11/3/15

Η Μέρκελ αρνείται να παραστεί στους εορτασμούς της νίκης των Συμμάχων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η Μέρκελ αρνείται να παραστεί στους εορτασμούς της νίκης των Συμμάχων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκε την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Μόσχα την 9η Μαΐου για τον εορτασμό των 70 ετών από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.
Ωστόσο, η καγκελάριος θα μεταβεί στη Μόσχα την επομένη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κόκκινη Πλατεία, για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, μαζί με τον Πούτιν.
Η Μέρκελ "πρότεινε στον πρόεδρο Πούτιν να καταθέσουν μαζί ένα στεφάνι την 10η Μαΐου στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα. Ο πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε αυτήν την πρόταση", είπε ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ντι Τσάιτ.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στο περιβάλλον της καγκελαρίου, ανέφερε ότι η Μέρκελ έκρινε "αδύνατον" να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, δεδομένων των εντάσεων στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Η παρουσία της στην Κόκκινη Πλατεία την ημέρα εκείνη θα αποτελούσε "προσβολή" απέναντι στην ουκρανική κυβέρνηση, σημειώνει η Ντι Τσάιτ.
Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πρόεδροι της Πολωνίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στις τελετές. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι πάντως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας του.
Όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή της Μέρκελ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι "δεν έχει κάποια πληροφορία". Υπογράμμισε όμως ότι η απουσία ορισμένων Δυτικών ηγετών δεν θα επηρεάσει το πνεύμα και την κλίμακα των εορταστικών εκδηλώσεων.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.