25/3/15

Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι

Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απουσία κιγκλιδωμάτων, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνεται, ότι φέτος η πρόσβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερη.

Οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονταν εκατέρωθεν του μνημείου και το βάθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν δίπλα στην πρώτη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί προς την πλευρά του Ζαππείου.
Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά παρήλασαν ένα τάγμα από τον Έβρο, ένα τάγμα Εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά, την Κρήτη, καθώς και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου, μετά το τμήμα των πολεμικών σημαιών του Στρατού Ξηράς.
Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα.
Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Τα αντιαρματικά κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2'' ακολούθησαν οι δύο Ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1), οι αυτοκινούμενες πυροβολαρχίες των 105 και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία P2ΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.
Στη συνέχεια παρήλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβοί ΕΡΜΗΣ κινητός επικοινωνιακός κόμβος) της διμοιρίας πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας, καθώς και τα ειδικά οχήματα του Υγειονομικού και τα οχήματα και οι μηχανές της αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Τη σκυτάλη πήρε η Πολεμική Αεροπορία με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL, που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.
Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, το τμήμα των ιστορικών λαβάρων και ο λόχος απόδοσης τιμών.
Παρήλασαν, επίσης, τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).
Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων- πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους.
Με μία διμοιρία από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, μία από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών καθώς και μία ομάδα από τους διασώστες των ελικοπτέρων super puma συμμετείχαν στην παρέλαση οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τη μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούσαν μηχανές και οχήματα του Σώματος.
Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ελικόπτερα APACHE, CHINOOK, NH-90, SIKORSKY, AB-212 και αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000-5 και F-4E πέταγαν στον αττικό ουρανό, σε άψογους σχηματισμούς.
Προηγήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσία του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Υπό βροχή η στρατιωτική παρέλαση και το δημοτικό γλέντι
Μετά το τέλος της παρέλασης οι μπάντες των ενόπλων δυνάμεων έχει προγραμματιστεί να παραμείνουν στο Σύνταγμα και να παίξουν δημοτικά τραγούδια, ενώ τον χορό θα σύρουν σωματεία από όλη την Ελλάδα.

«Πλούσια» η συμμετοχή
Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίλεκτα τμήματα από στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και δύο ακόμη από τάγματα Εθνοφυλακής του Εβρου και των Δωδεκανήσων.
Αντίστοιχη θα είναι η παρουσία των μηχανοκίνητων μέσων όλων των σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, από τα μικρότερα οχήματα μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κάνουν σχηματισμοί όλων των κύριων μαχητικών και άλλων αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού.
Είναι μάλιστα πιθανή και η παρουσία του F-16 επιδείξεων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Οπως κάθε χρόνο, εκτός των τμημάτων και των μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων από το Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχη συμμετοχή είναι προγραμματισμένη και για μονάδες και μέσα των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κτλ.

Μουσική για... κάθε γούστο
Η μουσική υπόκρουση της κυρίως παρέλασης θα προέρχεται από τις μπάντες του στρατού που θα παίξουν τα γνωστά εμβατήρια, αλλά στη συνέχεια θα επιδείξουν και άλλους τομείς του... ρεπερτορίου τους.
Η 90μελής διακλαδική μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παίξει σειρά παραδοσιακών τραγουδιών και στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα.

Καμμένος: Τσάμικο χόρευε ο Κολοκοτρώνης
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για το δημοτικό αυτό γλέντι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες στο MEGA: «Αλίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη Χούντα. Τσάμικα χόρευε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης δεν χόρευαν ροκ εντ ρολ".

Κόντρα Παπαδημούλη - Δούρου μέσω Twitter
«Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ 'ταρατατζούμ'», έγραψε χθες το πρωί στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να απαντά: «Θερμή παράκληση στους τιτιβίζοντες: τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με 140 χαρακτήρες. Άλλο η πολιτική άλλο η αυτοπροβολή....».
Ακολούθησε νέο tweet του κ. Παπαδημούλη στο οποίο έγραφε: «Mε αφορμή τις αυριανές παρελάσεις, πρότεινα λιγότερα έξοδα κ υπερβολές. Εισέπραξα, αντί για αντίλογο, βολές επί “προσωπικού”. Λυπάμαι πολύ...».


ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Φήμες αναφέρουν ότι την Κρήτη εκπροσώπησε ο μουσικοχορευτικός όμιλος “Ο Κολοτούμπας ” (πρώην “Ο ΓΑΠαρος”). Καταχειροκροτούμενοι οι περήφανοι Κρήτες τραγούδησαν και χόρεψαν την παρακάτω μαντινάδα δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην μεγαλειώδη εκδήλωση.

    “Την κολοτούμπα Αλέξη μου
    με τρόπο να την κάνεις
    χαμπάρι αν σε πάρουνε
    στην φάπα θ' αποθάνεις.

    Τα θέλει και ο κ@λος σου
    να λέμε την αλήθεια
    ένας εσύ κι ένας ο ΓΑΠ
    τέτοια παραμύθια.

    Νταούλια είπες θα βαράς
    κι ξένοι θα χορεύουν
    προς το παρόν Αλέξη μου
    όλοι μας κοροϊδεύουν.

    Στον Γιάνη τον Κρητίκαρο
    στον Γιάνη μ' ένα νι
    το υπουργείο έδωσες
    μα στα ΄κανε μουν... μαντάρα.

    Τους άλλαξε τα ονόματα
    τους λέει πια θεσμούς
    συμβόλαιο το μνημόνιο
    μας πέρασε χαζούς.

    Αλλά,αχάριστος λαός
    δεν ξέρει και πολλά
    να δεις στο τέλος θα σε πει
    και ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ.”

    Να μου ζήσεις λεβεντογέννα Κρήτη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.