31/3/15

Ν. Υόρκη: Παρουσία του Π. Καμμένου η παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνοδευόταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Ελληνοαμερικανικά σχολεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις και χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, άνοιξε και φέτος το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ανάμεσα στους παρελαύνοντες ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος ήταν τελετάρχης της φετινής παρέλασης, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Νίκος Αιμιλίου, αντίστοιχα, ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλής, οι γενικοί πρόξενοι στη Νέα Υόρκη της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος και της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου, ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης, οι επικεφαλής των ελληνικών υπηρεσιών στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γιώργος Πατούλης και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγος ε.α Φραγκούλης Φράγκος.
Εκτός από τον κυβερνήτη Κουόμο, τελετάρχες της παρέλασης ήταν τα ζεύγη ομογενών επιχειρηματιών, Μέι και Τζον Κάλαμο από το Σικάγο και Ελένη και Γιάννη Ψαρρά από τη Νέα Υόρκη.
Όπως κάθε χρόνο αρκετοί φορείς πρόβαλαν τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού για «ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» και για τις «θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Επίσης, έγινε αναφορά για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης και για την προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως τα παιδιά της ομογένειας δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς δείχνουν ότι κρατούν άσβεστη την πατρίδα, τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις, τα εθνικά θέματα. Το ελληνικό έθνος δεν είναι μόνο όσοι μένουν στην Ελλάδα, αλλά είναι όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος που έχει τη δική του δυνατότητα για πίεση σε μεγάλα κέντρα αποφάσεων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το κάνουν και δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα, όχι μόνο στην αμερικανική κοινωνία και στην αμερικανική πολιτική, αλλά και στην Ελλάδα.


Π. Καμμένος: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα
«Τα παιδιά της ομογένειας δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς δείχνουν ότι κρατούν άσβεστη την πατρίδα, τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις, τα εθνικά θέματα», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τόνισε επίσης ότι «το ελληνικό έθνος δεν είναι μόνο όσοι μένουν στην Ελλάδα, αλλά είναι όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος που έχει τη δική του δυνατότητα για πίεση σε μεγάλα κέντρα αποφάσεων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη πως οι επαφές που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και με στελέχη της ομογένειας «δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως φάνηκε και από το μήνυμα του προέδρου Ομπάμα, στηρίζουν την Ελλάδα, όπως τη στήριξαν και σε άλλες δύσκολες στιγμές με το Σχέδιο Μάρσαλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει σε περίπου ενάμιση μήνα με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο ΥΕΘΑ επεσήμανε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ «έχουν μία άριστη συνεργασία και σχέση» και πως είναι σημαντικό «να ενισχυθεί η Ελλάδα, να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
«Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες που έχουμε αυτή τη στιγμή, σε ανταλλακτικά, σε πυρομαχικά, αλλά και με τη δωρεάν βοήθεια την οποία μας δίνουν οι Αμερικανοί μπορούμε να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα μέσα τα οποία έχουμε», πρόσθεσε.
 

ναυτεμπορική  Πηγή: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.