23/11/19

Περί μεταναστών, μεταναστευτικής πολιτικής και ανανδρίας-ανεντιμότητας των πολιτικών

του Σάββα Καλεντερίδη (άρθρο της 4ης Μαρτίου 2015)

Δεν θα πάρουμε θέση στο θέμα της έκδοσης του περίφημου εγγράφου, το οποίο το ημιεπίσημο προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης χαρακτήρισε ως "Προβοκάτσια Σαμαρά" με κεντρικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.
Και δεν θα πάρουμε θέση, γιατί δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδόθηκε το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Γεώργιος Νίτσας.

Ακούσαμε την άποψη του αρμόδιου υπουργού κ. Πανούση, αλλά δεν ακούσαμε την άποψη της συναρμόδιας υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδόξως σιωπά, ενώ συνήθως είναι λαλίστατη για το θέμα!!!
Επίσης, δεν ακούσαμε την άποψη του υποστρατήγου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί δημοσίως τον εαυτό του, λόγω δεσμεύσεων και εννοούμε την υπηρεσιακή του κατάσταση, που δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Όμως, θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να ακούσουμε την δική του εκδοχή για το συγκεκριμένο νομιμότατο έγγραφο, το οποίο ανακαλεί ο προϊστάμενος υπουργός.
Γιατί όλη η θεωρία περί προβοκάτσιας, που υιοθέτησε το ημιεπίσημο προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης, δεν απαντά στο εξής ερώτημα: Τι είδους προβοκάτσια είναι αυτή, όταν ένας υποστράτηγος υπογράφει ένα έγγραφο, το οποίο ανακαλείται, τον εκθέτει και θυσιάζει εαυτόν;
Ποιο σκοπό αλήθεια εξυπηρέτησε αυτή η προβοκάτσια;
Γιατί το μόνο που πέτυχε ήταν να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές τους να βρίζουν για άλλη μια φορά τον κ. Σαμαρά.
Άρα, αν κάποιοι επιμείνουν στη θεωρία της προβοκάτσιας, μάλλον τα βέλη θα πρέπει να στραφούν προς άλλη κατεύθυνση.
Επαναλαμβάνουμε, δεν γνωρίζουμε τι έγινε με το συγκεκριμένο έγγραφο, γνωρίζουμε όμως ότι το περιεχόμενό του μάλλον υπολείπεται των θέσεων που εκφράζει η κ. Χριστοδουλοπούλου και φυσικά των σχετικών νόμων που υφίστανται στην πατρίδα μας και μάλλον είναι απόρροια σχετικών οδηγιών της Ε.Ε.
Για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες, η κ. Χριστοδουλοπούλου, που είναι η αρμόδια υπουργός, είναι υπέρ των ανοικτών συνόρων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα. Και με βάση αυτές, όπως υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία η ως άνω κυρία, ο φράχτης του Έβρου πρέπει να πέσει ή πρέπει να ανοίξουν πόρτες που θα υποδέχονται εκείνους που ζητούν άσυλο.
Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτό σημαίνει ότι αν ισχύσουν οι διακηρυγμένες θέσεις της αρμόδιας υπουργού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος ξένος θέλει να μπει στην Ελλάδα θα μπαίνει και στη συνέχεια θα ακολουθούνται διαδικασίες, οι οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ατελέσφορες και θα οδηγήσουν στην συσσώρευση εκατομμυρίων μεταναστών στη χώρα μας, με τα εξής αποτελέσματα:
  •  τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, 
  • την ολοκληρωτική καταστροφή των δομών του κράτους πρόνοιας και -δεδομένης της υπαρκτής απειλής των τζιχαντιστών του Ι.Κ. που συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στο χάρτη της επικράτειάς τους-  
  • τη μετατροπή αργά ή γρήγορα της Ελλάδας σε μια μουσουλμανική χώρα.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και οι κυβερνώντες θα πρέπει να βρουν το θάρρος να στηρίξουν ή και να αποκηρύξουν τις επιλογές και τις διακηρυγμένες θέσεις τους, αντί να επιδίδονται σε παίγνια προπαγάνδας, όπως γίνεται και με το μνημόνιο, το οποίο εφαρμόζουν κανονικά και προσποιούνται στην κοινή γνώμη ότι γίνεται το αντίθετο, βοηθούντων και των προπαγανδιστικών μέσων.
Πάντως, το μείζον ερώτημα που τίθεται, είναι η στάση που κρατά το κίνημα των ΑΝΕΛ;
Τόσο πολύ έχουν ανάγκη την εξουσία, που απεμπολούν τις θέσεις τους;



17 σχόλια:

  1. Ο,τι και να πει κανεις για αυτή την ιστορία είναι πολύ λίγο! Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας και του ελληνικού λαου και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από την κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις διατάξεις του νόμου 3838/2010 οι οποίες αφορούσαν την ιθαγένεια, ποιος τι έφτιαξε ή να το εκφράσω καλύτερα ποιος τις σκέφτηκε και πέρασαν; Σε ποια βουλή ; ποιοι τις ψήφισαν; ΦΕΚ Α 49/24.3.2010
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την διαταγή εξέδωσε ο πολύς Νίτσας γνωστός για τις σχέσεις του με την παράγκα της ΠΟΛΑΝ, εν αγνοία φυσικά της ηγεσίας του Υπουργείου.

    Σε ώρες το χαρτί βρίσκεται στο κωλοχανείο του λαθρέμπορα Αλαφούζου και αρχίζει η από αέρος "διαφήμηση" της νέας πολιτικής του στρατηγού, ταυτόχρονα ο παραγκιούχος εκδίδει την σχετική ανακοίνωση και τα φασιστοειδή του Καρατζαφέρη συνεχίζουν το μοιρολόι.

    Φυσικά η διαταγή του στρατηγού ανακαλείται, στις κρίσεις πάει σπίτι του όπως ήταν γνωστό από καιρό και ο παράγκας ΠΟΛΑΝ θα περιμένει παρέα με τον Χρύσανθο να τελειώσει η παρένθεση.

    Δηλαδή καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη.
    Δεν γνωρίζω,ποιος από τους συνεργάτες σου,λογοκρίνει,και τελικώς απαγορεύει την δημοσίευση άρθρων μου στο σεβαστό Ιστολόγιο σας.
    Αυτό κύριε μου θυμίζει άλλες εποχές.
    Όπου εθνικόφρονες-προδότες Στρατιωτικοί ηγήτορες μας ,αλυσόδεσαν για μια εφταετία την Χώρα μας,πούλησαν την Κύπρο μας,Στους Τούρκους,Τζάμπα!!,δηλαδή.
    ΜΕ μια απλή διαταγή του μπάρμπα Σαμ.
    Επί του προκειμένου.
    Στο σημερινό παρόν άρθρο,γράφετε ωσάν να μην γνωρίζετε,πως λειτουργεί η Διοίκηση ανέκαθεν.
    Θα παραθέσω αποσπάσματα σας,εφόσον φαίνεται παρακάτω ότι είστε ο υπογράφων του παρόντος..>>>>
    Γράφετε.

    Και δεν θα πάρουμε θέση, γιατί δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδόθηκε το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Γεώργιος Νίτσας.
    Απαντώ εγώ σχετικά επ αυτού.
    Δεν γνωρίζετε,η δεν εκτελέσατε διαταγές πολιτικών προϊσταμένων σας,αφού είσασταν υφιστάμενος αυτών!!!!!!!!!!.Δεν το πιστεύω!.
    πάμε παρακάτω.Λέτε!παρακάτω.
    Επίσης, δεν ακούσαμε την άποψη του υποστρατήγου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί δημοσίως τον εαυτό του.
    Λέω εγώ. Τι να υπερασπιστεί τον εαυτό του!!!!, κύριε Καλεντερίδη!!!!!!!!!!!!!!!.
    Μυστική υπηρεσία κάνατε Στρατιωτικός ον,κύριε μου,δεν θα εκτελούσες τέτοια η άλλη,διαταγή των πολιτικών σου προϊσταμένων,όταν ειδικά,θα έπαιρνες Μπόνους αφού θα είχες αποστρατευτεί,γνωρίζοντας ότι στο μέλλον για την εκδούλευση που έκανες, στον Κάθε συμμορίτη Σαμμαροβενιζέλο κ.λ.π.
    Θα έπαιρνες το αξίωμα του βουλευτή,υπουργός πρωθυπουργός,ανάλογα και με ευνοϊκές εξελίξεις!, για την μια, έστω παρανομία.Και όχι μόνον,ποιος μου λέει εμένα,και τον κάθε σκεπτόμενο,ότι αυτό είναι πραγματικότητα, Όποιος γνωρίζει,τι γίνετε,και τι παιχνίδια παίζονται,στην πλάτη των Ελλήνων Ζόμπι-οπαδών.
    Εξαιρούνται οι άσχετοι,και μη γνωρίζοντες Έλληνες πολίτες!.
    Καταλαβαίνει πολύ καλά,τι κόλπο έγινε εδώ πέρα,με τον επονομαζόμενο Αξιωματικό,όργανο,των
    Σαμαροβενιζέλων-Αμερικανογερμανοαγγλων,πρακτόρων.
    Άρα ο Αξιωματικός που εξέδωσε παράνομη διαταγή-ανακοίνωση. Που εκθέτει την ηγεσία του.Σε καιρό πολέμου έπρεπε,να εκτελεστεί,δεν γνωρίζω τι θα κάνει η φυσική του ηγεσία.
    Αλλά αυτοί που τον διέταξαν, να κάνει ανταρσία στην ουσία. Αυτό έκανε,πισώπλατο χτύπημα!!!!,στην Νέα,εντολοδόχα κυβέρνηση του Ελληνικού Λαου.
    Εκπλήσσομαι, που βλέπω τέτοιο άρθρο με τέτοιο περιεχόμενο,και μάλιστα ύμνος προς αποστάτη αξιωματικό,που εκθέτει την πολιτική του ηγεσία,ΤΗΝ νόμιμη ηγεσία,και όχι την πλαστή που υπηρετούσε.- Λυπάμαι,πραγματικά,με βάζουν σε πολλές σκέψεις όλα όσα αποκομίζω,από το παρόν ιστολόγιο σου,κύριε Σάββα.
    Ελπίζω,ότι δεν θα το λογοκρίνετε,έτσι όμως και αλλιώς ,εγώ θα το αναρτήσω αυτούσιο στο fb Και αλλού.
    Να είσαι καλά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...ποιος μου λέει εμένα,και τον κάθε σκεπτόμενο,..." Σκεπτόμενος και ...νεομπολσεβίκος!

      Διαγραφή
    2. Λύτος Δ.Κωνσταντίνος4 Μαρτίου 2015 - 4:21 μ.μ.
      Κύριε μου,αναρωτιέμαι,αν αξίζει να σου απαντήσω.
      Αλλά ας είναι,μήπως θα ήταν καλύτερα να σιωπάς,και όχι να μιλάς,όταν δεν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας.
      Τέτοια ταχύτητα απάντησης,υπέρ των συμφερόντων, πρώην κυβερνητών μας,Αμερικανογερμανοάγγλων πρακτόρων!!!!!!!!!.
      Υπεύθυνων,τουλάχιστον για δέκα χιλιάδες αυτοκτονούντων-δολοφονημένων,Ελλήνων πολιιτών,εν ψυχρώ. Αλλά συγχρόνως και λυτή,δεν ξανάδα.
      Από που και ως που κύριε.Βγάλατε το συμπέρασμα περί νεομποσλεβίκου!!!.
      Μήπως θα ήταν καλύτερα,να το ερευνούσες λίγο,πριν αποφανθείς,πομπωδώς,και απαραδέκτως,να εκτεθείς.
      Ελπίζω,αν απαντήσεις,πες κάτι που αξίζει,μετά από ώριμη σκέψη.
      Αλλιώς καλύτερα,μην απαντάς καλύτερα,γιατί δεν θα έχει νόημα.-

      Διαγραφή
    3. Ναι προβοκάτσιες είναι όλα, και η αύξηση στους μισθούς των Δεητζήδων του Φωτοπούλου προβοκάτσιες είναι όπως και ο Βαρουφάκης που το έμαθε από τον Χατζηνικολάου....Άρρωστα μυαλά, αρρωστημένες καταστάσεις, μια από τα ίδια, είναι πολύ απλό!

      Διαγραφή
    4. Αυτούς, που πιστεύουν "αυτά" για την μεταναστευτική πολιτική και τους λαθρομετανάστες( δες πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ) και κυρίως αυτούς που προσπαθούν να τα εφαρμόσουν (δες Κυβέρνηση), τους λέω νεομπολσεβίκους!
      Αυτούς, που έχουν προπαγανδιστικά σταλινικού τύπου όργανα ( δες "Αυγή") και μιλάνε για προβοκάτσια, τους λέω νεομπολσεβίκους!
      ( Αυτοκτονίες: 2000-2005 (5 χρόνια) 1767, 2006-2009(5 χρόνια) 1894,2010-2014 ( 5 χρόνια) 2000. Σε 15 είχαμε λιγότερες από 6000 αυτοκτονίες! )
      Αυτούς που κάνουν τέτοια άθλια προπαγάνδα, με τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια, τους λέω νεομπολσεβίκουν!
      Αν έχεις , για όλους αυτούς, κάποιον καλύτερο χαρακτηρισμό να μου τον πεις και θα τον υιοθετήσω!
      ΥΓ: Υπάρχουν και οι χρήσιμοι ηλίθιοι!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Ευτυχως που υπαρχουν πατριωτες οπως ο κ.Τσιαφτιτσας και μας ανοιγουν τα
      ματια.

      Διαγραφή
  5. Και όμως αγαπητοί συμπολίτες ο ΣΎΡΙΖΑ είναι απόλυτα συνεπής ως προς το πρόγραμμα του σχετικά με το μεταναστευτικό και εκλέχτηκε για να το εφαρμόσει. Για να δούμε τι ακριβώς διακυρήσει στο προγραμμά του (αυτούσια αναπαραγωγή):

    -Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών).
    -Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
    -Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
    -Αποποινικοποίηση του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
    - Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
    -Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ’συλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
    -Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης
    -Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
    -Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ’συλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).

    Και άλλα πολλά όπως την οικογενειακή επανένωση,παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας . Και να ήταν μόνο αυτά...4 σελίδες πρόγραμμα!!!

    Όσο για τους ΑΝΕΛ...ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΦΕΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΙΤ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δεν δημοσιεύεται και τον πίνακα αποδεκτών να δούμε ποιοι ενημερώθηκαν με το έγγραφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατακαϋμένη Ελλάδα. Να χαίρεσαι τα τέκνα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/02/blog-post_97.html?showComment=1454616842743#c8020825734161728987

    2. Δεν υπάρχει "κίνημα των ΑΝΕΛ". Στις εκλογές συμμετέχουν κόμματα, όχι κινήματα, συνεπώς στη Βουλή δεν υπάρχουν κινήματα, υπάρχουν μόνο κόμματα.
    Όσο για την απάντηση στο ερώτημα "Τόσο πολύ έχουν ανάγκη την εξουσία, που απεμπολούν τις θέσεις τους;" έχει απαντήσει θετικά η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, δήλωσε σαφώς ότι οι λαθρομετανάστες στον καταυλισμό της Ειδομένης ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ από ελληνικές ομάδες για να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.

    Εισαγγελείς στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν ή απλώς είναι συμβιβασμένοι ή δειλοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω ο Ελληνικός λαός να έχει ξυπνήσει από τον προδοτικο σύριζα, όχι βέβαια ότι η ΝΔ σε αυτό το θέμα είναι καλύτερη από τον σύριζα. ...
    Δυστυχώς όμως επειδή βλέπω ότι μόνο συζητάμε και δεν αντιδρά κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ έχω την εντύπωση ότι όλοι αυτοί έχουν εδραιωθεί πλέον εδώ στέλνουν και τα παιδιά τους σχολείο τα νοσοκομεία γεμάτα και το ωραίο ότι με 1000 ένσημα θα μπορούν να πάρουν και σύνταξη !!!!
    Καληνύχτα συνελληνες !!!!
    Ψάχνω να βρω ένα παλικάρι και δεν βρίσκω ούτε έναν !!!!
    Ελληνικές μαγκιές !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.