5/3/15

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…

Επιστολή-ρεζίλι
taner mektup bas
Η επιστολή που παρέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) Τανέρ Μουσταφάογλου στον Έλληνα πρόξενο Κωνσταντινούπολης Νίκο Μαθιουδάκη, για να την μεταφέρει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έφτασε να γίνει ένα μεγάλο ¨ρεζίλι¨. Το γραμμένο στα ελληνικά κείμενο είναι τόσο κακογραμένο που δεν είναι δυνατόν να μην εκπλαγείς.
Να το κείμενο στα ελληνικά που παράδόθηκε στον Έλληνα πρόξενο Κωνσταντινούπολης Νίκο Μαθιουδάκη, για να το μεταφέρει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Eφ. Μπιρλίκ  2/3/2015

Σχ : Σε μια χώρα όπου έγινε πρωθυπουργός ο Giorgo , προσωπικά δεν με εκπλήσσει η γλωσσική ανεπάρκεια των αλλογενών. Επί της ουσίας βέβαια ¨ενδιαφέρον¨ και το αίτημα τους όταν πάει ο Τσίπρας στην Τουρκία, να επισκεφτεί και τους συλλόγους τους !
Σωστά , γιατί άλλωστε να μην φωτογραφηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός κάτω από την σημαία της ¨ανεξάρτητης δυτικής Θράκης¨ που βρίσκεται στους συλλόγους τους ;
Πειράζει ;

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Καλά η γλώσσα αλλα είναι και ανιστόρητοι γιατί το 1923 κανένας δε μετανάστευσε από τη Δυτική Θράκη, έλεος! Φυσικά ούτε και αργότερα μετανάστευσαν μαζικά στην Τουρκια οι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης και όχι μονο αυτό, αλλα αν κάποιος βρέθηκε στην Τουρκια είτε γιατί μπορεί να παντρεύτηκε η γιατί βρήκε δουλειά εκεί, πράγματι πολύ λίγοι η δεύτερη κατηγορια, το λείπει η πατρίδα του και βεβαια επισκέπτεται τους δικούς του οποτε το επιθυμεί και κανεις δεν του έχει αρπάξει την περιουσια η εκδιώξει την υπόλοιπη οικογένεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅ,τι θέλει γράφει,ἀλλὰ αὐτὸ τὸ "ζήσαμε στὸ παρελθὸν πολλὰ κοινὰ μὲ τὸν Ἑλληνικὸ λαὸ"μὲ συγκίνησε μέχρι δακρύων καὶ ἔπρεπε νὰ τὸν εἶχα μπροστὰ μου γιὰ νὰ τοῦ πῶ ἕνα-δυὸ φωνήεντα σχετικὰ μὲ τὰ "κοινά" ποὺ ζήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.