23/3/15

Μέρκελ: Τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή

Στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Ο κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε και επαναλαμβάνοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με τους θεσμούς.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τη ρευστότητα είναι αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup, και όχι η Γερμανία, μετά την αποτίμηση των θεσμών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ έκανε λόγο για πολύ θερμές και ουσιαστικές επαφές με τον ελληνικό λαό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πολλούς Ελληνες που ζουν στη Γερμανία, τους οποιους χαρακτήρισε ζωντανή γέφυρα μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στα εκατομμύρια των Γερμανών που επισκέπτονται την Ελλάδα ως τουρίστες.
«Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή οικονομικά, να έχει ανάπτυξη, να ξεπεράσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων, να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργική διοίκηση κλπ» σημείωσε και αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις, είπε ότι θα συζητηθεί το πώς η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης αλλά και της Task Force.
«Και οι δυο έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, να είμαστε σε θέση να απευθύνουμε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το οικοδόμημα ειρήνης που είναι η Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη γενιά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στο ζήτημα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι το θέμα «από νομική και πολιτική πλευρά έχει κλείσει» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
«Έχουμε επίγνωση των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο ελληνικός λαός», σημείωσε και παραδέχθηκε ότι αυτή η οδύνη δεν είναι τόσο γνωστή στην Γερμανία όσο θα όφειλε. Για αυτό συστήθηκε το Ταμείο για το Μέλλον, ανέφερε. «Καθήκον της Γερμανίας είναι να διατηρήσει νωπές τις μνήμες», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα σχετικά με το εξώφυλλο του περιοδικού Der Spiegel που παρουσιάζει την Καγκελάριο μαζί με Ναζί στην Ακρόπολη, η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι «έχουμε μεγάλο καθήκον να υπάρχει συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη», ενώ αναφερόμενη στον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, σημείωσε: «Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, αλλά αυτό δεν λέει πολλά. Είμαστε όλοι ισότιμοι. Συμφέρον μας είναι να έχουμε καλές σχέσεις όχι μόνο με τους γείτονες, αλλά με όλους στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Πρέπει να ισχύει το πνεύμα όπου έχουμε επίγνωση του παρελθόντος αλλά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον. Αυτή η ΕΕ πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να την εξελίξουμε και στο μέλλον».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύστασης επενδυτικής Τράπεζας στην Ελλάδα, η 'Αγκελα Μέρκελ υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν έχει γίνει αυτή η συζήτηση και με προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά διευκρίνισε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μόνο μια αρχή, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. «Όπου η Ελλάδα επιθυμεί στήριξη, εμείς θα στηρίξουμε», τόνισε.
Κατά την έναρξη των δηλώσεών της σημείωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα για την επίσκεψη του Αλεξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η υποδοχή του που του έγινε ήταν θερμή.
Θέμα κατοχικού δανεία και δικαστικής συνδρομής για τη Siemens έθεσε ο Πρωθυπουργός
Θέμα κατοχικού δανείου για λόγους πρωτίστως ηθικούς αλλά και τη δικαστική συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens έθεσε από την πλευρά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να εξαληφθούν αρνητικά στερεότυπα όπως ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση ως προς τον προσδιορισμό κοινών στόχων και κοινών διαφορών, «γιατί έτσι μπορείς να τις λύσεις» όπως είπε.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον άλλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο διάλογος. Είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο παρά ο ένας για τον άλλο, όπως μου είχε πει και η ίδια η Καγκελάριος» σχολίασε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα συμπληρώνει 5 χρόνια από την εφαρμογή ενός προγράμματος διάσωσης που επέφερε μία πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Ένα πρόγραμμα που κατά την εκτίμησή μας δεν ήταν success story. Χάσαμε το 25% του ΑΕΠ και δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και αδυναμία επίτευξης στόχων όπως το δημόσιο χρέος και η ανταγωνιστικότητα. Είχαμε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αποδεικνύεται από έρευνα γερμανικού ινστιτούτου».
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες που συνέβαλαν ώστε να μπει η Ελλάδα σε αυτή την κρίση. Το πρόγραμμα δεν βοήθησε να τις αντιμετωπίσουμε. Παραμένει η φοροδιαφυγή και η διαφθορά».
Συμπερασματικά ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και έθεσε τον στόχο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα αποδώσουν φορολογική δικαιοσύνη.
Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να σπάσουν κάποια στερεότυπα όπως ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί δεν φταίνε για τα δεινά της Ελλάδας.
«Να δουλέψουμε από κοινού ώστε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. Θέλουμε τη βοήθεια και συνέργεια της γερμανικής κυβέρνησς, δικαστική συνδρομή ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens» είπε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δηλώνοντας ότι «είναι πρωτίστως ηθικό και πρέπει να εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε». 
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ευρώπη βασίζεται στον σεβασμό στις συνθήκες «με στοιχεία που μπορεί να διαφωνούμε αλλά τηρούμε, τις δεσμεύσεις μας τις τηρούμε αλλά με προτεραιότητες». Επισήμανε την ανάγκη σεβασμού και της λαϊκής κυριαρχίας.
Σημείωσε μάλιστα ότι το ζητούμενο δεν είναι να γκρεμίσουμε ότι θετικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.
«Δεν ήρθα να ζητήσω οικονομική βοήθεια»
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν ήρθε στο Βερολίνο για να ζητήσει χρήματα για μισθούς και συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι γνωστές, έρχονται από το παρελθόν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συμφωνία, επωφελή και για τον ελληνικό λαό και για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και να κινηθούν στη συνέχεια οι αναγκαίες εκταμιεύσεις χρημάτων. 
«Εμείς τα κληρονομήσαμε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πληρώνει τις υποχρεώσεις της χωρίς να μπορεί να εκταμιεύσει.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει ένας νέος διχασμός στην Ευρωζώνη και για τον λόγο αυτό επισήμανε την ανάγκη να μιλούν όλοι την γλώσσα της αλήθειας.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «όταν υπάρχει συμφωνία στο πολιτικό πλαίσιο αντιμετωπίζονται θεσμικά και τα προβλήματα της ρευστότητα».
Απαντώντας σε ερώτηση αν κυβέρνηση θα κατασχέσει γερμανικά κτήρια στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος κυβέρνησης που να έχει πει κάτι σχετικό και πρόσθεσε ότι ακούστηκε η ιδέα να σταματήσει η δραστηριότητα του ινστιτούτο Γκαίτε κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει. Υπάρχει, είπε ο κ. Τσίπρας ένα θέμα νομικής διεκδίκησης που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και αντιμετωπίζεται σε αυτό το πλαίσιο. Οι παρανοήσεις πολλές φορές δημιουργούν στερεότυπα που πρέπει να σπάσουν, είπε ο κ.Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε σχόλια που παρομοιάζουν τη σημερινή Γερμανία με τους ναζί. Καταδίκασε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» αλλά και παλαιότερη γελοιογραφία της Αυγής. Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι άδικο για την Καγκελάριο και τη σημερινή Γερμανία να υφίστανται τέτοιες επιθέσεις.
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Το χαμόγελο Τσίπρα προς Μέρκελ τα λέει όλα -
    Το μόνο σχέδιο που είχε ήταν να πάρει την κυβέρνηση από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
    Αν τύχει και πάρουμε τίποτα δανεικά γιατί τον λυπήθηκε η Μέρκελ και επιβιώσουμε για ‘κανα μήνα ακόμη έχει καλώς. Αν δεν τα πάρει τότε το σχέδιο Β θα μπει σε εφαρμογή (αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο Β) ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουγεται πολυ καλα και πολυ ορθα ο πρωθυπουργος.
    Ως Ελλην πατριωτης αδιαφορω απο πιο κομμα ερχεσαι.
    Θελω να δω μια δυνατη και ευρωστη Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια λέει μια παροιμία. Το να λες ότι αδιαφορείς από που προέρχεται ο πρωθυπουργός ιδεολογικά δεν είναι και πολύ σωστή προσέγγιση. Το από που προέρχεται εξηγεί, γιατί υπάρχει το τεράστιο αυτό χάσμα μεταξύ λόγων και έργων. Για παράδειγμα μπορεί να είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν ισχύει η απειλή περί κατάσχεσης γερμανικών κτιρίων στην Αθηνα, αλλα η αλήθεια είναι πως αυτή η απειλή ειπώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος! Τι σημαίνει αυτό? Ότι ο,τι και αν λέει ο πρωθυπουργός οι δικοί του από πίσω θα κάνουν το δικό τους, γιατί αυτό προϋποθέτει η "αναρχοαριστερη" ιδεολογία τους. Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι παντού και να μαζεύει τα πράγματα!

      Μέχρι τώρα υπάρχει μια τεραστια αναντιστοιχία λόγων και έργων. Λέει πολύ συχνά ο πρωθυπουργός για την απάλειψη των ανισοτήτων και μέχρι τώρα ο,τι έχει ψηφιστεί και ο,τι έχει γίνει αυξάνει ραγδαία τις ανισότητες! Λέει λέει, αλλα στην πράξη είναι όμηρος συνδικαλιστών και ανθελλήνων! Τι να πρωτοπεί κανεις. ΔΕΗ, αυξήσεις στους μισθούς της ΔΕΗ επειδή ο Φωτόπουλος το είπε. Επίσης, ποιος ξέρει τι προσλήψεις θα έχουν γίνει από την πίσω πόρτα, όπως γίνονταν και από την προηγουμενη κυβέρνηση. Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις τα "δικά μας" παιδιά διορίζονται μόνιμοι στο δημόσιο! Έχω προσωπική γνώση επί του θέματος!

      Οικονομία. Πέρα από τους διορισμούς και τις αυξήσεις για τις οποιες ο υπουργός οικονομικών δεν ήξερε και το έμαθε από τον Καμπουράκη αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο και δεν υπήρχε και από την αρχή και τώρα αφού κάναμε πασαρέλα και κοροϊδέψαμε τα αιωνίως κορόιδα, εμάς δηλαδή, θα σχεδιάσουμε και καλά καμια μεταρρύθμιση ώστε να πάμε σε διάλογο όπου θα μας δώσουν τις κανονικές μεταρρυθμίσεις. Μιλάμε για μια τεραστια ψυχολογική επιχείρηση, η οποια δεν έχει καμια πρακτική αξια, παρα μονο θέτει τη χωρα ακόμα περισσότερο δέσμια στα ξένα κέντρα εξουσίας! Με αντάλλαγμα βεβαια τις καρέκλες!

      Διαγραφή
    2. Παιδεία! Τι να πρωτοπεί κανεις, η πλήρης αποδόμηση της παιδείας, άλλος ένας τομέας όπου δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απλώς προσπαθούν να εφαρμόσουν ο,τι θεωρούν πως ταιριάζει στην αριστερή ιδεολογία χωρίς ένα γενικότερο χέδιο! Η χαρά των "φοιτητοπατερων" και των "μπαχαλακηδων", αλλα και των δασκάλων που απλώς θέλουν να κάθονται και να τα παίρνουν από τα ιδιαιτερα

      Άμυνα, ο αδιάφθορος και καλά Καμμένος καλά κάνει και κυνηγάει τους μιζαδόρους, αλλα ο τρόπος που το κάνει δημιουργεί τεραστια επιχειρησιακά προβλήματα στο στράτευμα, προφανώς όμως αυτό δεν τον πολυενδιαφέρει αρκεί να φανεί ότι είναι σκληρός ώστε να πάρει κάνα ψηφαλάκι.

      "μετανστευτικο", να τα γράψω? Το μονο που έχει μείνει είναι η Χριστοδουλίδου να βγάλει φωτογραφίες με τους δουλεμπορους και τους σωματέμπορους όπως έκανε ο Mckane με την Alqaida.

      Διαφθορά! Εδώ είναι το πιο αστείο, γιατί οι δήθεν αδιάφθοροι, πως γίνεται κάποιος να είναι αδιάφθορος και μέρος του συστήματος επί δεκαετίες ενώ κρατάει το στόμα του κλειστό? Δηλαδή δεν ξέρουν τίποτα δε βλέπουν τίποτα? Αλλα τέλος πάντων σιγά σιγά ξεβρακώνονται! Η υπόθεση Κατρουγκάλου είναι χαρακτηριστική, μπορεί να είναι στο πλαίσιο κομματικής επίθεσης, αλλα αυτό δε σημαίνει και τίποτα, η ουσία είναι ότι τα έκανε σκατά ο Καθηγητής! Όπως τα λέμε για τους άλλους έτσι θα πρέπει να τα λέμε και για αυτούς, ωστόσο το Μαξίμου επέλεξε την κάλυψη...Αυτό νομίζω τα λέει όλα!

      Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δε είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα και από τα πιο άδικα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί στη βουλή ισάξιο των τροπολογιών που χάριζαν λεφτά στους μεγαλοκαρχαρίες. Όταν χαρίζεις τόκους δημοσιων χρεών ποιος ευνοείται? Ευνοείται ο συνταξιούχος και ο μισθωτός? Μήπως ευνοούνται περισσότερο από όλους οι μεγαλοκαρχαρίες? Μήπως ευνοούνται οι ασυνεπείς και αυτοί που δεν νοιάζονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους? Πως θα χαρακτήριζες κάποιον που έχει επιχείρηση και τόσα χρονια πλήρωνε με το γράμμα του νομου? Αυτός ο τελευταίος δε θα αναρωτηθεί αν ήταν μαλάκας τόσα χρονια που πλήρωνε?

      Το δωρεάν ρεύμα! Το δωρεάν ρεύμα δε μας έχει πει πως και ποιος θα το πληρώσει. Καταρχάς αυτή τη στιγμή που δεν ξέρουμε το πραγματικό εισόδημα κανενός δε θα εκπλαγώ αν δω και γιατρούς και δικηγόρους να ζητάνε δωρεάν ρεύμα! Δε μπορεί να ελέγξει ποιος θα πάρει δωρεάν ρεύμα με κανένα τρόπο, δεν μπορείς να φανταστείς τι είδους απατεώνες κυκλοφορούν εκεί έξω, οι οποιοι για το κράτος είναι φαντάσματα πολίτες και άποροι! Αλλα ποιος πιστεύεις εσύ ότι θα το πληρώσει το ρεύμα αυτών? Μα ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, διαφορετικά η ΔΕΗ θα μπει ακόμα πιο μέσα και η κατάληξη θα είναι να μας την πάρουν δωρεάν κάποιοι ιδιώτες κάποια στιγμή στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον!

      Τι καλο λοιπόν έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση? Αυτή η κυβέρνηση έχει γκρεμίσει σε τρεις μήνες περισσότερα από κάθε άλλον, αλλα η ιδεολογία τους αυτή είναι η αποδόμηση για την αποδόμηση, οποτε σε ενδιαφέρει από που προέρχεται ο πρωθυπουργός!

      Διαγραφή
    3. @Αλέξανδρε

      δεν δάβασα όλα όσα έγραψες ,

      αλλά την παιδεία την οργάνωσε έτσι ανθελληνικά η Δεξιά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με το τουρκολαγνο κίνημα Ρεπούση - Λιάκου.
      Επί δεξιάς έγινε άρση του καμποτάζ για πλοία τουρκικής σημαίας. Τα λέω, γιατι άλλη εχουν την χάρη και άλλοι το όνομα.

      Διάβασε και το αρθρο του καθηγητή Διαμαντή και θα καταλάβεις τι εννοώ!

      Διαγραφή
  3. Έπρεπε να διαβάσεις αυτά που γράφω, γιατί θα δεις πως αυτό που λέω είναι ότι απλώς δεν έχουν καμια διαφορα με τους προηγούμενους και εμείς τους ψηφίσαμε για να είναι διαφορετικοί.

    Η Ρεπούση όμως δεν είναι δεξιά, είναι αριστερή και η ουσία είναι όπως έχω γράψει πάμπολλες φορες πως από ο,τι φαίνεται κοσμοπολίτες και διεθνιστές έχουν πολλά "ετηνομηδενιστικα" στοιχεια, τα οποια τους ενώνουν και για αυτό πολλοί διεθνιστές βρήκαν χώρο σε φαινομενικά δεξιές κυβερνήσεις. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ για να μην μπερδευόμαστε δεν είναι δεξιό κόμμα αλλα αριστερό, άλλωστε παρα πολλά στελέχη του προέρχονται κατευθείαν από το ΚΚΕ! Για αυτό λοιπόν δεν μου αρέσουν τα πρώτη φορα αριστερά και τα λοιπά.

    Όσον αφορά την παιδεία συγκεκριμένα, γίνανε προσπάθειες για να αλλάξει το "φοιτητοπατεριλικι" και ο φασισμός που επικρατεί στο πανεπιστήμιο, αλλα δυστυχώς η Αριστερά τα διέλυσε αυτά την επομενη μέρα με αποτέλεσμα να βλέπουμε ξανά ανενόχλητους τους αριστεροφασίστες να εισβάλουν στα "πανεπισtiμια"!

    Επιπλέον, αυτά που θα κάνουν στα σχολεια είναι ακόμα χειρότερα από τα προηγούμενα αφού ουσιαστικά οι καθηγητές και ο Υπουργός επιβραβεύει τις καταλήψεις! Και για να μην τρελαθούμε η κατάληψη σχολειων δεν είναι λογικό πράγμα, είναι τρομοκρατία και δυστυχώς ως παιδιά νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε, αλλα ουσιαστικά κάνουμε κακό μόνον στον εαυτό μας και οι καταλήψεις πάντοτε υποκινούνταν και στηρίζονταν από αριστερούς καθηγητές, ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ. Αυτό συνέβαινε στα σχόλια μια ζωή! Πολλά σφάλματα όλες οι κυβερνήσεις, αλλα εδώ τώρα τα κάνουμε απλώς χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.