29/3/15

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Άγκυρα που αμφισβητεί την κυριαρχία 16 ελληνικών νησιών

Image Απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου ΥΠΑΜ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε αριθμό ελληνικών νησιών.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε  ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση,  δήλωσε:

«Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες.»

Τι είχε πει ο Γιλμάζ

Σε ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,Ι.Γιλμάζ είχε υποστηρίξει ότι “η Τουρκία συνεχίζει να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μία σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει από την Ελλάδα οριστικοποιηθεί»…Η Ελλάδα έχει μόνο εκ των πραγμάτων και προσωρινά, κανόνα κυριαρχίας πάνω στα νησιά με την ονομασία EGAYDAAK και η διοίκηση της εκεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα νησιά αυτά είναι έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε .

OnAlert

2 σχόλια:

  1. Let's start visiting Imbros, Tenedos , Northern Cyprus, build memorials in Pontos, talk about the millions uprooted and bring our claims to the table too.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα Μοσχονήσια, μην τα ξεχνάς. Ποιούς τίτλους κυριότητας έχουν οι Τούρκοι στα νησιά αυτά:
    Αυτά τα νησιά πρέπει να ανακηρυχθούν ΠΚΕΝ (Προσωρινά Κατεχόμενα Ελληνικά Νησιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.