31/3/15

Φυλάκιση 26 μηνών στον Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση του Α. Βγενόπουλου και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών.
Η ποινή που αποφάσισε το Δικαστήριο μετά από ακροάσεις 6 ημερών είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα για  παρεμφερή αδικήματα, καθώς έγινε πλήρως αποδεκτό ότι τα εγκαλούμενα γεγονότα και ισχυρισμοί του Κ. Βαξεβάνη ήταν ψευδή και εκ δολίας πρόθεσης συκοφαντικά.

Η βαριά καταδίκη του Κ. Βαξεβάνη έχει μεγάλη σημασία για τα τεκμαινόμενα στην Κύπρο, διότι επί της ουσίας στο πρόσωπο του δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν όλοι εκείνοι στην Κύπρο (δημοσιογράφοι, πολιτικοί και δικηγόροι) που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν, εκτοξεύοντας λάσπη, να μετατρέψουν τραπεζικές πράξεις σε «σκάνδαλα» και ποινικά αδικήματα, για να προστατεύσουν το πολιτικοοικονομικό  κατεστημένο της χώρας και να το απαλλάξουν από τις βαρύτατες ευθύνες του για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας.

Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Κ. Βαξεβάνης παρουσίασε προς υπεράσπισή του σειρά εμπιστευτικών εγγράφων από την Κύπρο, όπως απόρρητα έγγραφα της Αστυνομίας, της Επιτροπής Θεσμών και της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τεκμηριώσει όλες τις συνήθεις συκοφαντίες  περί της καταστροφής της Λαϊκής Τράπεζας και της Κύπρου, των δήθεν απατηλών  Ελληνικών δανείων, του Ζολώτα, των MIGοδανείων, του Βατοπεδίου κλπ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημάνθηκε από την Πολιτική Αγωγή και καταχωρήθηκε στα πρακτικά της δίκης, προκαλεί απορία και κατάπληξη ότι, ενώ τουλάχιστον από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της Κυπριακής Αστυνομίας, έχει γίνει αποδεκτή η Ελληνική δικαιοδοσία και έχει αποφασισθεί η παραπομπή της εξέτασης όλων των υποθέσεων που αφορούν Έλληνες στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ήδη διεξάγει προκαταρτική εξέταση, μετά από παρέλευση 6 μηνών κανένα στοιχείο δεν έχει αποσταλεί στις Ελληνικές Αρχές και συνεχίζεται η παραπλάνηση της Κυπριακής κοινής γνώμης και η δυσφήμιση Ελλήνων πολιτών περί δήθεν διερεύνησης των πράξεών τους από την αναρμόδια Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Επίσης με απόφαση του Εφετείου Αθηνών κατέστη τελεσίδικη η καταδίκη του εκδότη του ΠΟΛΙΤΗ Γ. Παπαδόπουλου σε 10 μήνες φυλάκιση ως συκοφάντη.
http://www.eurokerdos.com/?p=9206

1 σχόλιο:

  1. α) με αναστολή ή όχι;;;

    β) η έφεση επί της πρωτόδικης αποφάσεως έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ή όχι;;;

    γ) μάλλον για να μην γράφει ότι οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την έκδοση της απόφασης ή το πρώτο ή το δεύτερο πρέπει να ισχύει

    καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.