22/3/15

Νέες συνομιλίες Αθήνας - Βέρνης για καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες

REUTERS/CHRIS HELGREN
Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα θα επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για μη δηλωθείσες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.
«Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για διεθνή χρηματοπιστωτικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ρολάν Μεϊέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Είναι η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης που Βέρνη και Αθήνα θα συζητήσουν το θέμα, διευκρίνισε.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα απο την ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger, οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (1,4 δισεκατομμύριο ευρώ).
Η τελευταία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το θέμα ανάμεσα στη Βέρνη και τη Αθήνα χρονολογείται από τις 4 Φεβρουαρίου 2014. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας είχε συναντηθεί τότε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και είχε προτείνει, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, λύση για τη διευθέτηση του θέματος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤ αρχας στην Ελβετία υπαρχει απόφαση να μην παρέχονται πληροφορίες που αφορουν την διεθνή λίστα Λαγκάρντ άρα και για τους δικούς μας,με ενα νομικό παράθυρο εαν αφορά ξέπλυμα χρήματος.Οι Ελβετοί έρχονται οπως και στο παρελθόν ήρθαν ανώτεροι εισαγγελείς, γιατι εχουν και αυτοι συμφέρον επι των χρημάτων αυτων,εαν αυτα αποδείξουν οτι προέρχονται απο ξέπλυμα.Οταν λοιπον ο κουμπαράς των λαμόγιων μας στις Ελβετικές τράπεζες αφορά πολλα δις το κίνητρο για τους Ελβετούς ειναι δεδομένο ενώ για τους πρώην κυβερνώντες μας αυτο αποτελούσε αντικίνητρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι Ελληνικες καταθεσεις στην Ελβετία ειναι μονο 1.4δις ευρω , που βρισκονται τα 800δις που διαβασαμε αλλου; Ηταν μπουρδολογια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.