20/3/15

Γιούνκερ: €2 δισ. στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

«Στόχος η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ανάπτυξη»
«Η Ελλάδα θα λάβει από την ΕΕ 2 δις ευρώ για το 2015 για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα χρήματα όχι για την διάρθρωση ταμείων αλλά για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι «με αυτά τα κονδύλια θα δοθεί απάντηση στην ανεργία των νέων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
«Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και υπ.ουργών Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έως τα μέσα Ιουνίου θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σύστημα για να εδραιωθεί η αναγκαία εγγύηση και του ιδιωτικού φορέα
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για το διατλαντικό εμπόριο. «Πρέπει να μπούμε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ» σημείωσε.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Να και τα ουσιαστικά νέα.

    Να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για το Διατλαντικό Εμπόριο, ή εν ολίγοις πώς θα ξεπουλήσουμε την Γερμανική Ευρώπη στους Αμερικάνους.

    Όλως πληροφοριακώς οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και ενάμισυ χρόνο, αλλά επισήμως κρατούνται μυστικές για λόγους "ανταγωνισμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.