31/3/15

Κωνσταντινούπολη: Όμηρο κρατούν εισαγγελέα μέλη ακροαριστερής οργάνωσης

 Αιτήματα σχετικά με τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν
EPA/DHKP-C / HANDOUT
Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.
Όμηρο κρατούν εισαγγελέα μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο, με την ομηρία να λαμβάνει χώρα στον έκτο όροφο.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.
Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.
Νωρίτερα στο κτήριο ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ήδη φωτογραφίες όπου ο εισαγγελέας βρίσκεται φιμωμένος, με έναν ένοπλο της οργάνωσης να έχει ακουμπήσει το πιστόλι του στο κέφαλι του δικαστικού.
EPA/SEDAT SUNA
Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο.
Σύμφωνσα με δήλωση την οποία δημοσιεύει ο ιστότοπος halkinsesi.tv, οι δράστες έχουν δώσει στην αστυνομία διορία μέχρι τις 3:36 μ.μ. ώρα Τουρκίας για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.
Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.
Η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από την Τουρκία.
EPA/SEDAT SUNA
Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφού έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Ο κ. Κιράζ ορίστηκε εισαγγελέας για την υπόθεση προ εξαμήνου.
Το γιγάντιο κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης είχε εγκαινιαστεί το 2011 και είχε περιγραφεί από την τουρκική κυβέρνηση ως «το μεγαλύτερο κτήριο δικαστηρίων στην Ευρώπη».
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.