31/3/15

Το δίκαιο των Ελλήνων - Σοκαριστική εκπομπή των Γερμανών

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Και όμως το είδαμε και αυτό και  είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Το ότι η Ελλάδα είναι για μήνες, για χρόνια τώρα, το πρώτο θέμα  σχεδόν σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, για την οικονομική καταστροφή που υπέστη ήμασταν συνηθισμένοι να το βλέπουμε και να το ακούμε.
Όπως ήμασταν συνηθισμένοι να μας ασκούν κριτική, να μας κατηγορούν, να μας λοιδορούν και γενικά να μας απαξιώνουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, ποδοπατώντας την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. Και εμείς τα υπομείναμε αγόγγυστα, χωρίς αντιδράσεις, γιατί η πλύση εγκεφάλου που μας είχαν επιβάλλει οι σύγχρονοι Κουίσλιγκ που μας κυβερνούσαν, μας έκαναν να αισθανόμαστε ένοχοι για τις άδικες κατηγορίες για το έθνος των Ελλήνων και από την άλλη να αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους σωτήρες μας, την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και το τυφλό όργανο επιβουλής των εντολών τους, την επονομαζόμενη Τρόικα. Και εκεί που θεωρούσαν ότι σχεδόν επιτυγχάνουν τον στόχο τους, της πλήρους υποταγής της Ελλάδος και των Ελλήνων στο γερμανικό "Ιmperium" έχουμε δύο γεγονότα που αλλάζουν τα δεδομένα. Το πρώτο είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και η αντικατάσταση της μνημονιακής και υποταγμένης συγκυβέρνησης με μια αντιμνημονιακή (πρώτη φορά αριστερά) κυβέρνηση που δεν υποτάσσεται πλήρως στις (γερμανικές, μην γελιόμαστε) εντολές περί εξυγίανσης της οικονομίας, που όμως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον σίγουρο οικονομικό και εθνικό θάνατο και άκουσον- άκουσον είχε το θράσος να θέτει θέματα, όπως οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, θέματα που κανείς Έλληνας αξιωματούχος δεν τόλμησε ποτέ 70 χρόνια τώρα να εκστομίσει. Αν είναι δυνατόν τέτοια θρασύτητα προς τους ευεργέτες μας, που επιμένουν ότι μας σώζουν από τον κακό εαυτό μας και την άθλια οικονομική μας διαχείριση τόσα χρόνια τώρα. Και ξαφνικά μια εκπομπή στην Γερμανική κρατική τηλεόραση ταράζει με κρότο τα λιμνάζοντα ύδατα και σπάζει μια παγιωμένη αντίληψη στην γερμανική κοινωνία για την Ελλάδα, τους Έλληνες, την Τρόικα, τις γερμανικές αποζημιώσεις!!! Με διάθεση αυτοκριτικής και απίστευτης ειλικρίνειας εκ μέρους των γερμανών,  η  Ελλάδα αποτελεί  το κύριο θέμα σατιρικής εκπομπής στη γερμανική τηλεόραση. Το σόου Die AnstaltTo Ινστιτούτο») που προβάλλεται στο  κρατικό κανάλι ZDF κατακεραυνώνει όπως προαναφέραμε την τρόικα και τάσσεται υπέρ του ελληνικού αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις μέσω δύο ευφάνταστων σκετς.
Η  εκπομπή  θα προβληθεί την  Τρίτη 31/3/15,  είναι ήδη διαθέσιμη στο YouTube και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους. Εκεί  ξεχωρίζουν δύο εκπληκτικά σκετς: Στο πρώτο παρουσιάζεται η Ελλάδα ως... ταβέρνα και οι πιστωτές ως κοστουμαρισμένοι πελάτες που πηγαίνουν για φαγητό στο μαγαζί. Ανάμεσα σε αυτά που ζητάνε στον ταβερνιάρη είναι να σερβίρει φαγητό «χωρίς ήλιο», να πληρώσει τα δάνειά του από τα πενιχρά έσοδά του και από την κατάσχεση των «ασημικών» του ενώ όταν εκείνος ζητά να επαναπροσλάβει τον μάγειρά του, τον κατηγορούν για ευεργεσίες. Η μόνιμη επωδός τους, δε, είναι ότι πρέπει πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη και μετά να γίνουν τυχόν επενδύσεις. Όπως, μάλιστα, λένε στον ταβερνιάρη που τους ζητά χρήματα για επενδύσεις στην επιχείρησή του απαντούν: Να χαρίζεις χρήμα σε μια ταβέρνα η οποία δεν έχει ούτε μάγειρα, ούτε μαχαιροπήρουνα ούτε καρέκλες; Και όταν του δίνουν μια βαλίτσα με χρήματα, τελικά του την παίρνουν πάλι πίσω ολόκληρη, καθόσον πρέπει να πληρωθούν πρώτα τα χρέη και οι δανειστές του. Βρε τι μας θυμίζει αυτό το σκετς, κάτι μας θυμίζει η πρακτική αυτή τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο σκετς θίγει με τον πλέον καυστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο το ζήτημα των αποζημιώσεων, παραθέτοντας πληροφορίες για τις ναζιστικές θηριωδίες. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι αναφέρονται στις θηριωδίες των Ναζί  κατά την κατοχή,  με λέξεις ιδιαίτερα σκληρές, ακόμη και στο άκουσμα, όπως σφαγές, θηριωδίες, φόνοι, λεηλασίες, καταστροφές, παραθέτοντας και αριθμούς νεκρών και άλλα στοιχεία. Πραγματικά συγκλονιστική αυτοκριτική που δεν μας είχαν συνηθίσει οι γερμανοί.   Ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή είναι εκείνη όπου φιλοξενείται ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και τριάντα  συγγενείς.
Ο σκηνοθέτης δείχνει το κοινό που παρίσταται στο στούντιο να ακούει έκπληκτο τις αφηγήσεις του κ. Σφουντούρη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η επίσημη Γερμανία έχει χειριστεί μέχρι τώρα το θέμα. Οι παραγωγοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ όπως επισημαίνεται, καθώς «οι κανόνες είναι κανόνες». Πραγματικά εκπληκτική εκπομπή, σοκαριστική ακόμη και στους γερμανούς που μαθαίνουν επιτέλους την αλήθεια, όχι από τους «τεμπέληδες και χαραμοφάηδες» Έλληνες, αλλά από τους ίδιους του γερμανούς. Και ενώ στην αρχή φαίνονται μουδιασμένοι και αιφνιδιασμένοι, κατόπιν και συνεχώς ξεσπούν σε θερμά χειροκροτήματα, συμφωνώντας και επιβραβεύοντας τους τολμηρούς, αλλά και  ηθικούς συνειδησιακά γερμανούς δημοσιογράφους. Είναι εθνικό μας καθήκον να δούμε όλοι την εκπομπή αυτή, οι γερμανοί θα την δουν και θα είναι πάρα πολλοί αυτοί, για να αντιληφθούμε τον κόσμο που αλλάζει και την ηθική νίκη μέχρι τώρα της πατρίδος. Και αφήστε τους σύγχρονους Πηλιογούσηδες να γαυγίζουν απεγνωσμένα, αντιλαμβανόμενοι προφανώς το τέλος των.
*O Iωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντιστράτηγος (ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.