25/3/15

Μείζον ηθικό ζήτημα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης - 22 ιδιωτικά συμφωνητικά κατατέθηκαν στις 30 Ιανουαρίου στον ΔΣΑ

Χιώτης Βασίλης 
Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής»
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά με πελάτες του που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο έχει καταθέσει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Το Βήμα» παρέλαβε το απόγευμα της Τρίτης όλα τα σχετικά αρχεία που ζήτησε με επίσημο αίτημά του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τα οποία επιβεβαιώνεται πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» που ο υπουργός αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν πλαστό και χαλκευμένο. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκύπτει: 

1. Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την εκλογή του κ. Κατρούγκαλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή έως τις 25 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και ενώ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ανέστειλε πλήρως την δικηγορική του ιδιότητα η εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά, όπως αυτό που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του. Και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ρητώς ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε  δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο. 

2. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η προηγούμενη εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου ( Παπακωνσταντίνου - Κατρούγκαλος - Χλέπας και Συνεργάτες) απέρριψαν αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου να δοθούν στη δημοσιότητα και τα συμφωνητικά που είχαν υπογραφεί από δημοσίους υπαλλήλους με την συγκεκριμένη εταιρεία. 

3. Από την στιγμή που η εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα ως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών , ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει τώρα να διευκρινίσει από πού προέρχονται τα έσοδα των 18.000 ευρώ που ο ίδιος δήλωσε ότι κατέγραψε η εταιρεία του το 2014. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τιςπροκαταβολές των 200 ευρώ που εισέπραττε η εταιρεία Κατρούγκαλου από κάθε πελάτη της που προσέτρεχε σε αυτήν για νομική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα ηθικής τάξεως που εγείρονται πλέον για τον αναπληρωτή υπουργό είναι ακόμη μεγαλύτερα και θα πρέπει να απαντηθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου που μέχρι σήμερα τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.


Παραπλεύρως ένα από τα 22 έγγραφα που κατατέθηκαν στον ΔΣΑ από τον κ. Κατρούγκαλο στις 30 Ιανουαρίου 2015. Όλα βρίσκονται στην κατοχή του Βήματος μετά από επίσημο αίτημα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Σάββα μπραβο για το ξεβράκωμα Κατρούγκαλου.
    Μπορεί να είναι αναδημοσίευση αλλά οι ειδήσεις σε θέματα διαφθορας πρεπει να διαδίδονται.
    Περιμένω όμως εδω και μήνες να έκανες το ίδιο με τον Βορίδη που ενω ήταν μέλος της κυβέρνησης, ανέλαβε δικηγόρος των energa και Hellas Power που είχαν κλέψει από το δημόσιο 250.000.000 (είχαν κλέψει το χαράτσι που πληρώναμε και όχι μόνο) με αποτέλεσμα αυτα τα λεφτα να χαθούν και οι κατηγορούμενοι αντι για φυλακη να διασκεδάζουν στη Μύκονο διοργανώνοντας πάρτυ αξίας 100.000 ευρω τη βραδυά.
    Να σου θυμίσω ότι στην δίκη εντελώς "συμπτωματικα" δεν παρευρέθηκε κανείς από το δημόσιο και το δήμο Αθηναίων να απαιτήσει τα ποσα (Αλήθεια παράξενο δεν σου ακούγεται;)

    Επίσης θα περίμενα να μάθω την τύχη του ακουστικού υλικού που κατέθεσε ο Κασσιδιάρης και που φέρεται ο Σαμαράς να δίνει εντολή σε κάποιον να κλείσει φυλακη κάποιους της χρυσης αυγής.

    ΥΓ1. Τα συγχαρητήρια για το ξεβράκωμα του Κατρούγκαλου είναι αληθινα και όχι ειρωνικά. Κάθε λαμόγιο πρεπει να πάει φυλακή.
    ΥΓ2. Και πάλι δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη ούτε στην φυλλάδα που τα αποκαλύπτει (είναι γνωστο ότι η κυβέρνηση τους έχει πει ότι θα πληρωσουν τα χρωστούμενα και μάλιστα και τις συχνότητες που κατέχουν πειρατικά με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να την ρίξουν) αλλά ούτε και στη δικαιοσύνη (μόλις χθες ουσιαστηκά αθώωσαν τον Παπακωνσταντίνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββα παρα τη σοβαρότητα αυτου του θέματος πιστεύω οτι αυτο αποτελει μονο το Δένδρο ...Γιατι στο επόμενο διάστημα,μεχρι τέλη Ιούνη θα περάσουν φοβάμαι νομοσχέδια που θα αποτελούν το δάσος, που δεν τόλμησε να περάσει ουτε η προηγούμενη κυβερνηση.
    Ενα μονο παράδειγμα.Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση περνάνε Ν- τροπολογία με την οποια να μπορει το κρατος να παίρνει τα διαθέσιμη χρήματα των ταμείων, ΝΠΔΔ ,κλπ,παρέχοντας ομόλογα δημοσίου,με λίγο υψηλότερη απόδοση απο την ΤΕ ( το κερασάκι).Με την εγγυηςη του ελληνικού κρατους φυςικα...Το τι μπορει να συμβεί μετα ειναι ενα θεμα αλλα εκείνο που δεν γνωρίζει ο κόσμος ειναι οτι μεχρι τωρα υπήρχε ο όρος οτι τα χρήματα για τις βασικές ανάγκες λειτουργίας ολων αυτων ηταν διασφαλισμένα ,πχ οι συντάξεις,προμήθειες νοσοκομείων,έρευνα ιδρυμάτων κλπ.κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα η κάθε κυβέρνηση το πρωτο πραγμα που κοιτάει να αρπάξει είναι τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων.

      Διαγραφή
    2. ΑΕΚΑΡΑ
      Απλά να σου υπενθυμίσω ότι όταν ο Σαμαράς ήταν ισχυρός, ήμουν ίσως ο πρώτος αν όχι από τους πολύ λίγους, μαζί με την εφημερίδα "δημοκρατία", που έθεσα επωνύμως από τη στήλη "Με το χέρι στην καρδιά" θέμα Παπασταύρου και λίστας Λαγκάρντ, θέμα Ντόρας και Κυριάκου - Siemens, και πόσα άλλα.
      ΤΟ θέμα Βορίδη είναι αλήθεια ότι δεν το έθιξα σε άρθρο, όμως παρόλα αυτά, το θεωρώ επί της ουσίας πιο σοβαρό από αυτό του Κατρούγκαλου.
      Αυτό που με ενοχλεί στην υπόθεση Κατρούγκαλου είναι η υποκρισία του ιδίου και της κυβέρνησης που τον καλύπτει, ενώ θα έπρεπε να παραιτηθεί από την πρώτη μέρα.
      Ήταν πολιτικά βλακώδεις ενέργειες τα όσα έκανε.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω μαζί σου.
      Στο μόνο που διαφωνω είναι στο τελευταίο κομμάτι.
      Δεν είναι μια βλακωδη ενέργεια αλλά είναι μια ενέργεια εις βάρος του δημοσίου και έτσι είναι εγκληματικη όπως και του Βορίδη και του Παπασταύρου και οποιουδήποτε αυτη τη δύσκολη εποχη βλέπει το συμφέρον του πάνω από αυτό της Πατρίδας.

      Διαγραφή
  3. Μας κανετε πλακα παλι;; εκανε κανεις τον κοπο να διαβασει το συμφωνητικο που εμφανιζετε διπλα στο κειμενο;; παλι το ιδιο συμφωνητικο ειναι απο την προηγουμενη εταιρια (αυτη που αποχωρησε το 14) και οχι απο την νεα του (αυτη που εκλεισε οταν εγινε υπουργος).. η κανατε λαθος η για μια ακομα φορα πουλατε γκεπελισμο, εγω μεχρι να δω εντυπο με το ονομα "Κατρούγκαλος και Συνεργάτες" και οχι ¨Παπακωνσταντίνου - Κατρούγκαλος - Χλέπας και Συνεργάτες" (που παρατυπα ειναι στι εντυπο) δεν σας πιστευω, (για να μην πω τιποτα χειροτερο) ο γκεπελισμος του μπομπολοψυχαρεικου (ΒΗΜΑ κ.λ.π) εχει και ενα οριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.