21/3/15

Καμία αλλαγή στη στάση του γερμανικού ΥΠΕΞ για τις πολεμικές επανορθώσεις


Reuters/THOMAS PETER
Καμία αλλαγή δεν  υπάρχει στη στάση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο ζήτημα της ελληνικής διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, τόνισε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Σέφερ, σχολιάζοντας αναφορά του περιοδικού «Der Spiegel» περί «διάθεσης συμβιβασμού».
«Το περιεχόμενο (του δημοσιεύματος) είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος. Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Σέφερ.
«Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σέφερ και διευκρίνισε ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για επανορθώσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η μόνη "αλλάγη στάσης" που μπορει να κανει η Γερμανία είναι να ανοίξει και πάλι το Άουσβιτς και να μας κλείσει όλους μέσα, εμας τους τόσο "ενοχλητικούς" Έλληνες.

    Τελικα αυτη η ράτσα μας είναι πολύ "ενοχλητική" από πολύ παλιά.
    Ενοχλητική ήταν για τον Ξέρξη, για τον σουλτανο, για τον Χίτλερ και την παρέα του και τώρα για τα γκόλουμ τύπου Σόιμπλε, Μέρκελ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.