23/3/15

Πεζοπορία από Γερμανό ιστορικό μέχρι να δικαιωθεί η Ελλάδα

Της Φωτεινής Μαυροματάκη
Περπατά, ερευνά, συνομιλεί με κατοίκους από τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας και μαθαίνει. Έχει διανύσει μέχρι στιγμής 3.000 χιλιόμετρα. Θα σταματήσει μόνο εάν δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για τον Στέφαν Μακ Νιλ, Γερμανό ιστορικό, συγγραφέα και καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος φανερά συγκινημένος λέει στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV", ότι είναι απαράδεχτο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δικαιωθεί ακόμα και αναρωτιέται γιατί.


Ξεκίνησε από την πόλη Lidice της Τσεχίας και περιπλανήθηκε στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας. Στη Γερμανία δε μάθαιναν όλα αυτά που έχουν υποστεί οι Έλληνες από τη θηριωδία των Ναζί. Αυτό που έχει προκύψει από την έρευνά του είναι ότι οι Γερμανικές αποζημιώσεις έναντι της χώρας μας είναι τέσσερις φορές το χρέος της Ελλάδας προς τη Γερμανία, ενώ τόσο τα χωριά που κάηκαν και όσο και οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι περισσότεροι από όσοι έχουν υπολογιστεί.
Αυτές τις μέρες περιπλανιέται στα χωριά του δήμου Μαλεβιζίου, παρόλο που ταλαιπωρείται από μία σοβαρή ασθένεια νιώθει ηθική υποχρέωση προς τους Έλληνες να συνεχίσει την αποστολή του.
Της Φωτεινής Μαυροματάκη
 http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1221627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.