26/3/15

ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΥΜΠΙΤΣ: Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης που έριξε το αεροσκάφος

Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης που έριξε το αεροσκάφος
Ο Αντρέας Λούμπιτς, 28 ετών, είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Boeing που σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο οδηγώντας στο θάνατο 150 αθώους επιβάτες.
Ο συγκυβερνήτης του Α320 είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Ο 28χρονος Αντρέα Λούμπιτς καταγόταν από το Montabaur της Ρηνανίας.

Ο 28χρονος Ανδρέας Γκούντερ Λούμπιτς είχε μόλις 600 ώρες πτήσης όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Germanwings το 2013 αμέσως μετά την εκπαίδευσή του.

Ωστόσο, θεωρούνταν εξαιρετικός στη δουλειά του, έχοντας κερδίσει ένα βραβείο από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας το 2013 για τα εξαιρετικά του προσόντα.

Υπήρξε μέλος της αερολέσχης LSC Westerwald στο Montabaur, είχε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ αλλά ζούσε με τους γονείς του στο Montabaur, στην πόλη όπου είχε μεγαλώσει, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γκαμπριέλε Γουίλαντ, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

Η φωτογραφία του Andreas Lubitz δημοσιοποιήθηκε από το ισπανικό site teinteresa

Η φωτογραφία του Andreas Lubitz δημοσιοποιήθηκε από το ισπανικό site teinteresa
«Ο Ανδρέας έγινε μέλος της λέσχης από νεαρή ηλικία για να ικανοποιήσει το όνειρό του να πετά» δήλωσε στην ιστοσελίδα της η αερολέσχη LSC στην οποία υπήρξε μέλος σε ανακοίνωση του θανάτου του.
«Εκπλήρωσε το όνειρό του, το οποίο πλήρωσε με την ζωή του».

<p>  Αστυνομικοί φρουρούν το σπίτι του Αντρέα Λούμπιτζ, του συγκυβερνήτη που έριξε το αεροπλάνο με τους 150 επιβάτες.</p>
Αστυνομικοί φρουρούν το σπίτι του Αντρέα Λούμπιτζ, του συγκυβερνήτη που έριξε το αεροπλάνο με τους 150 επιβάτες.
Ήσυχος και φιλικός νέος
Οι γνωστοί του συγκυβερνήτη από την πόλη Montabaur, μιλώντας στο Associated Press λένε ότι δεν έδειχνε σημάδια κατάθλιψης, όταν τον είδαν το περασμένο φθινόπωρο να ανανεώνει την άδεια πιλότου για ανεμόπτερο.

«Ήταν ευτυχής με την δουλειά του στην Germanwings και τα πήγαινε καλά» δήλωσε ο Πίτερ Ρούκερ, ένα μέλος της αερολέσχης στην οποία έμαθε να πετά ο Λούμπιτς.

Ο 28χρονος είχε λάβει άδεια για πιλότος ανεμόπτερου ως έφηβος και έγινε δεκτός ως εκπαιδευόμενος πιλότος στην Lufthansa μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στο προπαρασκευαστικό σχολείο, σύμφωνα με τον Ρούκερ, που τον περιγράφει ως «μάλλον ήσυχο» αλλά φιλικό νέο.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, Πάτρικ Σοντχέιμερ, πατέρας δύο παιδιών, είχε 6.000 ώρες πτήσης και αποτελούσε μέλος της Germanwings από τον Μάιο του 2014 αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στην Lufthansa και την Condor.

Η φωτογραφία του δημοσιοποιήθηκε από το ισπανικό site teinteresa και την «τουίταρε» και ο επικεφαλής του Reuters σε Ισραήλ και Παλαιστίνη Luke Baker.

ΕΘΝΟΣ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

Εισαγγελέας για το Airbus: Ο συγκυβερνήτης έριξε επίτηδες το αεροσκάφος στις Αλπεις!

Ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρεας Λούμπιτζ που φέρεται να έριξε το αεροσκάφος εσκεμμένα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας
Ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρεας Λούμπιτζ που φέρεται να έριξε το αεροσκάφος εσκεμμένα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας
 
Φως στα δραματικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης του Airbus της Germanwings που συνετρίβη στις Αλπεις ρίχνει ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά είπε πως από τις μέχρι στιγμής έρευνες για την αεροπορική αυτή τραγωδία προκύπτει ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus 320 ήταν στο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής και πως εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο.

«Τα πάντα εστιάζονται στη συμπεριφορά του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Μασσαλίας για τη συντριβή του Airbus, τονίζοντας μάλιστα ότι από τις συνομιλίες που κατάφεραν να ακούσουν οι ειδικοί, μέχρι και λίγα λεπτά πριν τη συντριβή οι συνομιλίες μεταξύ πιλότου και συγκυβερνήτη είναι κανονικές και κάποιες στιγμές «πρόσχαρες και χαρούμενες».

Εισαγγελέας για το Airbus: Ο συγκυβερνήτης έριξε επίτηδες το αεροσκάφος στις Αλπεις!
«Δεν έχουμε ακούσει κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή ο πιλότος ζήτησε από τον συγκυβερνήτη να πάρει τα ηνία της πτήσης και πως ταυτόχρονα ακούστηκε ο θόρυβος ενός καθίσματος που πάει προς τα πίσω και η πόρτα να ανοίγει.
«Ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα και ο συγκυβερνήτης παρέμεινε στο εσωτερικό του πιλοτηρίου», είπε ο εισαγγελέας. Στη συνέχεια ο πιλότος επέστρεψε και χτύπησε την πόρτα, ζητώντας πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, ωστόσο, δεν ακούστηκε καμία απάντηση

Εισαγγελέας για το Airbus: Ο συγκυβερνήτης έριξε επίτηδες το αεροσκάφος στις Αλπεις!
«Ο συγκυβερνήτης δεν ξαναμιλάει. Ακούγεται ο ήχος της αναπνοής του», τόνισε ο εισαγγελέας Μασσαλίας και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια ακούμε τον πύργο ελέγχου της Μασσαλίας που ζητά επικοινωνία με πιλοτήριο αλλά δεν υπάρχει απόκριση».
Τότε, όπως σημείωσε, οι ελεγκτές ζήτησαν να ενεργοποιηθεί η επείγουσα διαδικασία βοήθειας, ώστε το αεροσκάφος να έχει προτεραιότητα σε σχέση με άλλα, ενώ ζήτησαν μάλιστα και τη βοήθεια και άλλων αεροσκαφών, προκειμένου να ανακτηθεί η επικοινωνία με το Airbus320.

Το «μαύρο» κουτί του μοιραίου αεροσκάφους
Το «μαύρο» κουτί του μοιραίου αεροσκάφους

«Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε προκειμένου να δείξει στο πλήρωμα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος και εκείνη την ώρα ακούμε τα χτυπήματα στην πόρτα να γίνονται πολύ πιο δυνατά», είπε ο εισαγγελέας.
«Πριν την οριστική πρόσκρουση ακούμε έναν θόρυβο που είναι σαν μία πρώτη πρόσκρουση στο έδαφος πριν τελικά το αεροσκάφος συντριβεί στο βουνό», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδύνου που να δόθηκε από το πιλοτήριο και καμία απάντηση στο πλήθος των εκκλήσεων που έγιναν από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της Μασσαλίας, αυτό έγινε στις 12.30 ώρα Γαλλίας και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ερμηνεία των επικεφαλής των ερευνών είναι ότι ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας και εσκεμμένα ενεργοποίησε τον κουμπί που οδηγεί στην απώλεια ύψους.

«O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο», είπε και πρόσθεσε: «O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν από τη συντριβή»
Οπως τόνισε ακόμα, τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ακούγονταν κραυγές επιβατών
Σύμφωνα πάντως με Γάλλους ειδικούς, για να αρχίσει το αεροπλάνο πορεία καθόδου επί 11 λεπτά, μία κανονική προσγείωση δηλαδή, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο.
Για την ακρίβεια, οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή αρρώστησε ξαφνικά. Ωστόσο προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο γιατί οι προσεκτικοί χειρισμοί που απαιτούνται για να αρχίσει να προσγειώνεται το Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο που παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.
«Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα», αναφέρει εις εκ των ειδικών και συνεχίζει: «Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».
Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος.
«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Επίσης μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει "πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa". Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.