29/6/15

Η προπαγάνδα, η εικονική πραγματικότητα και ο πραγματικός γκρεμός

Δείτε τι γράφαμε στις 16 Μαρτίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πήραν την εξουσία νομίζοντας ότι πριονίζουν το κλαδί της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να σκεφτούν ότι στο κλαδί εκείνο θα καθόντουσαν οι ίδιοι μετά τις εκλογές που οι ίδιοι προκάλεσαν. Με απλά λόγια, αυτό που έκαναν ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας έναν μονοσήμαντο, χαμηλής ποιότητας, λαϊκιστικό και διχαστικό αντιπολιτευτικό και προεκλογικό λόγο, φαλκίδευσε ακόμα και τα πρώτα μετεκλογικά βήματα που θα έκαναν τα δυο προαναφερθέντα κόμματα, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.
Έτσι η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία αυτοπαγιδευμένη κυρίως σε δυο τομείς.
Ο ένας είναι ο εσωτερικός, αφού η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που σχεδόν τίποτα από όσα έταξαν στους Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.
Ο άλλος είναι ο εξωτερικός και αναφερόμαστε στα όσα υπόσχονταν ότι θα πράξουν σε σχέση με το μονομερές κούρεμα του εξωτερικού χρέους, με τις αγορές (θα παίζουμε εμείς το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν), τους δανειστές και την... άκαρδη Ε.Ε.
Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά τις εκλογές, η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με πριν τις εκλογές, ενώ στο εξωτερικό οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικές!
Το σοβαρότερο λάθος της κυβέρνησης ήταν η πίστη (;) ότι οι 18 χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ ήταν υποχρεωμένοι να αποδεχτούν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όλοι να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στα υπεσχημένα προς τον ελληνικό λαό από το ως άνω δίδυμο.
Επίσης, καταστροφική ήταν -και συνεχίζει να είναι- η άποψη που επικρατούσε στην κυβέρνηση ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε για παράδειγμα 100 στις χώρες της Ευρωζώνης, άρα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι αν κάνουμε τους δύσκολους και τους εκβιάσουμε, θα δεχτούν να μας δώσουν 20, για να μην χάσουν τα 100. Σε αυτήν την μπακαλίστικη θεωρία στηρίχτηκε ο πρωθυπουργός, όταν αμετροεπώς έλεγε ότι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, γιατί αυτό τους συμφέρει περισσότερο από το να αφήσουν την Ελλάδα να καταστραφεί.
Επίσης, δούλεψαν και σε άλλα  σενάρια, λέγοντας ότι "είστε αναγκασμένοι να μας σώσετε, για να μην έλθουν οι φασίστες στην εξουσία" (Τσίπρας), ότι "αν αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει, θα γεμίσει η Ευρώπη και η Γερμανία τζιχαντιστές" (Κοτζιάς, Καμμένος), σαν να ομολογούν ότι η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Λιβύη!!!
Η κατάσταση με τους κυβερνώντες είναι πολύ χειρότερη απ' όσα περιγράφονται σ' αυτό το σημείωμα. Τώρα, έχοντας πια βεβαιωθεί ότι δεν πέρασε κανένας εκβιασμός και δεν βγήκε τίποτα από όσα περίμεναν, για να διαχειριστούν το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, ακολουθούν την εξής επίσης καταστροφική στρατηγική.
Χαϊδεύουν τα αυτιά της ελληνικής κοινής γνώμης με λεονταρισμούς σε όλα τα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά (Γερμανικές αποζημιώσεις, φραστικές επιθέσεις εναντίον ξένων αξιωματούχων, ακόμα και εναντίον του ΥΠΟΙΚ της μαρτυρικής Κύπρου), προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα θυματοποίησης των ιδίων και της Ελλάδας, για χτυπήσουν το θυμικό του Έλληνα, έχοντας ως στόχο να αυξήσουν τη στήριξη της κοινής γνώμης και να οδηγήσουν τα πράγματα σε εκλογές ή δημοψήφισμα.
Γι' αυτό εξαγγέλλουν μονιμοποίηση 40 χιλιάδων συμβασιούχων αορίστου χρόνου, ξαναδίνουν τις συντάξεις (σωστά) των υπέργηρων Ποντίων και Βορειοηπειρωτών, επαναπροσλαμβάνουν όλους τους απολυθέντες δημοσίους υπαλλήλους, ξανανοίγουν την ΕΡΤ κλπ.
Την ίδια στιγμή, για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, από τη μια κάθε φορά διανέμουν ένα non paper για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης -αντί να γίνεται ενημέρωση όπου υπάρχουν και ερωτήσεις-, το οποίο αναπαράγουν υποχρεωτικά όλα τα ΜΜΕ, και από την άλλη απειλούν τους καναλάρχες για τις συχνότητες, εξασφαλίζοντας κι από κει ευνοϊκή επικοινωνιακή μεταχείριση.
Με άλλα λόγια, παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι πολύ κακής ποιότητας, με στόχο τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα οδηγείται κατ' ευθείαν στον τοίχο ή στο γκρεμό.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την Ε.Ε., πέραν της οικονομικής καταστροφής, θα δημιουργήσει συνθήκες που θα απειλήσουν και την εδαφική μας ακεραιότητα, ενώ θα θέσουμε σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους τη μαρτυρική Κύπρο.
Αυτό ας το έχουν υπ' όψιν τους οι μαθητευόμενοι μάγοι...

Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

35 σχόλια:

  1. Μπραβο Σαββα, να μεινουμε σκλαβοι της ΕΕ και της ναζιστικης Γερμανιας, γιατι δε ξερουμε τι μας ξημερωνει αν αντισταθουμε. Κανεις δε μπορει να μας βγαλει απο το Ευρω και την ΕΕ και οποιος λεει το αντιθετο ειναι απλα ασχετος ή προβοκατορας. Το χρεος της χωρας, συνολικο (ιδιωτικο, δημοσιο, ELA, τραπεζικο) ειναι πανω απο 550δις Ευρω. Αυτα θα τα πληρωσουν αμεσως οι φιλοι μας, αν μας συμβει ενα ατυχημα. Αν σε αυτο λαβουμε υποψη οτι τα ποσα ειναι μοχλευμενα, το ποσο ανεβαινει στο 2-3τρις Ευρω, για τη παγκοσμια οικονομια. Αμα θυμιθουμε το μεγεθος της Lehman Bros και τις συνεπειες σε ολο το πιστωτικο συστημα του πλανητη, μπορουμε ευκολα να φαναταστουμε τις τωρινες συνεπειες. Οσο για τους ηλιθιους που εχουν θωρακισει την Ευρωπαικη οικονομια απο μια εξοδο της Ελλαδας, να υπενθυμισω οτι μια παγκοσμιοποιημενη οικονομια δεν ελεγχεται, ουτε αποστειρωνεται. Αυτο το ξερουν φυσικα οι Αμερικανοι καλυτερα απο ολους, αφου ειναι δικης τους εφευρεσης το οικονομικο συστημα. Γι αυτο υπαρχει δικη τους υποστηριξη, οταν γνωριζουμε οτι ειναι και αυτοι ανθελληνες. Οσο για τα περι εδαφικης ακεραιοτητας, την εχουμε δει ολα τα προηγουμενα χρονια στη Κυπρο και στα Ιμια. Ολα αυτα δε θα γινονταν βεβαια αν ειχαμε Ελληνικες Εθνικες κυβερνησεις. Αλλα, δυστυχως το πολιτικο συστημα δουλευε μια ζωη για τα συμφεροντα των ξενων και φυσικα τη τσεπη τους. Ηρθε η ωρα για σοβαρες αποφασεις, αλλιως η Ελλαδα στην οποια γεννηθηκαμε, μεγαλωσαμε και αγαπησαμε θα γινει οικοπεδο με ξενα αφεντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαος ψηφισε να φυγουμε απο το ευρω ή οχι . Η μηπως τωρα που κυβερναμε σαν καλοι "δημοκρατες" γραφουμε στα ....... μας την αποψη της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων μας;

      Διαγραφή
    2. Σαν δεν ντρεπόμαστε που τζογάρουμε με την επιβίωση (και όχι την ευημερία) των μελλοντικών γενιών. Ο κ. Καλεντερίδης είναι εξαιρετικά συγκρατημένος και σε καμία περίπτωση η παρούσα θέση του δεν αποτελεί κινδυνολογία. Αν είστε πραγματικά γεναίοι και σας ενδιαφέρει η αλήθεια μάθετε να τοποθετείτε τους εαυτούς σας στη θέση των άλλων προσπαθόντας να προβλεψετε τις πραγματικές αντιδράσεις τους.

      Διαγραφή
    3. Ο σχολιαστής με τρείς κουβέντες αποδομεί πλήρως το άρθρο, το οποίο κατά την ουσία του δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία στείρα κινδυνολογία και υποκειμενική αποτύπωση της πραγματικότητος που εκφράζει μόνο την άποψη της ομάδας Σαμαρά, και που αποτελεί πλέον μία μικρή μειοφηφία στη ΝΔ με ημερομηνία λήξεως.

      Διαγραφή
  2. Στέφανε
    από πουθενά δεν προκύπτει ότι εγώ ενστερνίζομαι αυτά που λες.
    Το έντιμο θα ήταν να μιλήσουν όλοι καθαρά προεκλογικά και όσοι θέλουν έξοδο από το ευρώ να το πουν στους ψηφοφόρους, για να αποφασίσουν αυτοί.
    Τώρα, ενώ όλοι έλεγαν ότι πήραμε εντολή να μείνουμε στο ευρώ, οδηγούν τα πράγματα στο αδιέξοδο.
    Και να ξέρεις, άλλο να φύγεις με δική σου στρατηγική από το ευρώ, και άλλο να υποχρεωθείς να φύγεις ενώ έχεις καταρρεύσεις.
    Η έξοδος δεν μας απαλλάσσει από τα χρέη.
    Θα τα πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας, όπως πλήρωσε πέρισυ ο Πούτιν να δάνεια που είχαν πάρει οι τσάροι.
    Για να κλείσω, άλλα μας είπαν προεκλογικά και άλλα κάνουν τα αμόρφωτα ανίδρωτα παλικαράκια του Μαξίμου, με τους παλαιοσταλινικούς ινστρούχτορές τους.
    Και όλα αυτά τα επενδύουν με προπαγάνδα, την οποία την καταπίνει ο ταλαίπωρος λαός, γιατί οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι πρώην κνίτες και αριστεροί και δεν μιλούν.
    Κάνουν την πάπια.
    Γι' αυτά μιλάει το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα,πολύ σωστό αυτό που λες για το ευρώ. Αλλά να θυμίσω ότι ουδείς μας ρώτησε και να μπούμε στο ευρώ. Επίσης ουδείς μας ρώτησε αν επιθυμούμε την υπογραφή και ψήφιση των μνημονίων. Και πάρα πολλά άλλα εξίσου σημαντικά.

      Αυτά τα πράγματα δεν είναι α λα κάρτ.

      Πείτε με λαϊκιστή αλλά εγώ θα ήθελα να ερωτηθώ για όλα αυτά. Να αποφασίσω εγώ για το μέλλον μου και όχι τα πολιτικά τζάκια.

      ΥΓ
      Όσους δεν θέλαμε τα μνημόνια,κάποιοι,ακόμη και ο Σαμαράς μας αποκαλούσαν λόμπυ της δραχμής και πολλά άλλα φαιδρά. Αλλά τότε ήταν όλα όμορφα και καλά.

      ΥΓ 2
      Μεγαλύτερο νεοσταλινικό μέσο στην Ελλάδα απο το Antinews ΔΕΝ υπάρχει,αλλά ούτε και αυτό πειράζει.

      Διαγραφή
    2. >Και πάρα πολλά άλλα εξίσου σημαντικά<

      Όχι "πάρα πολλά", Χρήστο, αλλά ΟΛΑ πλην ενός: Αν θέλομε βασιλευομένη ή αβασίλευτη. Έκτοτε (1974) ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε για τίποτε απολύτως. Δεν υπάρχει άλλο κράτος στην ΕΕ, που να μην έγινε έστω ένα δημοψήφισμα για ο,τιδήποτε.

      Διαγραφή
  3. "Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την Ε.Ε., πέραν της οικονομικής καταστροφής, θα δημιουργήσει συνθήκες που θα απειλήσουν και την εδαφική μας ακεραιότητα, ενώ θα θέσουμε σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους τη μαρτυρική Κύπρο.
    Αυτό ας το έχουν υπ' όψιν τους οι μαθητευόμενοι μάγοι" !!!!!!!!!!!!!

    Aπ'οτι βλεπω κυριε καλαντεριδη, βασιλικοτερος του βασιλεως.
    Ξεχνατε οτι οικονομικα καταστραφηκαμε εντος της ΕΕ, με το ευρω? Ξεχνατε οτι η πολιτικη υπακοης που ακολουθουσαν η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υποθηκευσαν τις περιουσιες των ελληνων?
    Ξεχνατε οτι η πολιτικη που μας επεβαλαν οι τροικανοι (δλδ η γερμανοι), μας οδηγει σταθερα σε εναν αργο και επωδυνο θανατο οικονομικο και φυσικο?
    Ξεχνατε οτι η υπερχρεωση της χωρας σχεδιαστηκε και εκτελεστηκε απο τα πειθηνια πολιτικα τους ανδρεικελα?
    Εσεις τι προτεινετε, να συνεχισομε τον "ηρωικο" δρομο της υποταγης και του εξευτελισμου? Αυτη ειναι η προτασης σας? Τι νομιζετε οτι ψηφισε ο ελληνικος λαος στις 25/1? Αν νομιζετε οτι ψηφισε συριζα, ειστε γελασμενος, ψηφισε εξοδο απο το ευρω και απο την ΕΕ. Η ψηφος αυτη ηταν μια συνειδητη επιλογη και γιαυτο την κανει ηρωικη.
    Επιτελους εκτος απο την οδο Ραγια, υπαρχει και η οδος ηρωων.
    Αρκετα με αυτην την πουστι@ια υποδουλωση που μας επεβαλαν χωρις την δικη μας συμμετοχη.
    Τελος με τα ναζιστικα αποβρασματα του σοιμπλε, τερμα με τις συγχρονες φυλακες των ροτσιλτν. Η ελλαδα μπορει να φυγει απο αυτη την συμμορια και να απλωσει γεφυρες με την ρωσια, εκει ανηκομε και οχι στη δυση των δουλεμπορων και των αποικιοκρατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροοδευτικέ, ισχύουν αυτά που έγραψα για το Στέφανο.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ αντιπροοδευτικέ η ΕΕ έχει γεωπολιτική σημασία για εμάς.
      Αν βγούμε από την ΕΕ, το πολύ πολύ να μπει η Τουρκία στο Αιγαίο. Αυτό που πρέπει να υποχωρήσει είναι ο ηγεμονισμός της Γερμανίας και δε γίνεται με νταηλίκια. Γίνεται με τη Δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία. Π.Χ η παρέμβαση του κ. Φουντούλη στην Ευρωβουλή ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ΧΑ παρουσιάζεται περισσότερο δημοκρατική και αξιοπρεπής από τους υπόλοιπους

      https://www.youtube.com/watch?v=SStp4WCwKos

      Άλλο ένα χτύπημα στην ηγεμονία της Γερμανίας θα είναι οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία σε
      λίγες ημέρες και οι εκλογές στη Δανία το Μαϊο.

      Διαγραφή
    3. >ψηφισε εξοδο απο το ευρω και απο την ΕΕ<

      Από πού προκύπτει αυτό, αντιπροοδευτικέ;

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Σάββα,

    Όσο αναφορά το τελευταίο θέμα που θίγεις πολύ σωστά λες ότι είναι γεω-οικονομικό και γεω-στρατηγικό. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι το να φύγεις από την ΕΕ αλλά από το ΝΑΤΟ τότε η Συρία και όχι η Λιβύη θα είναι παιδική χαρά σε όσα θα πάθει η Ελλάδα.

    Πολιτισμικό άνοιγμα στην Ρωσία ναι αλλά με μέτρο. Υπάρχει και ένας Πανσλαβισμός.

    Η Κυβέρνηση είναι στην Βάση σε αυτό που περιγραφή ο Αλεξαντερ Ντουκιν. Έχουμε Εθνικο-μπολσεβικιστικη Κυβέρνηση. Είναι η Πρώτη Εθνικό μπολσεβίκικη Κυβέρνηση.

    Τέλος, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ μπορεί να προσδεθεί στο δολάριο (αυτός είναι και ο σχεδιασμός να γίνει Peg απευθείας με την Ουάσιγκτον). Ωστόσο για να πραγματοποιούσης την Βιβλική Έξοδο από την φαραωνική ΟΝΕ και όχι από την ΕΕ θα πρέπει να έχεις οδηγό τον Ίδιο τον Μωυσή. Για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την έρημο της Δραχμής που ακολουθεί με έναν ατίθασο λαό όπως οι Έλληνες και πολλές φορές αυτοκαταστροφικό (1453 – 1922) θα πρέπει όχι απλά να έχεις τον Μωυσή αλλά και το Ίδιο τον Μέγα Βουλής Άγγελο ως Οδηγό.

    Δεν υπάρχει τέτοιος Στρατηλάτης οπότε συνιστώ να μείνουμε στην ασφάλεια της ΕΕ ώστε να δούμε τι θα γίνει και με αυτήν. Άρα η μόνη λύση είναι συνέχεια των μεταρρυθμίσεων η οποίες πάγωσαν από το καλοκαίρι και μετά που αν έκανε ο Σαμαράς ενδεχομένως και να κέρδιζε τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΌΤΕ.,κύριε .
      Συνιστάτε να μείνουμε στην ασφάλεια της Ε Ε ΄ωστε να δούμε τι!.
      Να γυρίσουμε στην εποχή,που όλα λειτουργούσαν Ρολόι,που δέκα χιλιάδες αυτοκτονούντες,από την χαρά τους, άφησαν αυτόν το μάταιο κόσμο,ακριβώς επειδή πήγαινε ρολόι, το δίδυμο της συμφοράς,και όχι μόνο!!!.
      Μάλλον απευθύνεστε σε ηλίθιους οπαδούς,όσοι επιχειρηματολογείτε,όπως και ο κύριος Σάββας.
      Στην προκειμένη περίπτωση,και μάλιστα Πόντιος,με ξενίζει αυτό.
      Παρά της προσπάθειες μου όμως,διαπιστώνω,ότι εδώ στο παρόν Ιστολόγιο,δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιοι,θα δεχόμουν ,την περίπτωση των απρόσεχτων ίσως,και λίγο επιπόλαιο λόγο.
      Αλλά τέτοια επιχειρήματα,όπως το δικό σας,αλλά και του κυρίου Σάββα,και συγνώμη,κάποιο άλλο λόγο έχουν.
      Ενωμένη Ευρώπη, μαφιόζικων εφαρμογών εναντίων μας,στην ουσία είναι!.
      Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω.
      Γιατί δεν υπάρχει ποτέ πουθενά σχεδόν,στο παρόν Ιστολόγιο,αλλά και άλλα πολλά,του τύπου Εθνικής Ενότητας, Σωτηρίας κ.λ.π.
      Μνεία-αναλύσεις, σχετικά με της ευθύνες που προκύπτουν,για όσους της έχουν,και ποιοι είναι αυτοί.
      Γιατί δεν αναφέρονται πουθενά,ούτε λέξη για αυτούς τους άγιους ανθρώπους.
      Στην απλή κοινή λογική,δεν φαίνεται τουλάχιστον ύποπτο αυτό το άηχο κράξιμο.
      Κράζουμε τους σημερινούς κυβερνήτες,με συντριπτική αποδοχή του Ελληνικού λαού,δολίως κατά την γνώμη μου.
      Έχουν κάνει στραβοπατήματα,εσείς που τα γνωρίζετε,μπορείτε να ξεστραβώσετε και μας που δεν γνωρίζουμε,ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα των πεπραγμένων,και δικαίως μαζί να τους κράζουμε,ώστε να γίνουν αλλαγές προς όφελος του Ελληνικού λαού,και όχι των Λαμογίων!!!,άλλο λάθη.
      Άλλο δόλος και προδοσία!.
      Κάποιοι,θεωρούν ότι τα λάθη είναι κακουργήματα.
      Αλλά η προδοσία!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σωτηρία.
      Συμπέρασμα, το άσπρο γίνετε μαύρο,και το μαύρο άσπρο. Το αν κάποιοι παρασύρονται,είναι άλλο θέμα.
      Δεν νομίζω ότι η αντίθεση, με το κοινό αίσθημα,μέσω της ψήφου του Ελληνικού λαού είναι,λάθος.
      Αλλά σκόπιμη αντιπολίτευση,που σημαίνει,ότι κανείς δεν δουλεύει Τζάμπα,υπεκφυγές απλά δεν γίνονται δεκτές,καλημέρα σας.-

      Διαγραφή
  5. ούτε μαθητευόμενοι μπορούν νά είναι γιατί άν ήταν μπορεί καί νά μάθουν.....ανεπίδεκτοι μάθησης καί υστερικοί τού πολιτικού δήθεν αριστερού δόγματος "τώρα μέ τήν εξουσία.....έμαθα νά μαστορεύω καί γ@μώ τόν μάστορά μου" είναι...όπως καί οί από 35ετίας επιστήμονες απατεώνες καί καλά αριστεροί τού τρίτου δρόμου πρός τόν σοσιαλισμό πασόκ αυτοαποκαλούνταν μέχρι πρότινος,κατάφεραν νά δημιουργήσουν χρηματοπιστωτική κρίση σάν νά έγινε πυρηνικός πόλεμος καί όμως δέν έπεσε ούτε μία σφαίρα......τί νά λέμε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η Ελλαδα οδηγηθει εκτος Ευρω απο ατυχημα και οχι προγραμματισμενα , η καταστροφη που θα επελθει στην Ελλαδα αλλα και η ζημια που θα παθει το Ευρωπαικο οικοδομημα θα σημαινει μονο ενα πραγμα . Οτι οι Συριζανελ εξυπηρετουν ακριβως τα συμφρροντα αυτων που υποτιθεται πολεμουν . Του Διεθνους κεφαλαιου και της ΣΙΑ. Αν παλι θελουν να βγαλουν την Ελλαδα απο το Ευρω , ας το πουνε ανοιχτα για να αποφασισει ο λαος. Δεν το ειπαν και υφαρπασαν την ψηφο του. Ας πουνε τωρα την αληθεια . Φαινεται ομως οτι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιωκουν το "ατυχημα" και κιμουνται για αλλη μια φορα προδοτικα και υποχθονια για να μην αποφασισει ο Ελληνικος λαος για το μελλον του.
    Οι τοπικοι ινστρουχτορες , μορει να γραφουν οτι θελουν , μπορει η κριτικη να τπυς φερνει αλεργια και να φαντάζονται κομμουνιστικους παραδεισους τυπου Β. Κορεας οπου αυτοι θα ειναι τα στελεχη και θα κανουν ζωαρα και ο υολοιπος λαος θα δουλευει για μια φετα ψωμι στις φαμπρικες. Η αληθεια παραμενει μια. Δημοκρατια εχουμε και ο λαος ψηφισε "λεφτα υπάρχουν" εντος ευρω. Ας βγουνε να πουνε την αληθεια για τα σχέδιά τους . Ετσι και αλλιως με ελικοπτερα θα φυγουν . Ας φυγουν μια ωρα αρχιτερα μηπως σωθει η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΕ πλέον θα πάθει πολύ μικρή ζημιά. Με την ρητορική μας, τους ανοίξαμε τα μάτια και πλέον έχουν θωρακιστεί και αν δεν το έχουν κάνει θα το κάνουν πολύ σύντομα. Η ζημιά που θα πάθουμε εμείς θα είναι ανυπολόγιστη. Κυρίως με απασχολεί η ανθρωπιστική καταστροφή και όχι η οικονομική....

      Διαγραφή
    2. Οντως οικονομικα , το αρχικο σοκ θα ειναι ισως μικρο για την ΕΕ . Στην συνεχεια ομως θα ακολουθησουν "μετασεισμοι" που θα προσβαλλουν αμεσα την συνοχη της.
      Εμεις θα γινουμε Αλβανια....... δυστυχώς

      Διαγραφή
    3. Η Αλβανία θα μοιάζει με παράδεισο γιατί εθνοτικά, αν εξαιρέσεις τους Έλληνες που ποτέ δεν προκάλεσαν, δεν είχαν άλλες προσμίξεις αλλά ούτε και εξωτερικούς εχθρούς που να περιμένουν να εκμεταλλευτούν ένα στραβοπάτημα τους. Εμείς με 1.5 εκατομμύριο παράνομους και μη μετανάστες και μάλιστα ισλαμιστές στην πλειοψηφία τους, με τους Τούρκους να έχουν δημιουργήσει μία τουρκική μειονότητα και να αυτοβαφτίζονται προστάτες τους, με τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς να διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδος, θα γίνουμε μπανανία και πολύ φοβάμαι διχοτομημένη...

      Όσο για την ΕΕ πιστεύω ούτε σοκ θα υπάρξει γιατί θα το έχουν συναποφασίσει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την Γερμανία το κατά πόσο θα θελήσει να παράσχει ρευστότητα και να υποστηρίξει το ευρώ. Ήδη μοιράζουν 60 δις κάθε μήνα για τόνωση της ρευστότητας, ποιος μας λέει ότι δεν θα το κάνουν 160 δις.

      Διαγραφή
  7. Σαββα, μου κανει εντυπωση που ειδικα εσυ, βαθυς γνωστης της ιστοριας και του παρακρατους των ξενων στην Ελλαδα, χρησιμοποιεις λεξεις και χαρακτηρισμους οπως σταλινικοι, κομματικοι ινστρουκτορες κλπ. Αυτου του ειδους τα σχολια του στυλ Γεωργιαδη και Βοριδη, ειναι ακρως διχαστικα και εκπορευουνται απο το 1946, απο τη επιχειρηση εμφυλιου, απο τους φιλους μας Αγγλους, οπως το εχεις πει και εσυ πολλες φορες στο παρελθον και με το οποιο συμφωνω απολυτα. Δε καταλαβαινω το λογω χρησης των ορων σημερα, οταν θα επρεπε να υπαρχει ενωτικο κλιμα.
    Και επανερχομαι, κανεις δε λεει να φυγουμε απο το Ευρω και την ΕΕ. Αλλωστε, κανεις δε μπορει να μας πεταξει εξω. Ουτε Λιβυη θα γινουμε, ουτε Συρια. Ολα αυτα που ακουγονται, ειναι στα πλαισια διαπραγματευσεων και εκφοβισμου, για να δουμε ποιος θα υποχωρησει πρωτος. Αν υποχωρησουν οι Γερμανοι, δε θα παθει τιποτα η Ευρωπη, αν υποχωρησουμε εμεις, θα παψουμε να υπαρχουμε ως εθνος και κρατος.
    Μη ξεχναμε οτι οι τρεις προηγουμενες κυβερνησεις εχουν υπογραψει τα παντα και η χωρα ειναι απολυτα τελειωμενη. Η τωρινη κυβερνηση, την οποια πληροφοριακα εγω δε ψηφισα, προσπαθει με οτι μεσο της εχει απομεινει, να κανει εστω ενα μικρο βημα. Μετα απο πεντε χρονια καταστροφης χωρις κανενα απολυτως αποτελεσμα, ας περιμενουμε μπας και δουμε μια μικρη ηλιαχτιδα πριν τους αφορισουμε και αυτους. Εγω δε πιστεψα καμια προεκλογικη υποσχεση, οχι λογω αναξιοπιστιας, αλλα επειδη ειμαι οικονομολογος και γνωριζω την οικονομικη κατασταση στη χωρα. Θελω ομως η κυβερνηση αυτη να κανει εστω ενα μικρο βημα, ωστε να ξεφυγουμε απο τον αργο θανατο τωρα. Γιατι απο οτι φαινεται, ο στοχος των φιλων μας ειναι, αφου λεηλατησουν δημοσιο και ιδιωτικο πλουτο, να μας χρεοκοπησουν την επομενη μερα, αφου δε θα μας χρειαζονται πια. Δε θα εχουν κανενα λογο να χρηματοδοτουν πια τη χωρα μας.
    Οσο για τα αμόρφωτα ανίδρωτα παλικαράκια, ειδαμε και τους αεργους, ανεργους, επαγγελματιες πολιτικους απατεωνες, που οι περισσοτεροι ηταν και του ποινικου δικαιου, που μας οδηγησαν στην οικονομια. Βεβαια, αλλα ισχυουν για τη τσεπη τους. Να μη μιλησουμε για την εξωτερικη πολιτικη τους. Θα σε παραπεμψω στα δικα σου αρθρα.
    Οσο για τους περισσότερους δημοσιογράφους που είναι πρώην κνίτες και αριστεροί και δεν μιλούν. Εχεις δικιο. Η Μαρια Σπυρακη μελος εγγεγραμμενο στο αριστερο ΠΑΣΟΚ, ο Πρετεντερης το ιδιο και ο Μπαμπης του ΣΚΑΙ, απο την αριστερη παρεα του Σημιτη.
    Τα πραγματα εχουν αλλαξει. Σημασια εχει το ποιος θα φερει αποτελεσμα και οχι τι γραφει η ταμπελα του κομματος ή ο χαρακτηρισμος αριστερος ή δεξιος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε
      εδώ είμαστε να χειροκροτήσουμε τα αποτελέσματα.
      Όμως μέχρι τότε, όταν βλέπουμε τον κίνδυνο, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κριτική.
      Όσο για τα σταλινικά και τα κρυπτοφασιστικά, ναι, το λέω ανεπιφύλακτα ότι χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές.
      Δες το σημερινό σκίτσο της Αυγής και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Να αγιάσει το χέρι σας και το στόμα σας κύριε Παπαδόπουλε,να είσαι καλά.

      Είχα αρχίσει να απελπίζομαι...

      Διαγραφή
  8. Σαββα, δε διαβαζω κομματικες εφημεριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι καλό επιτέλους να διεκδικήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Αυτό βέβαια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς φανατισμούς και χρησιμοποίηση αυτού το τόσο λεπτού και σημαντικού ζητήματος επικοινωνιακά από την υπάρχουσα κυβέρνηση. Πρέπει κάποτε οι Γερμανοί να δεχτούν και όχι μόνο λεκτικά ότι κυριολεκτικά κατέστρεψαν την Ελλάδα,

    Φυσικά αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει χρόνια και το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αυτό ας το έχει ο Έλληνας υπόψιν για να μην περιμένει άμεσα πακτωλό χρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι παλαιοί καθηγητές έλεγαν ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως: Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έπεσε τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο από την υπονόμευση της Γερμανίας, η οποία μη αφήνοντάς την να βγεί στις αγορές, της αφαίρεσε κάθε κίνητρο παραμονής στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτρεψέ μου. Η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε, επειδή φάνηκε εξίσου ανίκανη με τις προηγούμενες και απογοήτευσε. Κι ενώ η κατρακύλα συνεχιζόταν, αυτοί συνεχώς μάς διαβεβαίωναν ότι έρχεται η ανάκαμψη, ότι βγαίνομε από τα μνημόνια και άλλα φαιδρά.

      Εκτός από φόρους επί φόρων και γκάφες ολκής (π.χ. εξίσωση τιμής πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης), είδε ο Έλληνας ψηφοφόρος κάτι άλλο; Είδε να γίνονται επενδύσεις (πώς να γίνουν με τέτοια γραφειοκρατία και ασταθές νομικό/φορολογικό πλαίσιο), απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη; Πόθεν προήλθαν τα διαβόητα πρωτογενή πλεονάσματα;

      Η Γερμανία στήριξε και στηρίζει τον Σαμαρά, αλλά δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τον βοηθήσει να εμπαίζει περισσότερο τους ψηφοφόρους.

      Διαγραφή
  11. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη!

    Εδω ακομα πιστευουν πως με την προοδευτικη μπαρουφολογια θα επιβιωσουμε.
    Ευτυχως που ειμαστε στην ΕΕ και εχουμε την Τροικα.

    - Ο Στέλιος Ράμφος στον ΣΚΑΙ συζητά το ελληνικό παράδοξο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές (20.1.15)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου Δημόκριτε! Δεν γνώριζα ποιος είναι ο κύριος Ράμφος αλλά παρακολουθώντας την εκπομπή τον βρίσκω να με εκφράζει 110%.

      Μερικά σημεία της συνέντευξης:

      28:10. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του Έλληνα
      28:50. Πως θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδος
      32:27. Ποιος φταίει για τα προβλήματά μας
      35:40. Το πρόβλημα της αριστεράς
      37:55. Χρήστο Χατζησαβίδη με όλον τον σεβασμό, εντελώς φιλικά και χωρίς ψήγμα ειρωνείας είναι για εσένα.
      39:10. Η αλήθεια για την Αριστερά.
      46:00. Πρώτα διάγνωση του προβλήματος και μετά η θεραπεία.

      Διαγραφή
    2. Φιλε GeorgeTS Ptol, τα ιδια λεμε και τα ιδια περναμε οπως τοτε που βγηκε ο τεραστιος ΓΑΠ με τα "Λεφτα Υπαρχουν" και τωρα με τα τρισμεγιστα Λεφτοδεντρα των ΤσυριζοΚΚαμμενων αντιμνημονιακων.

      - "Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (1)"
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/05/1.html

      Ο Ραμφος ειπε και το πολυ σωστο ακολουθο:

      - Ο Στέλιος Ράμφος στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα ( 12 5 2012 )

      "H Αριστερα ειναι το ποιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η ποιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το ποιο καθυστερημενο στοιχειο της ιστοριας...το ποιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"
      (Ραμφος 20:30)


      Διαγραφή
  12. Σάββα, όλα όσα λες θα μπορούσαν να θεωρηθούν και αυτά ως μια άποψη! Εξ άλλου οι εποχές είναι τόσο δύσκολες και τόσο θλιβερές που ο καθένας μπορεί να εκφράσει τους φόβους τους.
    Ωστόσο η πρόταση : "Τώρα, έχοντας πια βεβαιωθεί ότι δεν πέρασε κανένας εκβιασμός" είναι άκρως αντιπατριωτική, καθώς γνωρίζεις ότι δεν είμαστε οι εκβιαστές αλλά οι εκβιαζόμενοι! Εγώ, παρότι δεν είμαι ούτε ήμουνα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τον ανήθικο και λυσσαλέο πόλεμο που εξαπέλυσε η εταίρα μας Γερμανία, καθώς και οι υπόλοιπες εταίρες της ΕΕ, λέω ότι ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι. Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτε χειρότερο! Εχουν καταστρέψει την χώρα με την πολιτική της ανοχής, δεν πιστεύω σε άλλη υπομονή και ανοχή. Τέρμα τα δίφραγκα που έλεγε ο εισπράχτορας κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγέλα
    τα έχω ξαναγάψει. Αν ήθελαννα κάνουντη ρήξη, καλώς έκαναν πολιτικό ανταρτοπόλεμο τόσα χρόνια ως ... αντιμνημονιακοί. Τώρα υπέγραψαν συνέχιση του μνημονίου και κάνουν αλλοπρόσαλες ενέργειες και οδηγούν τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση. Όσο για τον εκβιασμό, ναι το λέω μετά λόγου γνώσεως. Μπορείς να συγκρουστείς πολιτικά χωρίς να εκβιάζεις. Οι δικοί μας δεν ξέρουν πολιτική. Ετσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. SYRIZA should forget the leftist rhetorics and look west. More west than EU. It will find an unexpected ally and an alternative to the useless euro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν δηκτικά με τις μετεκλογικές επιλογές του Σύριζα, είναι κάπως ύποπτο να έχουμε δημοσκοπήσεις που να ‘ανακαλύπτουν’ ότι το 80% των Ελλήνων υποστηρίζει τις κολωτούμπες του σύριζα. Τέτοια υψηλά ποσοστά θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα πάντως.

    Όπως μας πληροφόρησε λοιπόν η ‘έγκυρη και ουδέτερη’ «Εφημερίδας των Συντακτών» ότι οκτώ στους δέκα πολίτες (81,5%) αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

    Τι ανοησίες είναι αυτές περι θετικής αξιολόγησης όταν ο συρφετός που λέγεται ‘συγκυβέρνηση’ Σύριζα δεν έχει περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο ακόμα. Γελοιότητες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σήμα κατατεθέν. Των Ελλήνων παίδων.
    Βλακεία,ανωριμότητα,ηλιθιότητα,ωχ αδερφέ,κλέψε για να έχεις, άρπαξε να φας,τι με νοιάζει εμένα!!!,αυτό, σήμα κατατεθέν,διαχρονικό,το χρησιμοποιούσαν οι Γέροι δεξιοί,το λένε ακόμα,ηλίθιοι απόγονοι αυτών.
    Η Ζωή συνεχίζεται,η γνώση της προπαγάνδας,η χρήση χτυπήματος στην πλάτη,του ηλίθιου οπαδού.
    Και να τη η πλειοψηφία των ηλιθίων,έβγαζε κυβερνήσεις Εθνοπατριδοκάπιλων.
    Τώρα δεν μας αρέσει, που βγήκε μια αριστερή κυβέρνηση,και φέρεται ποιο πατριωτικά,τουλάχιστον μέχρι τώρα!,απ ότι οι πατριδόφρονες πατριδοκάπιλοι πατριώτες σωτήρες μας.
    Τελικά έκανα λάθος, υπάρχει !! πληθώρα υποστηρικτών ακόμα των Σωτήρων μας!!!!!!. Άξιοι συνεχιστές του έπους των Σωτήρων μας!!!!!
    Σας ανήκει ένα μεγάλο μπράβο η??????.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

    Αναδεικνύει τους Πολιτικούς που του λένε Ψέματα

    Στις 4 Οκτωβρίου 2009 ο Ελληνικός Λαός ανέδειξε στη εξουσία το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου, με το συντριπτικό ποσοστό 44%. Κύριο προεκλογικό του σύνθημα ήταν, το «Λεφτά υπάρχουν», που απεδείχθη ψευδές, αφού μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάς βρέθηκε στα πρόθυρα της πτωχεύσεως. Ο ίδιος αυτός λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ δίδοντάς του στις εκλογές του Μαϊου 2012 ποσοστό 13,2% και του Ιουνίου ποσοστό 12,3%. Στις εφετινές εκλογές έδωσε στο μεν ΠΑΣΟΚ ποσοστό 4,7% στον δε κ. Παπανδρέου που κατήλθε αυτόνομα ποσοστό μόλις 2,5%. Με άλλα λόγια ο Ελληνικός Λαός θεώρησε υπεύθυνους για την καταστροφή του το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου.
    Τον οποίο όμως είχε ψηφίσει πανηγυρικά το 2009!

    Συμπληρώνω εγώ: O κ. Γ. Παπανδρέου συνεπικουρούμενος από στέλεχος του ΔΝΤ που τοποθετήθηκε από τον ΓΑΠ ως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ανέβασε το έλλειμμα από περίπου 6% με διάφορους μηχανισμούς σε .. 15% ώστε η Ελλάς να δύναται να ανατρέξει στο ΔΝΤ!
    Επίσης, επί τετράμηνο δεν έλαβε κανένα μέτρο για να σταματήσει τον δημοσιονομικό κατήφορο, αλλά αντίθετα χάρισε 1,6 δισεκατομμύρια Ευρώ σε πολλούς και διαφόρους άσχετους μεταξύ των οποίον και σε παράνομους ξένους αλλόθρησκους λαθρομετανάστες που δήλωναν ως και …. ένα δένδρο ως τόπο κατοικίας!


    Φέτος, πέντε χρόνια αργότερα ο Ελληνικός Λαός ανέδειξε με εξ ίσου πανηγυρικό τρόπο στη εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Α. Τσίπρα. Και εκείνου το προεκλογικό σύνθημα ήταν ουσιαστικώς το ίδιο, ότι «Λεφτά υπάρχουν». Απλώς δεν το είπε απροκάλυπτα, όπως προ πενταετίας ο Γ. Παπανδρέου, αλλά συγκεκαλυμμένα.

    Μέχρι στιγμής, μετά από 45 μέρες στην ανάληψη της κυβερνητικής εντολής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακινητοποιήσει το κράτος. Κατά το άρθρο του κ. Κ. Καλλίτση της οικονομικής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ «Η Οικονομία Συνεχίζει να Αργοπεθαίνει, Καθημερινά ….». Παρά το γεγονός της πτώσης της τιμής του πετρελαίου από τα 100 $/βαρέλι στα 51 $/βαρέλι. Παρά το φθηνό Ευρώ που ενισχύει τις Ευρωπαϊκές εξαγωγές του οποίου η ισοτιμία έχει πέσει στο χαμηλό 1,0976 με το δολάριο στο χαμηλό της 12ετίας και τείνει στο 1 προς ένα, 1:1, εκεί που ήταν όταν γεννήθηκε το Ευρώ πριν από 15 χρόνια και όλες οι χώρες με προεξάρχουσες τις Ιρλανδία, Πορτογαλία, την Κύπρο έτοιμη να βγεί στις αγορές για να δανειστεί, η Ελλάς .. χαροπαλεύει.

    Λόγω της προ των εκλογών συστηματικής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ που προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους των και να μην τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, που δημιούργησε το κόμμα του «Δεν πληρώνω» τα δημόσια ταμεία είναι άδεια.

    Οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι όμως ενθουσιασμένοι και (υποτίθεται) πως στηρίζουν κατά 70% την κυβέρνηση, διότι – επιτέλους – υπάρχει μια κυβέρνηση που (υποτίθεται) πως αρνείται … να εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της, και πως (υποτίθεται) ότι τα «στηλώνει» έναντι των δανειστών.

    Τελικά όμως αποδέχεται το σύνολο των απαιτήσεών τους.


    Στους Έλληνες πολίτες αρέσουν τα ψέματα και απεχθάνονται τις αλήθειες!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

    Αναδεικνύει τους Πολιτικούς που του λένε Ψέματα

    Αλλά ερωτάται (…εννοεί ο Λαός): Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν οι πολίτες, ότι αυτά που τους έλεγε προ πενταετίας το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «έπεα πτερόεντα»; Είναι δυνατόν να πίστεψαν το 2009, ότι λεφτά υπήρχαν, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε προειδοποιήσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η οικονομική κατάσταση ήταν δύσκολη και ότι έπρεπε να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της; Και είναι δυνατόν να πιστεύουν και σήμερα ότι αυτά που τους υπεσχέθη ο Α. Τσίπρας μπορούν να πραγματοποιηθούν;
    Είναι εμφανές ότι ο Ελληνικός Λαός πιστεύει ή παριστάνει ότι πιστεύει αυτά που του αρέσουν. Ότι δεν του αρέσει το απορρίπτει. Δεν θέλει καν να το ακούει. Όμως αυτό είναι συνήθως η αλήθεια. Και έτσι επιλέγει τους πολιτικούς του ηγέτες όχι με κριτήριο το σωστό και το αληθές, αλλά με το ψεύδος και την κολακεία. Και το αποτέλεσμα είναι να οδηγείται με την δική του ψήφο και επιλογή στην καταστροφή.

    Στο προ 120ετίας συγκλονιστικό άρθρο του στην «ΕΣΤΙΑ» ο Ανδρέας Καρκαβίτσας επέρριπτε ευθέως στον Λαό τις ευθύνες για τον εκμαυλισμό των πολιτικών του εκπροσώπων.

    Εζήτησες ψέμα από τα χείλη του και χολή από την καρδιά του. Εζήτησες να σε αφήσει να κλέψεις, να σκοτώσεις, να πορνέψεις ελεύθερα. Τον ανάγκασες να προσκυνήσει το άτομο και όχι να λατρέψει το σύνολο!

    Άραγε τι άλλαξε μετά από 120 χρόνια; Μάλλον τίποτε. Στο πρόσωπο του Α. Παπανδρέου, του Γ. Παπανδρέου, του Α. Τσίπρα και πολλών άλλων πολιτικών, ο Ελληνικός λαός ζητεί τα ίδια!
    Να του λένε ψέματα, να χαίρεται που τα ακούει, να τους ψηφίζει και μετά να τους κατηγορεί.
    Ο Ελληνικός λαός ψηφίζει την καταστροφή του!


    Απόσπασμα από το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ της 14ης Μαρτίου 2015

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.