29/3/15

Βαλαβάνη: Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» σε βάθος 15ετίας

 
Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» σε βάθος 15ετίας προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής. 

Η υπουργός τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «θα δώσει τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας και θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δυνατότητες "εθελοντικής δήλωσης", χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή -και όχι βέβαια από "μίζες" ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες- που υπάρχει ή πέρασε από τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα κι εξωτερικό».

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σχεδιάζεται ακόμα διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, επέκταση των πληρωμών με κάρτες, έλεγχοι των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και οι «τριγωνικές συναλλαγές». Στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι.

Για το επίμαχο θέμα του ΦΠΑ η Νάντια Βαλβάνη υποστηρίζει ότι έχουν ξεπεραστεί οι λόγοι για τον μειωμένο συντελεστή σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, καταθέτει την «προσωπική της άποψη» ότι οι φόροι είναι ήδη υψηλοί σε ποτά και τσιγάρα, ενώ όσον αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ δηλώνει πως σχεδιάζεται να νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.


Σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων δηλώνει ότι ασφαλή συμπεράσματα θα υπάρχουν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει «γύρω στο Πάσχα».


Κέρδος online   29/3/2015 12:14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.