20/3/15

Αποκεφαλισμοί Κούρδων πεσμεργκά σε νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

Αναρτήθηκε σκοπίμως ώστε να συμπίπτει με το Νεβρόζ, το κουρδικό Νέο Έτος
Αποκεφαλισμοί Κούρδων πεσμεργκά σε νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους
REUTERS
Βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό τριών Κούρδων πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ από ενόπλους, οι οποίοι απειλούν να σκοτώσουν «δεκάδες» ακόμη κρατούμενους, δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος. 
Στο νέο βίντεο τρόμου -που φαίνεται ότι σκοπίμως αναρτήθηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να συμπίπτει με τους εορτασμούς για το κουρδικό Νέο Έτος, εμφανίζεται τρεις μαυροφορεμένοι ένοπλοι -που μιλούν κουρδικά- να αποκεφαλίζουν πεσμεργκά ντυμένους με πορτοκαλί φόρμες.

«Προς τον μουσουλμανικό κουρδικό λαό: να γνωρίζετε ότι ο αγώνας μας δεν είναι με το μέρος σας, μάλλον είναι με εκείνους που συγκρότησαν συμμαχία με τους Σαφαβίδες και τους σταυροφόρους που κήρυξαν πόλεμο στους μουσουλμάνους» λέει ένας από τους ενόπλους χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για να αναφερθεί στο Ιράν και στον διεθνή συνασπισμό αντίστοιχα.

Η Τεχεράνη έχει επίσης προσφέρει υποστήριξη στους πεσμεργκά.

Ένας άλλος από τους εμφανιζόμενους ενόπλους στη συνέχεια απευθύνεται ευθέως στον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί: «Σας προειδοποιήσαμε πριν από αυτό ότι για κάθε ρουκέτα που εκτοξεύετε εναντίον εκείνων που τελούν υπό την αιγίδα του Ισλαμικού Κράτους, θα σκοτώνετε έναν από τους κρατούμενούς σας με τα ίδια σας τα χέρια».

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι πεσμεργκά έχουν αναδειχθεί σε βασικό εταίρο της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας στην εκστρατεία της «να αποδυναμώσει και να καταστρέψει» την εξτρεμιστική οργάνωση, την οποία έχουν απωθήσει στο βόρειο Ιράκ με την υποστήριξη των αεροπορικών πληγμάτων.

Στις αρχές του χρόνου, ένας πεσμεργκά αποκεφαλίστηκε από Κούρδο ένοπλο στη Μοσούλη έπειτα από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι Κούρδοι στην πόλη.

Τον περασμένο μήνα, ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε εμφάνιζε πεσμεργκά φυλακισμένους σε κλουβιά να ανακρίνονται από έναν ένοπλο Κούρδο.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.