπε να λάβει, με το ζόρι, το 15% των ψήφων, διότι τα μέτρα οδήγησαν στη φτώχεια πολλούς ανθρώπους. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτοί που τον κατηγορούν σήμερα, αν ήταν στη θέση του, θα είχαν επιβάλει ακόμα χειρότερα μέτρα, διότι αυτό επιτάσσει η καπιταλιστική ιδεολογία τους και, βεβαίως, θα έψαχναν την ψήφο τους με το κερί…
Πηγή: Ιστολόγιο Μιχάλη Ιγνατίου

7 σχόλια:

  1. Γιατί να κάνει πίσω ο Τσιπρας;

    Θα του φύγουν οι μισοί βουλευτές του και οι ΑΝΕΛ. Θα του δώσει στήριξη τότε ο Θαμαρας με τον Μπενι, θα συγκυβερνησουν για ενα χρόνο, και μετά θα επιστρέψει στο 4%.

    Δεν τα ξέρεις καλά Μιχαλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ Lyndon LaRouche ἰσχυρίζεται πώς οἱ Ἕλληνες δὲν χρωστοῦν καὶ πώς τὸ χρέος εἶναι πλασματικὸ.

    Τελικὰ θὰ μᾶς τρελλάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α) "Ο κ. Βαρουφάκης, ένας πολύ αλαζονικός και αυθάδης τύπος, μου δίνει την εντύπωση ότι ...... "
    ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, συγκρινόμενος μέ τίο πόσο ΜΗ ευγενικός είναι ο μέσος πάσχων Έλληνας. Τώρα, για τήν αλαζονεία και τήν ιδιοτέλεια του Βαρουφάκη, πῶς νά μήν του τήν συγχωρήσει ὁ μέσος Ἕλληνας πού γνώρισε τήν άλαζονεία καί τήν ιδιοτέλεια των προηγουμένων....., που συναινούσαν εις όλα;

    Β) ."...... άθλος είναι το 26% για έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που έχει επιβάλει στον λαό τα πιο σκληρά μέτρα τα τελευταία 100 χρόνια.......οδήγησαν στη φτώχεια πολλούς ανθρώπους....".
    ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ κε Μιχάλη Ιγνατίου ότι δεν ζήτε στην Ελλάδα των κραυγαλέων ....ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ μεταξύ Ἑλλήνων "του συστήματος" και των λοιπών Ελλλήνων:
    α) των εκτός συστήματος (ανέργων, φτωχῶν μισθοσυντήρητων, ελευθέρων μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων χωρίς περίθαλψη στα γεράματα κλπ), και
    β) των εντός μεν συστήματος αλλά φερόντων στους ασθενείς ώμους τους την βοήθεια προς τούς ἄλλους (συγγενείς, φίλους, αγνώστους στόν δρόμο).

    Γ) ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δε, είναι ότι με ΜΜΕ χειρότερης χειραγώγησης σε σχέση με την χειραγώγηση από την ΕΡΤ φθάσαμε σε τέτοια εκλογικά αποτελέσματα για τους πρώην κυβερνώντες.

    Δ) Ουδείς επιχαίρει, για ήττες ή για νίκες ή για κομματικές αντοχές, ή μή, σας διαβεβαιώ. Αλλά όλοι είμαστε για όλα προβληματισμένοι και πάντως πιό σοβαροί πολλές φορές από πολτικούς και κυβερνώντες. Καί τους πρίν και τούς νῦν.

    Ε) ΤΟ ΔΡΑΜΑ είναι, ότι οι προσοντούχοι είναι παντού παραμερισμένοι επί δεκαετίες τώρα. Και ότι οι ἡμιμαθείς που κυβερνούσανε και κυβερνάνε, και νομίζουνε ότι είναι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, δεν έχουν ϊκανούς άνθρώπους για να τούς συμβουλέυουν και νά τους βοηθούν, αλλά μετριότητες. Καταφεύγουν λοιπόν, εν πολλοίς, στούς οικείους καί στούς φίλους! Αυτό τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο θεσμικός παπαγάλος του State Department μάλλον δεν είναι ενημερωμένος καλά.

    Αύριο πρέπει να πάει για να πάρει την καινούργια κασέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Ο κ. Βαρουφάκης, ένας πολύ αλαζονικός και αυθάδης τύπος,...................................... . Στο μεταξύ, πίσω του θα έχει αφήσει κατακαμένη γη''.
    Έχει απόλυτο δίκιο γιατί η γή τώρα είναι ''καταπράσινη με μπλέ λουλουδάκια'' και είναι κρίμα κι΄άδικο που δεν θα αφήσει ''ο έξω απ΄έδώ'' τα πρόβατα να βοσκήσουν.
    Αλλά όπως λέει και το λαικό άσμα ''Λύκοι υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αστέρης είπε:
    "Ο κ. Βαρουφάκης, ένας πολύ αλαζονικός και αυθάδης τύπος, μου δίνει την εντύπωση..."
    Και εμένα ο Ιγνατίου μου δίνει την εντύπωση πως ξεσάλωσε. Αποτίναξε κάθε ίχνος δημοσιογραφικής ουδετερότητας και δεοντολογίας, καβάλησε το καλάμι και αγορεύει σαν μεθυσμένος ιεροκήρυκας
    του Φαρ Ουέστ, σε ταινία του 1940.
    ΄Ετσι γίνεται πάντα. Χάνεις την αίσθηση του μέτρου και γίνεσαι γ ε λ ο ί ο ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία παροιμία λέει ότι, αν δεν κλάψει το μωρό η μάνα δεν το ταιζει. Ο Βαρουφάκης είναι διεκδικητικός, έχει μυαλό, μόρφωση και το κυριότερο άφθαρτος και καθαρός. Ομολογουμένος έκανε τη διαφορά με τη διεκδικητικότητα του εν αντιθέση με τους περισσοτέρους. Κατηγορίθηκε από τους ξένους ως αγενής, υπερόπτης κλπ. Σημασία έχει να είναι ωφέλιμος στην πατρίδα του και όχι αρεστός και γλυκόβραστος στους ξένους. Η Ελλάδα είναι σε δεινή θέση και χωρίς υπερβολή σε απελπιστική κατάσταση. Τα δεδομένα είναι σε βάρος της και για να είμαστε αντικειμενικοιμε πολύ περιορισμένα τα περιθώρια ελιγμού της. Γιαυτό σίγουρα δεν φταίει η παρούσα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Σε μια διαπαραγμάτευση του τύπου αυτού ότι πετύχεις δεν είναι λίγο. Δεν προκειται περί αγώνα πυγμαχίας και εχει nock out .Τέλος, θα πρέπει ολοι να σταθούμε όλοι και να στηρίξουμε την προσπάθεια διότι είναι Εθνική και δεν έχει κομματική απόχρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.