11/3/15

Κούρδισσα με το όπλο στο χέρι και το μωρό στην πλάτη - Στην Ελλάδα μιλάμε για τις καθαρίστριες, τις προσλήψεις στο δημόσιο και τις συντάξεις


19 σχόλια:

  1. Φοβεροι ανθρωποι .
    Δυστυχως παμε ολοταχως για να μετρησουμε και το δικο μας μεγαλείο ψυχής.
    Οταν βλεπω τετοιες φωτο κ . Καλεντεριδη , το μυαλο μου πηγαίνει στην πλειοψηφία των Ελληνοφωνων κατοικων αυτης της χωρας που δεν αντιλαμβανονται ποσο τυχεροι ειμαστε που ζουμε σε συνθηκες ειρηνης και τι θα φέρει μαζι της μια χρεοκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια που γράφεται τώρα για τους καλοζωισμένους νεοέλληνες έγραφαν και το 1940 οι τότε διανοούμενοι αλλά προς έκπληξη όλων οι τότε νεολαία έγραψε το έπος του 40.
    Όσο κι αν προσπαθούν τα μέχρι σημερα υπουργεία παιδείας να διαμορφώσουν παγκοσμιους πολίτες στην Ελλάδα δεν θα τα καταφέρουν γιατι κάτι γίνεται με το DNA του Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην φανταστείς καν να κάνεις σύγκριση της νεολαίας του τότε με την νεολαία του σήμερα. Αγροτόπαιδα σκληραγωγημένα από μωρά, έδιναν το αίμα τους για την σημαία, για την πίστη και την ελευθερία και σήμερα πουλάμε και την μάνα μας για μία θέση στο δημόσιο. Την Ελληνική σημαία την κάναμε κουρελόπανο και είναι όνειδος να βγεις και να πεις είμαι πατριώτης. Το να δώσεις την ζωή σου για το έθνος.... πλάκα κάνεις? Ούτε 10 μήνες από την ζωή μας για την πατρίδα δεν δίνουμε.

      Διαγραφή
  3. ΑΜΗΝ φιλε μου . Μακαρι το αρχικο σοκ , να ακολουθησουν ανδραγαθηματα απο το συνολο της κοινωνιας , αντιστοιχα αυτων της γενιας του 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα ήταν καλύτερο,να γινόταν ποιο σαφές το παρόν άρθρο.
    Αν πρέπει να σχολιαστεί,αλλιώς με ασάφειες,δεν πάμε πουθενά.
    Τι θέλει να πει οο ποιητής κύριος Σάββας?.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στην καταστροφή εξ αιτίας του ευδαιμονισμού των Ελλήνων. Διορισμοί στο δημόσιο, υψηλές συνάξεις, παχυλοί μισθοί. Άλλο που δεν ήθελαν οι πολιτικοί, δώστου διορισμούς, συντάξεις, μισθούς, μέχρι που κατέστρεψαν το κράτος.
    Και τώρα, το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση, είναι διορισμοί στις καθαρίστριες, στους απολυμένους του δημοσίου και άνοιγμα της ΕΡΤ. Είναι αυτά σημάδια που δείχνουν ότι αυτή η χώρα θα επιβιώσει;
    Γι' αυτό έβαλα την κούρδισσα, με το μωρό στην πλάτη, τα φυσεκλίκια ζωσμένη και το καλασνίκοφ στο χέρι. Για να παραδειγματιστούμε και να καταλάβουμε ότι όσο στηρίζουμε λαϊκιστές πολιτικούς, είναι σαν να καταστρέφουμε εμείς με τα ίδια τα χέρια μας τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστοχη η συγκριση.Μου θυμιζει καποιους μεγαλυτερους που λενε, εμεις ζησαμε χουντα και κατοχη,εσεις οι μικροτεροι;Ζηταμε συγγνωμη που περασαμε καλα.Οι Κουρδοι Σαββα,πιστευεις οτι δεν θα ηθελαν να ζουν κατω απο αλλες συνθηκες;Αν κανουν κρατος,μετα απο 20-3- χρονια οι γυναικες θα ειναι σαν αυτη που δειχνεις τωρα;Θα επρεπε λοιπον,να συγκρινεις τον Ελληνα και την Ελληνιδα, με αντιστοιχους λοαους που ζουν σε αντιστοιχες συνθηκες


      ΥΓ. οσον αφορα ολα τα αλλα που λες,θεωρω οτι οι διορισμοι των καθαριστριων,ηταν σωστη κινηση.Εκτος αν θεωρεις οτι απ αυτες τις γυναικες,επεσε το κρατος εξω.Στ αλλα που λες,εχεις δικιο.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο
      ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ίδιο λάθος με το ΠΑΣΟΚ. Στηρίζεται στο δημόσιο, τους συνδικαλιστές, τους ΔΕΗτζίδες, τις καθαρίστριες του δημοσίου....
      Κάθε κίνηση που κάνει έχει έναν συμβολισμό.
      Κουβέντα για το 1,5 εκατ. απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.
      Εκεί, το δημόσιο, για να συνεχιστεί η καταστροφή.
      Χρήστο
      αυτά είναι πρακτικές που έχει καταδικάσει η ίδια η ιστορία.
      Δεν είναι δυνατόν να γίνουμε μια μετασοβιετία.
      Απλά θα καταστραφεί ολοκληρωτικά η χώρα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω,στο εγραψα μαλιστα.Η διαφωνια μου ειναι στην εικονα με την Κουρδισα που βρισκεται σε πολεμο εδω και χρονια.Και οι δικες μας γυναικες πολεμησαν τον Γερμανο.Οσον αφορα τους δημοσιους παντως,ξερεις καλα,οτι αν απολυθουν,χωρις λογο δημοσιοι υπαλληλοι,δεν θα ριχνουν λεφτα στην αγορα,οποτε θ αυξηθουν οι ανεργοι και στον ιδιωτικο.Δεν πρεπει να γινονται διαχωρισμοι,σκοπος θα πρεπει να ειναι,να μην αυξηθουν οι απολυμενοι.ΟΧΙ δεν ειμαι δημοσιοις υπαλληλος.Εκτος αν θες ν απολυθουν και 500.000 δημοσιοι υπαλληλοι για να ειμαστε στα ισα.Μετασοβιετια μας εχει κανει το ΠΑΣΟΚ,και το συνεχιζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ισχυει.Ενα κρατος δεν μπορει να υπαρξει ΜΟΝΟ με δημοσιους υπαλληλους,συμφωνω,αλλα οχι να φτανουμε και στο αλλο ακρο να ζηταμε αιμα,δημοσιων.Οι καθαριστριες χρειαζονται πχ,δεν μας εσωσε που τις εδιωξε και προσελαβε συνεργεια που δουλευουν αλλοδαποι.Να γινει εξορθολογισμος του δημοσιου,οχι ποναει κεφαλι κοψει κεφαλια.Ομως εχεις δικιο,δενε δειχνει ο ΣΥΡΙΖΑ οτι θελει να κανει εξορθολογισμο.Προφανως θελει να φτιαξει και αυτος κομματικο μηχανισμο

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω ότι ζητείται αίμα δημοσίων υπαλλήλων. Τα λεφτά που θα ρίξουν στην αγορά περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα λεφτά όλων των υπολοίπων ημών βέβαια, θα αφορούσαν εισαγώμενα προϊόντα αφού δεν υπάρχει παραγωγική βάση. Καλύτερα λοιπόν τα όποια κονδύλια να πήγαιναν για ανάπτυξη και όχι στο αντιπαραγωγικό (Ελληνικό) Δημόσιο.

      Διαγραφή
    5. Δεν εχουμε σαν Ελληνες, παιδεια ν αγοραζουμε τα Ελληνικα προιοντα,οσα υπαρχουν.Εδω αγοραζουμε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ τυρια και οχι τα Ελληνικα.Το δημοσιο,πρεπει να γινει παραγωγικο και αυτο δεν θα γινει με τυφλες απολυσεις,ουτε φυσικα με προσληψεις χωρις λογο

      ΥΓ.1 συνεχιζω να πιστευω,οτι το παρον αρθρο ειναι λαικιστικο.Ο Σαββας και σωστα κατηγορει τον ΣΥΡΙΖΑ για παπανδρεικο λαικισμο,αλλα καποιες φορες κανει τι ιδιο και εκεινος.Θα ηθελα να δω φωτογραφια ΚΟυρδισσας αφου κανουν κρατος και σταθεροποιηθει η κατασταση.

      Διαγραφή
  6. Προφανως οσοι συμμετεχουν σε αυτο με τον ενα η τον αλλο τροπο και επιλεγουν να στρουθοκαμηλιζουν λες και το κουρδισταν βρισκεται στον Αρη , δεν μπορουν να καταλαβουν τους παραλληλησμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί κύριε Σάββα.
    Μήπως η χώρα πρόκειται να επιβιώσει,όταν υπάρχουν Αρχηλήσταρχοι Νταβέληδες,που απομυζούν με διάφορα κόλπα,τα δημόσια ταμεία του κράτους.
    Χωρίς τιμωρία,αγκαλιά με τους απίθανους απατεώνες πολιτικούς μας.
    Που ευθύνονται για δέκα χιλιάδες τουλάχιστον αυτοκτονούντες-δολοφονημένους,υπέρ των κερδοσκόπων απατεώνων ως παραπάνω αναφερόμενους!!!!!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα δεν βλέπω καμιά σπουδή της κυβέρνησης να τα βάλει με τους αρχιλήσταρχους. Αντιθέτως βλέπω σπουδή να διορίσουμε ΔΥ να συνταξιοδοτήσουμε 50άρηδες, να σώσουμε από την ανθρωπιστική κρίση ΔΕΗτζήδες και γενικά να εφαρμόσουμε όλες τις ιδέες που οδήγησαν σε ευημερία τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.
    Ισως θα ήταν συνετό, να δούμε πρώτα τι θα μαζέψουμε από φόρους φέτος και να κάνουμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης από του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαὶ ὄχι μόνο σπουδὴ γιὰ ΔΥ κλπ,ἀλλὰ καὶ σπουδὴ ἀπὸ τὴν Κυρὰ Τασία γιὰ στέγαση τῶν λάθρο σὲ ἄδεια διαμερίσματα,ἐνῷ τὴν ἴδια ὥρα στὴν ὁδὸ Μητροπόλεως,κάτω ἀπὸ τὴν στέγη τοῦ ὑπουργείου καὶ στὸ πεζοδρόμιο ὅπου βρίσκεται ὁ μικρὸς Ναὸς τῆς Ἁγίας Δυνάμεως δύο συμπολῖτες μας ἔχουν στρώσει τὶς κουβέρτες τους καὶ τὰ στρώματά τους γιά νὰ περνᾶνε τὶς κρύες μέρες τους.
    Χθὲς τοὺς εἶδα καὶ δύο ἄλλοι μοῦ φώναζαν πώς πεινᾶνε.
    Τὴν ἴδια ὥρα τουρίστες περνοῦσαν(κάτι σχολεῖα ξένων)καὶ ντράπηκα.

    Στὴν ζωὴ μου αὐτὰ τὰ εἶδα στὴν Ἑσπερία καὶ δὲν περίμενα νὰ τὰ δῶ στὴν πόλι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αστέρης είπε:
    Αγαπητέ Σάββα, και η Κούρδισα και όλη η φιλοξενούμενη αρθρογραφία εσωτερικής και εξωτερικής πολεμικής, από της 25/ης Ιανουαρίου, θα ήταν αξιοπρόσεκτη, εύλογη και ενδεχομένως έκφραση του δημοσίου αισθήματος -εάν εμφανιζόταν μετά από τέσσερα, τρία, έστω και δύο χρόνια.
    Εμφανιζόμενη από την επομένη των εκλογών και εντασσόμενη στα συνδυασμένα πυρά φραγμού, από τον Σόϋμπλε ως το γερμανικό ΜEGA,τουλάχιστον ξενίζει σε έναν ιστότοπο με φήμη πατριωτικής έπαλξης. Θυμίζει κάπως στρατοδικείο του εμφυλίου -πριν τον εμφύλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αστέρη
    δέχομαι την κριτική. Όμως το θεωρώ εθνικό καθήκον να επισημαίνω τους κινδύνους προτού καν εμφανιστούν.
    Σου υπενυθυμίζω ότι προειδοποίησα την τωρινή συγκυβέρνηση από την Πρωτοχρονιά για όσα ζούμε σήμερα.
    Σου υπενυθυμίζω ότι από την πρώτη μέρα προειδοποιησα για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο Βαρουφάκης.
    Ασχολούμαι 25 χρόνια με τις διεθνείς σχέσεις.
    Σε διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση διαπράττει τερατώδη λάθη που θα τα πληώσουμε πολύ ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το αντίβαρο στον επίπλαστο πολλές φορές ευδαιμονισμό Σάββα, που οδηγεί εμάς τους Έλληνες στην αυτοκαταστροφή, είναι η Εθνική Παιδεία, που θα πρέπει να εμφυσεί στους Ελληνόπαιδες την πίστη στο Έθνος και στην πατρίδα.
    Χρειαζόμαστε μία παιδεία που θα διαπαιδαγωγεί στην σημασία του να ζεί κανείς με αξίες και ιδανικά και όχι με δανεικά.
    Δυστυχώς παρατηρώ ότι από το 1979 και μετά (υπουργος Παιδείας Ράλλης), κυριαρχεί ο αφελληνισμός της Παιδείας με κορύφωση επί των ημερών των "προοδευτικών" κυβερνήσεων. Ο εθνομηδενισμός που προωθείται από τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς και τους "αριστερούς διεθνιστές", έχει επιφέρει τον μιθιδρατισμό της ελληνικής κονωνίας, όσον αφορά τα εθνικά αντανακλαστικά.
    Εάν τα παιδιά μας, μαθαίνουν σωστά στα σχολεία την ιστορία, τις θυσίες των ηρώων και τον πολιτισμό μας, εάν μαθαίνουν να έχουν ως πρότυπα τους μυριάδες Καραϊσκάκηδες, που έδωσαν το αίμα τους, για την ελευθερία μας, τότε θα λειτουργούν όπως η κούρδιασσα αντάρτισσα.
    Η γυναίκα αυτή μπορεί ίσως να μην πήγε σχολείο, αλλά γαλουχήθηκε από την προφορική λαϊκή παράδοση, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, την παράδοση που υπάρχει στα Δημοτικά τραγούδια και τους χορούς μας, η οποία αποδομείται και εκλείπει στις μέρες μας. Ενω αντίθετα θα έπρεπε η πολιτεία πρωτίστως να μεριμνά για την διατήρηση και διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης.
    Θα πρέπει λοιπόν εμείς οι απλοί πολίτες να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας, την θεσμοθέτηση και εφαρμογή, μιάς Εθνικής Ελληνοκεντρικής παιδείας και την διάδοση της πλούσιας παράδοσής μας.
    Αυτό και η αντιμετώπιση του Δημογραφικού, είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα της πατρίδας μας.
    Θα σε παρακαλέσω λοιπόν, με το θάρρος του φανατικού αναγνώστη του ιστολογίου, να ανοίξεις δημόσιο διάλογο και γι' αυτά τα θέματα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Λαζαρίδης: Σωστός, όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους. Πρέπει να γίνουν εχτές, και ανά την υφήλιο. Όπου Έλλην, φως.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.